Natuurlijke bestrijding Buxusmot Buxusrups

buxusrups uitjebewust

Natuurlijke bestrijding Buxusmot Buxusrups

Momenteel worden er veel Buxus heggen en struiken compleet kaal gevreten door de uit Azië afkomstige rups van de buxus mot. En die hebben honger! Ze kunnen een spoor van verwoesting achterlaten, met als gevolg dat jouw tuin er niet meer zo florissant bij staat.

Voordat je aan de slag gaat met allerlei chemische bestrijdingsmiddelen die alleen maar bijdragen aan het verwoesten van onze natuur, zijn er diverse andere methoden om de rups te bestrijden en dat is de hulp van Moeder Natuur zelf inroepen.

Op internet worden Aaltjes aangeboden als natuurlijke vijand. Maar ook de mussen, eksters en kauwen zijn gek op deze rupsen. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat er geen of niet zoveel vogels in jouw omgeving zijn. Je hoeft dan alleen maar te vragen of ze je komen helpen. Lukt het je niet, dan help ik je daar graag mee op basis van no-cure-no-pay.

Let wel op: als je chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en de vogels eten daarna de rupsen, dan heeft dat grote gevolgen voor deze vogels zelf,  maar ook voor hun nazaat, dat nu vanuit het nest continu zit te roepen om eten.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook (helaas nog) op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

3 antwoorden op “Natuurlijke bestrijding Buxusmot Buxusrups”

  1. Misschien nog een optie….Je kan het de buxusmot/rups vragen….

    Mijn ervaring: mijn jonge plantjes op de moestuin worden altijd belaagd/opgegeten door slakken. 2 jaar terug heb ik de slakken aardig gevraagd om de helft voor mij te laten staan, de rest mochten ze hebben..en ja hoor, 5 van de 10 plantjes helemaal kaal en de overige 5 mochten uitgroeien tot echte slabonen planten…

    1. Hoi Rolf, Dat is precies hoe het werkt en wat de mensheid is vergeten. Samenwerken met de natuur is in samenspraak met die natuur. Als je erop vertrouwt dat er altijd voldoende beschikbaar zal zijn en jij draagt daar aan bij door te delen, dan wordt er ook voor jou gezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *