De wesp

uitjebewust

De wesp is vrouwelijk en staat voor zusterschap. Wespen zijn bouwers. Zij weten precies welke bouwmaterialen ze nodig hebben om een degelijk nest te bouwen voor hun koningin. Het zijn opruimers, verzorgers van Moeder Aarde anders gezegd, want ze eten zowel zoet als zout. Wij mensen vinden wespen vaak eng en vervelend. Vooral omdat hun steek zeer doet en ze hun angel meermaals kunnen gebruiken. Echter doen ze dat alleen als ze in het nauw gedreven worden of worden uitgedaagd.

Met hun zwart gele lijven zijn ze goed herkenbaar. Al komen er de afgelopen jaren steeds meer soorten bij. Aangetrokken door geuren zoeken zij hun voedsel. Hebben de larven proteïnen nodig, dan zorgen ze dat er larven gezocht worden in de natuur. Zij spelen in op de behoeften die het nest heeft. Komt dat je bekend voor? Zorg jij er altijd voor dat niemand iets te kort komt? En dan gaat het niet alleen over eten. Het gaat meer over jezelf wegcijferen voor het grote geheel. Jouw familie bijvoorbeeld. In hun zorgzaamheid verliest de wesp zichzelf niet. Iets wat wij mensen wel doen. Daar gaat het het meeste mis en merk je ineens dat je batterij leeg is. “Wat raar”, denk je dan. “Hoe kan dat nou? Ik zorg toch goed voor iedereen?” Maar lief mens, zorg jij ook goed voor jezelf?

Vrouwelijk
De wesp staat voor de vrouwelijke kant van jouw ZIJN. Laat je die onder sneeuwen in deze harde maatschappij? Probeer je mee te gaan met de grote jongens? Gewoon omdat je vindt dat vrouwen net zoveel in hun mars hebben als mannen? Dat je vooral vanuit ratio moet leven? Dat we gelijk zijn? We zijn niet gelijk. En dat is niet voor niets zo. Vrouwen zijn vanuit hun oer zorgzaam voor alles wat leeft op onze mooie planeet. Het is hun grootste kracht en daarmee meteen de grootste valkuil. Want… je kunt alleen voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.

Ben jij een man? Heb jij last van jouw vrouwelijke gevoelige kant? Heb je net als de veel vrouwen moeite met al dat haantjes gedrag? Er is maar een advies. Trek je er niets van aan! Koester dat jouw mannelijk en vrouwelijk veel meer in balans zijn. Een gift van Moeder Aarde die je nooit meer als tekortkoming mag zien. Weet ook dat de haantjes hun zielsafstemming in de derde dimensie hebben en als drijfveer hun ego hebben dat gekoppeld is aan macht en geld. Dat jij als meer geïntegreerd mens, of je nu man of vrouw bent, vanuit de vierde of vijfde dimensie hier op aarde bent om verandering tot stand te brengen.

Jouw unieke talent
Aan de vrouwen van deze tijd wordt veel gevraagd. Naast dat ze moeten werken, blijft vaak wat ze altijd al deden, het zorgen voor de kinderen, het eten, het huishouden gewoon ernaast bestaan. En de kinderen zijn tegenwoordig ook allemaal druk. Letterlijk en figuurlijk wordt deze ‘druk’ ook bij de ouders neergelegd en dat is nog steeds het meest bij de vrouw.

Als je vrouw bent, vraag je dan eens af waar je in vredesnaam mee bezig bent. Besef je dat de emancipatie, die oogluikend is toegestaan door de machthebbers, niets meer is dan het creëren van meer slaven die ingezet kunnen worden als werkpaarden. Dat het een methode is om je af te leiden van wat je werkelijk hier op aarde komt doen. Want met al die ballen in de lucht is er helemaal geen ruimte meer om daar überhaupt bij stil te staan.

Als je emancipatie kunt zien in de context van de derde dimensie heeft het ook goede kanten. Het heeft ertoe geleid dat vrouwen meer gelijke rechten hebben gekregen en meer als mens op zich worden gezien in plaats van lustobject, interieurverzorgster en/of legkip. Vergeet niet dat waar het cruciaal is vrouwen nog steeds aan het kortste eind trekken. Als het bijvoorbeeld om beloning gaat, dan verdienen zij nog altijd minder dan een man in dezelfde functie. Goedkopere arbeidskrachten, die harder lopen en genoegen nemen met minder.

Tuurlijk, je wilt onafhankelijk zijn. Daar is ook niets mis mee. Maar dat kan ook door gewoon jezelf te ZIJN. Door vanuit jouw vrouwelijke oerkracht te scheppen waar je blij van wordt. Door je niet weg te cijferen voor anderen. Daar is helemaal geen emancipatie voor nodig. Het is een algemeen goed dat je als mens tot mens respectvol met elkaar omgaat of je nu man, vrouw of beide ineen bent. Dat taakverdelingen niet gebonden zijn aan het man of vrouw zijn, maar aan het inzetten van de talenten van ieder individu.

Als jij als man beter kan zorgen dan de vrouw, dan zorg jij toch? Als jij als vrouw beter kan timmeren dan de man, dan timmer jij toch? Het is niet moeilijk. Het is simpel. Het is alleen door de opvattingen die in de maatschappij heersen uit zijn verband getrokken, waardoor heel veel mensen niet (kunnen/mogen) doen waar hun talent ligt (en dat begint al vanaf dat je geboren bent). Als jij uit jouw kracht staat op dit moment, ga dan op zoek naar jouw unieke talent.

Jij bent compleet
Aan de mensheid wordt gevraagd om hun ZIJN te verrijken. Niet door geld, maar door het meer in balans brengen van het mannelijke en vrouwelijke in jezelf. De wesp laat zien dat in de huidige maatschappij het vrouwelijke meer zichtbaar mag worden. Hoe beter het je lukt beide kanten te integreren, hoe meer je zult voelen dat je al compleet was vanaf het moment dat je geboren bent.

Dat je door wat in de maatschappij gangbaar is je anders bent gaan gedragen. Niet omdat je dat zelf wilde, maar omdat het moest. Omdat het zo hoorde en omdat jij toen je klein was nog een lege harde schijf had. Die is gevuld geraakt met data die jij hebt opgepikt of opgelegd hebt gekregen doordat anderen op jouw toetsenbord hebben zitten typen. De grote vraag is dus. Wie ben jij?

Wat zou er gebeuren als je alles wat aan jou toegevoegd is, alles wat jij door toedoen van anderen op jouw harde schijf hebt opgeslagen en waarvan je weet dat het niet vanuit jouw ZIJN afkomstig is in de virtuele prullenbak gooit? Als je eens rustig in stilte gaat zitten en een virusscan zou uitvoeren, wat kom je dan tegen? Leg je vinger op de ‘deleteknop’ en sla je slag. Weg ermee. Net zo lang totdat alleen JIJ overblijft. Durf je dat? Wees niet bang, het zal bevrijdend werken.

De hete angel eruit
Lief mens, haal de hete angel uit jezelf. Anders gezegd: haal weg wat jou niet dient, je nergens brengt, waardoor je blijft hangen in het verleden, waardoor je voelt dat je je in allerlei bochten moet wringen. Als je diep in jezelf te rade gaat, weet je de vinger zeker op de zere plek te leggen. Daar op die zere plek, zit de angel waar het hier over gaat. Op het moment dat je uit dat pijnpunt de hete angel trekt, zul je voelen dat de pijn ineens wegtrekt. Misschien nog met wat naweeën, maar uiteindelijk zal de pijn verzachten en geheel verdwijnen.

De angel heeft nog een andere functie. Je mag hem, net als de wesp, gebruiken op momenten dat anderen jouw grenzen overschrijden. Jou in het nauw drukken, zich aan je opdringen, waarbij je maar blijft proberen om iedereen toch tegemoet te komen. Stop ermee! Wees eerlijk en geef je grenzen aan. NEE is ook een antwoord. Hiermee voorkom je dat anderen jouw energie steeds opeten. Dat doen ze vaak niet bewust (soms ook wel), maar mensen blijven altijd proberen. Dat zit in ons menszijn. Als jij jouw grenzen niet aangeeft, hou je in stand dat er over heen gewalst wordt. Dan moet je achteraf niet gaan zitten huilen in een hoekje, want je hebt hier zelf voor gezorgd. Trek je wespenpak aan en prik daar waar nodig is.

Zusterschap
De wesp staat voor zusterschap. Dat betekent verwantschap onderling. Het betekent niet dat het persé alleen over vrouwen gaat. Er wordt niemand uitgesloten. Het vrouwelijke is vanuit de oer meer verbonden met Moeder Aarde en krijgt in de nieuwe wereld een belangrijke rol toebedeeld. Je zult merken dat er mensen op je pad komen waarmee je verwantschap voelt. Net alsof je ‘zussen’ bent. Iets dat jullie verbindt, zonder het in woorden te hoeven uitdrukken.

Het heeft te maken met het grote plaatje, waarbij het Universum en Moeder Aarde verbinding maken met jou en de anderen en jullie je laten verbinden om samen te bouwen aan het nieuwe. Letterlijk door nieuwe vormen van wonen, samenleven en samenzijn in gang te zetten. Figuurlijk door kennis, wijsheid en kunde (gaven), die aan ieder individu zijn toegekend, samen als krachtig middel in te kunnen zetten. Op te ruimen letterlijk en ook figuurlijk bedoeld als in healen/genezen wat er niet meer toe dient zowel bij de mens als individu als ook in de wereld en te zorgen voor de totstandkoming van het vierde/vijfde dimensietijdperk.

Kijk eens in je omgeving. Wie is er recent aan jouw leven toegevoegd? Bij wie zijn de contacten verwaterd? Wees niet verdrietig voor het verlies, maar koester wie jouw leven heeft verrijkt…Zo houdt je je blik helder en positief en dat is hard nodig in deze bijzondere tijd.

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos of doneer direct via PayPal/creditcard:

Meer Boodschappen van Dieren? Bestel het boek.

Wil je meer weten over energetisch gezond eten én leven? Lees dan Levensstijlgids I How to survive as HSP’er en Levensstijlgids II Hoe gezond is jouw basis?

Meer inzicht op de illusie van de wereld van vandaag en jouw rol daarin? Hoe waardevol ben jij? helpt je erbij.

Zijn er terugkerende thema’s in jouw leven? Die zijn er niet voor niets. Wil je daar meer inzicht op, lees dan Het Karmisch Integratie Model & De kracht van Creatie, waardoor je niet alleen inzicht krijgt, maar ook hoe je aan de slag kan om ‘cirkels’ te doorbreken en te helen. Niet alleen voor jou, maar ook voor een ieder, die voor jouw was en na jou komt.

Behoefte aan inzicht? Laten we dan tijdens een consult licht op jouw situatie schijnen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, inzichten en inspiratie ontvangen? Word mijn supporter en ontvang de Boodschappenbrief.

25 antwoorden op “De wesp”

 1. Ik viste vorige week een babysprinkhaantje uit het vijverwater toen ik de vissen voederde, en vandaag een spartelende wesp. Heb dat nog nooit meegemaakt. En in de douche kwam een klein spinnetje omlaag en heb het omhoog geblazen, anders was het ook met het water mee. Ook de kraan begon weer uit zichzelf te druppen deze week. Water staat sowieso voor het emotionele.

 2. Dank je wel lieve Karen voor je boodschappen. De tuin van ons nieuwe huis bulkt van de oorwurmen, duizendpoten en nu sinds een paar weken ook wespen. Ik ga de slak ook eens lezen. Ben in elk geval Zustergewijs jouw website aan het delen want sinds kort heb ik bevestiging dat ik een geboren netwerker ben. En leren steken als ze over m’n grenzen gaan, zal ik oefenen! Liefs uit België

 3. Hartelijk dank voor de mooie uiteenzetting over de wesp.
  Enkele dagen vloog er een enorme wesp ons huis binnen.
  Ik kon hem/haar echter niet terugvinden.
  Dacht dat de wesp door de geopende achterdeur toch weer naar buiten was gevlogen.
  Nu een paar dagen later
  zie ik die enorme wesp ineens vrijwel bewegingloos in de huiskamer op een lotusbloem van glas zitten.
  Leek alsof het dier dood was, totdat ik het lijfje toch een beetje op en neer zag gaan.
  Heb de “lotusbloem” opgepakt en kon zo de wesp buiten krijgen.
  Met behulp van een stokje overgezet op een struik.
  Zag meteen dat het dier zich beter ging voelen.
  Heb zelf door omstandigheden heel veel binnenshuis moeten blijven.
  Dat put me uit, maar kan niet anders.
  Smacht net als de wesp naar de buitenlucht.
  Hoe symbolisch.

  1. En dan nu stapje voor stapje vooruit en ook naar buiten, desnoods snuif je buitenlucht op via het open raam. Laat je verwonderen door de natuur. Die is, waar je ook bent, altijd om je heen…

 4. Ineens is er een wespennest in de voortuin, gewoon een steeds wijder wordendetunnel in de grond. Ik wist niet dat dit kon. Omdat deze uitgang van het wespennest op een onhandige plek ligt, vlak naast een pad waar ook vaak kinderen lopen, heb ik het eerst geprobeerd dicht te stoppen met aarde, Maar dat groeven ze gewoon weg! Moet je toch wel respect voor hebben, die kleine diertjes. Toch heb ik een verdelgingsbedrijf gebeld, die insectenpoeder ( = gif) via een pijpje in he tunnel spoten. Het werkte, de wespen vielen dood neer en de boel was weer veilig voor de mens. Maar waarom vond ik het dan zo verdrietig? Ik bleef maar denken: je mag niet voor God spelen en trok ook parallellen met de huidige Covid 19 crisis. Twee weken later zie ik toch weer wespen in en uit vliegen. Potverdorie! denk ik. Toch maar weer de verdelgers gebeld. Ja, u heeft garantie dus we komen over een paar dagen een tweede stoot gif in het nest spuiten. De volgende dagen is het guur en regent het, Geen wesp te zien. Ik bel de verdelgers af en voel me opgelucht. laat ze maar lekker gaan, die wespen. Ik ga wel in de achtertuin zitten áls het ooit nog mooi weer wordt.

  1. Wespen waren er eerder dan mensen. Zij zijn zulke welkome helpers in het ecosysteem van Moeder Aarde, dat we ze niet moeten verdelgen en dat blijkt. Ze hebben een plek bij jou gekozen. Dat zal niet voor niets zijn. Wees eens dankbaar dat ze er ZIJN en omarm het nest met liefde. Niet alleen het nest van de wespen. Ook jouw eigen ‘nest’. De wesp staat voor vrouwelijkheid en het durven tonen daarvan. Dus in plaats van verdelgen (hoeveel heb jij op te ruimen en neem je hiervoor de verantwoordelijkheid of laat je verdelgers komen? Heeft dat je wat opgeleverd?), wat een mannelijke energie is, mag jij jouw zachte liefdevolle vrouwelijke kant tonen. Succes!

 5. Ik heb altijd een hekel gehad aan wespen, maar ik sta aan het begin van mijn spirituele reis. En uitgerekend vandaag lag er een wesp in de woon kamer. Sinds kort weet ik dat vogels op spiritueel vlak wat betekenen. En ging eens zoeken op de wesp die mij hier heen bracht voor de 2e keer in korte tijd.
  En wederom sluit deze uitleg zich vlekke loos aan op het heden.
  Bedankt voor de mooie uitleg !

 6. Hi, ik ben gisteren, 2 september volle maan, door een wesp gestoken terwijl ik op de fiets zat, in
  mijn rechter wijsvinger. Het is me al jaren niet meer gebeurd, dus ik was beetje verbaasd en ook licht geschokt. Deed ook pijn! Eenmaal thuis dronk ik, om wat te ontstressen, een kopje thee op mijn balkon en zie dan plots opnieuw een wesp aanvliegen. Hij gaat schuin achter me zitten, ik vertrouw het niet en voel me niet meer op mijn gemak buiten. Ik wil naar binnen.Maar dan, precies op het moment dat ik wil verkassen, komt er opeens form nowhere een dikke zwarte spin aan lopen en steekt (of bijt) de wesp! Hij komt nog een paar keer terug om z’n karwei af te maken en de wesp is harstikke morte. Gebiologeerd heb ik zitten kijken..Overigens herken ik wel veel in het verhaal hierboven, dus ik kan het een en ander wel plaatsen. Maar die spin..Het slaat alles. Een hele tijd heb ik nagedacht, wat wil dit me wil vertellen?

  1. Hoi Bee, de boodschap van de wesp geeft jou inzicht waar je mag ontwikkelen. Heb je de spin ook gelezen? Alles is afhankelijk van hoe jij met situaties omgaat? Hoe creëer jij jouw web? Door bang in een hoekje te zitten, of dingen aan te pakken die jou niet dienen en jouw leven zo in te richten dat het helemaal bij je past? Het is dus een kwestie van gestoken blijven worden of in jouw kracht gaan staan en dealen met waar jij tegenaan loopt. Ik hoop dat je hier iets mee kan.

   1. Vandaag botste er een wesp tegen mijn bovenlip maar ben niet gestoken. Soms is dat ook met bromvliegen die tegen mijn voorhoofd botsen.

    1. Hoi Chantal, blijkbaar is het nodig om letterlijk tegen jouw hoofd aan te vliegen om de boodschap over te brengen. Je zit dus te veel in jouw hoofd… terwijl je echt naar jouw hart mag. Ik hoop dat je de boodschap van de dieren opzoekt. Ze komen je hiermee helpen.

 7. Ik ben afgelopen week plotseling mijn dierbare tante verloren. Nu zat er een paar dagen terug ineens een wesp in het berghok. Ik dacht, misschien zit er een gat ergens in de muren en is hij zo binnen gekomen. Echter net wil ik naar de voordeur lopen, zit er een wesp op de voordeur, in huis! Dit kan geen toeval zijn.. zou dit een boodschap van mijn tante kunnen zijn?

  1. Voel, lieve Elise, lees de boodschap van de wesp en kijk of er iets in staat wat met jouw tante resoneert. Dat ze graag voor jou wenst of dat ze aangeeft hoe het nu met haar gaat. Jij kán dat. Vertrouw daar maar op.

 8. Dank je voor je heldere woorden. Ik ben net twee keer door een wesp gestoken en heb mij eraan overgegeven wetende dat dit het teken was waar ik vanmorgen in mijn meditatie op gevraagd had. Ik zit hier met een brede lach na het lezen van jou toelichting. Zo kloppend voor wat mij te doen staat.

 9. Gestoken door een wesp in mijn voet vroeg ik tips en zocht ik de betekenis van deze boodschapper. Hoe toepasselijk.
  Ik heb de les (link) gedeeld met mijn helpers en volgers, zodat de boodschap doorkomt bij velen

  1. Wat super aardig Gonda! Daar word ik blij van, want zo helpen we de mensheid op weg naar meer bewustzijn. Dank je wel!

 10. Zo fijn om een affirmatie te ontvangen via jou tekst.
  Het bezig zijn met het vrouwelijke in mijn zijn te omarmen en
  het waarderen van deze kracht is waar ik mee bezig ben,
  en de wesp bleef vandaag rijdend in de auto met mij mee vliegen
  tot aan twee stoplichten verder.
  Dank!!

 11. Heel bijzonder.. Ik vond een kleine wesp op mijn camera tas. Die wou ik naar buiten krijgen. Maar ze vloog nog niet. Dit maakte mij Nieuwschieirg. Wat is de betekenis. Waar komt de wesp vandaan? Ik had vanmiddag een bijzonder gesprek met een vertrouwings persoon. Over mijn verdriet en rouwproces. En letterlijk staat hier de dingen die wij besproken hebben. Over loslaten wat niet meer dient, maar ook broederschap die ik met name bij mijn vrienden voel. Bijzonder, bedankt voor de mooie tekst!

 12. Wederom een treffend artikel Karen….heel fijn om dingen te lezen die je intuïtief vaker voelt of weet. Het versterkt op alle fronten. DANK JE!

  1. Ik zag net een boel wespen op mijn balkon en toen dacht ik laat ik eens opzoeken wat de wesp voor spirituele betekenis heeft, deze tekst heeft mij geraakt, vandaar dat ik dacht ik reageer even, bedankt voor het plaatsen van deze tekst en ik hoop dat het anderen ook zal helpen zoals het mij vandaag heeft geholpen, so so lobi, zoals de Surinamers zeggen of in het Nederlands: alleen maar liefde voor dit soort dingen , groeten Vincent Raghoebar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *