De Vlaamse gaai

de vlaamse gaai uitjebewust
Afbeelding van AJRMK via Pixabay

De Vlaamse gaai is zowel een aarde als luchtwezen. Zijn verendek heeft het hemelse blauw op de vleugels en het aardse bruin op het lijf. Daarnaast zijn zwarte en witte veren vertegenwoordigd. Zij staan voor licht en donker. De Vlaamse gaai is boodschapper tussen hemel en aarde en kan jou helpen om in je ware kracht te gaan staan.

De gaai is net als de ekster een roofvogel en een hele slimme. Je ziet hem regelmatig snel voorbij flitsen en dan weer tussen de boomtakken verdwijnen. Zijn schutkleuren zijn hier fantastisch voor. Toch vraag de Vlaamse gaai van jou niet om je te verstoppen, maar juist te gaan staan voor wie je bent: een ware boodschapper tussen hemel en aarde.

De eerste stappen
Dat doe je er niet zomaar even bij als hobby. Ook al begint het daar meestal wel mee. Als je begint te ontdekken dat je ‘dingen’ kan, weet, hoort of ziet, dan weet je meestal niet goed wat daar de bedoeling van is. Gelijk gaat dan je hoofd  ‘aan’ om te beredeneren. Terwijl dat iets is wat juist niet nodig is. Soms ZIJN dingen gewoon.

Het is de bedoeling dat jij in jezelf op zoek gaat naar jouw unieke gaven en dat hoeven niet persé spirituele te zijn. Je kunt bijvoorbeeld heel goed zijn in het in contact brengen van mensen of ze enthousiasmeren. Een luisterend oor bieden waar dat nodig is. Vriendelijkheid te verspreiden door mensen die je tegenkomt te groeten. Er is wat dat betreft heel wat mogelijk en je wordt dan vanzelf naar plekken/situaties geleid waar dit soort eigenschappen nodig zijn om bij te dragen aan het geheel.

Stimuleren
Naar mate je jouw unieke vaardigheden op de juiste manier inzet, zal je merken dat het universum je stimuleert je verder te ontwikkelen. Wij mensen zijn allemaal spirituele wezens die als het ware geland zijn in een menselijk lichaam van vlees en bloed. Daar zullen we het mee moeten doen. Velen zijn zich hiervan nog onbewust en draaien hun rondje mee in de malle molen van het aardse leven.

Gelukkig ontwaken er ook steeds meer mensen die ergens diep in zichzelf voelen dat ze meer zijn dan alleen een lichaam met een hoofd met hersenen. Dat ze bijzondere gaven hebben. Gaven die niet zijn vast te leggen met technologische snufjes, maar die gewoon ZIJN. Niets meer en niets minder. Bijzonderheden komen ineens op je pad. Dingen die je dacht worden bijvoorbeeld ineens werkelijkheid. Dat heet de wet van synchroniteit. Dit kunnen trouwens leuke en niet leuke dingen zijn, dus houdt je gedachten in de gaten en zorg dat ze positief zijn.

Ontdekken
De gaai vraagt jou om jouw gaven op de juiste manier in te zetten. Te gaan ontdekken wat je nou precies kan en hoe je dit op een positieve manier kan inzetten voor het grotere geheel. Dat kan de natuur zijn, planten en dieren, maar ook de mensheid of Moeder Aarde als geheel. Je kunt alleen ontdekken als je durft te proberen.

Je kunt ook geen fouten maken, want van elke situatie leer je. Het gaat erom dat je de sprong waagt. Je vleugels uit gaat slaan. Je verbinding met het universum en Moeder Aarde verstevigt. Je niet stopt als wat je had verwacht uitblijft. Verwachtingen kun je beter meteen de deur uit doen, want vaak leiden die tot teleurstelling en daarmee gaat jouw fijne flow energetisch naar beneden. Iets wat je niet kan gebruiken. Dus zelfs als het niet allemaal tot een daverend succes leidt de eerste keer, blijf proberen. Pas iets aan, doe het anders. Oefening baart echt kunst!

Toon jeZELF
Dit proces is vaak een proces dat zich helemaal op jou richt. Op jouw ZIJN. De buitenwereld speelt nog niet echt een rol. Behalve misschien de mensen die je vertrouwt en/of je naasten. Op een gegeven moment ben je er klaar voor om wél die buitenwereld tegemoet te treden. Je dusdanig in je kracht staat dat je je niet meer laat beïnvloeden door wat anderen wel niet zullen denken en vinden. Zij mogen dat, want het zegt alles over hen en niets over jou. Wees niet bang, want angst is weer een eigenschap met een 2e/3e dimensietrilling en die was je nou net ontstegen. Weet dat 85% van de mensen om jou heen jouw nieuwe ZIJN waarschijnlijk niet kunnen begrijpen. Dat hoeft ook niet. Ieder loopt zijn eigen weg.

Weet ook dat er steeds meer mensen op jouw pad komen waar je wél connectie op het juiste energetische level mee hebt. Mensen waarbij je gewoon JIJ kan zijn. Helemaal jezelf. Die mensen samen vormen het netwerk van de toekomst. Jouw unieke gaven mag je gaan delen en toepassen. Ook aan degenen die het niet kunnen begrijpen, maar wel een hulpvraag hebben. Door ze met liefde en respect te behandelen (letterlijk of figuurlijk of beide) help je hen in hun persoonlijke zielegroei.

Het kan ook zijn dat jij bijvoorbeeld goed kan tekenen of schilderen, geweldig kan zingen of een ander creatieve vaardigheid hebt die je hiervoor in mag zetten. Het gaat erom dat mensen op een bepaalde manier geraakt worden. Vanuit liefde, schoonheid, het zonder woorden komen te staan, het verrast worden. Dingen waar wat ervaren wordt (zien, horen, voelen) hen in contact brengt met hun eigen diepere ZIJN.

Sta op
De Vlaamse gaai vraagt je om aan de slag te gaan. Op te staan, te gaan doen wat je moet doen. Niet als hobby, of een ‘beetje erbij’, nee vol voor jouw missie te gaan. Hemel en aarde op jouw unieke manier te verbinden. Niet te twijfelen, maar vol vertrouwen jouw intuïtie te volgen. Durf je het niet meteen geheel over een andere boeg te gooien? Sta dan in ieder geval open voor de groei die de Vlaamse gaai je aanbiedt. Jij hebt nog altijd de regie over jouw leven. Het is JOUW leven waarop jij later, als al die anderen die er nu ‘van alles van kunnen vinden’ allang van jouw weg zijn verdwenen, met een gelukzalig gevoel kunt terugkijken…

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een kleine bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos of doneer direct via PayPal/creditcard:

Meer Boodschappen van Dieren? Bestel het boek.

Wil je meer weten over energetisch gezond eten én leven? Lees dan Levensstijlgids I How to survive as HSP’er en Levensstijlgids II Hoe gezond is jouw basis?

Meer inzicht op de illusie van de wereld van vandaag en jouw rol daarin? Hoe waardevol ben jij? helpt je erbij.

Zijn er terugkerende thema’s in jouw leven? Die zijn er niet voor niets. Wil je daar meer inzicht op, lees dan Het Karmisch Integratie Model & De kracht van Creatie, waardoor je niet alleen inzicht krijgt, maar ook hoe je aan de slag kan om ‘cirkels’ te doorbreken en te helen. Niet alleen voor jou, maar ook voor een ieder, die voor jouw was en na jou komt.

Behoefte aan inzicht? Laten we dan tijdens een consult licht op jouw situatie schijnen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, inzichten en inspiratie ontvangen? Word mijn supporter en ontvang de Boodschappenbrief.

50 antwoorden op “De Vlaamse gaai”

 1. Ik stond vanmiddag buiten te praten met een goede vriendin toen er een Vlaamsegaai over onze hoofden vloog. Hij ging een eindje verder zitten en keek naar ons. Wij praten verder en toen ging hij vlakbij op de zonwering zitten. Ongeveer een meter van mij af. Na ongeveer één minuut vloog hij weg. Het voelde net of hij een boodschap kwam brengen van onze lieve heer. Zoiets van, jullie zijn goed bezig.

  1. Hoi Johan, heb je de boodschap van de Vlaamse Gaai goed gelezen? Je mag nog meer jouw gaven ontdekken en in jouw ware kracht gaan staan. Prachtig toch?

 2. Goedemorgen,
  Vanmorgen zag ik 2 Vlaamse gaaien op ons terras. En gisteren ‘n specht in nn boom in onze tuin. Beide beschrijvingen op uw website heb ik met ‘n soort van verbazing gelezen. Herkenbaar, mooi, inspirerend. Maar ook direct met de vraag: wie kan helpen bij zo’n ontwikkelingspad?

  1. Beste Marja, wat mooi dat je de vogels opgezocht hebt en ze jou inzicht hebben gegeven. Je zou een consult met me af kunnen spreken, zodat we kunnen kijken wat bij jouw persoonlijke proces aansluit. Je kunt je hier aanmelden.

 3. Ik zie sinds mijn vader is overleden is ,de vlaamse gaai het zal wal een teken van hem zijn maar wat betekend het precies liefs Daphne

  1. Hoi lieve Daphne, Als je de tekst gelezen hebt, dan weet je de boodschap van de Vlaamse Gaai. Als het zo voelt dat jouw vader en de Vlaamse Gaai iets met elkaar te maken hebben, dan is dat ook zo. Soms verschijnen dieren, als boodschappers van overleden dierbaren gewoon om je te laten weten dat ze er ZIJN, alleen dan in een andere vorm. De Vlaamse Gaai is een krachtige vogel, die laat zien dat je in jeZELF en jouw gaven mag geloven. Misschien wil jouw vader je iets vertellen? Heb je het hem al eens gevraagd?

 4. Ik kan alleen zeggen dat deze tekst precies, maar dan ook helemaal precies omschrijft waar ik me nu bevind…
  Alles klopt! Al wist ik dit intuïtief al wel, maar zocht ik het alsnog op ter bevestiging😅 (zoveel twijfel ik niet..meer).
  Heel erg bedankt voor deze mooie en duidelijke tekst!

 5. Nou zie ik veel dieren in de tuin. Maar soms is er meer contact of aanleiding dat ik eens ga opzoeken wat het dier als totemdier betekend. En vaak klopt het of is het een goede inspiratie. In ieder geval heel fijn dat dit mooie stukje op internet staat. Ik heb een klein bedrag overgemaakt, hopelijk doen meer mensen dat en heb je daardoor tijd om de wereld nog meer moois te brengen.

 6. Ik ben zo dankbaar voor dit mooie verhaal en dat je dit met ons deelt. Precies waar ik in zit. Ik had net een gesprek met een loopbaan Coach om een carrière switch te gaan maken. Veel handvatten gekregen en toen zag ik zo mooie vogel (Vlaamse Gaai) op mijn balkon op het muurtje zitten. Kreeg helemaal kippenvel ik dacht dit moet iets betekenen en kwam ik uiteraard bij mijn favoriete site uit bij jou. 🥰

 7. Wat apart, de laatste paar weken word ik enorm naar beneden getrokken door een paar mensen in mijn directe omgeving. Vorige week had ik hierin wel mijn dieptepunt bereikt. Terwijl ik juist zo sterk de goede kant op ging. Ineens was dat weg. Vandaag stond ik ergens te wachten, een paar keer leek het wel of een vogel mij riep, toen ik op keek zat er vanaf een dakgoot een Vlaamse Gaai naar mij te kijken. Geluid maken deed hij niet meer en na zijn snavel even heen en weer geveegd te hebben over de rand van de dakgoot vloog hij naar beneden en landde op het stuur van een fiets die vlak bij mij stond. Net thuis bedacht ik mij om eens op te gaan zoeken wat de betekenis/boodschap van deze vogel zou kunnen zijn, verwachtend dat ik weer op de gebruikelijke sites als anders uit zou komen. Tegendeel is waar. Wat een rake boodschap, alles klopt gewoon, wat ik eruit haal is dat ik nu gewoon midden in een transitie zit. Ik mijn best moet blijven doen om helemaal in mijn zijn, mijn kracht te staan, zodat ik het verleden helemaal kan gaan loslaten.
  Dank je wel voor deze uitgebreide informatie!

 8. Wat een mooie en duidelijke boodschap over de prachtige Vlaamse gaai. Dank je wel. Precies op het juiste moment. 💚🍀🌞

 9. Ik zit midden in een pittig proces om mezelf durven neer te zetten, te laten zien. Sinds een jaar woon ik in een stacaravan en afgelopen dagen heb ik voor t eerst bezoek van 2 vlaamse gaaien in mn tuin. Ik google en kom jouw verhaal tegen. Zo passend! Dank je wel🙏

  1. De laatsre week komen Vlaamse gaaien op mijn pad en vanochtend na gemediteerd te hebben onder de Leoniden van de komeet Temple Tuttle – nu tijdens Nieuwe Maan-(Een prachtige sterrenzee! verscheen er een Vlaamse Gaai.
   Ik zocht hier de symbolische betekenis op en inderdaad: ik zit in een transformatie proces. en voel dat ik uit mijn schulp kan kruipen. De slak mag op haar manier haar weg gaan lopen-
   helend, voelend, wetend, !
   Dankjewel Uitjebewustvoor de uitgebreide uitleg over de mooie Vlaamse gaai!
   CC.Andrea veel liefs van mij ( de Rainbow circle)

 10. Vandaag vliegt er een Vlaamse gaai 3 keer tegen het raam en komt terug in de tuin. Op dat moment ben ik in gesprek met vrienden nav van een internationale spirituele lezing over liefde compassie en wijsheid en wat de wereld nodig heeft. Ik zou nooit naar de symboliek op zoek zijn gegaan, ware het niet dat een van mijn vrienden haar zus afgelopen week had verloren in de vroege ochtend en er een Cardinaal vogel zat te kraaien die ochtend. Ze vertelde me de symboliek. Vandaar dat ik nu de symboliek van de Vlaamse Gaai vind. Heel bijzonder.

  1. Niets is toevallig Cleo… ook de dieren horen bij liefde, compassie en wijsheid, want we zijn immers allemaal natuur en staan met alles wat leeft in verbinding.

 11. Ben op zoek naar een andere baan en was aan mijn sollicitatie bezig en ineens vliegt er een Vlaamse gaai voor mijn terras deuren en gaat daar zitten.

  1. Dat mag je zelf voelen Priscilla. Wat jou raakt en waar je iets mee kan. En sorry dat ik nu pas reageer. Op de een of andere manier stond jouw reactie niet meer bij de te beantwoorden meldingen.

 12. Vanmorgen werd ik wakker met gedachten en herinneringen die me niet blij maakten. Ik heb me gericht naar de Vader, de Zon en gebeden voor hulp.
  1 minuut later verschijnt er de Vlaamse Gaai in mijn tuin.. op deze site stond precies wat ik nodig had!! Ga je ding doen en trek je niets meer aan van negatieve mensen. Wow, wat een supermooie boodschap.
  Erg bedankt voor je mooie boodschappen 😀👍🦋
  Leo

 13. Ik word steeds heen en weer geslingerd tussen mijn gevoel en verstand.
  Er zat net een Vlaamse gaai in mijn tuin.
  Tegelijkertijd zie ik een roodborstje en 2 duiven.
  Ik dacht wat heeft dit voor betekenis?
  En dan lees ik dingen waar ik kippenvel en emotioneel van word.
  Mijn vader en schoonvader zijn 5 weken na elkaar gestorven in 2003.
  Als ik 2 duiven zie vind ik troost uit de gedachte dat ze bij me zijn.
  Dat ik gelijkertijd het roodborstje zie en de gaai maakt het nogal bijzonder voor mij.
  Deze boodschap had ik nodig.
  ♥️♥️♥️

 14. Dankje!
  Ik vind jouw beschrijving een van de helderste die ik ooit heb gelezen. Het klopt energetisch!
  Helaas zit ik zelf op zwart zaad, nu anders zou ik je zeker wat doneren. Hoop dat er genoeg mensen zijn met een iets ruimere beurs die dat wel doen. Mooi dat je erom vraagt! We zijn een familie. <3

 15. Ik werd tijdens mijn dagelijkse wandeling langs het kanaal ineens op mijn hoofd geraakt door de vleugel van een vogel, daarna ging hij ongeveer 1 meter van mij af in het gras zitten en keek naar mij ,ik had deze vogel nog nooit gezien . Toen ik verder liep gebeurde dat na een 100meter opnieuw ,op dezelfde manier .hij vloog van achter mij raakte mijn hoofd met zijn vleugels ,maar krachtiger dan de eerste maal en ging op een verkeersbord zitten enkele meters verder en keek mij weer aan. Daarna verdween hij . Ik wandel ongeveer een 200 a300 meter verder en vroeg mij af wat het te betekenen had toen hij plotseling tegen mijn achterhoofd vloog en naast mij viel in het gras. Ik bukte mij en hij kwam naar mij toe en pikte enkele malen in mijn vinger. Ik wist dat hij me een boodschap kwam brengen. Dit was zo een prachtige ervaring voor mij 💞 dank je

 16. Gisteravond iets opgeschreven over mijn dromen. Toen ik vanmorgen een Vlaamse gaai in de voortuin zag zocht ik intuïtief de betekenis op op internet ingetikt en kwam hier terecht. En hoe is het mogelijk … zie ik daar mijn droom en uitleg ervan staan. Wauw, wat een synchroniciteit!

 17. Wat een bijzondere droom had ik. Mijn eigenschappen werden benoemd in uitleg. Droomuitleg geeft me moed en kracht.
  Ik moet o.a. niet meer aan mezelf twijfelen

  Dank u 🙏⚘

 18. Heel toepasselijk. Het sluit aan op mijn verhaal en heb twee van de blauwe veren mogen vinden en op momenten dat ik bezig was mijn gave te delen. Dit bericht geeft mij stimulans door te zetten en bevestigd het doel wat ik voor ogen heb te bereiken en te blijven doen en groeien.

 19. Ik kende de Vlaamse Gaai enkel van naam maar niet van uitzicht.
  Op vakantie in Bretagne kwam iedere morgen en avond een grote mooie vogel op ons terras broodrestjes oppikken. Ik dacht onmiddellijk dat is een Vlaamse Gaai. Gek toch. Na het lezen van zijn spirituele symboliek, voel ik me echt geraakt. Die komt zo goed overeen met wat ik diep van binnen voel. Ik weet nu dat ik me verder kan/mag en moet geven in verbinding met Hemel en Aarde naar mijn medemensen toe.

 20. WoW prachtige boodschap en echt wat ik nodig heb en had ! Hier zat dicht bij mij een gaai ongeveer 1 m van mij ! Dank je hartelijk ♥️♥️♥️

 21. Mijn complimenten. Prachtig omschreven en het klopt helemaal.
  Mijn nieuwe uitdagingen zijn er nu de uitwerking nog. Deze prachtige boodschapper kwam op mijn pad gisterochtend en had duidelijk iets te vertellen omdat hij bleef zitten.

 22. Ik vond van de week drie dode duiven, gedeeltelijk opgevreten, in de tuin. Kunnen die neergehaald zijn door de Vlaamse Gaai die al enkele weken de boel terroriseerd ?

 23. Er zat vanmorgen ineens een prachtige vogel op de dakrand bij mij naar binnen te kijken.
  Ik kende deze vogel niet.
  Ben erachter gekomen dat dit een vlaamse gaai is.
  De betekenis van deze vogel raakte mij.
  Ik heb lang gewerkt als energetisch natuurgeneeskundige, maar was het gevoel even kwijt, om er iets mee te doen.
  Diep vanbinnen weet ik dat ik meer moet doen met mijn gave..

 24. Wow. De gehele tekst komt zo binnen. Heeft zoveel raakvlakken met wat er nu speelt voor mij. En is tot in detail van toepassing. Heb het huilend zitten lezen en het geeft me weer de liefde, kracht en vertouwen in mezelf en het universum. Ik ben op koers.
  De Gaai vind ik al heel lang prachtig. Net, vloog hij in mijn kleine buitenplaatsje midden in het centrum langs en bleef even zitten terwijl hij me met open snavel aan keek. Daarna vloog hij weg. Ik heb voer en water voor hem neergezet en hoop hem nog even terug te zien en hiermee verder te helpen op zijn weg.
  Door deze ontmoeting kwam ik op deze site met prachtige uitleg over dit kracht dier.
  Dank je wel. Zeer dankbaar!<3

 25. Wauw zo toepasselijk op het juiste moment. Gisteren zat er een gaai een hele tijd voor mijn raam naar binnen te kijken.. ik voelde gelijk dit is vast een boodschap. Door de drukte is het er zo weer bij in geschoten en nu dacht ik eraan en vond ik deze mooie boodschap💕 Dankjewel!!

 26. K Heb hem drie maal gespot op twee dagen tijd op totaal verschillende plaatsen. Dankjewel voor de boodschap… liefs x

 27. Dit is zo waar…mijn nicht is bevallen van haar overleden zoontje Djay
  ze hebben deze naam onbewust gekozen maar gewoon omdat ze hem mooi vonden.
  ik was benieuwd wat de naam betekende Djay (Jay) betekend dus vlaamse gaai (boodschapper tussen hemel en aarde.
  Maanden voor haar bevalling heeft zij gedroomd van een klok dat op 1 uur stond. zij dacht dat dit de tijd van geboorte zou zijn.
  helaas was niets minder waar het bleek de tijd te zijn waarop zij te horen kreeg dat Djay was overleden. een boodschap vanuit de hemel

 28. Wauw wat gaaf! Exact waar ik op dit moment sta! Ik zie de vogel en denk dit is zeldzaam die zie ik nooit misschien een boodschap!? En ja hoor xxxx veel dank!

 29. Wauwie de Pauwie wat een mooi verhaal zit er achter de tientallen vlaamse gaai veren die ik heb mogen vinden.Het gekke is dat de vlaamse gaai niet voorkomt in mijn vogelkaarten en je er niet veel over kan vinden.Hoor zelfs dat het de minst gevonden veer is.Ben je reuze dankbaar voor dit bericht en ga er nu onderhand maar eens voor….het is inderdaad tijd mijn vleugels uit te gaan slaan!

   1. Dank u wel voor de boodschap de gaai kwam zovaak op mijn pad de laatste tijd dat ik zo op u site kwam mooie boodschap dank u wel

   1. De synchroniteit is zo bijzonder mooi.
    Op het juiste moment, het juiste persoon mogen ontmoeten, via woorden, via het internet.
    Verbonden op afstand in licht en liefde.
    Bedankt! Jij die ik nu ontmoeten mag.
    Jouw worden zijn helend. Voor mij voor mijn weg. In het nu. Voor mijnZelf.
    Warme groet Sabrina

    1. Deze tekst is zo frappant op dit huidige moment. Ik wandelde deze morgen op de plaats waar mijn nicht véle jaren geleden het leven gelaten heeft. En daar zat een Vlaamse Gaai. Die bleef zitten en had absoluut geen schrik. Daarom zocht ik de symboliek van de vogel op. Dít is een boodschap van boven die via jouw tekst mij heel zeker geraakt heeft.

  1. Wat mooi die beschrijving! Ik ben spiritueel, heldervoelend en wetend en creatief. Vond dit veertje pas. Lees nu de beschrijving pas. Maar in de tussentijd is er een geweldige kans op mijn pad gekomen om mijn gaves voor andere mensen in te gaan zetten ! Na al die jaren ga ik en durf ik er iets mee te gaan doen!! Hoe bijzonder is dat , net nu dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *