De Spin

Eigen foto: copyright uitjebewust

De Spin

Jij met je 8 poten, bent soms klein, soms groot, soms harig of draagt soms een kruis. Feit blijft dat jij een bijzonder dier bent. Jouw lijf is een 8 en als je de 8 draait dan ontstaat dit: ∞. De lemniscaat. Het teken van oneindigheid. Van geboorte, doodgaan en opnieuw geboren worden. Zowel letterlijk als figuurlijk. Jouw 8 poten vertegenwoordigen zowel de heilige windrichtingen noord, oost, zuid en west als de elementen water, vuur, lucht en aarde. Als je de spin regelmatig tegenkomt, dan heeft ze jou wat te vertellen.

De vrouwelijke spin is schepper van het universele web vol mogelijkheden en kansen. Maar je kunt ook gevangen raken in haar spinsels. Het web waarin je verloren kunt raken, jezelf kunt verliezen, net als het ‘web’ dat nu online (maar eigenlijk overal om ons heen) voor de mensheid gecreëerd is. Lees jij alles wat los en vast zit? Wordt je van het ene naar het andere artikel getrokken? Klik je overal op? Volg je al het nieuws waar dat dan ook beschikbaar gemaakt wordt (tv, nieuwsapps, radio, websites)? Pas op dat je niet verstrikt raakt en je hoofd een loopje met je neemt. Want wat is waarheid? Veel wat je voorgespiegeld wordt is verdraaid, fake en/of gemanipuleerd. Wat betrouwbaar lijkt, is dat vaak niet.

Laat jij je meeslepen en je als prooi van de spin inspinnen in een cocon waar alleen met enorme wilskracht uit te komen is? Of luister je naar jouw hart en voel jij na of iets echt is of niet? En als je dan voelt wat doet dat met jouw overtuigingen? Als je te veel informatie tot je neemt, doet dat heel veel afbreuk aan jouw energetisch lichaam. Spin vraagt je oplettend te zijn op alles wat je ‘consumeert’ of dat nou letterlijk voedsel is of informatie. Waar jij wat aan hebt is kennis. Kennis leidt tot wijsheid. Informatie voegt niets toe, behalve dan dat het een leuke bezigheidstherapie is. Zonde van je tijd!

Alles wat je nodig hebt, ben jij
Jij als bouwer van je eigen web, hebt dit al vele levens gesponnen en hebt kennis in je die jou naar jouw waarheid leidt. Een waarheid die jou jouw missie en doel van dit levenspad laat zien. Daar hoef je geen boek voor te lezen of het web suf voor te surfen. Alles wat je nodig hebt, zit in je. En als je even tegen een muurtje aanloopt en de vervolgstap niet kunt zien, dan helpt het universum je op de meest bijzondere manieren.

Je leest ergens een bepaalde zin, kijkt op de klok en dan staan er dubbele tijdsaanduidingen als 11:22 of 12:12, of cijfers komen steeds terug, eigenlijk al je hele leven lang. Je geboortedatum, telefoonnummers, huisnummers, enz. Ook dieren die zich apart gedragen hebben een boodschap. Of er komen steeds symbolen op je pad. Zoek die eens op. Die helpen je verder. Zijn al die boeken en artikelen dan overbodig? Nee, ze zijn bedoeld om jou te triggeren. Niet om wat er geschreven wordt klakkeloos te geloven of de methoden te kopiëren. Jij moet zelf bepalen wat tot jouw waarheid behoort.

Zuiver advies
En al die mediums en coaches dan? Die helpen je op jouw zoektocht naar jouw waarheid. Waar jij vastloopt in je web, zorgen zij weer voor een nieuwe opening, zodat je jouw draad weer verder kunt spinnen. Maar ook hier geldt: luister naar je gevoel. Kom je op een bijzonder manier in contact met een begaafd iemand? Dan kan het zo zijn dat dat de juiste persoon is om je verder te helpen. Vaak worden dit soort mensen op je pad gezet en weet je vanuit je hart dat je er iets mee moet. Zuiver naar jezelf luisteren (hoofd uitschakelen) is hierbij een must.

Er zijn in elke dimensie die hier op aarde aanwezig is (1 t/m 5) mensen aanwezig met bijzondere gaven. Alleen de een heeft een heel andere intentie dan de ander. Voel of de persoon die op jouw pad komt, een hogere zielsafstemming heeft dan die van jou en doe nooit dingen tijdens een consult waar je je niet goed bij voelt. Of laat nooit toe dat de ander die dingen bij jou doet. Als de vrouwtjes spin gepaard heeft, vreet ze het mannetje op.

Zo kan het ook energetisch met jou gaan als je de verkeerde persoon treft. Die helpt jou niet, die helpt alleen zichzelf op wat voor manier dan ook. Genoeg gewaarschuwd. Jij bent een helder mens en loopt je eigen weg. Hier horen ook ‘foute’ beslissingen bij. Dat is niet erg. Fout is nooit fout. Het is een leermoment. Dacht je dat de spin ineens vanuit het niets een foutloos web heeft gebreid?

Tot in de oneindigheid
Als de spin zich aan jou laat zien, dan wijst ze je erop dat alles wat jij ooit gedaan hebt, is vastgelegd in het grote oneindige web van het bestaan. Niet alleen dit leven, maar al jouw levens lang. Niet alleen van jou, maar van alle mensen hier op aarde. Levens achter elkaar krijg je dezelfde opdracht mee, totdat je die beheerst en klaar bent voor je volgende stap.

Dan krijg je een nieuwe zielemissie met een ander levensdoel mee. Het is alleen zaak erachter te komen wat die is, want dat wordt gewist op het moment dat jij ter wereld komt. Toch blijft alles onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles wat met jou te maken heeft, heeft ook te maken met de hele wereld en het universum. We zijn allemaal verbonden van het kleinste organisme tot de grootste vulkaan, van de zon naar de maan en terug. De Melkweg is niet het einde van het universum, het is het begin.

Wat heeft jouw ZIJN voor impact?
Als je deze wijsheid van de spin tot je neemt, dan weet je dat alles wat jij doet, hoe je handelt, wat je zegt en wat je denkt invloed heeft op een veel groter geheel. Als jij oordeelt, oordeel je dus ook over jezelf. Als jij kwaad spreekt, spreek je ook kwaad over jezelf. Als jij vloekt of scheldwoorden gebruikt, dan verloochen je jezelf. Als je roddelt, haal je je eigen energie naar beneden. Als je liegt, bedrieg je jezelf, enz. enz. Want het lijkt alsof je het op iemand anders richt, maar uiteindelijk is die ander net zoveel deel van jou als jij van hem. Als jij je niet waardig gedraagt, zul jij ook niet waardig behandeld worden.

Jij, lief mens, hebt hier waarschijnlijk nog wat te leren. Het is niet makkelijk, maar het begint met alert zijn op alles wat je ‘uitzendt’. Stuur jij liefde de ether in, dan zul jij liefde ontvangen. Ben jij goed voor jouw omgeving, dan is het universum goed voor jou. Zie jij alles positief? Zeker weten dat de hele wereld daardoor een stukje positiever wordt.

Met de woorden die ons beschikbaar gesteld zijn om te communiceren en de zware energie die ons dagelijks onbewust voedt richting het negatieve, zijn we gewend geraakt om tegen iedereen te zeggen wat we vooral NIET willen of NOOIT zouden doen. Ook het woordje GEEN hoort hier bij. Je kunt je woorden beter kiezen en liever benadrukken wat je WEL zou willen. Probeer maar eens de woorden NEE, NIET, NOOIT en GEEN in je dagelijkse leven te schrappen of om te buigen naar andere zinnen. Oefening baart kunst in dit geval.

Creëer jouw mooiste web
Spin laat jou zien dat het elke dag anders kan. Dat je elke dag jouw draadje zo kan spinnen hoe jij je daar goed bij voelt. Je je niets hoeft aan te trekken van anderen, want die maken je web kapot of storen je in het spinnen ervan, zodat je aan het einde van de dag niets gedaan hebt en geen stap verder bent gekomen.

Heb je trouwens ooit twee spinnen gezien die samen aan een web bouwden? NOPE! Jij bent in control. Alleen jij kunt scheppen wat je zo graag wilt. Denk je nu dat het onmogelijk is? Alles is mogelijk! Er is wel één voorwaarde. Wat je schept, moet in overeenstemming zijn met je zielemissie en levensdoel. De spin spint haar web, omdat ze hiermee vooruitkomt in haar leven. Ze denkt er niet bij na of er veel vliegen of andere insecten in haar web vliegen als voedsel of hoeveel mannetjes het aandurven haar web te betreden. Ze creëert gewoon en vertrouwt erop dat het universum haar van precies dat voorziet waar ze behoefte aan heeft. En zo is het bij ook bij jou.

Laat los dat je geld MOET verdienen, dat je van 9 tot 5 achter een computer MOET zitten, dat je er altijd MOET zijn voor je kinderen (zij beginnen met het spinnen van hun eigen webje en daar hebben ze ondersteuning bij nodig, geen waakhond), dat je dit of dat MOET doen en nooit tijd voor jezelf neemt. Als je vanuit je hart jouw web spint, wordt er ook voor jou gezorgd. Het is een ongeschreven wet, die soms in geld, maar meestal op andere manieren wordt uitgekeerd.

Geld is verzonnen door mensen, die macht willen hebben en houden op deze planeet. Zij spinnen de cocons waardoor je afhankelijk wordt en verstrikt raakt in verplichtingen die naarmate de tijd verstrijkt steeds lastiger worden om na te komen. Weet dat jouw licht hierdoor steeds verder ‘ingesponnen’  en verstikt raakt en uiteindelijk dooft. Maar jij, mooi mens, hebt zelf de macht om te doen met jouw leven wat jij wilt.

Hoe meer je je verbindt met de kunst van de spin om het web te spinnen waar jij je het lekkerste bij voelt, leeft vanuit je hart, goed bent voor jezelf en de wereld om je heen (hoe ver die ook reikt), dan lever jij een positieve bijdrage aan de oneindige web waar iedereen, inclusief het universum en Moeder Aarde, direct profijt van heeft. Daar kun je toch alleen maar volmondig JA tegen zeggen…

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een kleine bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos of doneer direct via PayPal/creditcard:

Meer Boodschappen van Dieren? Bestel het boek.

Wil je meer weten over energetisch gezond eten én leven? Lees dan Levensstijlgids I How to survive as HSP’er en Levensstijlgids II Hoe gezond is jouw basis?

Meer inzicht op de illusie van de wereld van vandaag en jouw rol daarin? Hoe waardevol ben jij? helpt je erbij.

Zijn er terugkerende thema’s in jouw leven? Die zijn er niet voor niets. Wil je daar meer inzicht op, lees dan Het Karmisch Integratie Model & De kracht van Creatie, waardoor je niet alleen inzicht krijgt, maar ook hoe je aan de slag kan om ‘cirkels’ te doorbreken en te helen. Niet alleen voor jou, maar ook voor een ieder, die voor jouw was en na jou komt.

Behoefte aan inzicht? Laten we dan tijdens een consult licht op jouw situatie schijnen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, inzichten en inspiratie ontvangen? Word mijn supporter en ontvang de Boodschappenbrief.

40 antwoorden op “De Spin”

 1. ik lag in mijn bed op de middag,met gesloten ogen,ik open mijn ogen en zie een grote spin die kruipt op de muur,ik schrok zo hard,dat ik pinkte met mijn ogen,spin was weg,zo tot twee keer hetzelfde beeld,terug die spin,de derde keer bleef ik kijken ,de spin kroop weer op de muur tot aan het plafond d,ik bleef erna naar kijken en plots,alsof ze weg getoverd was,weg was die spin,het was geen droom ik was wakker

 2. Beste,

  Ik ben net perongeluk op een spin gaan staan en heb deze gedood.
  Ik lees overal dat dit ongeluk brengt en geen gunstig voorteken voor de toekomst.

  Ik zit hier nu enorm mee.
  Hoe denkt u hier over? Brengt het echt ongeluk?

  Alvast bedankt voor uw reactie!

  1. Hoi Roos, geen paniek hoor. Als jij gelooft dat het ongeluk brengt, dan trek je dat aan, omdat je dit zelf creëert op dat moment. De spin kwam niet voor niets ‘onder jouw voeten’. Soms offeren dieren hun leven op, om jou de boodschap op te laten zoeken en je daardoor verder te helpen. Dus maak jouw mooiste web en laat je niets wijs maken.

 3. Beste Karen,

  Dank je wel voor deze mooie website vol met wijsheden. Omdat ik in amper een week drie keer een spin (bijna) op mijn lijf heb gehad tipte een vriendin mij op jouw website. Omdat ik meer wilde weten over wat spinnen mij te vertellen hebben. De eerste spin was de grootste: dik zwart lijfje van zeker 1cm en met poten en al zo’n 5 cm – brrr – op mijn linker scheenbeen. Daarna een kleiner spinnetje (totaal een cm) in de rechtermouw van mijn badjas en de laatste was een ielig bruine spinnetje op mijn linker bovenarm.

  Het spinnen van mijn eigen web herken ik. Ik ben al jaren bezig mijn trauma’s te onderzoeken en licht op mijn schaduw te werpen, en inmiddels steeds beter in ‘nee’ zeggen – bij mezelf blijven, mijn rug recht houden daar waar anderen volgs zijn en je uitsluiten, beter bekend te raken met alles wat het universum ons geeft en leert e.a. Onze tuin wemelt van de dieren: een egel die op klaar lichte dag komt scharrelen, “Cornelis en mevrouw Cornelis” (een merel echtpaar) die een nestje Merels krijgen en waarschijnlijk zijn het nu de “kindertjes Cornelis” die in ons gras de wormpjes komen zoeken, mijn moestuin bakken vol met kikkers en nu jonkies hebben… wij denken dat het de ‘good vibes’ zijn die ons gezin uitstralen en dat deze dieren zich hier veilig voelen. Maar deze drie spinnen zo dichtbij/op mijn lijf vond ik werkelijk wonderlijk en door een opmerking van een vriendin opzoek naar de boodschap. Is er nog een diepere/andere betekenis van deze drie lijfelijke ontmoetingen?

  Alvast dank en groet, Dominique

  1. Hoi Dominique. Dank voor jouw uitgebreide verhaal. Alle dieren, die je vermeld, hebben boodschappen voor degene bij wie ze op het pad verschijnen. Je kunt ze allemaal terugvinden op mijn site. Wat betreft de 3 spinnen: 3x is scheepsrecht. Eindelijk heb je uitgevonden dat de spin jou iets komt vertellen. Daar komt bij dat hij of zij 3x links op jou zit. Dat wil zeggen op de kant van jouw lichaam, die de emotionele kant vertegenwoordigd. Je wordt uitgenodigd nog meer op jouw gevoel/intuïtie te varen en ernaar te luisteren én de bijbehorende acties te ondernemen, zodat je op jouw eigen creatieve manier jouw mooiste web kan spinnen.

   1. Haha, 3x scheepsrecht – leuk! Dank voor je reactie en uitleg. En ja, ik zal zeker de uitnodiging van de spin te harte te nemen. De overige dieren die in onze tuin zitten zal ik ook zeker opzoeken en goed lezen. Dank je wel! Op naar mijn mooiste web. Lieve groet, Dominique

 4. Goedemorgen,

  Een half uur geleden rond 09:30 zag ik achter mij op de muur een spin zitten. Ik lees overal verschillende dingen die mij een beetje angstig maken over welke boodschap deze spin met zich mee brengt.

  Hij zit best hoog op de muur en is net naar het randje van de muur en het plafond gekropen.

  Wat betekend dit?
  Ik kamp namelijk ook al een geruime week met een onderbuikgevoel wat ik niet kan plaatsen.

  Ik hoor graag van u.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Elise

  1. Hoi Elise, spinnen lopen nou eenmaal. Je hoeft niet overal iets achter te zoeken. Dat is 1. De spin is juist een fijne boodschapper. 1 die je komt vertellen dat je je eigen web mag spinnen, helemaal hoe jij het mooi vindt. Als je de boodschap hebt gelezen, dan weet je ook dat je niet angstig hoeft te zijn. Jouw onderbuikgevoel heeft te maken met de enorme energie shifts van de afgelopen week. Niet raar dat je het niet kan plaatsen. Je mag je nog meer afstemmen op jouw intuïtie en angst verruilen voor nieuwsgierigheid.

   1. Heel erg bedankt voor uw reactie!! Dit stelt me gerust!!

    Ik wens u nog een fijne dag toe!

    Groetjes, Elise

 5. Leuk! Heel mooi geschreven. Fijn om te weten dat er mensen zoals jij bestaan die zo diep nadenken en over spirituele kennis en wijsheid beschikken. Dit ook delen met de anderen, met zoveel mooie woorden. En wow zoveel reacties, wou er daarom eentje aan toevoegen. Dankjewel! Dankjewel!

 6. Ik word helemaal vol gegooid met diertjes en insecten, waar ik ook kijk is er wel een energie. Zo fijn dit! Laatst een kraai mogen begraven 🙂

 7. Grappig, nooit twee spinnen in hetzelfde web… ik zocht info over de spin nav een droom die ik had, over een spinnenweb met daarin twee spinnen 😉 Dank je wel voor de uitleg over de spin. Ik kan me er hier en daar wel in vinden, en ook aan de betekenissen van enkele andere dieren op deze website heb ik al veel gehad, bedankt!

 8. Wat bijzonder om te lezen!
  Ik heb de afgelopen week driemaal een wat onprettige ontmoeting met grote (buiten) spinnen gehad die op bijvoorbeeld handdoeken en kleding zaten en boven buitendeuren. Nu is dit voor mij niet zomaar en deze uitleg is zeer treffend! Het enige is dat erg bang ben voor spinnen (altijd al geweest) en de angst nu juist weer is aangewakkerd. Is er manier om de spinnen te bedanken voor de boodschap maar tegelijk te vragen mij niet meer zo angstig te maken?

  1. Elisah, Ik geloof dat de spinnen je nu wel even met rust zullen laten, als je iets met hun boodschap doet. Je kunt ze gewoon bedanken in jouw eigen woorden. Op het moment dat het misschien weer nodig is, bijvoorbeeld om jou focus te houden, dan kan er weer 1 verschijnen. Maar dan kun je er ook minder bang voor zijn, want ze komen je niet plagen, maar helpen. Misschien geeft dat ook meer rust en minder angst.

 9. Dankjewel!!!!
  Als iets klopt dan klopt het gewoon! precies wat ik nodig had om me bewust te worden, zo fijn!!
  Heel erg bedankt voor deze uitleg!!

 10. Ik ben triest want ik vond een dode spin onder mijn hoofdkussen in bed 😞 een schattig zwart spinnetje dat ik al verschillende keren tegen
  kwam in huis en nu dit 😕 Kan jij de betekenis daar van geven ?

  1. Hoi Marleen, Wanneer ga jij jouw web creëren? Los van de verstikking die je nu in het leven ervaart? Alles is oneindig, daarom heeft de spin ook een lijf in de vorm van een 8. En als de die een kwartslag draait, dan zie dat er een lemniscaat ontstaat. Je mag gaan bijdragen, op jou eigen unieke manier. Ga er maar voor, je hebt alles te winnen. Er is geen ruimte om te triest te zijn, want als je zelf creëert resulteert dat alleen in blijdschap.

 11. Vannacht wakker geschrokken van een kruisspin die in mijn droom van de slaapkamerlamp naar beneden zakte. Volkomen gedesoriënteerd kon ik de bedlamp niet vinden – ik woon hier pas 2 weken, alleen terug in ouderlijk huis – en moest het bed en de wand aftasten tot ik de lamp vond. Best wel spannend. Heb hier ook zeker nog niet mijn plek/rust gevonden. Vanochtend meteen Spin opgezocht.
  Mooie uitleg, niet negatief en passend op mijn weg. Laatste kind gaat binnenkort de deur uit. Ik mediteer, maar niet standvastig, ook hier de aanwijzing om dat patroon te doorbreken en standvastiger te worden. De wens om een gelijkgestemde man te ontmoeten om te delen en ondersteunen gaat dus via het spinnen van mijn web, en weet je ik ga hem zeker niet opeten …….

  1. Geweldig ‘Tammy’, dat de spin jou bezocht heeft. Het is NU de tijd om IN jeZELF te keren en te werken aan groei. Ga ervoor, je hebt niets te verliezen!

 12. Wauw, ik zet net een munt thee en er drijft opeens een spin in.
  Ik voelde dat het een boodschap was dus zocht het gelijk op.
  De tekst resoneert als een bus, ik ben al heel mijn leven bezig met een heel aanwezig patroon en een on aangenaam gevoel in mijn solar plexus.
  Waar ik me zo vaak uit contact heb gevoeld met mezelf en het universum is het sinds deze corona toestand het tegenoverstelde en zijn er allemaal dingen aan het stromen.
  Ik voel de connectie met alles en de reden van alles wat er is gebeurt in mijn leven, alsof dit een kantel punt is waarop ik nog meer mijn missie kan gaan leven. dat is mensen de magie laten zien van dit bestaan en dat je alles in jezelf kunt vinden als je naar binnen gaat. ik barste in huilen uit toen ik dit aan het lezen was, op een fijne manier, het was ontlading.

  Bedankt voor het schrijven van deze tekst, Bedankt Universum voor alles.

  P.S. Het boek ‘De Kracht van het NU’ van Eckhart Tolle die ik aan het lezen ben heeft me geholpen om een aantal diepe inzichten te krijgen, aanrader dus!

  1. Geweldig Olivier! De solar plexus trekt vaak aan de bel als de onderste chakra’s geblokkeerd of vervuild zijn geraakt waardoor ze niet meer goed functioneren. Dat gaat ten koste van jouw levensenergie. Daar is nog werk te doen en volgens mij ben je daar nu goed mee bezig. Als je zelf in balans bent, dan mag je de stromende energie gaan inzetten voor het grotere geheel. Creëer wat je wilt met zorg. De spin moedigt je aan. Alles wat je nodig hebt zit IN jou.

 13. Toevallig was het 12:11 toen ik het stukje 12:12 aan het lezen was…
  Hartelijk dank voor dit prachtig en duidelijk stuk het komt over 1 met de situatie waar ik nu in zit heb er veel aan om dit op deze manier te lezen.
  Hoe u het schrijft geeft mij een andere kijk op de situatie dankbaar.

 14. Intrigerend.

  Ik voelde en verbeelde mij een grote spin, waneer ik een middel gebruikte ‘cocaine’
  Het gaf mij best een beangstigende gevoel, zo voelde ik het op me rug.. en ook in me ook hoeken, ik ben gestopt met het middel en zie het niet meer. Het heeft 3 jaar aangehouden. Kan je mij hier wat meer over vertellen?

  1. Het waren waanideeën, die jou bang probeerden te maken en dat is gelukt, want je raakte heel ver van jouw ZELF verwijderd door dit product te gebruiken. Nu je gestopt bent, en houd dat vol!, zie je weer helderder. Twijfel niet aan jezelf. Dat is nergens voor nodig.

 15. Heel mooie en betekenisvolle tekst. Nu begrijp ik waarom dit prachtige dier sinds een paar dagen,haar nog prachtiger web, gesponnen heeft, pal voor mijn neus aan het keukenraam.
  Een inzicht meer op mijn levenspad.
  Dank je wel.

 16. Zo dank voor deze duiding die zo synchroon voelt met huidige situatie waarin ik te afhankelijk werd en verwikkeld raakte in werken voor andermans web en nu voel dat ik die verstrikkingen los te laten heb en weer vrij te bewegen en te creëren vanuit mijn eigen flow zodat ik web verder kan ontwikkelen, kan bouwen en samen meer kan groeien .

 17. Dank je wel, want ik ben aan de vooravond van een heupoperatie, hoorde een paar uur geleden dat één van mijn oudste vriendinnen in haar slaap is overleden, en dat maakte veel verdriet los en toen ik net naar bed wilde gaan zat er een joekel van een spin op de muur. Kunnen vangen en buiten kunnen zetten nu ik nog kan lopen zonder krukken. Heel helend, troostend en verruimend jouw tekst. 🙏

 18. Dank voor dit inspirerende schrijven. Een mooie steen die bijdrage aan bet maken van mijn pad.
  In liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *