De Vlaamse gaai

Vlaamse Gaai uitjebewust

De Vlaamse gaai

De Vlaamse gaai is zowel een aarde als luchtwezen. Zijn verendek heeft het hemelse blauw op de vleugels en het aardse bruin op het lijf. Daarnaast zijn zwarte en witte veren vertegenwoordigd. Zij staan voor licht en donker. De Vlaamse gaai is boodschapper tussen hemel en aarde en kan jou helpen om in je ware kracht te gaan staan.

De gaai is net als de ekster een roofvogel en een hele slimme. Je ziet hem regelmatig snel voorbij flitsen en dan weer tussen de boomtakken verdwijnen. Zijn schutkleuren zijn hier fantastisch voor. Toch vraag de Vlaamse gaai van jou niet om je te verstoppen, maar juist te gaan staan voor wie je bent: een ware boodschapper tussen hemel en aarde.

De eerste stappen
Dat doe je er niet zomaar even bij als hobby. Ook al begint het daar meestal wel mee. Als je begint te ontdekken dat je ‘dingen’ kan, weet, hoort of ziet, dan weet je meestal niet goed wat daar de bedoeling van is. Gelijk gaat dan je hoofd  ‘aan’ om te beredeneren. Terwijl dat iets is wat juist niet nodig is. Soms ZIJN dingen gewoon. Het is de bedoeling dat jij in jezelf op zoek gaat naar jouw unieke gaven en dat hoeven niet persé spirituele te zijn. Je kunt bijvoorbeeld heel goed zijn in het in contact brengen van mensen of ze enthousiasmeren. Een luisterend oor bieden waar dat nodig is. Vriendelijkheid te verspreiden door mensen die je tegenkomt te groeten. Er is wat dat betreft heel wat mogelijk en je wordt dan vanzelf naar plekken/situaties geleid waar dit soort eigenschappen nodig zijn om bij te dragen aan het geheel.

Stimuleren
Naar mate je jouw unieke vaardigheden op de juiste manier inzet, zal je merken dat het universum je stimuleert je verder te ontwikkelen. Wij mensen zijn allemaal spirituele wezens die als het ware geland zijn in een menselijk lichaam van vlees en bloed. Daar zullen we het mee moeten doen. Velen zijn zich hiervan nog onbewust en draaien hun rondje mee in de malle molen van het aardse leven. Gelukkig ontwaken er ook steeds meer mensen die ergens diep in zichzelf voelen dat ze meer zijn dan alleen een lichaam met een hoofd met hersenen. Dat ze bijzondere gaven hebben. Gaven die niet zijn vast te leggen met technologische snufjes, maar die gewoon ZIJN. Niets meer en niets minder. Bijzonderheden komen ineens op je pad. Dingen die je dacht worden bijvoorbeeld ineens werkelijkheid. Dat heet de wet van synchroniteit. Dit kunnen trouwens leuke en niet leuke dingen zijn, dus houdt je gedachten in de gaten en zorg dat ze positief zijn.

Ontdekken
De gaai vraagt jou om jouw gaven op de juiste manier in te zetten. Te gaan ontdekken wat je nou precies kan en hoe je dit op een positieve manier kan inzetten voor het grotere geheel. Dat kan de natuur zijn, planten en dieren, maar ook de mensheid of Moeder Aarde als geheel. Je kunt alleen ontdekken als je durft te proberen.

Je kunt ook geen fouten maken, want van elke situatie leer je. Het gaat erom dat je de sprong waagt. Je vleugels uit gaat slaan. Je verbinding met het universum en Moeder Aarde verstevigt. Je niet stopt als wat je had verwacht uitblijft. Verwachtingen kun je beter meteen de deur uit doen, want vaak leiden die tot teleurstelling en daarmee gaat jouw fijne flow energetisch naar beneden. Iets wat je niet kan gebruiken. Dus zelfs als het niet allemaal tot een daverend succes leidt de eerste keer, blijf proberen. Pas iets aan, doe het anders. Oefening baart echt kunst!

Toon jeZELF
Dit proces is vaak een proces dat zich helemaal op jou richt. Op jouw ZIJN. De buitenwereld speelt nog niet echt een rol. Behalve misschien de mensen die je vertrouwt en/of je naasten. Op een gegeven moment ben je er klaar voor om wél die buitenwereld tegemoet te treden. Je dusdanig in je kracht staat dat je je niet meer laat beïnvloeden door wat anderen wel niet zullen denken en vinden. Zij mogen dat, want het zegt alles over hen en niets over jou. Wees niet bang, want angst is weer een eigenschap met een 2e/3e dimensietrilling en die was je nou net ontstegen. Weet dat 85% van de mensen om jou heen jouw nieuwe ZIJN waarschijnlijk niet kunnen begrijpen. Dat hoeft ook niet. Ieder loopt zijn eigen weg.

Weet ook dat er steeds meer mensen op jouw pad komen waar je wél connectie op het juiste energetische level mee hebt. Mensen waarbij je gewoon JIJ kan zijn. Helemaal jezelf. Die mensen samen vormen het netwerk van de toekomst. Jouw unieke gaven mag je gaan delen en toepassen. Ook aan degenen die het niet kunnen begrijpen, maar wel een hulpvraag hebben. Door ze met liefde en respect te behandelen (letterlijk of figuurlijk of beide) help je hen in hun persoonlijke zielegroei.

Het kan ook zijn dat jij bijvoorbeeld goed kan tekenen of schilderen, geweldig kan zingen of een ander creatieve vaardigheid hebt die je hiervoor in mag zetten. Het gaat erom dat mensen op een bepaalde manier geraakt worden. Vanuit liefde, schoonheid, het zonder woorden komen te staan, het verrast worden. Dingen waar wat ervaren wordt (zien, horen, voelen) hen in contact brengt met hun eigen diepere ZIJN.

Sta op
De Vlaamse gaai vraagt je om aan de slag te gaan. Op te staan, te gaan doen wat je moet doen. Niet als hobby, of een ‘beetje erbij’, nee vol voor jouw missie te gaan. Hemel en aarde op jouw unieke manier te verbinden. Niet te twijfelen, maar vol vertrouwen jouw intuïtie te volgen. Durf je het niet meteen geheel over een andere boeg te gooien? Sta dan in ieder geval open voor de groei die de Vlaamse gaai je aanbiedt. Jij hebt nog altijd de regie over jouw leven. Het is JOUW leven waarop jij later, als al die anderen die er nu ‘van alles van kunnen vinden’ allang van jouw weg zijn verdwenen, met een gelukzalig gevoel kunt terugkijken…

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook (helaas nog) op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

18 antwoorden op “De Vlaamse gaai”

 1. Wauwie de Pauwie wat een mooi verhaal zit er achter de tientallen vlaamse gaai veren die ik heb mogen vinden.Het gekke is dat de vlaamse gaai niet voorkomt in mijn vogelkaarten en je er niet veel over kan vinden.Hoor zelfs dat het de minst gevonden veer is.Ben je reuze dankbaar voor dit bericht en ga er nu onderhand maar eens voor….het is inderdaad tijd mijn vleugels uit te gaan slaan!

   1. Dank u wel voor de boodschap de gaai kwam zovaak op mijn pad de laatste tijd dat ik zo op u site kwam mooie boodschap dank u wel

 2. Wauw wat gaaf! Exact waar ik op dit moment sta! Ik zie de vogel en denk dit is zeldzaam die zie ik nooit misschien een boodschap!? En ja hoor xxxx veel dank!

 3. Dit is zo waar…mijn nicht is bevallen van haar overleden zoontje Djay
  ze hebben deze naam onbewust gekozen maar gewoon omdat ze hem mooi vonden.
  ik was benieuwd wat de naam betekende Djay (Jay) betekend dus vlaamse gaai (boodschapper tussen hemel en aarde.
  Maanden voor haar bevalling heeft zij gedroomd van een klok dat op 1 uur stond. zij dacht dat dit de tijd van geboorte zou zijn.
  helaas was niets minder waar het bleek de tijd te zijn waarop zij te horen kreeg dat Djay was overleden. een boodschap vanuit de hemel

 4. K Heb hem drie maal gespot op twee dagen tijd op totaal verschillende plaatsen. Dankjewel voor de boodschap… liefs x

 5. Wauw zo toepasselijk op het juiste moment. Gisteren zat er een gaai een hele tijd voor mijn raam naar binnen te kijken.. ik voelde gelijk dit is vast een boodschap. Door de drukte is het er zo weer bij in geschoten en nu dacht ik eraan en vond ik deze mooie boodschap💕 Dankjewel!!

 6. Wow. De gehele tekst komt zo binnen. Heeft zoveel raakvlakken met wat er nu speelt voor mij. En is tot in detail van toepassing. Heb het huilend zitten lezen en het geeft me weer de liefde, kracht en vertouwen in mezelf en het universum. Ik ben op koers.
  De Gaai vind ik al heel lang prachtig. Net, vloog hij in mijn kleine buitenplaatsje midden in het centrum langs en bleef even zitten terwijl hij me met open snavel aan keek. Daarna vloog hij weg. Ik heb voer en water voor hem neergezet en hoop hem nog even terug te zien en hiermee verder te helpen op zijn weg.
  Door deze ontmoeting kwam ik op deze site met prachtige uitleg over dit kracht dier.
  Dank je wel. Zeer dankbaar!<3

 7. Er zat vanmorgen ineens een prachtige vogel op de dakrand bij mij naar binnen te kijken.
  Ik kende deze vogel niet.
  Ben erachter gekomen dat dit een vlaamse gaai is.
  De betekenis van deze vogel raakte mij.
  Ik heb lang gewerkt als energetisch natuurgeneeskundige, maar was het gevoel even kwijt, om er iets mee te doen.
  Diep vanbinnen weet ik dat ik meer moet doen met mijn gave..

 8. Ik vond van de week drie dode duiven, gedeeltelijk opgevreten, in de tuin. Kunnen die neergehaald zijn door de Vlaamse Gaai die al enkele weken de boel terroriseerd ?

 9. Mijn complimenten. Prachtig omschreven en het klopt helemaal.
  Mijn nieuwe uitdagingen zijn er nu de uitwerking nog. Deze prachtige boodschapper kwam op mijn pad gisterochtend en had duidelijk iets te vertellen omdat hij bleef zitten.

 10. WoW prachtige boodschap en echt wat ik nodig heb en had ! Hier zat dicht bij mij een gaai ongeveer 1 m van mij ! Dank je hartelijk ♥️♥️♥️

 11. Ik kende de Vlaamse Gaai enkel van naam maar niet van uitzicht.
  Op vakantie in Bretagne kwam iedere morgen en avond een grote mooie vogel op ons terras broodrestjes oppikken. Ik dacht onmiddellijk dat is een Vlaamse Gaai. Gek toch. Na het lezen van zijn spirituele symboliek, voel ik me echt geraakt. Die komt zo goed overeen met wat ik diep van binnen voel. Ik weet nu dat ik me verder kan/mag en moet geven in verbinding met Hemel en Aarde naar mijn medemensen toe.

 12. Heel toepasselijk. Het sluit aan op mijn verhaal en heb twee van de blauwe veren mogen vinden en op momenten dat ik bezig was mijn gave te delen. Dit bericht geeft mij stimulans door te zetten en bevestigd het doel wat ik voor ogen heb te bereiken en te blijven doen en groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *