Hebben we het allemaal wel op een rijtje?

Bang zijn voor niet-gevaccineerden staat op losse schroeven

Image by Pexels from Pixabay

De angst in de wereld om ziek te worden en misschien wel dood te gaan. De angst voor mensen, die zich niet hebben laten vaccineren, want stel dat ze jou ziek zouden maken. Als je dit gelooft, terwijl je gevaccineerd bent, dan geeft het volgende jou misschien inzicht.

Even wat zaken op een rij:

  • Als je gevaccineerd bent, ben je beschermd.
  • Als je beschermd bent kún je niet meer ziek worden. Of, dat wordt inmiddels alweer bijgedraaid door de overheid en de mainstream media, het kan wel, maar de symptomen zullen vele malen minder zijn.
  • Mensen, die niet gevaccineerd zijn, zijn niet per definitie besmet of ziek. De meesten zijn juist kerngezond.

Zoals het nu voorgespiegeld wordt en op grote schaal in de media wordt verkondigd, zijn alle ongevaccineerden gevaarlijk voor jou. Terwijl jij gekozen hebt voor bescherming via het vaccin. Dat betekent toch juist dat jij helemaal niet bang hoeft te zijn? Voor geen enkel ander mens.

Als je dit inziet, waarom zet je dan geen vraagtekens bij het invoeren van maatschappij ‘exclusieve’ maatregelen? Maatregelen, waarbij de ene wel en de andere niet ‘mee mag doen’ of toegang heeft. Waarom ga je mee met deze opgelegde voorschriften en regels? Waarom zou jij familie, vrienden, collega’s uitsluiten of bang voor hen zijn? Is het het overwegen waard hier eens over na te denken of te kijken wat je hierbij voelt?

Hoeveel dromen gaan er kapot? Van sporters, die niet meer mee mogen doen, behalve als ze onmenselijke maatregelen moeten ondergaan? Voor de Olympische Spelen moeten mensen maar liefst 21 dagen in afzondering op een hotelkamer. Van mensen met kleine dromen, als naar een concert gaan of een bioscoop bezoeken, omdat die prachtige film daar draait? De pressie om een illusionair beschermingsmiddel in te laten spuiten sluit mensen uit. Dat is discriminatie tot op wereldniveau. PUNT.

Wilden we niet op weg naar een wereld met meer gelijkheid? Hoeveel mensen hebben gejuicht toen de apartheid in Zuid-Afrika werd afgeschaft? Zijn we bereid om apartheid opnieuw in het leven te roepen? Niet op basis van huidskleur, maar op basis van vaccins en QR-codes? En dat, omdat jij wellicht dan aan de ‘witte’ kant staat als gevaccineerde en daardoor het recht ‘krijgt’ de ‘zwarte’ schapen buiten te sluiten. Van jouw omgeving, werkplek, restaurant of waar dan ook? Wil jij echt dat dit ontstaat? En zo nee, waarom werk je er dan aan mee?

In essentie zijn we mens.
En als mens zijn en blijven we volledig gelijk.

Want,

  • als je gevaccineerd bent, kun je het virus, in welke variant dan ook, bij je dragen en overdragen op anderen wel of niet-gevaccineerden.
  • als je niet gevaccineerd bent, kun je het virus, in welke variant dan ook, bij je dragen en overdragen op anderen, wel of niet-gevaccineerden.
  • als je gevaccineerd bent, kun je nog steeds ziek worden en de symptomen kunnen net zo ernstig of juist helemaal niet ernstig zijn als bij niet- gevaccineerden.
  • als je niet gevaccineerd bent, kun je nog steeds ziek worden en de symptomen kunnen net zo ernstig of juist helemaal niet ernstig zijn als bij gevaccineerden.

Hetzelfde is van toepassing op een regulier griepvirus.

Het is een fabel dat als je niet gevaccineerd bent je per definitie doodgaat. Er zijn zoveel mensen, die het virus gehad hebben met hele milde symptomen en na 1 of 2 weken weer helemaal gezond waren. Er zijn zoveel mensen, die het virus gehad hebben en waar het er wel flink heeft ingehakt, maar hun natuurlijke immuunsysteem heeft het, al dan niet met de hulp van het ziekenhuis, aangepakt en ze zijn nog gewoon springlevend. Er zijn ook veel mensen, die inderdaad zijn overleden. Er wordt hier dan ook niet beweerd dat het niet bestaat en dat alles onzin is.

Maar als mens mag je wel stil staan bij wat er allemaal beweerd wordt en wat daar de gevolgen van zijn. Voor jou, jouw familie, vrienden en collega’s. Er is een aantal zaken, dat echt niet klopt. En daar mogen wij als mensheid samen, wel of niet gevaccineerd, voor onze vrijheid waken.

Je wordt geen superman of superwoman met een injectie. Je bent niet onschendbaar. Dat blijkt nu ook steeds meer, want in de ziekenhuizen komen zowel gevaccineerden en niet-gevaccineerden binnen en dat aantal is, niet zoals voorgespiegeld, wordt onevenredig verdeeld. Daarmee wordt bedoeld dat er meer niet-gevaccineerden dan gevaccineerden zijn. Het is niet waar. Daarom lopen er nu verpleegkundigen weg. Gelijke kansen blijft van toepassing.

Het enige dat tot nu toe effectief helpt om een virus, ook een griepvirus, maar daar deden we en doen we dan weer helemaal niet moeilijk over, niet van de een op de ander te laten overhoppen, is mondkapjes dragen (ook al is dat niet gezond). Niet van die houtje touwtje zelf in elkaar geknutselde lapjes, maar professionele. En dat deden we al. Ook voordat er een vaccin was. 1000-den mensen zijn geholpen en behandeld en niemand was bang voor elkaar. Gewoon schouders eronder en gaan.

Zullen we dat nu weer doen? Samen, als 1 eenheid, achter, naast en voor elkaar gaan staan? Iedereen als even waardevol zien? Iedereen respectvol behandelen? Iedereen zijn of haar privacy laten behouden? Want als het geen verschil maakt, wat zijn we dan in vredesnaam allemaal aan het doen? Zullen we op weg gaan naar een ‘inclusieve’ samenleving?

Geven & ontvangen: heb je via deze tekst je antwoorden/inspiratie ontvangen? Geef je dan iets terug in de vorm van een donatie? Die kun je overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos of doneer direct via PayPal/creditcard:

Eén antwoord op “Hebben we het allemaal wel op een rijtje?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *