De Kakkerlak

Kakkerlak uitjebewust

Image by Erik Karits from Pixabay

IEEEE! Getver! Gegil en het grijpen naar de eerste de beste ‘kil de kakkerlakspray’. Er bestaan maar liefst meer dan 4000 soorten kakkerlakken, die van grootte kunnen verschillen tussen kleiner dan 1 cm tot maar liefst groter dan 8 cm. Sommigen kunnen vliegen andere niet. Degene, die je het bekendst voorkomt, is waarschijnlijk een zwarte variant, maar ze zijn er ook in bruin, geel, rood en groen.

Als er zoveel soorten bestaan, dan is het mooie je te realiseren dat zij er dan wel niet voor niets ZIJN op deze planeet. Ze vervullen een rol in het ingenieuze ecosysteem van Moeder Aarde en die is niet mensen plagen.

Onvoorspelbaarheid

Wat de mens, naast het uiterlijk, meestal aan het gillen maakt, is de vliegensvlugheid van dit insect. Kakkerlakken kunnen een snelheid behalen tot wel 5 km per uur en het maakt ze niet uit of ze zich horizontaal, verticaal of op moeten verplaatsen. Vliegensvlug rennen ze ‘ergens’ heen en dat onvoorspelbare levert gilreacties op.

Misschien kom jij kakkerlakken tegen in jouw leven. Mensen, die iets kruipends over zich hebben als je ze goed waarneemt. Die je altijd te snel af zijn, waardoor jij van de ene verrassing in de andere valt. Die dingen doen, die jij nooit had kunnen voorspellen. Die jij nooit in jouw hoofd zou halen, maar waar zij mee weg lijken te komen. Jou flabbergasted achterlatend. Met jouw mond vol tanden of geraakt in jouw hart.

Snode plannetjes

Kakkerlakken dragen pakketjes met eitjes bij zich, die ze op een gegeven moment ergens loslaten. Daar komen dan per keer ongeveer 30 minikakkerlakjes uit. Je kunt dit zien als de bommetjes, die mensen zomaar bij jou op de stoep droppen en die uit het niets ontploffen, waarbij jij geraakt wordt.

En jij bent niet de enige, want de snode plannetjes worden bij iedereen in het leven van deze mens toegepast om er een ego-gericht voordeel mee te behalen. Het heeft altijd te maken met profiteren van. Van jouw goedheid. Van jouw verantwoordelijkheidsgevoel. Van jouw geld. Van jouw inzet. Vanuit energetisch oogpunt zit de drijfveer op ego, macht en geld.

Het bijzondere hieraan is, dat zij dit ‘leuk’ lijken te vinden. Zich energetisch hieraan voeden en zelfs in hun nopjes kunnen zijn als hun poging geslaagd is een ander te ondermijnen op welke manier dan ook. Zij teren hierop. Daar kunnen ze overigens niets aan doen. Net zoals de kakkerlak er niets aan kan doen dat hij kakkerlak is in dit leven.

Opruimen

Deze mensen komen je stiekem helpen. Net zoals de kakkerlak de natuur helpt met opruimen, doet deze mens dat om jou te laten zien dat jij ook iets ‘op te ruimen’ hebt. Er valt hier dus iets te leren, anders word je er niet mee geconfronteerd.

Jouw vredelievendheid en liefdevolheid maakt dat het wel even duurt voordat jouw emmertje ‘en nu is het genoeg’ vol is of dat jouw water het kookpunt bereikt. Deze mens doet keer op keer een poging dit bij jou te laten gebeuren, door steeds nieuwe dingen uit de hoge hoed te toveren, waar jij toch echt ‘last’ van hebt. Energetisch, emotioneel, geestelijk of gewoon in dagelijkse gang van zaken.

EN… jij hapt. Jij trapt erin, want je laat deze laag bij de grondse energetische frequentie bij jeZELF binnenkruipen. Ligt erover wakker of het blijft in jouw hoofd spoken. Een fantastische manier om jou uit jouw kracht te halen toch?

Deur dicht

Het is aan jou om te leren om jouw energetische deuren te sluiten. Daarmee wordt bedoeld dat je leert dat je de invloed, die de acties van deze mens op jouw leven én gedachten hebben, buiten jouw warme, liefdevolle en empathische energetische veld laat staan. In de kou op de stoep. En hoe vaak er ook aangebeld wordt, anders gezegd hoe vaak er weer gedachten aan een voorval en/of situatie binnen proberen te dringen, je niet opendoet en jouw deurpost voorziet van tochtstrips, waardoor zelfs het kleinste kiertje is afgedicht. Dit kun je proberen te visualiseren voor jeZELF, mocht er bij een dergelijke situatie van toepassing zijn en vooral niet aan jeZELF gaan twijfelen, want daar help je jeZELF niet mee.

Of daar waar jouw emmertje vol is en het ‘dat doet de deur dicht’ gevoel ontstaat, actie te ondernemen. Niet zelf of sprekend vanuit jeZELF, want dat wordt niet serieus genomen. Het enige dat werkt is, hoe vervelend dat voor jou ook zal voelen, iets inzetten vanuit een gelijkwaardige energetische frequentie. 

Dat heeft altijd te maken met feitelijkheden. Iets met feiten onderbouwen. Of iemand anders met een ‘machtpositie’ inzetten om deze mens tot de orde te roepen. Handelen vanuit de 3e dimensie en niet vanuit de 5e, want dat kán niet landen. Wellicht kun je de hulp in roepen van iemand, die je hiermee helpt en die communiceert op dezelfde energetische frequentie als deze mens.

Opkomen voor jeZELF

Dat is zeker de les die de kakkerlak je komt brengen. Hoe lang laat je de kaas van jouw brood eten en laat je iemand er ook nog mee wegkomen? Het is niet leuk om anderen iets ‘aan te doen’. Het zit niet meer in jouw DNA. Maar dat neemt niet weg dat je jeZELF wel degelijk serieus moet nemen en uit respect voor jouw ZIJN deze mens mag laten leren, dat snode plannetjes niet meer passen bij de nieuwe energetische frequenties, die overal ter aarde beginnen te landen. Waarschijnlijk ben jij precies die speler in het spel, die deze ziel een waardevolle les komt brengen.

Dat is niet voor niets zo. Jij mag leren en de ander ook. Eigenlijk is dat mooi, al kan het helemaal niet zo voelen diep vanbinnen. Toch is het nodig. Weet ook dat je beschermd bent. Mensen, die proberen jou iets aan te doen, krijgen vroeg of laat de deksel op hun neus. Of de boemerang, die ze gelanceerd hebben, komt in volle vaart bij hen terug. Dan staan zij met hun mond vol tanden. Flabbergasted op de stoep. Maar jij moet wel wat doen. De gepaste actie ondernemen anders blijft dit thema zich steeds in jouw leven aandienen. Net zolang totdat je wel voor jeZELF gaat staan. Uit liefde voor jeZELF en vol vanuit jouw eigen besef van jouw waardevolheid, die de ander of anderen steeds proberen te ondermijnen.  

Volharden

Kakkerlakken zijn alleseters. Aha, daar zit hun missie, die ze op deze planeet komen vervullen. Opruimen, die hap. Op plekken waar voedsel en de restanten daarvan te vinden zijn tot op microscopisch niveau, zul je ze dan ook eerder tegenkomen of op plekken, die in ieder geval niet zo fris zijn. Ook in huis. Ze hebben een reukvermogen, waardoor ze tot deze plekken aangetrokken worden. Maar ze kunnen ook heel goed vasten. Tot wel 40 dagen.

Is er iets in jouw leven dat je ander wilt? Of iets waar je al aan werkt, maar wat je niet goed kan volhouden? Zie het als het vasten dat de kakkerlak kan, maar daarna moet hij weer eten. Oftewel je valt terug in jouw oude patroon. Dat is niet raar, want iets wat je al jaren doet/gewend bent leer je niet in 1 dag af.

Dat hoeft ook niet. Het is wel de bedoeling dat je vooruitgang boekt. Dus dat je blijft volharden in dat wat met jou resoneert. Of het om gedrag gaat, het laten binnenkruipen van storende gedachten en daaraan waarschijnlijk gekoppelde emoties. In jouw kracht komen en blijven, gaat niet over 1 nacht ijs. Het gaat kruipend, net zoals de kakkerlak. Maar, hoe beter jij grip krijgt, hoe sneller dat gaat en dan kun je ineens vliegensvlug ergens ‘doorheen’ ZIJN. Bevrijd van en dan komt het ook nooit meer terug. Je bent geslaagd voor jouw universele test. 

Dus lief mens, hoe moeilijk sommige dingen ook zijn. Als het niet klopt met wie jij werkelijk bent, doe er dan iets aan. Doe die pogingen. Zelfs al lijken ze in eerste instantie niet te lukken. Als je blijft proberen dicht bij jeZELF te blijven, dan lukt het steeds beter en kun je meer tot bloei komen. Dat wat nu nog een soort kruipende kakkerlakenergie heeft transformeren naar die van bijvoorbeeld de vlinder, de libelle of de bij, waarbij jouw uiteindelijke zwaan ZIJN tot stand komt.

Onfrisse omstandigheden

De kakkerlak is voor de mens geheel onschadelijk. Het diertje is zelfs een welkome helper. Al wordt dat niet door de mens op waarde geschat. Waar het mis gaat, is dat het insect in de door de mens bewoonde wereld over niet al te frisse (etens)resten kruipt.

En hij is niet de enige, die zich aan resten voedt. Denk ook aan muizen en ratten, die tevens hun behoeften hier vrijelijk op laten lopen. Dat maakt voor de kakkerlak niets uit, maar hierdoor kan hij, net als het rioolvliegje, bacteriën en ziektekiemen meeslepen naar plekken, waar de mens ermee in aanraking kan komen.

Dat doet hij natuurlijk niet bewust. De kakkerlak leeft gewoon zo. Hij is dus niet vies, zijn omgeving is dat. En weet je lief mens, vroeger waren er ook resten en viezigheid. Het grote verschil met toen is dat wat toen weggegooid werd een natuurlijke structuur had, zodat de natuur, mede met behulp van de kakkerlak, het af kon breken.

Vandaag de dag heeft afval een vorm waar etensresten in zitten of aan kleven, die veelal niet op een natuurlijke manier kan vergaan. Met toename van het aantal mensen op aarde en de bevolkingsdichtheid daarvan, denk aan stedelijke gebieden waar mensen dicht op elkaar leven heeft ook de hoeveelheid afval massale vormen heeft aangenomen.

De crux hier is dat de mensheid ZELF prachtige omgevingen heeft gecreëerd, waardoor kakkerlakken zich met grote snelheid hebben vermeerderd. Er wordt zoveel ‘kakkerlakkeloos’ weggegooid. In prullenbakken, gewoon op straat, in de natuur, op afvalstorten, in (afval)containers, dat de kakkerlak niet anders kan, dan komen opruimen.

Te veel voor weinig

Een onbegonnen werk, want de mensheid neemt het niet zo nauw met al het kostbaars dat de Moeder Aarde beschikbaar stelt om de mensheid van voedsel te voorzien. Of dat nu om het graan voor brood gaat, een koe voor vlees, melk en melkproducten, zoals yoghurt en kaas, of groenten en fruit, waar de aarde, bomen en struiken al hun energie in steken.  

Er wordt standaard te veel eten geproduceerd en dat moet dan binnen de houdbaarheidsdatum verkocht worden – van bovenaf door de strot geduwd worden – op ludieke manieren, waar de mensheid gevoelig voor is. Lang leve de bonusaanbiedingen, het hamsteren en ‘veel voor weinig’ acties, waarbij elke supermarkt vooral ‘zo goedkoop mogelijk’ in de hoofden van mensen heeft geplant.

Een programmering, die gelukt is, want het merendeel van de mensheid pluist de aanbiedingenboekjes uit, al dan niet online. ‘Geen cent te veel hoor’. Daar is het ooit begonnen. Het draait deze ketens er helemaal niet om of jij te veel koopt. Zij willen alleen verkopen om hun winsten te spekken. Het maakt hun ook geen snars uit of je het uiteindelijk weggooit, want het geld zit al in hun laadje. Kassa!

Och lief mens, de mensheid krioelt als kakkerlakken over ‘goedkoopjes’. Zich niet beseffende dat ze hierdoor over voedsel kruipen dat bacteriën en ziektekiemen in de vorm van al die kunstmatige ingrediënten, waardoor ze uiteindelijk ziek worden. Daar komt bij dat het merendeel van de mensheid niet in de gaten heeft dat door hun gedrag een ‘over de houdbaarheidsdatum’ situatie ontstaat, want wat de aarde voort kan brengen kent WEL een limiet.

Het gemak van de prullenbak

Het overgrote deel van de mensheid vraagt zich niet eens af WAAR dit voedsel vandaan komt, WAT het aan schadelijke ingrediënten bevat, die zich op termijn uiten in lichamelijke klachten en ziekten en al helemaal niet: “Heb ik het nodig?” Nee, het is nu goedkoop, dus NEEM ik het maar mee.

Wanneer al dat ‘neem ik het maar mee’ vervolgens niet gegeten wordt – sta even stil bij bijvoorbeeld de dieren, die voor niets gestorven zijn – moet het ergens verdwijnselen en als het goed is, is dat in de afvalbak. Als het niet goed is, dan ligt het ergens op straat, in de goot of in de natuur, waaronder ook de grachten, kanalen, rivieren en uiteindelijk in de prachtige oceanen, die de aarde rijk is.

Er zijn ook tal van mensen, die niet ‘schoon’ genoeg zijn in hun eigen omgeving. Die vuilniszakken niet tijdig weggooien. Die niet voldoende opruimen en schoonmaken. Etenswaren niet hygiënisch opbergen in kasten. Dat zijn heerlijke comfortabele huizen om als kakkerlak te gaan wonen. Omdat ze kruipen en zich snel voortplanten, genieten de buren er ook vaak van mee.

Balans herstellen

Om de balans te herstellen bij een invasie van kakkerlakken inclusief hun snelle voortplanting, kan de mens 2 dingen doen. Naar verdelgingsmiddelen grijpen, wat voorkomt uit kortklapdenken (hoofd) en daardoor een korteklapoplossing teweegbrengt, want het dieper gelegen probleem wordt niet aangepakt. Of wezenlijk anders gaan leven, zodat er minder (zwerf)afval en (etens)resten ZIJN en de leefomgeving, of dat nu binnens- of buitenshuis is, schoonhouden. Als er niets te halen valt, dan zal de kakkerlak terugkeren naar zijn oorspronkelijke habitat en daar in de natuur het opruimwerk voor zijn rekening nemen.

Energetisch gezien, geldt hetzelfde voor jou. Houd jouw ‘omgeving’ schoon. Als ervaren wordt dat ‘er niets te halen’ valt, dan gaat het aan jouw deur voorbij…

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Meer boodschappen van Dieren? Bestel deel 1 en/of deel 2.

Fijne spreuken van dieren voor jouw op handig zakformaat?
Je vindt ze in Het Dieren Inspiratie Boekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *