De Muis

De muis uitjebewust
Free picture from Pixabay

De muis is een nederig diertje dat zich door de eeuwen heen van alles heeft laten welgevallen. Zijn kleine handjes en voetjes, de lieve kraaloogjes, grappige oortjes en sniffende neusje hebben iets aandoenlijks. Behendig zijn ze ook. Ze kunnen vliegensvlug rennen, klimmen en ook zwemmen. Soms sluipen ze en dan maken ze zich weer plat, zodat ze door de kleinste gaatjes en kiertjes passen, net als een Smurf die door de waterkraan past. Al deze technieken heeft de muis in huis, omdat zijn leven overal ter wereld in het teken staat van eten of gegeten worden.

Want de muis vormt voor heel veel dieren een lekker maaltje. Uilen en andere roofvogels, katachtigen, waaronder onze huiskat, en reptielachtigen, zoals slangen en zelfs vogelspinnen jagen op dit kleine wezen. Het is niet voor niets zo dat muizen zich razendsnel voortplanten. Als je het lievelingsmaal bent van veel dieren, moet dat wel, anders sterft de soort uit en heeft dat gevolgen voor de hele keten.

Proefkonijn
Ook de mens heeft de muis ontdekt als een handig te misbruiken diertje. Niet alleen proberen we op grote schaal dit ‘ongedierte’ uit te roeien met gifkorrels en grijpen daarmee weer eens in in de natuur. De muis is voor de mens ook een prachtig proefkonijn. In de medische wetenschap zijn het muizen die misbruikt worden voor allerlei tests. Ze moeten van alles eten om te zien of ze er ziek van worden of dood aan gaan, soms heel langzaam. Of ze hartkloppingen krijgen, of versneld verouderen. Wat er gebeurt als hun DNA wordt aangepast. Of ze krijgen een oor op hun rug genaaid, om te kijken of het blijft groeien. De nederige muis ondergaat dit alles zonder morren. En de mens kijkt zonder te verblikken of te verblozen naar al deze processen.

Er zijn parallellen te trekken met het leven van de muis en het leven van de mens. Vanuit het universum wordt gekeken naar hoe wij hier op aarde rond aan het krioelen zijn. Wat er gebeurt als een deel van ons medicijn A krijgt toegediend. Een deel van ons veelvuldig knutselvoedsel tot zich neemt. Weer een ander deel reageert als er dood en verderf om hen heen wordt gezaaid. Hoe we soms creperen, niet alleen door medicijnen, maar in het algemeen, doordat er machtsstructuren zijn die denken te kunnen heersen over het wel en wee van hun ‘onderdanen’.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen, maar waar het hier om draait is dat de mensheid door eeuwenlange manipulatie het gedrag van de (bange) muis laat zien. We ondergaan dit alles, omdat we geloven dat we nietige poppetjes zijn in het grote geheel. Dat het toch niets uitmaakt als jij als eenling het anders doet. Als je het letterlijk bekijkt vanuit de ruimte, zijn we dat inderdaad. Figuurlijk zijn we totaal niet nietig. We zijn belangrijke schakeltjes met ieder hun kracht en unieke ZIJN die samen een mooie krachtige ketting mogen vormen. De enige nederigheid die je zou moeten voelen is die vanuit een diep respect en bewondering dat jij deel uit mag maken van dit bijzondere geheel.

Achter de wortel aan
Waar het hier om draait is, dat uitgeprobeerd wordt tot hoe lang we achter de lang beloofde wortel blijven aanlopen. Ons onvoorwaardelijke geloof houden dat er ergens, als je maar lang genoeg in het gareel blijft lopen, je jouw lichaam en ware ZIJN vergeet en met oogkleppen op keihard een heel leven lang werkt je beloond wordt met een dikke bankrekening, een zorgeloos bestaan. Eindelijk!

Je kunt niet wachten totdat je 68 (dit is geen typefout) bent, want dan… wordt je ontslagen uit je ketens van slavernij en mag je als je geluk hebt een deel van je zuurverdiende pensioen gebruiken om van te leven, zolang je nog leeft. Want de gemiddelde leeftijd is nog altijd 75 jaar en velen zullen die nooit halen. Jouw spaarpot verdwijnt, tenzij je het goed geregeld hebt voor jouw nabestaanden (lees: heel veel kleine lettertjes lezen terwijl je nog in leven bent), in de zak van de rijken. Waar heb jij dan het verschil gemaakt? Waar heb jij bijgedragen aan een betere en mooiere wereld? Is dit wat jij met jouw leven beoogt?

Onderscheidend vermogen
Wat ons onderscheidt van de muis, is dat wij wél kunnen opstaan tegen onrecht, misbruik, mishandeling en onderdrukking. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor dieren, planten en bomen. Dat wij onze fictieve tralies zelf kunnen doorzagen en ons kunnen bevrijden uit onze kooi waar we onszelf vaak in gevangen laten nemen door de proeven die het ‘Dark Web’ (het is dus geen verzinsel van deze tijd, maar bestaat al eeuwen) op ons afstuurt en waar systemen én andere mensen, bewust of onbewust, op deze planeet aan meewerken, inclusief jijzelf door de keuzes die je maakt.

Dat we onze ketens kunnen afgooien en uit onze slachtofferrol kunnen stappen en niet lusteloos hoeven toekijken wat ons en de wereld allemaal ‘overkomt’. Ons onderscheidend vermogen gebruiken we niet meer. Velen zijn hun eigen kracht vergeten en gedragen zich als de muis die in gevangenschap van alles ondergaat.

Het hoeft niet zo te zijn. Maar dat betekent keuzes maken. Als je kiest voor een muizenleven in een (gouden) kooi, dan is dat jouw goed recht. Je verdient dan jouw centjes, hebt een dak boven je hoofd, kunt eten kopen en nog veel meer hebbedingetjes, mag een of meerdere keren per jaar op vakantie en als er wat gebeurt, ben je verzekerd. Zie het als de muis in de kooi die net op tijd elke keer voorzien wordt van zijn natje en zijn droogje, maar verder geen vrijheid kent. Ergens diep van binnen, ook bij de muis, zit een oerdrang.

Als je de kooi open zou zetten, zou de muis als van natuurlijk eruit gaan en weglopen. Hij zou kiezen voor een bestaan met misschien minder zekerheden, maar met maximale vrijheid. Hij zal diep moeten graven in zijn oerinstinct om terug te halen hoe en waar hij voedsel kan vinden, hoe hij de beste slaapplek zoekt of maakt die hem beschermt tegen de weersinvloeden.

Hij zal al zijn vergeten skills diep vanuit zijn ZELF moeten halen om ze te kunnen versterken en aanwenden. Maar niemand pakt hem zijn vrijheid af, tenzij hij natuurlijk ten prooi valt aan een van de dieren die ook willen leven en overleven. Als mens hoeven we niet bang te zijn dat we letterlijk worden opgegeten. Maar de rest is vergelijkbaar. Hoe vaak zeg jij dat je wel dit of dat zou willen doen? En dat daarop dan meteen volgt: “Maar ja, dan moet ik …” en dan volgen vaak de woorden opgeven, verlaten, loslaten.

Concessies
Stel je hebt een blanco pagina voor je liggen. Wat zou jij daarop schrijven? Wat is jouw grootste droom? Waar gaan de vlinders in jouw buik van fladderen? Waardoor stroomt jouw hart over van liefde? Wat moet er gebeuren om een enorme blijdschap te voelen? Ga eens bij jeZELF te rade, graaf, als de muis die zijn kooi verlaten heeft, diep en haal jouw vergeten skills en wijsheid naar boven. Hoe zou jij het liefste leven? Kijk eens wat je opschrijft. Leg het weg, pak het er weer bij als je een nieuwe ingeving hebt. Maak ruimte voor stilte en luister. Als je het gevoel hebt dat jouw papier goed genoeg gevuld is, kijk dan eens of je een patroon kan ontdekken. Wat staat er nou werkelijk? Weet dat alles mogelijk is. Ook zonder de veiligheid van een kooi.

Je zult merken dat jij eigenschappen hebt, of die nou werkelijk van jouw ZELF zijn of niet, die de muis niet heeft. Angst voor verlies en hebzucht bijvoorbeeld. Waarschijnlijk staan er op jouw papier dingen waarvoor je concessies moet doen. Bijvoorbeeld rijk leven in de vorm van materiële zaken en de zogenaamde vriendschappen die dit met zich meebrengt (als je wint, heb je vrienden) inleveren voor een rijker leven vanuit jouw hart met liefdevolle gelijkgestemden. Of gezonder of weer gezond worden. Dan zul je een ander voedingspatroon moeten gaan volgen en bij jeZELF te rade gaan, waar de blokkades zitten die de weg naar gezondheid barricaderen. Als je daar zelf niet uitkomt, de hulpvraag durven stellen, want ook dat is voor velen eng en lastig.

Muizenissen
Doordat we gestimuleerd worden om vooral ons denken te laten domineren in deze wereld draaien onze hersenen overuren. Overal poppen muizenissen op. Dat zijn gedachten die een negatieve ondertoon in zich hebben. Die jouw kracht proberen de ondermijnen. Die vooral zien wat er allemaal wel niet mis kan gaan. Die van de muis (klinkt hier beter dan mug) een olifant maken. Piekeren over van alles, terwijl je toch geen antwoorden vindt. Het is allemaal volslagen nutteloos. Met muizenissen kun je het beste vandaag proberen te stoppen. Het is afleiding van waar je werkelijk mee bezig mag zijn. Heb jij een glazenbol? Zelfs al zou je die hebben, dan kun je nog niet kijken wat er morgen gebeurt of overmorgen. Daar zit hem de crux.

Door je vandaag bezig te houden met of druk te maken om muizenissen, vergeet je te leven. Lief mens, het leven is er om te vieren! Niet dat je onbezonnen hoeft te ZIJN, maar wel elke dag iets moois mag beleven, mensen blij mag maken, jouw kennis mag delen, de natuur mag helpen, genieten van de zon op jouw gezicht, de wind door jouw haar, om je heen te kijken en te voelen hoe mooi en wonderbaarlijk de natuur van Moeder Aarde is en daaraan verwant hoe wonderlijk het is dat jij daar ook onderdeel van bent. Op zulke momenten ben je volledig in het NU.

Vergeet de muizenissen, doe wel wat noodzakelijk is als gevolg van de keuzes die je eerder in jouw leven gemaakt hebt. Ondertussen kun je werken aan jouw nieuwe plan, jouw nieuwe ZIJN. Door dagelijks hiermee op een positieve manier bezig te zijn, komt dat automatisch in jouw ‘cloud’ te staan en zul je merken dat er beweging komt in de scharnieren van de deuren van jouw kooi om uiteindelijk open te kunnen gaan. De kracht die jij door jouw groei in dit geheel opbouwt, duw je straks eenvoudig de deur naar vrijheid open. En dan begint het echte avontuur…

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een kleine bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos of doneer direct via PayPal/creditcard:

Meer boodschappen van dieren? Bestel hier het boek.

Gezonder en bewuster leven en ZIJN? Lees dan Levensstijlgids I How to survive as HSP’er en/of Levensstijlgids II Hoe gezond is jouw basis?

Terugkerende thema’s in jouw leven? Muren, die steeds weer opdoemen? Of angsten? Het Karmisch Integratie Model & De kracht van Creatie helpen je aan inzicht en het meer in jouw kracht komen.

Inzichten voorbij de illusie en inzien hoe alles met elkaar verband houdt en wat jij daarmee kan doen? Lees dan Hoe waardevol ben jij?

Wil je mij supporten, zodat ik dit mooie werk kan blijven doen en op de hoogte blijven van de meest recente inzichten, Boodschappen van Dieren en inspiratie ontvangen? Word dan mijn supporter.

Persoonlijk contact? Kijk eens bij Consulten en/of Kaartleggingen

2 antwoorden op “De Muis”

  1. Hallo

    Kan je wat concrete tips geven wat ik kan doen als er muizen in huis zijn? Ik wil ze niet vergiftigen ofzo maar ik ben een beetje bezorgd over de electrische draden achter de e muren en plafonds en misschien andere zaken die zouden kunnen mislopen. Kan ik een gesprek met de muizen aangaan? Hoe doe ik dat?

    1. Hoi Sarina,
      Ja je kunt een gesprek aangaan en daar is geen handleiding voor. Je mag gewoon doen wat voor jou goed voelt. Probeer het maar. De vraag is, WAAROM zijn er muizen in huis? Muizen weten uitstekend hun weg te vinden en zullen niet zomaar aan kabels en leidingen knagen, want de kans dat ze dan een schok krijgen en het niet overleven, is het hun niet waard. Je mag naar jouw situatie kijken en wellicht is er daar en parallel te trekken? Te veel muizenissen? Er zijn nog dingen, die je op mag lossen en/of opruimen om je vrij te voelen. Te veel ‘gekooid’ geraakt misschien, terwijl dat niet fijn voelt? Verhoog de energetische frequentie van jeZELF en jouw omgeving door aan de slag te gaan. Dan is er voor de muizen geen voedingsbodem meer. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *