De pauw

De Pauw uitjebewust

De pauw

Wie aan de pauw denkt, denkt vaak aan de kleurrijke variant in groen of blauw. Ook is er de maagdelijk witte waarvan de uitgewaaierde verentooi lijkt op ijskristallen. De pauw vertelt over in jouw kracht gaan staan. ZIJN wie je werkelijk bent in al jouw facetten en dit uit te dragen waarbij je jouw persoonlijke ruimte zuiver houdt en bewaakt.

Dit mooie dier in vol kleurenornaat of in fijn sprankelend wit is al eeuwen een symbool in vele religies en culturen. Niet voor niets. Vanuit de pure tijd waar mensen en dieren nog veel meer in samenwerking en samenZIJN leefden, werd het bijzondere ZIJN van de pauw onderkend. De pauw worden eigenschappen toegekend waardoor het een fantastisch, maar ook heel krachtig krachtdier is.

Met zijn antennes op zijn hoofd die elk weer voorzien zijn van minuscule pluizenveertjes is hij rechtstreeks met de zuiverste lichtfrequenties in het universum verbonden. De staartveren worden vaak gebruikt bij reinigings- en zuiveringsrituelen. Als de pauw op jouw pad komt, dan heeft dat altijd te maken met het zuiver omgaan van jouw energie, deze in goede banen leiden en het grotere geheel dienen. De energetische kracht die de pauw met zich meebrengt, is immers ook heel eenvoudig explosief in te zetten en dat is nu juist niet de bedoeling.

Reageer jij regelmatig heel heftig op dingen die zich in jouw leven voordoen? Je kunt het zien als het ineens, in 1 vingerknip, omslaan in woede, angst, verdriet, hulpeloosheid of depressiviteit. Mensen om jou heen zullen schrikken of zich verwonderen met grote ogen. Het is het vuur dat in de pauw zit dat dit in jou teweeg brengt. Het wil zeggen dat emoties veel te hard en rauw bij je binnen komen, waardoor de fik erin gaat. Dit vuur kun je beter en mooier inzetten, maar dat vraagt oefening. De pauw vraagt je hieraan te werken en ook hier helpt hij jou mee.

Claim je eigen ruimte
Wanneer de pauw onraad voelt, zal hij zijn eigen space claimen door de verentooi uit te spreiden en daarmee afstand te creëren tussen hem en wat hem bedreigd. We komen vaak mensen tegen die ons leegzuigen. Die even in jouw aura komen staan, soms echt heel dichtbij, om zich op te laden. Mensen, die voelen dat jij bijzonder bent, ook al kunnen ze de vinger er niet opleggen. Dat komt omdat zij een andere zielsafstemming hebben, die te ver van die van jou afligt.

Je bent al vaak dit soort mensen tegen gekomen. Mensen die jouw mooie energie hebben gebruikt met de hoop om hierdoor zelf in een beter boekje te komen staan. Of ze hebben met jouw energetische input een loopje genomen en laten je verloren achter. Nog erger zijn degenen die faken dat ze een zielsverwant zijn, maar hun eigen ego, vaak narcisten, ten koste van jou willen verrijken.

Inmiddels ben je door schade en schande wijzer geworden (dat was ook de bedoeling), maar toch soms nog niet alert genoeg. Omdat jij gelooft in de goedheid van de mens is het lastig om onderscheid te maken. Een goede stelregel is luisteren naar jouw onderbuikgevoel. Als je dat lastig vindt is er altijd nog de twijfel. Het gezegde zegt: bij twijfel, niet doen!

Wanneer je op je gevoel bent afgestemd en goed kunt onderscheiden of jouw hoofd/ego deze twijfel zaait of het toch ergens anders vandaan komt, dan luister je naar het laatste. Jouw open- en eerlijkheid vraagt erom jouw eigen ruimte te claimen. Je verentooi wijd uit te zetten als het niet klopt. Aangezien in deze tijd licht steeds lichter wordt en donker steeds donkerder, is het noodzakelijk goed op jezelf te passen.

Scherpe klauwen
De pauw is niet altijd even liefdevol en dat is precies de bedoeling. Er zijn momenten dat het noodzakelijk is een lijn te trekken. Tot hier en niet verder. Of te verdrijven wat jouw probeert te ondermijnen. Al eeuwen staat het dier bekend als slangendoder. Daarvoor gebruikt hij zijn scherpe klauwen die hij in een gevecht vooruit strekt en niets van zijn aanvaller overlaat. Nu is de slang niet altijd een duister dier. Juist niet, maar er zijn zeker duistere slangen in ons midden. Die gaven niet op de juiste manier benutten of helemaal niet weten dat ze gaven hebben, maar toch altijd een zware energie om zich heen hebben hangen.

Meestal hebben deze mensen een negatieve kijk op het leven. Alles is duister en donker. Het glas is altijd half leeg en op elke weg lopen beren. En als jij dan een fijne dag hebt gehad of een bijzondere ervaring, wordt bewust of onbewust geprobeerd deze lichte energie zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

Op deze momenten is het tijd om jouw klauwen in te zetten en de ander er vriendelijk op te wijzen dat jij jouw energie niet laat verlagen, omdat de ander daar niet tegen kan. De ander heeft hier namelijk problemen mee. Jij niet. Geloof in jouw licht en dus in jouw kracht. Als anderen deze te heftig vinden, zullen ze vanzelf wijken of zwijgen. Blijven ze toch prikken en aan jou plakken om ‘te tanken’, dan wordt het misschien tijd om zelf afstand of afscheid te nemen.

Verwondering
Je mag je wat meer open stellen voor verwondering. Net zoals de pauw zijn verenkleed spreidt en jij met open mond staat te kijken. Kijk eens om je heen. Zie jij de kleinere wondertjes die zich in jouw leven voordoen? Toevalligheden als  synchroniciteit, waarbij jouw wens ineens voor jouw deur staat of wordt geleverd in een heel kort tijdsbestek tussen jouw gedachten (positief of negatief) en de  manifestatie in werkelijkheid. Hoe meer jij je ZELF bent en kunt luisteren naar jouw hogere ZIJN, hoe vaker zich dit soort momenten zich voor zullen doen. Het is daarom heel belangrijk jouw gedachten en acties positief te houden. Niet voor niets bestaat het spreekwoord: be careful what you wish for!

Als je je meer verwondert, wordt het leven lichter, leuker en lachwekkender. Je kunt vaker de humor van en achter dingen kunnen zien Jouw energetische ZIJN zal blijer zijn en jouw energetische trilling hoger. Dichter bij wie jij werkelijk BENT. Het universum zal ingenomen zijn met jouw vooruitgang en je nog meer ondersteunen en stimuleren. Wanneer het je lukt, dan zul je merken dat op punten waar je je eerst liet verleiden door irritatie, boosheid, verdriet, onmacht en angst je nu vanuit acceptatie en veel meer vanuit jouw ZIJN kunt handelen.

Verwondering heeft ook te maken met de natuur. Buiten gebeurt het. De zon die opkomt, de dauwdruppels, ijskristallen, bomen die naar jou wuiven, dieren die helemaal niet toevallig op jouw pad komen, lichtwezens die hun aanwezigheid durven te tonen. Lief mens, het is er allemaal. Je hoeft het alleen maar waar te nemen en te laten binnenkomen in jouw hart. Als je wandelt en in gedachten verzonken bent, op je telefoon aan het kijken bent of een headset op je oren hebt, kun je je niet verwonderen.

Word jij als de pauw?
Dat je op het juiste moment de juiste instrumenten, klauwen en verentooi, inzet om meer jou (kunnen) te ZIJN? Laat jij mensen staren vol verwondering naar jouw verenpracht, simpelweg omdat je durft te stralen? Wetende dat je een feilloos gevoel hebt ontwikkeld om lage frequenties buiten de deur en jouw persoonlijke ruimte te houden? Dat je jouw scherpe klauwen mag gebruiken als het écht nodig is? Dat je voelt dat het vuur dat hierachter zit heftig is, maar dat je dit wapen nooit zal misbruiken. Dan lief mens, zal niets of niemand jouw ZIJN kunnen beïnvloeden en dat is waar jij naar toe mag groeien.

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos of doneer direct via PayPal/creditcard:

Meer Boodschappen van Dieren? Bestel het boek.

Wil je meer weten over energetisch gezond eten én leven? Lees dan Levensstijlgids I How to survive as HSP’er en Levensstijlgids II Hoe gezond is jouw basis?

Meer inzicht op de illusie van de wereld van vandaag en jouw rol daarin? Hoe waardevol ben jij? helpt je erbij.

Zijn er terugkerende thema’s in jouw leven? Die zijn er niet voor niets. Wil je daar meer inzicht op, lees dan Het Karmisch Integratie Model & De kracht van Creatie, waardoor je niet alleen inzicht krijgt, maar ook hoe je aan de slag kan om ‘cirkels’ te doorbreken en te helen. Niet alleen voor jou, maar ook voor een ieder, die voor jouw was en na jou komt.

Behoefte aan inzicht? Laten we dan tijdens een consult licht op jouw situatie schijnen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, inzichten en inspiratie ontvangen? Word mijn supporter en ontvang de Boodschappenbrief.

26 antwoorden op “De pauw”

 1. Moest voor mijn dochter de witte pauw opzoeken .
  Daar had ze van gedroomd.
  Nou het klopt helemaal .
  En ook ikzelf ben aangezet door uw text om meer in mijn kracht te staan en mijn persoonlijke space te claimen en beschermen.
  Of gewoonweg liefdevol zeggen waar het op staat .
  Heel erg bedankt .
  Liefdevolle knuffel Marion van Vlodrop

 2. Geheel “toevallig” op deze website terecht gekomen, omdat het nieuwe logo waarmee een vriendin en ik een bedrijf gaan opstarten me deden denken aan een Pauw. Ik zocht op wat het betekent, Pauw en wat ik hier lees past helemaal in wie ik ben, hoe ik mezelf zie, in wat ik meemaak. Oprecht heel veel dank voor dit schrijven!
  Het sterkt me nog meer in wat mijn pad is

 3. Vanmorgen de pauw links onder op mijn collage geplakt met wensen en doelen. Volgens mijn cursus leidster was dit een mogelijke valkuil. Zij raadde mij aan de betekenis van de pauw op te zoeken. En dan vind ik deze tekst. Die me nog meer inspireert om mezelf te zijn.

  1. Heel goed! Vaar altijd jouw eigen koers en volg daarbij jouw hart en intuïtie… Fijn dat de pauw zo mooi aansluit in jouw groeiproces.

 4. Wow. 8 jaar geleden heb ik een tattooage van pauwenveren op mijn heup laten zetten. Dit artikel kan niet beter aansluiten. Kippenvel van..
  Bedankt voor het delen! Over verwonderen gesproken 😉

 5. Wat een prachtige omschrijving, ik kan me hier helemaal in vinden. 3 weken geleden een droom gehad waar een pauw, in vol ornaat op een kerktoren stond. Dank je wel!

 6. Sinds paar dagen bezit gekregen van 2 prachtige witte pauwen,
  En een vriendin stuurde mij deze link, wat een mooie beschrijving, ga daar zeker mee aan De slag,
  Bedankt

  1. Hoi Sandra, wat fijn dat de pauwen via via bij jou terecht zijn gekomen! Misschien volgen er nog meer dieren die jou de weg wijzen naar de vervolgstappen op jouw pad.

 7. “Ineens” was ik verliefd op witte pauwen! Had afgelopen kerst 3 sierpauwen gekocht vr decoratie, raakte 1 kwijt op een rare manier maar voelde nooit de drang om het te gaan zoeken. Had de 2 laatste altijd bij elkaar totdat die ene elke keer van het krukje afviel. Ik had die ene maar in de gang gezet en vroeg me af wat die witte pauw nou betekende. Deze artikel is preciessss hoe ik me voel en de pad die ik aan het bewandelen ben! Dankjewel voor je perfecte uitleg!!

   1. Vanochtend de Wim Hof adem oefening gedaan en tegelijkertijd gemediteerd. Bij de laatste ronde verscheen er een pauw. Tijdens vorige keren verscheen er een keer een leeuw en nog een ander dier. Die laatste weet ik niet meer. Dit is de eerste keer dat ik de betekenis op heb gezocht.
    Vanuit de grond van mijn (kosmische) hart wil ik je bedanken voor deze tekst! Dit is waar ik mee aan de slag mag gaan.
    Liefs, Renske

 8. Dankjewel voor dit bericht, het is voor mij precies de juiste boodschap!

  Een liefdevolle en stralende groet :)!
  Patricia

 9. Hoe mooi en bijzonder, kom ik je tegen in de ochtend gewoon in een woonwijk. Je woorden ik heb ze gelezen en ben dankbaar en blij, weer wat bewuster en ben misschien nog niet, nu al wacht ik met bewondering wat er nog voor moois ligt in het verschied. Dank je

 10. Ik begeleid psychedelische trips bij triptherapie waarbij dieren vaak voorkomen en ik vind het super om hier te mogen lezen wat het voorkomen van een dier zou kunnen betekenen volgens jullie. Vreemd genoeg is er altijd wel iets wat van toepassing is. Ikzelf heb vaak dat ik pauwenveren zie in van alles en nog wat.

 11. We weten waarschijnlijk nog maar heel weinig over het leven zelf. Ook deze beschrijving over de pauw stemt tot dieper nadenken.
  Dieren nemen namelijk een andere wereld waar dan wij zien.

 12. Hartelijk dank voor deze boodschap.
  Deze is op de juiste moment toegekomen en heeft mij intens geraakt en zielsgelukkig gemaakt.
  Ik dank je
  Heel genegen
  Frieda

 13. Wat bijzonder wandel een paar keer per week met mijn Theta vriendin. En vanmorgen 2 pauwen mannetje en vrouwtje.
  Heb net je tekst gelezen en er vallen nu een aantal dingen op zijn plaats.Heel fijn bedankt.
  Lieve groet Han.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *