De Spin

Eigen foto: copyright uitjebewust

De Spin

Jij met je 8 poten, bent soms klein, soms groot, soms harig of draagt soms een kruis. Feit blijft dat jij een bijzonder dier bent. Jouw lijf is een 8 en als je de 8 draait dan ontstaat dit: ∞. De lemniscaat. Het teken van oneindigheid. Van geboorte, doodgaan en opnieuw geboren worden. Zowel letterlijk als figuurlijk. Jouw 8 poten vertegenwoordigen zowel de heilige windrichtingen noord, oost, zuid en west als de elementen water, vuur, lucht en aarde. Als je de spin regelmatig tegenkomt, dan heeft ze jou wat te vertellen.

De vrouwelijke spin is schepper van het universele web vol mogelijkheden en kansen. Maar je kunt ook gevangen raken in haar spinsels. Het web waarin je verloren kunt raken, jezelf kunt verliezen, net als het ‘web’ dat nu online (maar eigenlijk overal om ons heen) voor de mensheid gecreëerd is. Lees jij alles wat los en vast zit? Wordt je van het ene naar het andere artikel getrokken? Klik je overal op? Volg je al het nieuws waar dat dan ook beschikbaar gemaakt wordt (tv, nieuwsapps, radio, websites)? Pas op dat je niet verstrikt raakt en je hoofd een loopje met je neemt. Want wat is waarheid? Veel wat je voorgespiegeld wordt is verdraaid, fake en/of gemanipuleerd. Wat betrouwbaar lijkt, is dat vaak niet.

Laat jij je meeslepen en je als prooi van de spin inspinnen in een cocon waar alleen met enorme wilskracht uit te komen is? Of luister je naar jouw hart en voel jij na of iets echt is of niet? En als je dan voelt wat doet dat met jouw overtuigingen? Als je te veel informatie tot je neemt, doet dat heel veel afbreuk aan jouw energetisch lichaam. Spin vraagt je oplettend te zijn op alles wat je ‘consumeert’ of dat nou letterlijk voedsel is of informatie. Waar jij wat aan hebt is kennis. Kennis leidt tot wijsheid. Informatie voegt niets toe, behalve dan dat het een leuke bezigheidstherapie is. Zonde van je tijd!

Alles wat je nodig hebt, ben jij
Jij als bouwer van je eigen web, hebt dit al vele levens gesponnen en hebt kennis in je die jou naar jouw waarheid leidt. Een waarheid die jou jouw missie en doel van dit levenspad laat zien. Daar hoef je geen boek voor te lezen of het web suf voor te surfen. Alles wat je nodig hebt, zit in je. En als je even tegen een muurtje aanloopt en de vervolgstap niet kunt zien, dan helpt het universum je op de meest bijzondere manieren. Je leest ergens een bepaalde zin, kijkt op de klok en dan staan er dubbele tijdsaanduidingen als 11:22 of 12:12, of cijfers komen steeds terug, eigenlijk al je hele leven lang. Je geboortedatum, telefoonnummers, huisnummers, enz. Ook dieren die zich apart gedragen hebben een boodschap. Of er komen steeds symbolen op je pad. Zoek die eens op. Die helpen je verder. Zijn al die boeken en artikelen dan overbodig? Nee, ze zijn bedoeld om jou te triggeren. Niet om wat er geschreven wordt klakkeloos te geloven of de methoden te kopiëren. Jij moet zelf bepalen wat tot jouw waarheid behoort.

Zuiver advies
En al die mediums en coaches dan? Die helpen je op jouw zoektocht naar jouw waarheid. Waar jij vastloopt in je web, zorgen zij weer voor een nieuwe opening, zodat je jouw draad weer verder kunt spinnen. Maar ook hier geldt: luister naar je gevoel. Kom je op een bijzonder manier in contact met een begaafd iemand? Dan kan het zo zijn dat dat de juiste persoon is om je verder te helpen. Vaak worden dit soort mensen op je pad gezet en weet je vanuit je hart dat je er iets mee moet. Zuiver naar jezelf luisteren (hoofd uitschakelen) is hierbij een must.

Er zijn in elke dimensie die hier op aarde aanwezig is (1 t/m 5) mensen aanwezig met bijzondere gaven. Alleen de een heeft een heel andere intentie dan de ander. Voel of de persoon die op jouw pad komt, een hogere zielsafstemming heeft dan die van jou en doe nooit dingen tijdens een consult waar je je niet goed bij voelt. Of laat nooit toe dat de ander die dingen bij jou doet. Als de vrouwtjes spin gepaard heeft, vreet ze het mannetje op. Zo kan het ook energetisch met jou gaan als je de verkeerde persoon treft. Die helpt jou niet, die helpt alleen zichzelf op wat voor manier dan ook. Genoeg gewaarschuwd. Jij bent een helder mens en loopt je eigen weg. Hier horen ook ‘foute’ beslissingen bij. Dat is niet erg. Fout is nooit fout. Het is een leermoment. Dacht je dat de spin ineens vanuit het niets een foutloos web heeft gebreid?

Tot in de oneindigheid
Als de spin zich aan jou laat zien, dan wijst ze je erop dat alles wat jij ooit gedaan hebt, is vastgelegd in het grote oneindige web van het bestaan. Niet alleen dit leven, maar al jouw levens lang. Niet alleen van jou, maar van alle mensen hier op aarde. Levens achter elkaar krijg je dezelfde opdracht mee, totdat je die beheerst en klaar bent voor je volgende stap. Dan krijg je een nieuwe zielemissie met een ander levensdoel mee. Het is alleen zaak erachter te komen wat die is, want dat wordt gewist op het moment dat jij ter wereld komt. Toch blijft alles onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles wat met jou te maken heeft, heeft ook te maken met de hele wereld en het universum. We zijn allemaal verbonden van het kleinste organisme tot de grootste vulkaan, van de zon naar de maan en terug. De Melkweg is niet het einde van het universum, het is het begin.

Wat heeft jouw ZIJN voor impact?
Als je deze wijsheid van de spin tot je neemt, dan weet je dat alles wat jij doet, hoe je handelt, wat je zegt en wat je denkt invloed heeft op een veel groter geheel. Als jij oordeelt, oordeel je dus ook over jezelf. Als jij kwaad spreekt, spreek je ook kwaad over jezelf. Als jij vloekt of schelwoorden gebruikt, dan verloochen je jezelf. Als je roddelt, haal je je eigen energie naar beneden. Als je liegt, bedrieg je jezelf, enz. enz. Want het lijkt alsof je het op iemand anders richt, maar uiteindelijk is die ander net zoveel deel van jou als jij van hem. Als jij je niet waardig gedraagt, zul jij ook niet waardig behandeld worden.

Jij, lief mens, hebt hier waarschijnlijk nog wat te leren. Het is niet makkelijk, maar het begint met alert zijn op alles wat je ‘uitzendt’. Stuur jij liefde de ether in, dan zul jij liefde ontvangen. Ben jij goed voor jouw omgeving, dan is het universum goed voor jou. Zie jij alles positief? Zeker weten dat de hele wereld daardoor een stukje positiever wordt. Met de woorden die ons beschikbaar gesteld zijn om te communiceren en de zware energie die ons dagelijks onbewust voedt richting het negatieve, zijn we gewend geraakt om tegen iedereen te zeggen wat we vooral NIET willen of NOOIT zouden doen. Ook het woordje GEEN hoort hier bij. Je kunt je woorden beter kiezen en liever benadrukken wat je WEL zou willen. Probeer maar eens de woorden NEE, NIET, NOOIT en GEEN in je dagelijkse leven te schrappen of om te buigen naar andere zinnen. Oefening baart kunst in dit geval.

Creëer jouw mooiste web
Spin laat jou zien dat het elke dag anders kan. Dat je elke dag jouw draadje zo kan spinnen hoe jij je daar goed bij voelt. Je je niets hoeft aan te trekken van anderen, want die maken je web kapot of storen je in het spinnen ervan, zodat je aan het einde van de dag niets gedaan hebt en geen stap verder bent gekomen.

Heb je trouwens ooit twee spinnen gezien die samen aan een web bouwden? NOPE! Jij bent in control. Alleen jij kunt scheppen wat je zo graag wilt. Denk je nu dat het onmogelijk is? Alles is mogelijk! Er is wel één voorwaarde. Wat je schept, moet in overeenstemming zijn met je zielemissie en levensdoel. De spin spint haar web, omdat ze hiermee vooruitkomt in haar leven. Ze denkt er niet bij na of er veel vliegen of andere insecten in haar web vliegen als voedsel of hoeveel mannetjes het aandurven haar web te betreden. Ze creëert gewoon en vertrouwt erop dat het universum haar van precies dat voorziet waar ze behoefte aan heeft. En zo is het bij ook bij jou.

Laat los dat je geld MOET verdienen, dat je van 9 tot 5 achter een computer MOET zitten, dat je er altijd MOET zijn voor je kinderen (zij beginnen met het spinnen van hun eigen webje en daar hebben ze ondersteuning bij nodig, geen waakhond), dat je dit of dat MOET doen en nooit tijd voor jezelf neemt. Als je vanuit je hart jouw web spint, wordt er ook voor jou gezorgd. Het is een ongeschreven wet, die soms in geld, maar meestal op andere manieren wordt uitgekeerd.

Geld is verzonnen door mensen, die macht willen hebben en houden op deze planeet. Zij spinnen de cocons waardoor je afhankelijk wordt en verstrikt raakt in verplichtingen die naarmate de tijd verstrijkt steeds lastiger worden om na te komen. Weet dat jouw licht hierdoor steeds verder ‘ingesponnen’  en verstikt raakt en uiteindelijk dooft. Maar jij, mooi mens, hebt zelf de macht om te doen met jouw leven wat jij wilt. Hoe meer je je verbindt met de kunst van de spin om het web te spinnen waar jij je het lekkerste bij voelt, leeft vanuit je hart, goed bent voor jezelf en de wereld om je heen (hoe ver die ook reikt), dan lever jij een positieve bijdrage aan de oneindige web waar iedereen, inclusief het universum en Moeder Aarde, direct profijt van heeft. Daar kun je toch alleen maar volmondig JA tegen zeggen…

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

31 antwoorden op “De Spin”

 1. Leuk! Heel mooi geschreven. Fijn om te weten dat er mensen zoals jij bestaan die zo diep nadenken en over spirituele kennis en wijsheid beschikken. Dit ook delen met de anderen, met zoveel mooie woorden. En wow zoveel reacties, wou er daarom eentje aan toevoegen. Dankjewel! Dankjewel!

 2. Ik word helemaal vol gegooid met diertjes en insecten, waar ik ook kijk is er wel een energie. Zo fijn dit! Laatst een kraai mogen begraven 🙂

 3. Grappig, nooit twee spinnen in hetzelfde web… ik zocht info over de spin nav een droom die ik had, over een spinnenweb met daarin twee spinnen 😉 Dank je wel voor de uitleg over de spin. Ik kan me er hier en daar wel in vinden, en ook aan de betekenissen van enkele andere dieren op deze website heb ik al veel gehad, bedankt!

 4. Wat bijzonder om te lezen!
  Ik heb de afgelopen week driemaal een wat onprettige ontmoeting met grote (buiten) spinnen gehad die op bijvoorbeeld handdoeken en kleding zaten en boven buitendeuren. Nu is dit voor mij niet zomaar en deze uitleg is zeer treffend! Het enige is dat erg bang ben voor spinnen (altijd al geweest) en de angst nu juist weer is aangewakkerd. Is er manier om de spinnen te bedanken voor de boodschap maar tegelijk te vragen mij niet meer zo angstig te maken?

  1. Elisah, Ik geloof dat de spinnen je nu wel even met rust zullen laten, als je iets met hun boodschap doet. Je kunt ze gewoon bedanken in jouw eigen woorden. Op het moment dat het misschien weer nodig is, bijvoorbeeld om jou focus te houden, dan kan er weer 1 verschijnen. Maar dan kun je er ook minder bang voor zijn, want ze komen je niet plagen, maar helpen. Misschien geeft dat ook meer rust en minder angst.

 5. Dankjewel!!!!
  Als iets klopt dan klopt het gewoon! precies wat ik nodig had om me bewust te worden, zo fijn!!
  Heel erg bedankt voor deze uitleg!!

 6. Ik ben triest want ik vond een dode spin onder mijn hoofdkussen in bed 😞 een schattig zwart spinnetje dat ik al verschillende keren tegen
  kwam in huis en nu dit 😕 Kan jij de betekenis daar van geven ?

  1. Hoi Marleen, Wanneer ga jij jouw web creëren? Los van de verstikking die je nu in het leven ervaart? Alles is oneindig, daarom heeft de spin ook een lijf in de vorm van een 8. En als de die een kwartslag draait, dan zie dat er een lemniscaat ontstaat. Je mag gaan bijdragen, op jou eigen unieke manier. Ga er maar voor, je hebt alles te winnen. Er is geen ruimte om te triest te zijn, want als je zelf creëert resulteert dat alleen in blijdschap.

 7. Vannacht wakker geschrokken van een kruisspin die in mijn droom van de slaapkamerlamp naar beneden zakte. Volkomen gedesoriënteerd kon ik de bedlamp niet vinden – ik woon hier pas 2 weken, alleen terug in ouderlijk huis – en moest het bed en de wand aftasten tot ik de lamp vond. Best wel spannend. Heb hier ook zeker nog niet mijn plek/rust gevonden. Vanochtend meteen Spin opgezocht.
  Mooie uitleg, niet negatief en passend op mijn weg. Laatste kind gaat binnenkort de deur uit. Ik mediteer, maar niet standvastig, ook hier de aanwijzing om dat patroon te doorbreken en standvastiger te worden. De wens om een gelijkgestemde man te ontmoeten om te delen en ondersteunen gaat dus via het spinnen van mijn web, en weet je ik ga hem zeker niet opeten …….

  1. Geweldig ‘Tammy’, dat de spin jou bezocht heeft. Het is NU de tijd om IN jeZELF te keren en te werken aan groei. Ga ervoor, je hebt niets te verliezen!

 8. Wauw, ik zet net een munt thee en er drijft opeens een spin in.
  Ik voelde dat het een boodschap was dus zocht het gelijk op.
  De tekst resoneert als een bus, ik ben al heel mijn leven bezig met een heel aanwezig patroon en een on aangenaam gevoel in mijn solar plexus.
  Waar ik me zo vaak uit contact heb gevoeld met mezelf en het universum is het sinds deze corona toestand het tegenoverstelde en zijn er allemaal dingen aan het stromen.
  Ik voel de connectie met alles en de reden van alles wat er is gebeurt in mijn leven, alsof dit een kantel punt is waarop ik nog meer mijn missie kan gaan leven. dat is mensen de magie laten zien van dit bestaan en dat je alles in jezelf kunt vinden als je naar binnen gaat. ik barste in huilen uit toen ik dit aan het lezen was, op een fijne manier, het was ontlading.

  Bedankt voor het schrijven van deze tekst, Bedankt Universum voor alles.

  P.S. Het boek ‘De Kracht van het NU’ van Eckhart Tolle die ik aan het lezen ben heeft me geholpen om een aantal diepe inzichten te krijgen, aanrader dus!

  1. Geweldig Olivier! De solar plexus trekt vaak aan de bel als de onderste chakra’s geblokkeerd of vervuild zijn geraakt waardoor ze niet meer goed functioneren. Dat gaat ten koste van jouw levensenergie. Daar is nog werk te doen en volgens mij ben je daar nu goed mee bezig. Als je zelf in balans bent, dan mag je de stromende energie gaan inzetten voor het grotere geheel. Creëer wat je wilt met zorg. De spin moedigt je aan. Alles wat je nodig hebt zit IN jou.

 9. Toevallig was het 12:11 toen ik het stukje 12:12 aan het lezen was…
  Hartelijk dank voor dit prachtig en duidelijk stuk het komt over 1 met de situatie waar ik nu in zit heb er veel aan om dit op deze manier te lezen.
  Hoe u het schrijft geeft mij een andere kijk op de situatie dankbaar.

 10. Intrigerend.

  Ik voelde en verbeelde mij een grote spin, waneer ik een middel gebruikte ‘cocaine’
  Het gaf mij best een beangstigende gevoel, zo voelde ik het op me rug.. en ook in me ook hoeken, ik ben gestopt met het middel en zie het niet meer. Het heeft 3 jaar aangehouden. Kan je mij hier wat meer over vertellen?

  1. Het waren waanideeën, die jou bang probeerden te maken en dat is gelukt, want je raakte heel ver van jouw ZELF verwijderd door dit product te gebruiken. Nu je gestopt bent, en houd dat vol!, zie je weer helderder. Twijfel niet aan jezelf. Dat is nergens voor nodig.

 11. Heel mooie en betekenisvolle tekst. Nu begrijp ik waarom dit prachtige dier sinds een paar dagen,haar nog prachtiger web, gesponnen heeft, pal voor mijn neus aan het keukenraam.
  Een inzicht meer op mijn levenspad.
  Dank je wel.

 12. Zo dank voor deze duiding die zo synchroon voelt met huidige situatie waarin ik te afhankelijk werd en verwikkeld raakte in werken voor andermans web en nu voel dat ik die verstrikkingen los te laten heb en weer vrij te bewegen en te creëren vanuit mijn eigen flow zodat ik web verder kan ontwikkelen, kan bouwen en samen meer kan groeien .

 13. Dank je wel, want ik ben aan de vooravond van een heupoperatie, hoorde een paar uur geleden dat één van mijn oudste vriendinnen in haar slaap is overleden, en dat maakte veel verdriet los en toen ik net naar bed wilde gaan zat er een joekel van een spin op de muur. Kunnen vangen en buiten kunnen zetten nu ik nog kan lopen zonder krukken. Heel helend, troostend en verruimend jouw tekst. 🙏

 14. Dank voor dit inspirerende schrijven. Een mooie steen die bijdrage aan bet maken van mijn pad.
  In liefde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *