De Reiger

Reiger uitjebewust

De reiger

De reiger staat met zijn stelten in het water statig te wachten op dat ene visje dat voorbij zwemt. Doodstil en uren achter elkaar. Is jouw stekkie niet de juiste dan schuif je een stukje op. Je hebt een feilloos gevoel om te vinden wat jou voedt.

Is de reiger op jouw pad gekomen? Grote kans dat hij jouw wat te vertellen heeft over het langzamer aan doen, meer focus te leggen op wat je echt wilt. Maar ook over in jouw kracht komen en een stukje van zijn statigheid in jouw persoon brengen. Rechtop, borst vooruit. Ongeacht of je je al helemaal zo sterk voelt. Twijfel over jezelf is iets waar veel 4e dimensiemensen last van hebben. Ben je wel goed genoeg? Stel je niemand teleur? En als er iets niet goed gaat of niet lekker loopt, ben jij dan degene die iets ‘fout’ heeft gedaan? Op zich is het goed om bij jezelf te rade te gaan en naar jezelf te kijken. Wat was jouw rol in wat er ontstaan is? Wat laat de ander jou zien met zijn of haar gedrag? Twijfel is iets dat je hoofd creëert. Net als angst en je zorgen maken. Daar komt bij dat ons hoofd ook de eigenschap heeft om als die gevoelens er eenmaal zijn ze ook nog eens te voeden. Heb jij dan van die welles-nietes spelletjes in je hoofd? Ja, maar… en als ik dit doe… dan, maar ik deed toch helemaal niet… Lief mens, je hoofd is een raar ding. De plek waar jouw ego zich bevindt. Als je een 4e dimensiemens bent, is het hebben van een hoofd met ego echt lastig. Maar ja, zonder hoofd wordt het ook lastig, dus zal je ermee moeten dealen. Dat zet jou in de groei naar de 5e dimensie.

Intuïtief
Waar de reiger zijn intuïtie gebruikt om het juiste visstekje te vinden, leidt jouw intuïtie je naar het echte ‘weten’. Weten komt uit jouw hart dat in verbinding staat met jouw hogere zelf. Evenals de gevoelens van blijdschap, vreugde, gelukzaligheid en liefde. Ooit erbij stil gestaan dat jouw hoofd geen liefde voelt? En het ook niet kan creëren? Jouw hoofd stelt alleen maar vragen. Is het wel echt wat ik voel? Zou het echte liefde zijn? Is het allemaal wel te vertrouwen? Kortom, jouw hoofd zorgt voor beren op de weg. Beren, waardoor je misschien kansen mist, omdat je er niet voor bent gegaan. Omdat je je hebt laten ompraten en geen vertrouwen hebt in jouw (onderbuik) gevoel.

Wat als de reiger een hoofd zou hebben die de hele tijd tegen hem zegt: “Nee, hoor dit stekje is niets. Je moet verder op.” Of “Wat duurt het lang zeg! Heb je nou nog steeds geen vis gevangen!” In het eerste geval wordt gestuurd op onrust. Het steeds maar hoppen van het een naar het ander, omdat je de overtuiging aangepraat wordt dat daar meer te halen is. Maar is dat ook zo? In het tweede geval wordt een beroep gedaan op geduld. Geduld is iets dat de mensheid aan het verleren is. Alles moet snel en het liefst met een reusachtig resultaat binnen dezelfde dag. Dat kan NIET! Alles heeft zijn tijd nodig. Kijk naar de natuur. Zaadjes die plantjes moeten worden, zijn dat niet binnen 1 dag. Wij mensen zijn de natuur.

Willen en wensen
Onze wil, die ook door ons hoofd wordt aangedreven, probeert te manipuleren. Als je als een klein kind gaat staan stampen: “Maar ik wil nu…” dan leidt dat tot niets. Je zult altijd rekening moeten houden met een redelijke termijn waardoor dingen tot bloei kunnen komen. Het is het beste om wat je als wens in jouw hart hebt, elke dag voor je te zien, alsof je het al bereikt hebt en je ook zo te voelen. Hier kan jouw hoofd een hele mooie opbouwende rol in spelen. Want jouw hoofd creëert het beeld dat je van de toekomst hebt en ook heeft het de woorden die jouw wens omschrijven paraat. Als je jouw hart als drijfveer (passie) gebruikt en erop vertrouwt dat jouw wens ooit werkelijkheid wordt, mits deze in overeenstemming is met jouw doel en missie hier op aarde, zal het universum je altijd helpen om op het juiste moment het juiste beschikbaar te maken. Heb geduld, lief mens. Luister naar je intuïtie en volg je hart.

Stilte
Hoe meer je afgestemd raakt, hoe duidelijker je ook andere dingen kunt waarnemen (voelen, horen, ruiken, zien). Net als de reiger zich intuïtief laat leiden naar de juiste visstek, zal jij van binnen steeds beter weten wat je moet doen, zal duidelijker worden wie je bent en wat jouw rol in dit leven is die positief bijdraagt aan het geheel. De reiger staat altijd alleen aan de kant van het water of paradeert alleen door het weiland. Hij is een individu op zich. Net als jij! Hij laat zich niet afleiden van zijn missie: zorgen voor voldoende voedsel voor hem alleen, of als hij jongen heeft ook voor zijn familie.

Hij gaat niet naar verplichte theekransjes, netwerkbijeenkomsten om te praten over wie de grootste vis heeft gevangen en zelfs familiebezoeken zitten er niet in. Niet dat het niet zou kunnen hoor, maar hij heeft het niet nodig. En dat is een wezenlijk verschil. Jij hebt alleen jezelf nodig. Al het andere is leuk als je daar zin in hebt, maar het moet niet. Wees dan wel zo eerlijk om geen excuses te verzinnen, maar gewoon te zeggen: “Ik heb er even geen zin in, of “Ik kom maar even hoor.” Dan reageer je op de enige juiste manier die volledig in overeenstemming is met jouw ware zelf. De kans is groot dat mensen dit vreemd of niet leuk vinden, maar dat is eerder hun probleem dan het jouwe. Doen alsof is namelijk veel erger. Naarmate je verder groeit, zul je steeds meer het verlangen naar stilte om je heen ontwikkelen. Stilte waarin je niet alleen kan luisteren naar de natuur, maar ook naar wat jouw hogere zelf jou te vertellen heeft.

Statigheid
Op deze aarde is het grootste deel van de mensheid afgestemd op de derde dimensie. Dat betekent dat het grootste deel van jouw omgeving jouw gedrag en wellicht de keuzes die je maakt niet goed zal kunnen begrijpen. Dat geeft niets. Ieder van ons heeft een bijdrage te leveren en heeft een eigen doel en missie om verder te groeien. Die van jou ligt op een ander vlak dan de meesten om je heen. De reiger trekt zich niets aan van wat andere reigers van hem vinden. Hij blijft in zijn kracht fier overeind staan. Hij geeft geen oeverloze uitleg waarom hij dit of dat doet en verdedigt zich ook niet. Hij twijfelt niet. Hij gaat zijn eigen weg. Wat doe jij? Blijf je je schuldig voelen? Blijf je jezelf  verdedigen ten opzichte van anderen? En ga je daardoor inderdaad weer twijfelen aan jezelf? Laat het los, lief mens, ga je eigen weg wat anderen ook van je denken of over je zeggen. Het gaat erom dat jij helemaal in je element komt met jezelf. Jezelf mooi, goed en lief vindt zoals je bent. Dan bouw je de statigheid van de reiger op die volledig in zichzelf gelooft en die statigheid (dag twijfels en onzekerheden) is onaantastbaar wie er ook tegenover je staat.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook (helaas nog) op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

38 antwoorden op “De Reiger”

 1. Vandaag landde een witte reiger toen ik aan het fietsen was. Wat een prachtig beest toch net als de witte pauw die ik maandag onderweg zag toen ik mn nieuwe pup ging bekijken. En ook nog een prachtige fazant langs de weg. Wat mooi dat de dieren ons allemaal wat willen vertellen en dank je dat ik veel beschrijvingen hier kan vinden

 2. Wow ontzettend treffend nu. Ik zit midden in een ontwakingsproces en het klopt precies met hoe ik er nu voor sta. Ik wil je hiervoor bedanken en het vormt voor mij precies de betekenis waar ik mee verder kan tot het proces is voltooid. Ik zou je willen vragen hiermee verder te gaan. Ik geloof dat op dit moment heel veel mensen aan het ontwaken zijn. Deze verhalen vormen dus net precies de wegwijzers die je zoekt. Bedankt!

 3. Hi wat een prachtige en treffende nu net in deze bijzondere en pittige fase van m’n leven. Vanmorgen keek ik naar buiten tijdens m’n ontbijtje en vloog er een witte reiger langs en daarna weer terug. Zo bijzonder en omdat totems in mijn leven me heel veel vertellen, kwam ik bij jou terecht. Heel veel dank. PS: ik ga onderaan een boekje bestellen bij je😊.

 4. Jemig…
  Ongelooflijk! Wat treffend. Ben er stil van.
  Zondagmorgen ging ik lopen en zag een reiger. Deze vloog vooruit langs het pad wat ik liep en verdween. Verderop bij een vijver zat een reiger, dezelfde?! Na 5 km draaide ik en liep terug langs hetzelfde pad. Ik zag een spierwitte reiger rechts van me. Vloog vooruit en verdween.
  Een aantal meter verder lopend werd ik verrast door een groepje vliegende reigers… 1 donkergrijze, 1 lichtgrijze en een spierwitte. Ze vlogen langs mij en weg in de verte rechts van mij.
  Ik had het gevoel dat ze iets voor mij betekende. Ik vroeg iemand wat een reiger betekent en zij stuurde mij dit door!!!
  Heel erg bedankt 🙏

  1. Hoi Désirée, wat fijn dat je zo geraakt wordt. Heerlijk dat de reiger jou verder helpt… en ook super fijn dat iemand anders de boodschap van de reiger aan jou heeft doorgegeven. Wil je deze persoon bedanken?

 5. Ik kom het hele jaar al reigers tegen en ze trekken volop mijn aandacht. Vandaag een mindful wandeling gedaan. Op het einde van de wandeling staat een reiger. De mevrouw die de wandeling geeft verteld over de reiger en stuurde mij deze link. Hoe mooi om te lezen dat dit een ontwikkeling en groei is waar ik mee bezig ben. 😊 Dankbaar voor mooie mensen die op je pad komen. En de voor mij onverwachte signalen afgegeven door de natuur.

 6. En of deze tekst mij raakt. Gisteren 2x een reiger gezien..tijd voor wat extra informatie. Zeer mooi geschreven en verhelderend. Vooral de woorden ‘Jij hebt alleen jezelf nodig. Al het andere is leuk om erbij te nemen als je daar zin in hebt’ en het deel over de 3e en 4e dimensie met de boodschap dat mijn missie ergens anders ligt dan die van de meeste mensen. Net hoe ik me al langer voel maar wat ook zo egoistisch aanvoelt. Deze tekst geeft me kracht om helemaal mezelf te zijn. Dank je.

  1. Het is niet egoïstisch Uschi. Voel eens écht bij jeZELF? En wat is egoïstisch eigenlijk? Welke definitie heb jij dat woord meegegeven. Kiezen voor jeZELF is iets heel anders dan het egocentrische waar onze wereld op dit moment voor een groot deel op gestoeld is. Als je meer wilt weten over de dimensies, dan is misschien de Inspironde Eindelijk begrijp je het voor jou interessant, zodat je nog beter het onderscheid kan maken en meer in jou kracht komt.

 7. Een prachtige witte reiger is de blikvanger op een collage wat ik vorige week maakte. Jouw tekst raakte me ! Dankjewel – reiger – voor de mooie symboliek …

 8. Dankjewel, mooi om mijn ontmoeting met de grote zilverreiger hier in woorden uitgelegd te zien, zo treffend juist nu!

 9. Vanmorgen zag ik een witte reiger vliegen. Al zoekende op het net, kom ik dit stuk tegen. Wat een mooi stuk en het komt voor mij precies op tijd. Dank witte reiger, dat jij in jouw vlucht op mijn pad kwam.

 10. Deze tekst heeft me echt geholpen in deze fase van men leven. Ik heb jammer genoeg geen centjes te bieden maar ik ben je enorm dankbaar en stuur je een stukje van men liefde terug.

  Dankjewel

  Lieve groetjes

 11. Laatste dagen weer een Reiger op mijn engelenpad en vandaag op het dak van het huis, heel speciaal wat kwam hij mij vertellen? Zo kwam ik hier terecht, wat fijn om te weten dat er steeds meer mensen spiritueel worden en wat goed dat ik dit heb mogen lezen. Zo een stapje verder en ga ik weer edelstenen uitdelen.

 12. Twee maal een zilverreiger gezien, verrast. Jouw stuk; prettig geschreven, heldere boodschap, waardevol en dank je wel!
  Jeanine

 13. Dankjewel over de beschrijvingen die de Reiger met ons wilt delen.
  Ik heb gisteren een Reiger gezien en het idee dat hij iets met me wilde delen. Ik kon er naar blijven kijken, hoe mooi!

  Liefs,

  Daya

 14. De witte reiger komt al een aantal maanden op mijn pad. Tijdens de wandelingen die ik maak om mijn hoofd leeg te maken na een “burn-out” verschijnt hij als ik in gedachten ben verzonken. Mijn overtuiging wordt gesterkt door hetgeen hier staat geschreven. Stilte, rust en een nieuw begin…en loslaten wat is geweest. Je ware aard onderkennen!

  1. Wat mooi Michel! Het is waarschijnlijk jouw krachtdier op dit moment. Maak er maar verbinding mee en hoor de boodschap die er voor jou is.

  2. Hoi Michel,
   Bij mij precies het zelfde. Ook thuis met een burnout en depressie. Wandel vaak en kom dan op mijn pad meerdere rijgers tegen. Sommige vliegen weer vooruit en landen dan op het pad voor mijn voeten. Kijken mij aan en loopt een stukje mee. Ook mij is dankzij deze tekst en uitleg duidelijk waarom en wat ik moet volgen. Echt heel erg blij mee!!
   Ik wens je veel kracht en een voorspoedig herstel toe!!
   Groetjes Jacqueline

 15. Dank je wel voor deze prachtige mooie en zeer toepasselijke uitleg van de Reiger die op mijn pad is gekomen en die ik uit dankbaarheid elke dag te eten geef.

 16. Heerlijk dit te lezen. Ik kwam hem een tijdje zowat overal enkele keren per week tegen. Had een klein voorgevoel maar het is nu helder!!
  Dank voor het delen.

 17. Sinds 2 weken staat hij statig te wachten.
  Hij vliegt niet weg en kijkt me aan. Zelfs mijn hond, die normaal achter elke vogel aanrent, laat hem met rust.
  De puzzelstukjes vallen op hun plek na het lezen van dit stuk.
  Hartelijk dank hier voor.
  Mvg Romilda 🦋

 18. Mijn krachtdier is een witte reiger. Deze tekst over de reiger begrijp ik heel goed. Dankjewel Karen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *