Het geheim achter verwachtingen

Waarom ze meestal niet uitkomen

Het-geheim-achter-verwachtingen-uitjebewust
Image by Vera Chernyshova from Pixabay

Iedereen heeft ze. Verwachtingen. Je hoopt gewoon ergens heel erg op, maar het komt dan toch niet uit of het loopt heel anders ‘dan je had verwacht’. Verwachtingen heb je in jouw ziel meegekregen, omdat je van een plek komt waar onvoorwaardelijke liefde is. Vanuit die herinnering, verwacht je dat het er hier op aarde net zo aan toe gaat. Maar dat blijkt dan ineens heel anders te zijn.

Je hebt in jouw ziel herinneringen aan harmonie, respect, gelijkheid, liefde voor elkaar, zonder oordeel. Als je dan ‘landt’ als baby in het gezin dat je gekozen hebt om te komen leren, dan pakken die verwachtingen toch heel anders uit.

Zeker als je HSP’er bent, kun je door het hebben van verwachtingen aardig uit balans raken. Niet omdat je verwachtingen hebt, maar omdat ze niet uitkomen en dan, dan word jij als gevoelig mens diep geraakt. Als je veel verwachtingen hebt of hebt gehad en die zijn eigenlijk niet of half uitgekomen, dan kan het zijn dat je in de neerwaartse spiraal belandt van verwachting -> teleurstelling -> de boel weer bij elkaar rapen -> opnieuw verwachten -> opnieuw teleurstelling en zo gaat het maar door. Totdat je een soort overdosis hebt gehad en eerder als een bevroren konijn door het leven gaat, bang om stappen te durven zetten. Al helemaal niet in de (spirituele) richting, die jou in lijn brengt met jouw ZIJN.

Afrekenen met verwachtingen

De nachtvlinder/de mot heeft het over verwachting. Verwachting of verwachtingspatronen vormen een grote misleiding voor de mensheid. Een verwachting wordt gecreëerd door het hoofd en dat kan daarbij zelfs een gevoel tot stand brengen.

“Ik had wel verwacht dat je even zou bellen.”

Herken je hem? Dat heb je natuurlijk niet gedaan en daarom sijpelt de verwijtende toon door in deze zin.

Dat ligt niet aan jou, het ligt bij de ander die in zijn of haar hoofd iets heeft bedacht waar jij zonder het te weten aan zou moeten voldoen.

Verwachtingen zijn speculaties,
 en komen meestal niet uit…

En tja, dat kan leiden tot teleurstelling, want 9 van de 10 verwachtingen komen namelijk niet uit. Het zijn speculaties, die ertoe leiden dat jij door toedoen van anderen uit balans gehaald kan worden. Tenzij je tijdig inziet dat dat hele verwachten leidt tot niets, alleen teleurstelling.

Het kan natuurlijk ook andersom. Pas jij vaak het woord verwachten toe in jouw dagelijkse leven? En is de zin: “Ik had wel verwacht dat je even zou bellen.” jouw eigen vaak gebruikte tekst?

Stop ermee! Je legt onbedoeld een claim neer bij anderen, die zich van geen kwaad bewust zijn. Het heeft alles te maken met jouw eigen ego-behoefte aan aandacht. Onechte, want als anderen zich verplicht gaan voelen, dan blijft er niets over van een spontaan welgemeend contact.

Als jij behoefte hebt om iemand te spreken of te zien, doe dan niet zo moeilijk en neem zelf contact op. De zin, die hier gebruikt wordt, is natuurlijk maar een voorbeeld. “Ik had wel verwacht dat” kan op vele manier gebruikt worden en je kunt er zelf van alles achteraan plakken. Verwachten is eigenlijk een verkapte manier van zeggen dat je iets van iemand (of van een situatie) eist. Dat voelt toch eigenlijk helemaal niet fijn?

De kunst van het loslaten

Lief mens, je mag leren om in dit leven meer of misschien wel het liefst helemaal ‘verwachtingsloos’ te worden. Als je namelijk helemaal in het NU leeft, voegen verwachtingen niets toe. Ze liggen immers altijd in de toekomst. Bij een toekomstige gebeurtenis.

Als je wilt groeien in dit leven, dan is het belangrijk dat je zoveel mogelijk in het NU bent. In het NU is geen plaats voor verwachtingen, die ergens in de toekomst liggen. Wel voor wat je vandaag creëert. Maak vandaag zonder verwachting(spatroon)het beste van jouw tijd, zodat je morgen ook weer kan vliegen.

Alles wat je vandaag denkt, zegt, doet heeft een impact op hoe morgen jou dag eruitziet. Wellicht denk je nu (ja, ja, daar is dat hoofd weer): “Wat een onzin.”

Maar heb je het weleens geprobeerd? Dat je jouw beste ZELF bent vandaag, zoveel mogelijk goed doet en positief bent (ook al is jouw situatie misschien nu niet zo rooskleurig). Als je dat een aantal dagen achter elkaar doet, zul je merken dat er iets verandert. Het is niet zo dat je vandaag goed doet en morgen een fantastisch leven bij het ontbijt geserveerd wordt. Het kost altijd inspanning, lief mens. Zeker weten dat jij dat ook kunt.

Wil jij meer van dit soort inzichten ontvangen? Bestel dan mijn boek De nieuwe (W)AARDE.

Of heb je direct behoefte aan inzicht? Via een consult kijken we samen waar jij mag groeien.

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een kleine bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op

NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos (handmatig overmaken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *