2021-02-27 Volle maan(d) kaartlegging

Deze volle maan staat in het teken van ‘ontplooien’ en dat betekent leren, ervaren, oefenen, loslaten en groeien.

(Heb je meegedaan via de mailing of social media, scrol dan direct naar beneden om de boodschap te lezen)

Hoe werkt het?

Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten van bovenstaande foto. Zie hieronder welke kaart(en) je hebt gekozen en lees de bijbehorende boodschap(pen).

De boodschappen

2021-02-27 volle maan kaartlegging uitjebewust gedraaid
Klik op de foto om uit te vergroten

1 Liefde is belangrijk

Eigenlijk hoeft hier verder niets getypt te worden. De zin spreekt voor zich. ‘Liefde is belangrijk’. Zeker in deze tijd, waarin je misschien vol in de onzekerheden en zorgen gedrukt wordt. Laat je niet meesleuren in de negatieve spiraal, die geprobeerd wordt aan je op te dringen. Beperk schade waar mogelijk. Ook al houdt dat misschien in dat je ingrijpende keuzes moet maken. Maar die zijn nog altijd beter dan jeZELF vastdraaien in de matrix van ‘tekorten’.

Waar alles op deze planeet van mens, tot dier, tot plant, tot micro-organisme het beste bij floreert is liefde. Geven én ontvangen. Doe je wat je doet met liefdevolle aandacht, dan zul je zien dat er iets moois uit bloeit. Wat het ook is.

Handel je uit paniek of angst aan tekort en wordt ‘geld’ verdienen de drijfveer, dan kun je op je vingers uittellen dat het niet gaat werken. Het is de grote test voor velen op dit moment. Er valt veel te verliezen, maar maak je de juiste keuzes, op basis van liefde dus, dan valt er juist veel te winnen.

Deze kaart vraagt ook om eens wat milder voor jeZELF te ZIJN. Hoeveel liefdevolle aandacht geef jij jouw ZELF vandaag de dag? OEI, dat kan vast beter! Wil je in balans blijven en sterk in jouw schoenen blijven staan, wat zich ook op jouw pad ontvouwt? Wees dan niet zo streng voor jeZELF!

Vaak is het de programmering (van jouw hoofd), die eerder in jouw leven heeft plaatsgevonden door wie of wat dan ook, die maakt dat je de neiging hebt om je te verliezen in het 3e dimensieveld waar men je krampachtig in probeert te houden. Je MOET toch dit. Of je hoort toch dat. Is dat wel zo lief mens? Je hebt opgeslagen op jouw ‘interne harde schijf’ hoe het in deze wereld zou moeten werken, omdat anderen (opvoeders, vrienden, collega’s) of systemen (scholen, werkgevers) het je zo voorgespiegeld hebben. Alleen jouw energie vraagt net even om iets anders.

Probeer eens terug te gaan naar jouw kern. Daar waar onvoorwaardelijke liefde regeert. Je mag best voelen hoor… De regie aan jouw hoofd laten, brengt je echt niet verder, maar haalt je alleen maar naar beneden of leidt je af om te kunnen zien wie je werkelijk bent. Je mag de aankomende tijd echt meer tijd en aandacht aan jouw ZIJN besteden. Daar is ook alle ruimte voor, als je al het andere wat dagelijks aan jouw gedachten trekt (hoofd) eens wat meer loslaat.

Het enige dat jij hoeft te doen, is jeZELF waarderen. Gewoon om wie je bent. Een mooi en gaaf mens met coole eigenschappen en unieke gaven. Een onbegrensde energie van onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft, inclusief jeZELF. Kijk eens in de spiegel en wees blij met wie je bent. Ook al heb je misschien ‘dingen’ die de wereld als ‘mankement’ of ‘imperfectie’ bombardeert.

Je bent perfect, zoals je bent, want daardoor ben je nu op dit moment op dit punt in jouw leven. Het zijn vaak juist deze mankementen en imperfecties die jou kracht hebben gegeven, die jou inzichten hebben verschaft en die jou verder hebben geholpen om terug te keren naar de kern van jou mooie ZIJN. Dat is een hele andere benaderingswijze. Toch?

Dus waar leg jij de focus op de aankomende maan(d) in ieder geval? Op liefde, zorg en aandacht voor jouw ZELF, degenen, de wereld om je heen. De lente brengt nieuwe energie. Plant de zaadjes die belangrijk zijn. Letterlijk of figuurlijk. Geniet van het moment en neem vooral alle tijd om regelmatig jouw ware ZIJN te ontmoeten, zodat je niet alleen liefde kan geven, maar ook mag ontvangen, want je bent het meer dan waard en alles IS liefde. Zonder liefde kan niets of niemand leven…

Affirmaties:

‘Ik ben blij met wie ik ben’

‘Ik geef én ontvang onvoorwaardelijke liefde’

2 Verlichting

Zoals de volle maan de aarde in een ander nachtlicht zet, mag jij jouw leven in een ander daglicht zetten. Heb je een ‘ploeteren tot je erbij neervalt’ gevoel? Kruip op de rug van de kever en Vlieg eens naar de maan staan en kijk naar de aarde. Zoom in op jouw leven en alles wat dat omvat. Lief mens, WAT ben je aan het doen? Is het het allemaal wel waard? Word je soms moedeloos? Dat is nou precies waar het om draait. Jou uit jouw kracht halen. Dus wat kom je nou in dit leven op deze planeet doen? Meedraaien in een gekmakend rad van fortuin? Of leven vanuit plezier en liefde? Dat laatste MAG gewoon. ECHT! Zonder je ook maar ergens zorgen over te hoeven maken.

Weet dat je beschermd bent. Weet dat alles wat je nodig hebt om jou missie hier op aarde de volbrengen beschikbaar zal zijn. Daar wordt gewoon voor gezorgd. Of dat nu in geld is, in middelen, in de juiste mensen op jouw pad of nog anders. Het wordt allemaal voor je geregeld als je daar op de maan jouw pad wat helderder kan gaan zien.

“Abracadabra! Wat een onzin zeg!” Jouw hoofd heeft deze zin al klaar staan om je tegen te houden jouw hart te gaan volgen. Toch ligt daar de weg, die je mag gaan. Dat vraagt om die enorme omslag van DENKEN naar VOELEN en je WEET (vanuit jouw hart, want daar zit de echte wijsheid, die jou verder gaat brengen in dit leven) dit allang. Deze weg zal meer dan de moeite waard zijn en je ‘verlichten’ van allerlei zaken, die je nu als ‘plichten’ ervaart.

Dus wat wil jij diep in jouw hart? Wat komt er aan het licht? En wat ga je nu dan doen? Onderneem actie, lief mens. Je hebt alle mogelijkheden beschikbaar. Ook al zie je dat nu misschien niet zo, of weet je nu niet precies waar het toe zal leiden. Het enige dat je hoeft te doen is te vertrouwen en te geloven in jeZELF dat je van toegevoegde waarde bent. Niet meer en niet minder.

Je bent hier om iets groots bereiken! “Huh, dat kan toch helemaal niet? Wie ben ik nou?” You better belief it! Je mag iets groots bereiken. Iets dat deze planeet mooier maakt. Iets waarmee je anderen helpt en/of inspireert in hun groei. Of misschien help je de natuur wel op jouw eigen manier, die ineens ‘uniek’ blijkt te zijn. ALLES is mogelijk.

Wat is jouw droom? Kun je deze voor je zien? Houd vast dat beeld. Geef het in gedachten, of misschien wel op papier vorm. Het HOE is iets dat je aan het Universum en Moeder Aarde kan overlaten. Want HOE wij het geleerd hebben met plannen, schema’s, financiële onderbouwingen, enz., doelen te bereiken, is niet hoe het Universum en Moeder Aarde werken.

Zet het best wat je IN je hebt in jouw ‘Cloud’. Werk er gestaag aan, want misschien is hier en daar wel oefening nodig. Zorg dat wat je doet RECHT uit jouw hart komt en zet jouw droom in het licht. Als het in lijn is met jouw hoogste goed, dan zal alles zich op het juiste moment manifesteren.

Affirmaties:

‘Ik heb onvoorwaardelijk vertrouwen dat altijd het beste zich ontvouwt op het juiste moment’

‘Ik geloof in mijZELF’

3 Vergroot je energie

De afgelopen tijd ben je gecentrifugeerd. Althans zo voelt het waarschijnlijk. Door elkaar geslingerd, er is aan je getrokken, je hebt je aandacht moeten schenken aan zaken waar je je helemaal niet mee bezig wilde houden en ook fysiek doemen er allerlei signalen op dat het met jouw energie niet helemaal lekker zit op dit moment.

En wat is nou echt belangrijk eigenlijk? Als jij niet goed in jouw vel zit, dan heeft dat invloed op alles om jou heen. Soms merk je dit, maar vaak ook niet. Voel eens lief mens. Hoe is het nou met jou? Hoe kan jij nou vormgeven aan een beter en mooier leven voor jeZELF (en anderen die je liefhebt) als je niet goed voor jouw eigen energielevel zorgt?

Dan wordt alles een last. Een MOETEN in plaats van WILLEN of ZIN HEBBEN OM. Oepsie… je bent hier al vaker geweest toch? Pak je deze keer wel de spiegel die je voorgehouden wordt? Ga je het permanent anders doen. Jouw leven ECHT anders inrichten met tijd voor jeZELF? En niet ‘even’ opladen, totdat jouw batterijtje weer genoeg energie heeft, om vervolgens weer leeg te lopen door deze te besteden aan zaken of mensen die stiekem niets toevoegen? Die jou niet voeden, maar leegzuigen? Het is heel naar om te zeggen, maar je mag echt selectiever ZIJN.

Ook dat is onderdeel van bewust ZIJN. Goed voelen waar je WEL en GEEN energie aan wilt besteden. Belangrijk hierbij is dat jij tijd of beter gezegd ruimte creëert voor jouw ZELF. Anders kun je namelijk niet helder waarnemen en onderscheiden. “Geen tijd voor, want ik moet…” Juistem, dat dus! Jouw hoofd zal proberen je hier altijd vanaf te houden. Het ondergeschikt te maken. Het niet nodig te vinden, want je doet toch goede dingen? Voor anderen waarschijnlijk.

Het is net als in het vliegtuig als de luchtdruk wegvalt. Wat moet je dan als eerste doen? Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en dan pas bij een kind of iemand anders. Houd dit beeld maar even vast. Eerst JIJ en dan de rest. Dat is niet egoïstisch, dat is gewoon noodzakelijk wil jij jouw liefdevolle ZIJN onvoorwaardelijk in kunnen zetten voor het grotere geheel.

Dus nu is het even de tijd om op te laden. Om straks weer door te kunnen naar de volgende episode van jouw leven. Alles even te laten indalen, te integreren en je te warmen aan de lentezon, die zo haar best doet om jouw energie weer aan te vullen. Dan kun je ook weer beter richting bepalen en ontstaat er ruimte om de focus te leggen op wat je echt graag wilt (en wat niet)…

Affirmaties:

‘De warmte van het zonlicht vult mijn energie aan’

‘Ik doe wat ik graag wil om zo de nodige verandering te creëren’

4 Schitterende visioenen

Wat nou als jouw droom of wens eens werkelijkheid zou kunnen worden? Wat zou jou dat brengen? Voel je het kriebelen? Voel je blijdschap? Vasthouden dat gevoel. Lief mens, je kunt jouw leven helemaal vormgeven, zoals je wilt als je er maar in gelooft en een groot vertrouwen legt in het onzichtbare, want dat neemt jou de zorg uit handen over het HOE DAN?

Je mag echt hoog inzetten. Het Universum en Moeder Aarde zijn ingenomen met jouw stoutste dromen en zullen je helpen op jouw weg op hier en daar aan wat onzichtbare touwtjes te trekken, zodat het kan manifesteren. Mits jouw droom in lijn is met jouw hoogste goed.

Hoe je dat weet? Proberen. Testen. Oefenen. En vooral voelen en waarnemen. Wat ‘stroomt’ wel en wat niet? Blijven ploeteren heeft geen zin. Koste wat het kost door blijven gaan op het pad waar alleen maar hekjes en hordes staan evenmin. Dus bekijk eens wat er moeiteloos gaat. Dat is de richtingaanwijzer voor jouw pad.

Als je blijft hangen in oude patronen, of tegen de stroom in blijft zwemmen, en stiekem weet je vanuit jouw hart dat je dit aan het doen bent, dan heeft dat invloed op de manifestatie van jouw droom. De wereld om ons heen probeert meer dan ooit je vast te houden, je af te leiden in het 3e dimensieveld van zorgen en angst. Ook dit is een kwestie van loslaten, want wie heeft er eigenlijk iets over jou te zeggen? Dat ben je toch zeker zelf? Of was je dat even vergeten? Zat je al te ver of te diep in wat ons dagelijks voorgespiegeld wordt als waarheid verstrikt? Laat je je nog verder programmeren? Of kies je anders?

Wakker worden! Deze kaart geeft schitterende visioenen weer. Zorg er dan ook voor dat ze werkelijkheid worden. Voor jouw wereld en de wereld voor alles en iedereen. Dat vraagt inzet, doorzettingsvermogen, moed en lef. Maar dat heb jij gewoon. Vertrouw daar maar op anders had je deze kaart niet gekozen.

Het Universum en Moeder Aarde wachten op jouw tomeloze inzet voor een betere wereld. En dan maakt het niet uit of jij jouw bijdragen als onbenullig, klein of onbelangrijk ziet. Er wordt daar op een ander level namelijk heel anders over gedacht. Dus hop, aan de slag. Zet jou licht aan en ga ervoor!

Affirmaties:

‘Ik laat los wat mij niet langer dient’

‘Mijn doelen en dromen zijn in overeenstemming met mijn hoogste goed’

5 Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid kent verschillende vormen. Kwetsbaarheid durven tonen, is een prachtige eigenschap. Niet dat je moet zeggen: “Hé ik ben een zielig vogeltje!” Dat wordt niet bedoeld. Het is heel voorzichtig jouw schild iets laten zakken en meer te durven ZIJN wie jij werkelijk bent. Aangezien je dit al eerder geprobeerd hebt, maar regelmatig bent teruggefloten of op de vingers bent getikt, soms zelfs niet zo vriendelijk, heb jij je in jouw veilige schulp teruggetrokken, zodat niemand jou meer pijn kon doen.

Dat is volslagen logisch, want pijn is gewoon niet fijn. Zeker niet als je een gevoelige ziel bent. Het is nu de bedoeling dat je toch stappen gaat zetten om niet meer bang te zijn als je die ‘kwetsbare’ jij laat zien. Dat je gaat ervaren dat er ook anderen zijn die wel fijn reageren of in ieder geval zonder oordeel. Dit vraagt een stuk je vertrouwen van jouw kant dat het kan en dat het mag.

Een andere vorm van kwetsbaarheid heeft te maken met ‘fragiel’ en/of ‘gevoelig’ ZIJN. Makkelijk te beschadigen, te besmetten, te breken. Op dit moment is de hele wereld er schijnbaar op gericht om ouderen in hun kwetsbaarheid te beschermen. Daarvoor moet het overgrote deel van de bevolking offers brengen en niet zo’n kleine ook. Als je kwetsbaar bent en jouw gevoeligheid té veel open staat dan kun je energie, die dit teweegbrengt haarfijn voelen en oppikken. En dan? Dat is maar de vraag. Laat je het lekker binnen komen en je uit balans halen? Of kies je anders? Neem je waar op jouw eigen unieke manier en laat je het dan weer voor wat het is? De keus is aan jou.

Als je heel gevoelig bent en je hebt moeite om dit zware energieveld buiten de deur te houden, omdat je er al dan niet tastbaar mee wordt geconfronteerd. Zorg dan dat je goed geaard bent. Dit hele gedoe is erop gericht mensen nog meer in hun hoofd te laten vliegen waar ze vervolgens geen antwoorden kunnen vinden. Maak jouw verbinding met Moeder Aarde op jouw eigen manier en controleer regelmatig of deze nog ‘waterdicht’ is. Zo niet. Opnieuw aarden.

Kwetsbaarheid tonen heeft ook te maken met dat je best mag zeggen hoe jij je voelt. Het is een soort openheid tonen, die je eerder nog niet durfde. Bijvoorbeeld dat je moe bent. Dat je tijd voor jeZELF nodig hebt. Dat iemand jou met respect mag behandelen, omdat je hoe je behandeld wordt niet fijn vindt. Niet vanuit de ‘Miep de ziele piep’ modus, maar uit die van waardigheid. Waardigheid naar jouw ZELF toe, want dat is waar het begint. Of dat je op een bepaald vlak in jouw leven problemen hebt. Bijvoorbeeld financiële. En dat is best lastig, want de drempel om dit eerst voor jeZELF te accepteren is al hoog genoeg. Maar struisvogelpolitiek is nog veel erger. Neem iemand in vertrouwen. Trek aan de bel. Voorkomen is beter dan genezen.  

Als je je erop richt dat je je schild niet meer continu hoog hoeft op te houden, dan geeft dat ontspanning. En je mag ook best even uitrusten van al die jaren met dat schild en zwaard zwaaien hoor. Dan ontstaat er ruimte voor anders. Om je open te stellen hoef je alleen maar te zakken in jouw lijf en je te verbinden met de hartslag van Moeder Aarde… het is zeker het proberen waard.

Affirmaties:

‘Ik ben voortdurend goed geaard’

‘Ontspannen volg ik de hartslag van Moeder Aarde’

6 Een nieuwe benadering

Deze kaart laat je zien dat er iets onthuld zal worden. Een nieuwe manier om dingen aan te pakken. Een nieuw project, hobby, werk of iets anders. Het zal anders zijn dan eerder en het zal je nu wel verder brengen als je als drijfveer kiest voor vreugde en geluk.

Want wat was dat ook alweer? Hoe lang is het geleden dat jij je helemaal in je eentje helemaal happy de peppy voelde? Dat je straalde van geluk? Dat je danste van vreugde? Aan jou is het nu om goed op te letten welke signalen er op jouw pad komen. Je hoeft ze alleen maar op te merken om de puzzelstukjes aan elkaar te leggen en het inzicht te verkrijgen waar je al zo lang naar op zoek bent. Dus oogkleppen af, intuïtie aan en volg wat jouw hart jou ingeeft. Vertrouw er maar op dat, ook al weet je nu niet waar dingen toe gaan leiden, dat dit het pad is dat je mag lopen.

Zie hoe de vrouw op de kaart alles wat zij aan schatten IN zich heeft, heeft geïntegreerd. Alles wat ze heeft geleerd en alle ervaringen die ze heeft opgedaan in dit en vorige levens. Haar verbinding met de natuur. Haar connectie met het Universum. Alles is 1 en onderdeel van haar. Zo zit het bij jou ook in elkaar. De rode draad zal zich meer en meer kenbaar maken als je door blijft gaan op deze weg. Zet hem op!

Affirmaties:

Ik creëer een leven dat gevuld is met vreugde en geluk

Ik maak intuïtief de juiste keuzes

7 Nieuwe ervaringen en mogelijkheden

Soms zit je al een tijdje op de snelweg en dan denk je: “waar ga ik in vredesnaam naar toe?” Deze kaart laat je een lenteboeket zien. Een fleurig geheel, vers geplukt van nieuw ontluikende bloemen en takken van bloesem dragende bomen. Dat laat zien dat je niet op de snelweg hoeft te blijven, zodat je afgestompt en moe wordt. Het toont je dat soms een afslag nemen veel spannender kan zijn en je verder kan brengen dan maar recht toe recht aan doorgaan. Ook al is de verleiding hiertoe groot, want alles is erop gericht om met grote slagen snel thuis te zijn.

Niets is minder waar. Als je het gevoel hebt dat jouw leven zich op de automatische piloot afspeelt, dan kun je zelf eens even hard aan de noodrem trekken. Want misschien kom je op de automatische piloot wel op jouw bestemming aan uiteindelijk, maar als het moois dat er is te ontdekken onderweg heb je volledig gemist.

De voldoening, de verwondering, de magie, de humor van dingen, je sluit het allemaal uit. Dat is echt nergens voor nodig, lief mens! Zie de dame op de kaart het leven vieren. Wat een feest daar tussen al dat bloeiende spul. Dit terwijl jij op de snelweg in de eerste versnelling aan het doorknarren bent. Gaat lekker vooruit niet?

Lief mens, er zijn zoveel andere mogelijkheden voor jou. Maar dan mag je toch echt beter om je heen gaan kijken. Wel die afslag nemen, al is dat misschien hartstikke eng en onzeker. Afslagen komen niet voor niets voorbij hoor! Of denk je (hoofd) dat die vooral voor ‘anderen’ zijn weggelegd? Blijf dan maar veilig in jouw autootje rijden op die rechte weg en dan kun je dit over blijven doen, totdat je ineens de ingeving krijgt om WEL die afslag te pakken.

Vol vertrouwen, vol geloof in jouw ZELF en natuurlijk in het Universum en Moeder Aarde, want die hebben echt het beste met jou voor. Zij hebben al onvoorwaardelijk vertrouwen in jouw rijstijl, nu jij nog. Dus hop, van die snelweg, die de maatschappij jou probeert op te dringen, af en kies jouw eigen route. Lekker slingerend door het landschap. Neem een picknickmand mee. Stop ergens waar het fijn voelt. Kijk om je heen. De natuur spreekt al een tijdje, maar jij ziet het (nog) niet. Er liggen nieuwe ervaringen op jou te wachten en die leiden weer tot nieuwe mogelijkheden. Dingen waarvan je nu nog niet kan zien wat de impact daarvan kan ZIJN…

Affirmaties:

‘Ik neem de tijd om verborgen signalen en boodschappen helder te kunnen waarnemen’

‘Mijn mogelijkheden zijn eindeloos’

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

De Haas

De haas uitjebewust
Afbeelding van suju via Pixabay

Jij met jouw lange oren en lange springpoten, razend rap beweeg jij je voort. Hop, hop, naar de volgende stop. Even daar stilstaan en dooooor. De haas heeft voor jou daarom belangrijke inzichten, waardoor je misschien wel andere keuzes gaat maken. Het is aan jou om jouw leven vorm te geven hoe jij dat wilt. Dat is geen abracadabra, dat is hoe het werkt.

HAAStige spoed is…
De haas laat je zien dat continu maar blijven rennen je nergens brengt. Want vaak zijn het cirkels (loops of lussen) en kom je weer bij het vertrekpunt uit al heeft dat punt misschien dan wel een andere vorm gekregen.

De cirkels hoeven niet letterlijk situaties in jouw leven te zijn. Het zijn ook vaak de loops in jouw hoofd die maar door blijven gaan. Net als een langspeelplaat die ergens blijft hangen en steeds hetzelfde blijft afspelen. Het verschil met jou en de haas is, dat de haas WEL zijn oren spitst voordat hij verder hopt en dat jij de neiging, misschien vanuit een tekort of gebrek ergens aan meer als een kip zonder kop doorgaat.

In alles wat MOET. In alles wat HOORT. In alles wat je geleerd is, maar zooo niet met jou resoneert. Je MOET hard werken. Je MOET presteren. Je MOET… Tja, wat MOET je eigenlijk lief mens? Er zijn maar een paar dingen die echt MOETEN in dit leven. Dat is op tijd en voldoende eten en drinken, goed slapen, ook weer op tijd naar de wc gaan en uiteindelijk MOET je doodgaan. Het zijn dingen, die vastliggen. En de rest dan? Die is toch echt variabel en door jou helemaal vorm te geven hoe je het ECHT zou willen.

De drang en druk van de maatschappij, en alles wat jij hierover hebt meegekregen tijdens jouw leven tot nu toe, kunnen een loopje met je nemen of al genomen hebben. Als 5e dimensieziel is het zo lastig om staande te blijven. Dat komt alleen, omdat jij probeert steeds maar ergens in te blenden, net zoals de haas in zijn omgeving kan wegvallen. Dan is ie ineens verdwenen. Opgeslokt door de omgeving. Voor hem een fantastisch iets, want daardoor kan hij zijn leven redden in bepaalde situaties.

Maar voor jou is het funest. Je raakt alleen maar steeds verder van jeZELF af als je door blijft gaan met aansluiting zoeken. De aansluiting, die jij zoekt, zoek je namelijk niet in overeenstemming met jouw energetische ZIJN. Nee, je gaat je verlagen in energievelden waar twijfel, schuld en waarschijnlijk ook angst leven. Lief mens, die stations, of anders gezegd die eerder geleefde levens, ben je toch echt al gepasseerd. Er is nu echt beter en mooier voor jou weggelegd. Als je maar gelooft, vertrouwt, accepteert en keuzes maakt op ALLE fronten, die in lijn zijn met jouw ware ZIJN. En je weet het. Haasfijn kun jij het voelen. Nu alleen nog hiernaar luisteren en actie ondernemen. Wat de prijs ook zal zijn, er komt altijd beter voor in de plaats.

Dus zit je in zo’n ‘loop’, waarbij je maar blijft heen en weer hoppen, proberen terwijl niets werkt? Dan zal het niet het juist zijn of nog niet de juiste tijd. Beter loslaten en iets anders gaan doen of kiezen. Niet blijven ploeteren hoor. Daar is het leven veel te kort voor. En ook geen ‘Ja maars’ meer, want dat zijn redeneringen van jouw hoofd en die houden je alleen maar af van wat je hier komt doen.

Angsthaas
Er zijn momenten in jouw leven, waarbij oude angsten weer opduiken. Angst voor verlies, angst voor herhaling, angst om ziek te worden, angst voor nieuwe dingen, omdat jouw hoofd niet weet wat het je zal brengen en daar ook nooit achter komt, tenzij jij vanuit jouw hart vertrouwt en gewoon in beweging komt.

Velen krijgen tests te verwerken. Wat geloof je als je in een situatie komt of een symptoom hebt van iets? Dat het weer hetzelfde is als eerder? Of sta je er nu anders in? Geef je angst (weer) de ruimte? Of keer je dit gevoel? Luister je naar jouw hart en innerlijk weten om diepgaand te voelen of het wel hetzelfde is als wat je eerder hebt meegemaakt?

Afhankelijk van de mate dat je gegroeid bent, kunnen er twee dingen plaatsvinden. De eerste is jouw gevoel van herkenning van een situatie of symptoom en de angst, die hieraan gekoppeld is, vanuit de eerder plaatsgevonden situatie. Die situatie destijds gaf jou ook al een signaal. Een spiegel. Ben je jeZELF toen verloren? Waarschijnlijk wel een beetje, of een beetje erg.

Maar nu lees je dit, dus je bent er nog steeds. Je hebt ermee gedeald. Maar de onderliggende angst is nog niet (helemaal) verdwenen. Als je spiritueel meer opengegaan bent, dan is jouw ware kracht toegenomen. Kracht tot manifestatie in de werkelijkheid bijvoorbeeld. Die was er toen ook al, alleen was je je daar niet van bewust. Destijds heb je gedachten gehad over slechte scenario’s en zijn die ook werkelijkheid geworden? Waarschijnlijk wel.

Als de haas jouw pad kruist, dan houdt hij jou op dit moment weer die spiegel voor. Je hebt deze keer ook optie 2 in the pocket. Ga je weer rennen als een angsthaas? Of blijf je stilstaan in het moment en stel je jeZELF de vraag: “Wat is hier nu werkelijk aan de hand?” En dan direct daarna: “Wat wil ik dat er aan de hand is?” Wat wil jij dat werkelijkheid wordt?

Lief mens, alles wat je vandaag denkt, zegt, doet, voelt, zend je uit en je hebt elke dag een keuze om er iets anders van te maken, zodat wat morgen werkelijkheid wordt er ineens heel anders uit kan zien. Dus wat doe je als je in een herkenbare situatie komt? Juist, een andere uitkomst kiezen. Een die het beste van het beste is en helemaal niet door angst geleid. Daar valt voor jou op dit moment de overwinning te behalen.

Keer je in jeZELF. Ga de stilte binnen op jouw eigen manier. Maak vanuit jouw innerlijke rust contact met de situatie of het symptoom of het gevoel dat dreigt te ontsporen. Ga ermee aan de slag, waarbij je je laat leiden door jouw intuïtie, jouw innerlijke stem.

VOEL wat je kunt doen, voordat je je verliest in blinde paniek en eerder rechtstreeks onder de auto rent, zoals hazen doen, doordat ze verblind worden door de koplampen (de eerder meegemaakte situatie of het herkenbare symptoom) of er als een haas vandoor te gaan. Rem af. Bekijk. Geef jouw angsthaas de ruimte om te ontwijken, te stoppen en de andere kant op te hoppen. Echt, je zult merken dat het werkt. Je moet er alleen wel mee aan de slag.

Op die manier kun je afrekenen met oude angsten, waarvan de laatste sporen mogen worden uitgewist. Een bevrijdend gevoel komt hier dan voor in de plaats. Hupsakee, weer wat afgehandeld en weggewerkt.

Haasje rep je
Je bent echt niet de enige op dit moment, die dingen uit het verleden weer in jouw gezicht gedrukt krijgt. Je mag groeien. En dat is mooi. Het lijkt wel of het universum HAASt heeft. Haasje repje naar wat je te doen hebt hier op aarde. Maar hierin schuilt ook een gevaar. Net als in het hazenpad kiezen als het om angst gaat, laat de haas jou zien dat je ook té snel kan gaan, of té snel wilt gaan.

Dat is zoiets als jager spelen, iets in het vizier hebben, maar nog niet goed kunnen definiëren wat het is en wat je ermee moet en dan te snel op jouw ogenschijnlijke doel afschieten. Veelal heeft dit losse flodders, half ‘geraakte’ doelen en gemiste kansen tot gevolg. Ge’haas’dheid kun je beter vervangen door geduld. Er zullen duidelijke signalen zijn. Let goed op wat meteen werkt of soepel verloopt. Ga die richting dan op. Wat niet soepel loopt, laat het rusten. Verspil er geen energie aan. Misschien is het nog niet het juiste moment of hoef je er helemaal niets mee te doen. Als iets ‘vloeibaar’ gaat, dan weet je dat het juist is.

Dit geldt niet voor zaken uit het verleden, die nog opgeruimd en opgelost mogen worden. Vaak heb je hiervan een olifant gemaakt, terwijl als je je ertoe zet, je het eigenlijk heel snel voor elkaar hebt. Maak de weg vrij, lief mens. De ruimte die dan ontstaat, geeft jou de mogelijkheid om meer en meer jouw ware ZIJN te ontdekken en hiernaar te leven.

In het open veld
Hazen bevinden zich vaak in het open veld. Daar zijn de lekkerste dingen te knabbelen. Toch blijft de haas alert. Hij is namelijk kwetsbaar in het open veld. Regelmatig komt hij overeind en spitst zijn oren. Is alles nog zoals het moet zijn? Ben ik veilig? Hoe veilig voel jij je als je helemaal bent wie je echt bent? Is het nog onwennig zo helemaal alleen in het open veld? Of begin je eraan te wennen? Heb je gemerkt dat er in de wijde omtrek steeds meer hazen hun koppen boven het maaiveld uitsteken? De bewustwordingsslag, de mega transformatie van de wereld is in volle gang.

Je veilig voelen is essentieel om goed geaard te kunnen groeien. Kijk eens naar de haas. Zijn poten zijn zo gemaakt, dat ze 1/3 van zijn lijf omvatten en daarmee heeft hij een prachtige constante verbinding met Moeder Aarde. Als je dat vergelijkt met de mens, dan hebben wij maar kleine contactpunten ten opzichte van ons lijf, onze voeten namelijk. Gelukkig aarden wij ook via ons sacraal chakra, onze energetische basischakra, die bij ons stuitje ligt. Die chakra heeft alles te maken met je veilig voelen en vertrouwd in welke omstandigheid je je ook bevindt.

Als je niet goed geaard bent, dan kun je dat dus waarnemen aan jouw gevoel van veiligheid dat je ervaart. Of het vertrouwen dat je hebt. In jeZELF en/of de mensheid in zijn algemeen. Het heeft ook te maken met hoeveel toegang jij angst geeft in jouw ZIJN. Hetzij door buitenaf aangestuurd, of door jouw hoofd ingeprent.

Als je te snel gaat, vlieg je vaak te hoog. Kom je meer in jouw hoofd terecht en is de verbinding met jouw lijf én dus ook met Moeder Aarde niet optimaal. Terug naar de basis, lief mens. Naar beneden zakken. In jouw lijf, in de aarde. Zorg dat jouw rode basischakra mooi open bloeit als een klaproos in het open veld waarin je je begeeft.

Vergeet niet, lief mens, dat naast het 3e dimensieveld, waar de wereld zich nog in begeeft en waarin je bent opgegroeid en je je misschien niet thuis voelt, er meerdere ‘velden’ (4e en 5e dimensie) beschikbaar zijn waar jij wel kan ‘floreren’. Het wordt tijd dat je die gaat bezoeken. Misschien probeer je nog té hard op een 3e dimensiemanier dingen te bewerkstelligen. Initieer je dingen, omdat je geld moet verdienen (nodig hebt), of gebruik je een 3e dimensie systematiek die wel in het 3e dimensieveld werkt, maar niet in lijn is met jouw hoogste ZIJN. Hierdoor stagneren dingen of komen ze niet van de grond. Een teken dat je (nog) niet op het juiste hazenspoor zit.

Zodra je kiest om vanuit een ander frequentieveld, dat wel strookt met jouw mooie liefdevolle energie en dus zonder dat de drijfveer op geld, macht en ego ligt, te creëren, zul je bemerken dat er ook voor jou overvloed is op alle fronten. Geld ontvangen bijvoorbeeld is dan een prettige bijkomstigheid, maar nooit de reden om ergens mee te beginnen. Dat is een universele wet.

OntHAASten
Geduld, zoals eerder vermeld, is een schone zaak. Dat zal op dit moment ook wel bij jou een rol spelen. Velen willen dat ‘we er al ZIJN’. Dat de nieuwer wereld er al is. Die is er ook al, alleen nog niet gemanifesteerd in tastbare vorm. En misschien hoeft dat ook wel (nog) helemaal niet op dit moment. Om alles in de beste vorm te laten manifesteren, zou je kunnen zeggen dat je eigenlijk gewoon relaxed mag ZIJN.

Het ‘go with te flow’ naar jouw beste kunnen en (innerlijk) weten (hart), is essentieel. Waarom? Omdat er dan ruimte komt. Ruimte voor inzicht en overzicht. En dat heeft elke haas nodig om tijdig de magische signalen vanuit het Universum en Moeder Aarde op te kunnen pikken en er verantwoord keuzes en acties aan te hangen.

Zelfs in situaties, waarbij een 3e dimensie paniek de neiging heeft je uit balans te trekken, is de rust bewaren de beste remedie. Waar sta je? Wat staat erop stapel? Wat zou dat betekenen? Hoe kun je bijstellen? Blijf je bij het ‘denken’ in tekorten? Blijf je vasthouden aan wat je altijd al deed of wat ‘gangbaar’ is? Of ga je nu echt eens uit een ander vaatje tappen? Pas als je inzicht hebt, en daarvoor zul je toch echt mogen leren beter jouw hazenoren te spitsen en helemaal te vertrouwen op jouw gevoel, kun je adequaat overgaan tot actie. Welke actie dat is, is alleen aan jou en aan niemand anders. Zolang deze uit jouw hart komt, je de tijd neemt en gestaag voortgaat en open staat om te ontvangen (hoe moeilijk is dat voor velen?), wordt er ook voor jou gezorgd. Vertrouw daar maar op.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

De Mol

De Mol Uitjebewust
Afbeelding van Dirk (Beeki®) Schumacher via Pixabay

De mol is een fluweelzacht ijverig beestje, dat door de mensheid vaak wordt verafschuwd. Simpelweg, omdat hij hopen in het gazon maakt en ‘dat ziet er natuurlijk niet uit’. Mensen, is het echt zo triest gesteld? Zou de mol geen functie hebben in het grote geheel? Jazeker! Hij maakt de grond juist vruchtbaarder en lekker los, zodat er letterlijk en figuurlijk lucht in de ondergrond gebracht wordt. De bodem van Moeder Aarde is immers de basis van ons bestaan.

Alles begint namelijk bij de bodem, de grond, de basis waar wij dagelijks overheen lopen of in sommige gevallen ‘walsen’, omdat het allemaal normaal lijkt te zijn. Lief mens, ben jij vergeten dat alles wat we eten aarde als basis nodig heeft. Behalve drijvende waterplantjes en plankton misschien. Elk gewas, elk dier en ook de mens heeft aarde nodig om goed gegrond op deze planeet te overleven.

MolsHOOP
De mol maait dus niet de grond onder onze voeten weg, hij verrijkt hem juist en maakt hem luchtig, licht en meer vruchtbaar. Dus heb je een bult in jouw gazon, verwelkom de mol dan en wees dankbaar dat hij jouw tuin heeft uitgekozen om te komen helpen. Ook met het eten van bijvoorbeeld slakken, die in het voorjaar nog wel eens aan jouw net boven de grond stekende plantjes kunnen gaan knagen, omdat ze honger hebben. Jaag hem niet weg, vermoord hem niet, want het gangenstelsel dat er is, trekt gewoon weer een nieuwe mol aan. Je kunt hem dus beter even zijn ‘gang’ laten gaan. De hopen gaan vanzelf weer weg. Daar zorgt Moeder Aarde dan weer voor.

Het is dus hoop, die de mol brengt met zijn molsHOPEN. Niet alleen voor al het leven op Moeder Aarde, maar ook voor jou. Hoe leuk is dat? Dat betekent niet dat je, als je wilt groeien, of op zoek bent naar de betekenis van jouw leven dat je op je luie …. kan gaan zitten. Er is werk aan de winkel en er is maar 1 optie: go for it! Want dan wordt jouw leven meer luchtig, licht en vruchtbaar.

Gestaag graven
Het ondergrondse gangenstelsel van de mol is nu actueler dan ooit. Zijn gangen bevinden zich net onder de wortelgrens van de beplanting, want daar kan hij moeiteloos zijn weg vinden. Wist je dat de klauwtjes van de mol zooo sterk zijn dat, als wij mensen die super kracht zouden hebben, we gewoon auto’s aan de kant zouden duwen? Hoe staat het met jouw graven? Het graven in jouw ZELF om tot jouw ZELF te komen?

Daarvoor moet je onder de oppervlakkige lagen terechtkomen. Onder alles wat in jouw hele leven geworteld is geraakt om de weg vrij te maken en te ontdekken wie jij bent en wat jouw kernwaarden zijn. Het is een interessante weg, die zich niet laat leiden door het hoofd, maar door het hart. Puur en alleen voelen. Wat zit je dwars? Waar zitten knelpunten? Wat mag weg, wat mag blijven? Wie was je als kind toen je nog onbevangen in de wereld stond? Vaak helpt je dit afvragen om weer bij jouw gevoel te komen. Het gevoel dat je toen had en dat te vergelijken met hoe je je nu voelt.

Velen hebben geen leuke jeugd gehad. Zijn in families geboren waar het niet ok was. Niet veilig, niet liefdevol. Hebben ongelukken gehad (ja, er is geprobeerd om jou vroegtijdig weer van deze planeet weg te halen, zodat je nooit jouw kracht in zou kunnen zetten om het nieuwe tijdperk te kunnen laten manifesteren). Zijn vroeger gepest, vielen altijd buiten de groep, of voelden dat zo, omdat je toen al anders was dan anderen. Terugkijkend kan dit alleen maar geweldig genoemd worden, want eigenlijk wist je het toen al, maar ben je er nu pas aan toe om in te zien hoe bijzonder jij jouw hele leven al bent. En ook dat anderen dat nooit hebben kúnnen begrijpen.

Maar de mol heeft het niet over dit stukje. De mol heeft het over de momenten dat jij je wel veilig voelde, waar dan ook. Dat je vol verwondering aan het spelen was. Je liet betoveren, jouw fiets een paard werd, of die takken een wigwam of boomhut. Deze momenten zijn er zeker geweest, want ook daar is voor gezorgd, zodat je nu terug kunt graven naar dat gevoel. Al het andere nare en/of zware heeft je geholpen om je weerbaar te maken in deze wereld en je te brengen waar je nu bent. Blijf dan ook niet hangen in ‘trauma’s’ en de zware gevoelens die daarbij horen, want die brengen jou niet verder op jouw ontdekkingsreis, maar houden je eerder in de mollenklem gevangen.

Wat het daglicht niet kan verdragen
Sommigen hebben te maken gehad met (seksueel, psychisch, fysiek) misbruik en geven zichzelf of degene(n), die dit jou hebben ‘aangedaan’ daar nog steeds de schuld van. Er is hier maar 1 ding dat je hoeft te weten. JIJ hebt hier niets aan kunnen veranderen! Als je klein/jong en weerloos bent, kún je niet anders dan meegaan. Je was immers nog niet zo lang op deze planeet en hoe kun je dan weten wat ‘normaal’ is? Ook al heb je diep van binnen gevoeld dat er geen snars van klopte wat er gebeurde. Het is niet jouw schuld, jij bent niet fout, vies of niets waard. JUIST niet.

Kun je dat inzien, lief mens? Misschien kun je zien dat de ander, door welke reden dan ook en mede bepaald door de zielsafstemming van deze mens(en), is verleid om te zo te handelen. Zij kúnnen niet beter en dat vraagt eigenlijk alleen maar om compassie en vergeving. Dat deze mensen snel mogen groeien, wereldwijd, want overal ter wereld vinden afschuwelijke praktijken met kinderen plaats, die het daglicht echt niet kunnen verdragen en niets te maken hebben met liefde in welke vorm dan ook.

Misschien heb je jouw ‘misbruik’, in welke vorm dan ook, diep ondergronds weggestopt. Wil je er niet (meer) aan denken, of heb je zelfs een blokkade om terug te halen wat er precies gebeurd is. Als je verder wilt groeien en dit misbruik hangt nog ergens als een blok aan jouw been, omdat je het niet bewust of onbewust nog niet losgelaten hebt, dan staat hier nog een muurtje dat je nu liefdevol mag afbreken.

Ben je hierdoor beschadigd geraakt? “Ja”, zul je meteen zeggen. Net als het gazon volgens de mensheid schade oploopt al er een of meerdere molshopen naar boven ploppen. Het wordt tijd om deze ‘schade’ anders te interpreteren. Jouw aardse lichaam is misschien beschadigd geraakt. Of men heeft geprobeerd je te brainwashen, maar jouw ZIEL is nog altijd puur en zuiver en daar kan GEEN enkele (be)handeling van wie of wat dan ook iets aan veranderen. Al wordt wel geprobeerd schade aan het menselijk lichaam toe te brengen door kunstmatige stoffen op welke manier dan ook in ons lijf te brengen, zodat velen hun opdracht op aarde niet of niet zoals bedoeld is, kunnen voltooien.

Zou het jou lukken om weer in contact te komen met dit zuivere liefdevolle ZELF? De verbinding (opnieuw) te leggen en in te zien dat jij gewoon HEEL bent? Ondanks wat je hebt meegemaakt? Als je je afvraagt: “Wie is de mol?” Dan ben je dat vaak zelf. Lief mens, het is tijd om uit de slachtofferrol te kruipen. Deze brengt je namelijk niet verder, maar houd je tegen om te ontdekken of verder te ontwikkelen WIE je werkelijk bent en WAT je hier op deze planeet komt doen. Als je kunt ervaren dat je VRIJ bent van alles wat jouw ‘aangedaan’ is, dan kun je ineens met sprongen vooruit.

Unieke gaven uitgraven
De mol is geen beste ziener, maar hij vertrouwt feilloos op zijn reuk. Zo is het ook bij jou. Door wat je onderweg in dit leven hebt ervaren en geleerd, heb je dingen ontwikkeld, aangeleerd, ontdekt, die uniek zijn voor jou, al ’zie’ je dat misschien zelf niet. Of geloof je het zelf niet, zelfs als anderen tegen jou zeggen dat wat je doet of maakt fantastisch is. Oei, oei, onzekerheid. Wat een naar iets. Weer een gangetje dat opengemaakt mag worden.

Omdat je niet begrepen kón worden, mensen jou niet kónden volgen, ook niet door ouders en andere familie, maar wel jouw mooie energie hebben waargenomen, op welke manier dan ook, heeft dat vaak geleid tot gedrag om jou te kleineren. Heel logisch, want daarmee hebben deze mensen, vaak met een 3D zielsafstemming en dus macht in hun drijfveer, jou onder controle kunnen of proberen te houden. En jij vanuit jouw liefdevolle ZIJN, maar meegaan en proberen aan te sluiten, want het enige dat jij zocht was een stukje waardering en/of liefde.

Nu kun je inzien dat je, waar jij zo naar verlangde en wat gangbaar is daar waar jouw ziel vandaan komt, niet te ontvangen is van deze mensen. Nooit. Jullie zielsafstemmingen liggen te ver uit elkaar en je kunt elkaar niet bereiken. Op geen enkele manier, al leek of lijkt dat misschien wel zo soms (en krijg je weer onterecht hoop). Lief mens, accepteer liefdevol. Zie wat deze mensen jou gebracht hebben. Bijvoorbeeld een dak boven jouw hoofd, dagelijks eten, kleding, scholing, werk. Het ligt waarschijnlijk vooral in het aardse energieveld wat zij hebben kunnen doen voor jou. Misschien was dat slechts het enige dat zij hoefden bij te dragen aan jouw leven.

Heb je nog steeds ‘last’ van onbeantwoorde verlangens? Dan zul je bij jeZELF te rade moeten gaan. Jij hebt immers de regie over jouw leven. Al dit handelen heeft er waarschijnlijk toe geleid dat je bijna niet meer durft te geloven dat jij ECHT een uniek mens bent met unieke gaven, die de wereld kunnen helpen en anderen kunnen inspireren. Bij deze WEET je dat het zo is.

De mol geeft je nu het signaal dat je echt jouw eigen gangenstelsel mag gaan graven. En laat je daarbij door niets of niemand tegenhouden. De mol opereert alleen en is daar volkomen senang mee. Nu jij nog. Naarmate jij meer jouw pad loopt of graaft, zul je merken dat dingen vooruitgaan. Dat er andere mensen jouw pad kruisen, die jou wel op waarde kunnen schatten en jou stimuleren om te geloven in jouw ZELF. Dus ga op zoek naar jouw unieke gaven. Ze liggen veilig ergens onder een molshoop verborgen. De mol weet waar. Maak gebruik van zijn feilloze intuïtie en kracht om erbij te komen.  

Weg perfect gazon
Heb je je jouw hele leven allerlei perfectionistische trekjes aangeleerd of zijn die jouw opgedrongen, of ben je een enorme control freak geworden dan is hier het antwoord: je kunt niet in alles perfect zijn en niet alles controleren. Sterker nog, er is niemand, die dit van jou verlangt. Het is iets dat jouw hoofd heeft verzonnen, omdat je het leven in een 3e dimensiewereld als een soort shock hebt ervaren of misschien nog steeds zo ervaart, om te kunnen overleven.

Is het nooit ‘goed’ genoeg? Mooi genoeg? Netjes genoeg? En waarschijnlijk verlang je jouw eigen dwangmatigheid ook van anderen in jouw omgeving. Ook hier laat de mol jou zien dat je je bezighoudt met onbeduidende zaken. De mol kijkt niet hoe netjes zijn gangenstelsel is en plakt er al helemaal geen fleurig behangetje op de muren. Is ook niet nodig. Het voegt niets toe, het leidt hem alleen maar af van wat voor hem van wezenlijk belang is, namelijk LEVEN en bijdragen aan het fantastische ecosysteem van Moeder Aarde.

Dat is bij jou net zo, lief mens. Tot in de puntjes of nauwkeurigheid tot ver achter de komma is niet ‘nodig’ om een blij en vrolijk leven te leiden. Sterker nog je beperkt het Universum stelselmatig om de beste uitkomst te kunnen realiseren. Gewoon, omdat je alles al invult. Alles helemaal uitpluist. Alles helemaal uitgedokterd wilt hebben. Het vertelt je opnieuw alles over jouw onzekerheid om te geloven in wie jij werkelijk bent en dat er echt op deze planeet ruimte voor jou is om te ZIJN.

Dus wat ga je doen? Keep it simple! Net als een mollengang. Maak het raamwerk om daar te kunnen komen waar je naartoe mag groeien. Naar wat voor jou is weggelegd. Naar jouw unieke gaven en wat die kunnen betekenen voor de wereld. Naar jouw hart volgen en doen wat ECHT leuk vindt. Jouw passie kracht bijzetten, dat is de missie. Zet jouw mollenklauwen dus aan het werk. Begin, en waarschijnlijk ben je allang onderweg, maar durf je er nog steeds niet vol voor te gaan, en laat die onzekerheid nou maar varen.

LEVEN. In de meest vrije vorm waar jij je helemaal gelukkig bij voelt en blij van wordt. Het bestaat! Dan hoef je je ’s morgens niet meer uit bed te sleuren. Dan spring je op, omdat er een nieuwe dag met een nieuw avontuur begint. Zo leeft de mol ook. Hij graaft zijn stelsel niet vooraf uitgedokterd, uitgetekend en berekend. Hij begint zijn dag gewoon. Ook hij weet, net als jij, niet welk avontuur het die dag zal zijn, maar dat maakt ook helemaal niet uit.

Zeker niet als je meegaat in de flow van het leven en erop vertrouwt dat alles op het juiste moment geschiet. Lukt iets op een dag niet? Dan is het nog niet het juiste moment. Kun je niet vinden wat je zoekt? Dan is het nog niet het juiste moment. Ga dan niet door met zoeken, want je vindt het toch niet. Het zal zich vanzelf openbaren als de tijd rijp is.

Echt, lief mens, je kunt alles zelf creëren als je vanuit een enorm vertrouwen gelooft dat het Universum jou in alles ondersteunt en je in alles voorziet wat nodig is. Maar het is aan jou om het beste uit jeZELF te halen, in jeZELF te geloven en dat wat je opgraaft (of al opgegraven hebt) liefdevol in te zetten om beter te creëren in welke vorm dan ook.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

2021-02-17 inspiratiekaart: de Heilige Berg

berg uitjebewust

Op de top van de heilige berg is het stil, ben je alleen (maar stiekem toch niet). Het is de plek waar je helemaal 1 met de natuur heel goed naar jeZELF kunt luisteren namelijk. Deze kaart nodigt jou (en de hele wereld van dit moment) uit om stil te staan (letterlijk en figuurlijk). Eens vanuit een hoger perspectief te bekijken wat zich nou allemaal afspeelt en wat de mogelijke gevolgen daarvan zouden kúnnen zijn.

Zie jij gevolgen, die je niet wenselijk vindt? Daar op de top van de berg kun je alles anders vormgeven. Meer in lijn met hoe jij de wereld en daarmee ook jouw leven het liefst zou willen zien. Wat zou je het liefst willen doen? Hoe vrij wil jij je voelen? Wil je hard werken totdat je erbij neervalt, of mag je ook genieten? Of wil je misschien alleen maar spelen?

Lief mens, laat het serieuze eens wat varen, want je de hele dag zorgen maken over dingen waar je toch geen antwoord op hebt is zo volslagen zinloos. Je kunt beter zorgen voor wat blijdschap en plezier, (zelfs al ben je in je 1’tje). Gaan sikkeneuren over alles wat vooral niet kan wat levert jou dat aan het einde van de dag op? Niets, helemaal niets. De situatie is niet veranderd en er is weer een dag van jouw leven in de prullenbak verdwenen.

Het is op die top van de berg, waar je dit kunt zien, kunt bezinnen en in gaat zien wat je WEL kan (gaan) doen. Naar buiten bijvoorbeeld, dat kan gewoon altijd, zelfs als het regent, want je smelt niet. Of iets anders creatiefs. Pluk buiten eens wat takken of gooi snoeihout niet weg, maar zet het in een vaas. Haal de lente naar binnen. Dansen, zingen, het leven vraagt hierom en niet om een menselijke ziel die onderaan de berg al afhaakt. Ook voor jou is er de belofte van een prachtig (voor)uitzicht. Dat zou toch voldoende moeten zijn om de klim te wagen.

Ga je of ben je op pad en heb je het gevoel dat je in een soort sneeuwstorm terechtgekomen bent? Zoek een holte in de berg, een veilige plek waar je even in de luwte kan verblijven. Je hoeft niet in 1 dag de Mount Everest te beklimmen. Dat zegt niemand. Het is vaak de druk die jij jeZELF oplegt om te MOETEN presteren. Iets ‘voor te stellen’. Huh? Voor wie dan? Denk je dat je dan meer waard wordt? Of waardevoller bent? Als je jouw leven van anderen af laat hangen, dan kán dat inderdaad opleveren dat mensen jou waarderen, maar ook dat kan morgen plotsklaps ineens anders zijn of anders uitgelegd worden.

Het begint met dat jij jeZELF waardevol vindt. Ook dat stukje kun je terugvinden op die hoge berg. Daarom vraagt de heilige berg je om regelmatig terug te keren. Om steeds te blijven toetsen. Waar ben ik? Waar wil ik naar toe? Het HOE je daar komt, daar hoef je je helemaal niet druk over te maken, want zelfs met het beste klimequipment, bergschoenen en kleding zullen er op jouw reis altijd verrassingen zijn waar je je niet op voor kúnt bereiden.

Het is het avontuur van het leven. Het leven dat er is om te vieren. Gewoon omdat je als lichtwezen een menselijk lichaam hebt nu en van alles tastbaar, proefbaar, zichtbaar, voelbaar en te ruiken is. Maak er daarom het beste van wat mogelijk is, ook al wordt er op een andere energetisch vlak gestuurd op jou bang maken, je vastleggen, isoleren, enz.

Je bent en blijft altijd een vrije ziel, die zelf het leven kan vormgeven hoe dat voor jou het beste voelt. Daarvoor hoef je niet persé regels te overtreden of op de barricades te gaan. Vanuit jouw huis kun je namelijk ook gewoon op die bergtop gaan zitten. Je hoeft er letterlijk de deur niet voor uit… om toch een fantastische beleving te ervaren…

Keep up the good spirit…

Heeft de over de heilige berg jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

2021-01-28 Volle maan(d) kaartlegging

De eerste volle maan(d) van 2021. Er wordt sterk een beroep gedaan op jouw vooruitgang en wat je daarvoor mag doen… Kies jouw kaart(en) daarom zorgvuldig.

(Heb je meegedaan via de mailing of social media, scrol dan direct naar beneden om de boodschap te lezen)

20210128 volle maan kaartlegging uitjebewust

Hoe werkt het?

Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten van bovenstaande foto. Zie hieronder welke kaart(en) je hebt gekozen en lees de bijbehorende boodschap(pen).

De Boodschappen

20210128 Volle maan kaartlegging gedraaid uitjebewust
klik op de foto om uit te vergroten

1 De heilige Reis, Levenscycli, Familie, Transformatie

Het leven is een aaneenschakeling van gebeurtenissen. Alles heeft een betekenis en laat jou lessen zien waar je van mag leren. Op de kaart staan cirkels, die met elkaar verbonden zijn. Aan jou om te beseffen dat niets eindig is. Jouw menselijk lichaam wellicht ooit wel, maar jouw ziel reist door.

We zijn hier op aarde om op haar te passen en haar te helpen met haar transformatie. Die ook een stuk transformatie in jou teweegbrengt. Liefde, onvoorwaardelijke, is hierbij het sleutelwoord. En dat dan weer voor alles wat leeft. Van het kleinste organisme tot de hoogste berg.

Wat kun jij in jouw leven anders doen, zodat je jouw aardse lichaam in lijn met jouw ziel inzet om verbetering op aarde teweeg te brengen? Je hoeft hierbij niet immens groot te denken. Alle kleine dingetjes zijn net zo waardevol. Gek voorbeeld, maar als je bleekmiddel in jouw keukenkastje hebt staan, wordt het misschien tijd om dat weg te gooien. Geen uren te douchen, omdat er toch wel water uit de kraan komt. Zorgen voor de natuur om jou heen, waarbij je alleen maar biologische producten gebruikt, ook als je de vogels voert of bloemen en/of planten koopt.

De mens is verantwoordelijk voor wat zij in de grote keten van aaneenschakelingen brengt. Wij hebben zo’n enorme impact op hoe het met de aarde (ver)gaat en dat vergeten we, omdat we gewend zijn geraakt aan ‘convenience goods’ of met oogkleppen op maar kopen waar we zin of trek in hebben, zonder de etiketten te lezen.

Er is zoveel giftig voor de aarde (en voor jou), er zijn zoveel dingen gemanipuleerd (ja, ook vogelvoerzaden en de bloemen/planten die helemaal geen nectar, essentieel voor het voortbestaan van bijensoorten, meer bevatten ook al hebben ze geweldige bloemen). Veel producten zijn met (groei-) chemische middelen tot stand gebracht of er zijn chemische middelen gebruikt om andere organismen te verdelgen.

Als jij zoiets koopt, dan draag je niet bij, dan breek je af. Niet alleen de natuur, maar ook het jouw eigen ZIJN en dat van degenen na jou. Lief mens, wees je hier alsjeblieft meer bewust van. Wat jij vandaag doet, eet, weggooit, koopt, zegt, denkt, verbruikt, gebruikt, alles heeft invloed op de levenscycli van alles om jou heen, dat je nu wellicht als zo vanzelfsprekend ervaart.

Ook jouw familie speelt bij deze kaart een rol. Je voelt je misschien helemaal niet thuis in de familie, die je zelf gekozen hebt voordat je hier op aarde kwam. Hartstikke logisch, want zij zijn qua bloedlijn wel aan jou verwant en andersom, maar op zielsniveau hoeft er helemaal geen match te zijn. Aan jou de schone taak om jouw familie lief te hebben. Of dat nu jouw ouders zijn of jouw kinderen.

“Ja, maar zij”… Hallo leuk hoofd, zet je weer een beer op de weg? Tuurlijk zijn er dingen in jouw familie waar je niet blij van wordt. Dat je ze je nooit begrijpen of begrepen hebben. Maar eigenlijk is dat helemaal niet erg. De vraag is: begrijp jij jouw ZELF? Kun je met jouw ZELF door 1 deur? Het is de kunst om niet te kijken naar wat anderen jou ‘aandoen’ of ‘aangedaan’ hebben, want zo voelt het waarschijnlijk, maar om bij jouw ZELF te blijven en niet te (ver)oordelen.

Hoe puur en eerlijk ben jij? In hoeverre vertrouw jij jouw ZELF? Vele zielen hebben in dit leven de taak om familie-issues van generaties terug en voor vele generaties na hen te verlichten. Waarschijnlijk ben jij een van die zielen die liefde mag inzetten om dit te bereiken.

Als je beseft dat alles wat jij doet impact heeft op een veel grotere tijdspanne dan alleen dit leven, waarin je je nu bevindt, en daarop in lijn handelt als bewaarder van de aarde, dan vindt er transformatie plaats op vele fronten. Verleden, heden en toekomst zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

2 Het wonder van het hart, Vervulling, Harmonie, Bescherming

Het is je de afgelopen tijd gelukt om meer vanuit jouw hart te gaan leven. Chapeau! Meer te luisteren naar jouw intuïtie en daar actie op te ondernemen. Het is opgemerkt, zoals het alziend oog op deze kaart laat zien. Het pad dat voor je ligt, zal zich steeds verder ontvouwen als je op deze weg blijft. Het zal je meer vervulling geven en meer in lijn brengen met jouw werkelijke ZIJN en dus voor meer harmonie in jouw leven zorgen.

Zolang je naar jouw hart luistert en daarop actie onderneemt, weet dan dat je onderweg altijd beschermd bent. Daar wordt voor gezorgd. Geen bodyguard voor de deur hoor (zou misschien ook leuk zijn 😊), maar gewoon energetisch. Alles is mogelijk en er zal je geen strobreed in de weg worden gelegd.

Twijfel je misschien nog aan wat je mag gaan doen? Of wat je van plan bent wel het juiste is? Of dat er überhaupt iemand op jouw idee, creatie of innerlijke wijsheid zit te wachten? OEF, allemaal ‘hoofdzaken’, die je proberen af te leiden van wat jouw hart jou ingeeft. Lief mens, je mag echt vertrouwen dat jouw hart jou de juiste weg leidt. Dat je moet gaan doen wat het je ingeeft. Grote dingen of kleine, het maakt niet uit, zolang je jouw hart maar volgt. Als je op zoek bent naar een leven dat jou vervult, dan is dit de enige juiste weg. Keep on moving en enjoy the ride!

3 Nachtbriesje, Zie je angst onder ogen, Bevrijd je onbewuste, Helen

Het nachtbriesje voelt als een soort liefdevolle streling over jouw huid, zonder dat je kan waarnemen wat je aanraakt. Deze kaart laat zien dat er nog zaken zijn waar angst op rust of waar je je vinger maar niet op kan leggen. Het is geen dagbriesje, maar een nachtbriesje. Jouw onderbewuste laat je waarschijnlijk dingen zien, bijvoorbeeld in jouw dromen, waarvan je je in jouw bewuste staat van ZIJN nog onbewust bent. Probeer jouw dromen te onthouden. Of als je ze onthoudt, wat spiegelen ze je dan?

Het is nu een mooie tijd om oude issues, die je naar het donker hebt verdreven weer het licht te laten zien om je er voor eens en voor altijd van te bevrijden. Heb je misschien uit liefde een commitment gemaakt, dat toch niet helemaal in lijn is met jouw ZIJN? Lopen er nog energetische lijntjes naar anderen, die jouw energie draineren in plaats van voeden? Maak je los, lief mens. Ontknoop deze lijntjes of ze nu op dit leven betrekking hebben of op vorige of toekomstige. Als het niet bij jou past en/of hoort dan mag het losgelaten worden.

Hier moet je dan even rustig voor gaan zitten. Zonder afleiding en helemaal de focus op jou leggen. VOELEN wat zich onderhuids afspeelt en wat jou steeds maar uit jouw kracht zet. Daarna heb je altijd de keuze of je dingen in stand wilt houden (vanuit angst, je plaatst jeZELF dan in een slachtofferrol, die je zelf in stand houdt) of dat je liever kiest om bevrijd te ZIJN. Dit vraagt moed en eerlijkheid naar jouw ZELF toe. Durf jij? Het zal je de heling brengen waar je al zolang naar uitkijkt…

4 De brandende boom, Het begin van iets nieuws

Een vlammetje, een sprankelend klein vonkje. Het zit er en je voelt het. Het is net dat wat je nodig hebt om voor jeZELF een heel nieuw leven te creëren. Het is genoeg om een vuur in jou te laten ontwaken, zodat je met passie en vol liefde iets gaat neerzetten waarvan je waarschijnlijk nu nog niet kan overzien wat de impact ervan gaat zijn.

Vertrouw lief mens, op alles wat je niet kunt zien, wat niet meetbaar is, maar er wel is. Vergeet de manieren, die je in de 3D-wereld zijn aangeleerd, om recht op jouw doel af te stevenen volgens plannen, systemen, methodes en technieken met als hoofddoel in jouw levensonderhoud kunnen voorzien en meestal is dat in de vorm van geld verdienen.

Er wordt voor jou gezorgd. Het zal je aan niets ontbreken, zolang je dat kleine vlammetje maar koestert en aandacht geeft om het te laten uitgroeien tot een verwarmend liefdevol innerlijk vuur.

Als jouw drijfveer om iets in de wereld te zetten geld verdienen is, terwijl je een 5D-ziel bent, dan zul je steeds tegen dezelfde muur aan blijven lopen. Het zal niet werken. Is jouw drijfveer in lijn met jouw 5D ZIJN, dan zit er ineens flow op en zijn de centjes, want dat is hét ruilmiddel in deze wereld, een ‘plesante’ bijkomendheid.

Voel dus goed met welke intentie je dingen in de wereld zet of aan het zetten bent. Laat je niet (meer) verleiden door (weer) in tekorten te gaan denken. En ook niet volgen wat anderen voor jou in het verschiet zien, want veel van jouw ideeën worden toch afgeschoten, voordat je er nog maar aan begonnen bent.

Er is overvloed. Ook voor jou. Zolang je volgt wat jouw innerlijke vuurtje je aangeeft en het blijft voeden op een onvoorwaardelijke liefdevolle manier. Wat je hebt ontdekt, waar jij warm voor loopt, is precies dat waarmee je anderen kunt helpen, inspireren of een (onbewust) voorbeeld kunt zijn voor hen die ook op zoek zijn en nog net niet de stap durven te wagen om hun innerlijke vuur te volgen. Het begin van iets nieuws ligt voor het oprapen. Doe het nou maar…

5 Zuivering (water), Emotionele schoonmaak, Verjonging

De vrouw op deze kaart rijst op uit het water. Zie je hoe mooi ze is? Hoe jong haar uitstraling? Hoe heeft ze dat gefikst? Heel simpel. Door zich onder te dompelen in de helende kracht van het water en het te vragen in een zee van liefde alle emotionele ballast te absorberen en te transformeren naar iets nieuws.

Het is tijd, lief mens, om je los te maken van wat jou nog tegenhoudt om jouw ware ZIJN te laten zien. Moeder Aarde wordt er verdrietig van als ze ziet dat jij je nog steeds uit jouw kracht laat halen door emotionele gevoelens, die niet eens van jou zijn.

Die gecreëerd zijn door jouw hoofd, omdat je een manier hebt gezocht om in deze vreemde wereld stand te kunnen houden. Donkere gedachten, jeZELF niets waard vinden, niet geloven in jeZELF, het zijn zomaar een paar van die dingen.

Je hebt je laten programmeren, omdat je niet wist of kon weten hoe je het anders kon doen. Vanuit jouw liefdevolle ZIJN ben je meegegaan in de flow van anderen (ouders, schoolsystemen, bedrijven waar je werkt of gewerkt hebt) en daardoor ben je van jeZELF afgedreven. Dat, terwijl diep in jou steeds de bel aan het rinkelen was of is.

Het wordt tijd om dit alles, misschien wel letterlijk, maar zeker figuurlijk van je af te spoelen. Zie je hoe het water waar deze mooie dame in staat de kleur van een soort modder heeft? Het is alles wat zij los heeft gelaten en wat het water liefdevol accepteert. Gewoon, omdat het weet dat jij in jouw ware kracht mag komen, zodat je kunt gaan bijdragen aan deze o zo vreemde wereld op jouw eigen unieke en zeer waardevolle manier.

Ga stralen, lief mens. Doe waar je blij van wordt, want als jij blij bent dan heeft dat impact op alles om jou heen en dat kan wel eens veel verder reiken dan jij ooit kunt vermoeden.

6 Het heilige hart, Passie, Liefde, Spiritueel evenwicht

Het heilige hart is dat wat ons allemaal verbindt. Het is de onvoorwaardelijke liefde, die de hele planeet uitstraalt. Als ze daar de kans voor krijgt. Deze liefde is altijd aanwezig en dus altijd om ons heen. Ook al zul je het misschien lastig vinden om deze te ervaren in de vreemde tijden waar we nu in verzeild zijn geraakt.

Het heilige hart laat jou zien dat het aan jou is om spiritueel in evenwicht te blijven. Dat betekent dat je zowel in het aardse als in het spirituele veld aanwezig bent. Dus niet te hoog gaan vliegen, maar gewoon ook lekker met 2 voeten in de klei. De dagelijkse dingen met aandacht en liefde doen. Ook al is er geen bal aan, of lijken de klusjes nooit op te houden.

Met een lichte energie en voortvarendheid aardse zaken afhandelen of doen, hoort ook bij leven uit jouw hart. Zie deze dingen dus niet als ballast of als zwaar, maar zie wat er zich oplost of verbetert, al dan niet qua energie, als ze gedaan zijn. Een voorbeeld is jouw huis/omgeving schoonmaken of schoonhouden. Het schoonmaken op zichzelf is nou niet echt iets om over te juichen, maar na de schoonmaak is de energie die jouw huis/omgeving heeft wel degelijk verandert en dat kun jij heel goed waarnemen. Als je naar het ervaren van deze lichtere energie met enthousiasme uit kan kijken, dan voelt het werk dat je ervoor moet doen ineens ook heel anders aan.  

Dan is er nog de passie. Of anders gezegd de compassie. Er is zoveel gaande. Wat is nou waarheid? Velen zijn het spoor bijster en zijn de verbinding met het heilige hart van Moeder Aarde, en daarmee de verbinding met dat van hen ZELF, verloren. Zijn vergeten wat passie inhoudt of volgen een passie die eigenlijk niet in lijn is met hun ware ZIJN, maar hangen het woord passie aan iets dat ze in de 3D-wereld ‘maar zijn gaan doen’, omdat je toch iets moet. En misschien loopt de weg dan ineens zomaar dood. Zie je het in groten getale bij de mensen om jou heen? Stuur hen liefde en voel compassie met hen, zodat zij bij zichZELF te rade kunnen gaan wat er nou werkelijk aan de hand is.

Ervaar je dit bij jouw ZELF? Wat ben je dan eigenlijk aan het doen? Het is begrijpelijk dat je niet plotsklaps een wending kán of wil maken. Je hebt immers verplichtingen lopen in de 3D-wereld en daar word je aan gehouden of je nu wilt of niet.

Maar… je kunt vandaag beginnen met jouw passie te voeden. “Ik weet niet eens wat mijn passie is!” Ja, ja, het is gehoord. Begin eens met het voelen van de hartslag van Moeder Aarde. Tik, tak, tik, tak, wat een rustgevend gevoel is dat dan ineens. Sla jouw wortels diep in haar, zodat ze opnieuw verbinding maken met haar oneindige en onvoorwaardelijke liefde. “Waar was je al die tijd mijn kind”, zal ze liefdevol tegen je zeggen. En dan volgt de ontlading. Het mag, het kan, het ruimt op, het verbindt jou opnieuw en maakt de ruimte vrij die jij nodig hebt om (opnieuw) te ontdekken wat jouw passie nou ook alweer is.

Het begint klein. Gewoon met iets dat je leuk vindt of altijd al leuk gevonden hebt. Lief mens, ben je vergeten dat dat niet voor niets zo is? Dat daar wel eens de sleutel te vinden zou kunnen zijn? Het is aan jou om jouw heilige hart weer vol passie te laten kloppen en daardoor weer (meer) spiritueel (dus zowel in het aardse materiële als in het spirituele onwaarneembare) in balans te komen.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Interesse in een kaartlegging voor jeZELF? Dat kan. Bekijk hier de mogelijkheden. Je kunt je ook direct aanmelden.

De Fazant

De fazant is twee in 1. Het mannetje met zijn ongelooflijke kleurenpracht, die je niet over het hoofd kunt zien en het vrouwtje met haar even zo prachtige schutkleuren, waardoor zij zich als het ware onzichtbaar kan maken. Dat moet ook, want in het broedseizoen helpt dit haar enorm om uit het zicht te blijven.

Statigheid, snelheid, gedrevenheid, alertheid en stralen in je volle pracht zijn de kenmerken van het mannetje. Het vrouwtje is krachtig, liefdevol, ingetogen, meer op de achtergrond, maar onmisbaar in het geheel. De fazant verbindt aarde en lucht. Want op beide terreinen vindt hij zijn weg. De fazant is zowel een goede loper als vlieger. Dualiteit is wat de fazant vertegenwoordigd. Mannelijk en vrouwelijk binnen dezelfde soort. Totaal verschillend maar geheel complementair aan elkaar.

Op dit moment in jouw leven worstel je misschien met hoe je wilt ZIJN. Je hebt het gevoel dat je moet kiezen tussen hoe je eerst in je leven staande probeerde te houden en hoe je eigenlijk wilt ZIJN. Je wilt af van ingesleten patronen en vrij zijn om helemaal jezelf tot bloei te laten komen. Dit proces is moeilijk, want een patroon is ingesleten door herhaling en vraagt de gedrevenheid van de mannelijke fazant om deze om te buigen.

De mannelijke fazant vertegenwoordigt het volle kleurenpalet dat voor jou beschikbaar is. De vrouwelijke fazant laat je zien, dat je niet op de voorgrond hoeft te staan om jouw kracht zijn werking te laten doen in het grote geheel. Dat het ok is om af en toe door de velden te struinen, zonder dat je opvalt. Dat aanschouwen van een afstand je misschien wel meer oplevert dan overal een mening over te hebben of overal aan deel te nemen. De fazant is de mix van deze 2-in-1-combinatie. Het heeft te maken met het vinden van de balans en dus weten wanneer en in welke situatie je je beter op de achtergrond kunt houden of wanneer je vol je kleuren kunt laten zien.

Hemel en aarde
Zowel in de lucht als op de aarde is de fazant in zijn element. Daardoor heeft hij een breed bereik en vormt de spil tussen hemel en aarde. Dat geeft het belang aan van bij jeZELF blijven. Je niet laten verleiden door onrealistische doelen of zogenaamde kansen die ‘to good to be true lijken’. Maar ook de balans vinden tussen in je hoofd zitten en vanuit je hart weten. Je mag dus best af en toe vliegen. Los van alles zijn en je laten gaan, als je maar op tijd weer land om te aarden. Als je te veel en te ver vliegt raak je uitgeput en het zicht op de werkelijkheid kwijt. Daarmee verlies je het vermogen om met twee benen op de grond te staan. Hoe meer jij geaard bent, hoe beter je kunt ontvangen wat voor jou van belang is.

Net als de fazant sta jij tussen hemel en aarde. Hoe hard de wereld om jou heen ook om zijn as lijkt te tollen, je hoeft daar niet aan mee te doen. Sterker nog, als je de snelheid van de fazant toepast om maar te blijven rennen in de gekte van alledag, is de kans dat je op het verkeerde moment de weg oversteekt om te worden geraakt door voorbijrazend verkeer groot. Op tijd gas terugnemen voor jeZELF is dus essentieel, wat de wereld op dat moment ook van je vraagt. Kies voor jeZELF, want als jij in balans bent, breng je deze balans ook in de wereld om jou heen.

Wat is jouw rol in het grote geheel?
Door hier op aarde aanwezig te zijn, krijg jij de mogelijkheid om het goddelijke te verbinden met het aardse. Je bent als het ware het doorgeefluik om licht te brengen waar het donker is, om anderen te stimuleren, verder te helpen met hun bewustwordings- en helingsproces. Ook hier is de fazant een welkome helper, want alert zijn op WIE je helpt is een goede raad.

Veel mensen zullen zich aangetrokken voelen door jou bijzondere uitstraling. Die draag je bij je, ongeacht of je je op dat moment goed of slecht voelt. Hij is er gewoon. Dat trekt mensen aan, die allen hun eigen doel hebben. Waar de ene oprecht jouw advies of heling vraagt om verder te komen in dit leven, vraagt de ander alleen een hap van jouw energie. Deze mens wil eigenlijk niet geholpen worden en al jouw inspanningen zullen een gebed zonder eind zijn. Zij komen alleen even ‘energie tanken’ en/of meeliften en maken misbruik van jouw mooie licht en gaven.

Het is daarom van belang dat je de raad van de fazant in acht neemt om goed te aarden en daarnaast lucht voor jezelf te creëren, zodat je jouw heldere licht kan blijven laten schijnen.  

Mannelijk & vrouwelijk integreren
De dualiteit van de mannelijke ten opzichte van de vrouwelijke fazant biedt nog meer inzicht. Ben jij meer het vrouwtje met zorg voor alles en iedereen? Degene, die altijd klaar staat voor een ander? Maar daar nooit de waardering voor krijgt, die je echt onvoorwaardelijk verdient?

Hierbij gaat het niet over jouw innerlijke kleine kind dat misschien verwachtingen heeft en staat te jengelen dat het ‘niet gehoord wordt’. In dat geval is er nog innerlijk werk aan de winkel om dat kleine meisje of jongetje dat ergens pijn is gedaan in jouw huidige ZIJN te integreren en het liefdevol te omarmen. Gebruik de zachtheid van de vrouwelijke fazant. Haar aardse tinten, zijn het toonbeeld van de onvoorwaardelijke liefde, die Moeder Aarde heeft voor alles wat leeft. Ook voor jou.

Als je altijd alles pikt en slikt, dan komt dat ergens door. Iets in jou vindt dat je je zo moet gedragen. Maar is dat ook zo? Mag jij niet op waarde geschat worden? Dat kun je zelf veranderen. Daarvoor zul je toch echt zelf af en toe uit jouw comfortzone moeten komen en jouw veilige fazantenschuilplaats moeten verlaten. Je uitspreken bijvoorbeeld als iemand jouw grenzen overschrijdt. Nee zeggen als je iets niet wilt of er gewoon geen zin in hebt, zonder verdere uitleg. Mensen weten pas wat ze aan je hebben als je vanuit jouw eigen innerlijke eerlijkheid gaat staan voor jeZELF.

Als je jeZELF niet respecteert, accepteert en waardeert hoe kunnen anderen jou dan op waarde schatten? Hoe kunnen ze dan inzien hoe goed je je inzet en dat je vaak ongezien de stille kracht bent achter heel veel dingen? Vergeet niet, lief mens, als je jezelf té terughoudend opstelt, word je ook zo behandeld. Of anders gezegd: “Als je je als een voetveeg gedraagt, word je ook zo behandeld”. Je mag in dit geval meer de eigenschappen mannelijke fazant in jouw ZIJN naar boven halen en laten zien. 

Of lijk je meer op het mannetje? Ben jij de snellerd, die suist door het leven, mega veel ‘vrienden’ heeft, overal voor wordt uitgenodigd, overal zijn neus in steekt, situaties naar de hand wil zetten, controle wil houden en daardoor lastig de focus kan houden? Degene, die vooral loopt te pronken met zijn veren? Een soort fazanthaantje de voorste zullen we maar zeggen, waarbij jouw hoofd je heeft wijsgemaakt dat je door je zo te gedragen waardering zal ontvangen. Niets is hiervan waar en dat weet je inmiddels vanuit ervaring.

Het gevolg is dat je vanuit een stukje ego gekrenkt raakt op het moment dat er op jouw lange fazantstaart wordt getrapt als de verwachting van dat complimentje of dat schouderklopje niet uitblijft. Verwachtingen zijn zinloos, zoals reeds beschreven in de Mot. Als dat het geval is, mag je jouw ego leren een toontje lager te gaan zingen door liefdevol te zeggen dat je het hoort en ervaart (want er zitten altijd emoties aan gekoppeld), maar dat je er niet (meer) in meegaat. Gewoon, omdat het niet in lijn is met jouw ZIJN. Dat vraagt een stukje kwetsbaarheid en diepgang naar jeZELF toelaten. Iets wat de vrouwelijke fazant als geen ander kan.

In wie je je ook herkent, in beide gevallen geldt dat je zelf niet ziet hoe waardevol je bent. De fazant laat je zien dat het helemaal niet erg is om wel eens te zeggen: ‘Hé, hallo hier ben ik. De stille kracht die alles draaiende houdt. Of als je meer op het mannetje lijkt: vandaag even dikke doei met het continu onder mensen moeten zijn en in the picture staan. Ik ga eens lekker alleen ZIJN en de aandacht aan mij geven. Whaaa, dat is eng! Maar zie het als een onderhoudsbeurt voor je verenpracht.

Ok met jeZELF
Sta eens stil bij wie jij écht diep van binnen bent en wat je nou eigenlijk de hele tijd aan het doen bent? Vluchtgedrag voor het alleen zijn? Gebrek aan aandacht en liefde, waarschijnlijk vanuit een kindstuk? Een overlevingsmechanisme? En ten opzichte van WIE dan? Ouders? De maatschappij? Of het niet (h)erkennen van jeZELF? Een ‘zo hoort het toch’ om mee te kunnen gaan in deze wereld? Wie heeft jou dat dan ingeprent? En vooral: is het wel waar?

Lief mens, het is tijd om te leren dat je helemaal OK mag ZIJN met jeZELF. Dat je alle ballast los mag laten, die helemaal niets bijdraagt aan jouw mooie ZIJN. Hoe deze dan ook in jouw rugzakje terecht is gekomen. Ervaar dat elke situatie jou een spiegel geeft, zonder de ander te be- of veroordelen. Dat alles iets zegt over het gat of de gaten, in jouw innerlijke ZIJN, die nog geheeld mogen worden.

De enige, die dit wezenlijk kan veranderen ben jij. Een snufje mannelijke of vrouwelijke fazant toe durven laten op die momenten dat juist de andere soort de boventoon dreigt te gaan voeren, vraagt moed en zelfkennis. Als je je bewust wordt van deze situaties en jouw gedrag/patroon hierin, dan is het transformatieproces al gestart. Want als je herkent, kun je ook meer in lijn met jouw ZIJN handelen.

Je zult ervaren dat anderen dan ook anders op jou zullen reageren. Sommigen zullen je zelfs (nog) minder gaan begrijpen. Dat geeft niet. Weet dat zij niet beter kúnnen en dat zij waarschijnlijk jouw pad zullen gaan verlaten. Anderen openen zich en durven ook meer van zichZELF te tonen. Hoe mooi is dat? Of er komen hele nieuwe mensen op jouw pad, die WEL resoneren met wie jij bent op dat moment. Er wordt altijd voor je gezorgd als je zelf stappen zet.

Je mag dus lekker helemaal als jeZELF door jouw leven struinen. Net zoals de fazant doet door de velden en bossen van zijn habitat. Gewoon, omdat hij daar precies vindt wat hij nodig heeft, alles dat hem voedt en hem in het vooruitzicht stelt van een lang en gelukkig leven. Nu jij nog…

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Meer Boodschappen dieren? Bestel dan nu het Boek Boodschappen van Dieren

Kinderen alle ruimte, juist nu!

Afbeelding van Bessi via Pixabay

Ik schaam me. Heel erg. Het verwonderd me als ik zie hoe ver de mensheid van alles wat belangrijk is in het leven verwijderd is geraakt. Als ik vaders op tv voorbij zie komen met hun kind op de arm, die zeggen dat het toch wel lastig is dat de kinderen niet meer naar de ‘opvang’ kunnen. Dat het ‘niet handig’ is om ze te sluiten. Ik heb mededogen met deze vaders en moeders, die hun kinderen zien als iets dat vooral ‘lastig’ is, omdat ze dan zelf hun leven, waarin ze bewust gekozen hebben voor zo veel mogelijk geld verdienen, niet meer kunnen leiden.

Dat ze de spiegel niet zien, die hun recht in hun snufferd gedrukt wordt. Wie wilde deze kinderen eigenlijk? Wie heeft ze bewust op deze planeet laten komen? Waar is de liefdevolheid, die deze kinderen onvoorwaardelijk verdienen? Waar is de gelukzaligheid dat je überhaupt ouder bent geworden? Want er zijn er velen die het wel willen, maar waar de kinderwens onbeantwoord blijft. Of zijn ze alleen ‘leuk’ als deze ouders er zelf zin in hebben? Oef!

Kinderen zijn kwetsbare wezentjes, die heel goed in de gaten hebben wat er ‘gecommuniceerd’ wordt. Zelfs al zijn ze te klein om de woorden, die wij in deze wereld gebruiken, al te verstaan. Hoe zal zo’n kind zich voelen, wanneer hij of zij steeds aan de kant geschoven wordt, omdat er andere dingen ‘belangrijker’ LIJKEN te zijn. Hoe welkom en gewenst voel je je dan als kind? Hoeveel kinderharten huilen er (bewust of onbewust) niet stiekem elke dag of nacht wanneer papa en/of mama (vanzelfsprekend in elke variant, dus ook kinderen met 2 papa’s of mama’s, of alleen een papa of alleen een mama) weer niet met hen speelt of hen liefdevol knuffelt wanneer ZIJ het nodig hebben en niet wanneer papa of mama hier tijd voor vrij wil maken op een moment dat het hen schikt?

Verbinding
Deze tijd laat zo mooi zien waar het in het leven eigenlijk echt om draait. Om je als ouder als verantwoordelijke te gedragen en je opnieuw te verbinden met jouw kind(eren). Ze de zorg te geven, die klakkeloos buiten de deur is geschoven, omdat je ZELF mee bent gegaan in de matrix van het geld verdienen en alle verplichtingen die je daarbij bent aangegaan, zoals de hypotheek, de huur, de leasebak, de verzekeringen, enz.

Wanneer zullen ouders beseffen dat deze tijd hen terugwerpt op hun innerlijke oerskills, die de mensheid, want we zijn gewoon zoogdieren, heeft? Dat het de bedoeling is om juist NU te vieren dat je samen bent in plaat van het als ‘het is maar lastig’ te bestempelen. Dat de kinderen nu eindelijk ouders hebben, die thuis zijn. DE HELE DAG! Door de afwezigheid van de afgelopen tijd/jaren en het buiten de deur schuiven van verantwoordelijkheden zullen de kinderen inderdaad heel veel aandacht vragen. Volslagen logisch. Eindelijk kunnen zij terugvallen op hun ouders, waar ze vanuit hun eigen oer naar opkijken en die hen de weg kunnen wijzen in deze vreemde wereld waarin ze zijn beland.

Even terugblikken
Lief mens, als je zelf terugkijkt op jouw leven, wie was dan jouw grote voorbeeld toen je klein was? Dat waren degenen (helaas is dit niet bij iedereen zo), die jou op de wereld hebben gezet en dagelijks voor jouw zorgden (op hun eigen beste manier). In de meeste gevallen jouw ouders (in welke vorm dan ook).

Hoe ver zijn we hiervan verwijderd geraakt? Hoe makkelijk hebben we de switch gemaakt om af te zien van toegewijde zorg en liefde die kinderen van nu (hoog gevoelige liefdevolle zielen, die de nieuwe wereld gaan vormgeven) zo hard nodig hebben? Hoe zijn we verleid door te geloven dat je door kinderen aan de kant te schuiven en te gaan werken (door mannen én vrouwen) een beter leven voor die kinderen zou kunnen creëren? Terwijl kinderen alleen maar behoefte hebben aan liefde en geborgenheid. “Ja maar, op de opvang zijn ze zo lief!” Tuurlijk zijn ze daar lief. Deze mensen doen hun stinkende best om een surrogaat te zijn voor wat je als ouder zou kunnen bieden.

Hoeveel volwassen hebben hun vader en/of moeder gemist toen ze jong waren? Ben jij er 1 van? Hoeveel volwassen hebben spijt dat ze niet meer tijd aan hun kinderen hebben besteed toen ze jong waren? Dat ze het opgroeiproces voor het grootste deel gemist hebben, omdat ze alleen maar aan het werken, werken, werken waren? Ben jij er 1 van? En wat hebben we hier dan van geleerd? Dat je als opa en oma een soort inhaalslag doet? Dat jouw kinderen, misschien ben jijzelf wel zo’n kind, met pijn in hun hart kijken naar hoe de kleinkinderen WEL de aandacht krijgen waar jij als kind zo naar verlangde.

Zie het cadeau!
Lieve mens, deze bijzondere tijd is een gift. Kiezen we voor history repeating of niet? Wees toch dankbaar dat je een kind of kinderen hebt mogen ontvangen. Dat je nu de tijd en ruimte krijgt om ze jouw liefde en support te geven die ze nodig hebben om uit te groeien tot mooie volwassen zielen, die sterk in hun schoenen staan. Die in ieder geval kunnen zeggen dat hun ‘ouders’ (nogmaals in welke vorm dan ook) er waren in die gekke tijd. Dat ze van jou hebben mogen leren, het goede en wat nog beter kan of wat ze juist heel anders willen gaan doen als ze ‘groot’ zijn.

De oproep is de kinderen van nu te omarmen met alle liefde die in je zit. Ongeacht of jouw mailbox helemaal volloopt. Dat is toch een gebed zonder end, want iedereen mailt en appt elkaar helemaal gek en dan heb je ook nog jouw social media die je bij MOET houden, want stel dat je even nergens meer op reageert of laat zien hoe geweldig het bij jou gaat. Beeld je eens in dat als je op jouw sterfbed ligt en je terugkijkt op jouw leven, WAT was er dan ECHT belangrijk? Alle mailtjes die je hebt verstuurd? De foto’s die je hebt gepost? Vul het zelf maar in…

Pak deze tijd om maximaal samen te genieten. Hoe moeilijk en uitdagend het ook is, want je bent niet meer gewend. En ook jouw kind(eren) niet, want die zijn gewend geraakt dat als ze aan het eind van de dag opgehaald worden, het meestal volle aandachttijd is (misschien omdat je je diep van binnen schuldig voelt).

Wat we vergeten zijn, is dat iedereen, of je nu volwassen bent of niet, tijd voor zichZELF nodig heeft. Kinderen kunnen heel makkelijk leren dat ze zichzelf mogen vermaken voor een bepaalde tijd. Dat ze even op zichzelf worden teruggeworpen. Iets dat in de wereld van afleiding en continu bezig moeten zijn een welkom iets is om te leren. En, omdat jij ook gewoon maar een mens bent, kun jij zo af en toe ook wel een adempauze gebruiken. Toch?

Het vraagt alleen om het leven anders in te richten en dankbaar te zijn van wat je geboden wordt, in plaats van te zeuren over lastig combineren. Kinderen kunnen er niets aan doen dat jij of jullie keuzes hebt of hebben gemaakt waar verplichtingen aan vastzitten.

Terug naar de basis. Waar ging het leven ook alweer om? Daar wordt de mensheid nu keihard mee geconfronteerd. En waar leg je dan de prioriteit? Aan jou de keuze en dat lijkt eigenlijk helemaal geen moeilijke toch? Kids first… zij zijn immers de toekomst, waarin jij misschien wel op hen terug moet vallen en hoe fijn is het dan dat zij jou op dat moment kunnen omarmen. Gewoon, omdat ze dat van jou aan de basis hebben geleerd…

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

De Das

Afbeelding van Yvonne Huijbens via Pixabay

De Das is een roofdier, dat zichzelf een burcht cadeau doet om in te wonen, alleen of met zijn familie. Zijn koppie is zwart met wit en op zijn lijf gaat dat over in een gemêleerd grijs. Hij heeft iets weg van een beer, maar behoort tot de marterachtigen. Een slimme rover, die een kei is in overleven ongeacht wat er om hem heen gebeurt en zorgt daarbij ook voor degenen, die zich in zijn burcht bevinden.

Wat heb jij in jouw klauwen?
De das heeft hele sterke klauwen voorzien van nagels, waarmee hij moeiteloos zijn weg graaft. Om invulling te geven aan zijn leven en om erin te voorzien. Hoe is dat bij jou gesteld? Eigenlijk heeft ieder mens goud in handen. Vaak niet letterlijk, maar wel figuurlijk. Unieke gaven om te koesteren. Heb jij ze al ontdekt? Je hoeft hiervoor niet altijd met jouw handen te werken hoor. Het gaat om de uitdrukking. Wat jij ‘in handen’ hebt, is helemaal niet in goud uit te drukken als is het zeker goud waard. De das daagt je uit om op zoek te gaan naar dat waar jij innerlijk echt warm van wordt, maar waarvan je misschien denkt (hoofd) dat dat het écht niet kan zijn waarmee jij brood op de plank kan krijgen. Vaak is dat het stiekem juist wel, maar staan er op allerlei manieren muurtjes voor, die je eerst mag afgraven met jouw klauwen.

Ieder mens heeft unieke schatten die ergens diep verborgen zijn in ons ZIJN. Die niets te maken hebben met de wereld om ons heen, althans niet in hoe we die dagelijks zien en hoe we daar geacht worden aan deel te nemen. Deze schatten zitten IN jou. En net als de das mag je gaan graven om ze te vinden. Want daar zit de echte ‘voedingsbron’ die jij zoekt en niet buiten jou ZELF door dingen te kopen of mee te gaan in de ratrace om iets voor te stellen. De grote grap is namelijk dat je al iets voorstelt alleen kan de wereld om jou heen dat vaak niet op waarde schatten. Nu de nieuwe wereld eraan komt, zullen er steeds meer mensen op jouw pad komen die dat wel kunnen.

Wat doet jou de das om?
Herhaling? Oude patronen? Een hoofd dat maar vragen blijft stellen? Tja, het zijn maar een paar voorbeelden van dingen die jou tegenhouden in contact te komen en/of continu een goede verbinding tot stand te brengen met jouw innerlijk ZIJN. Daar word je enorm moe van of niet soms? Wat ga je doen? Vechten? Jouw burcht verdedigen, zoals je altijd al hebt gedaan al een niet te neembare vesting om bij jouw hart te kunnen komen? Of durf je voor jeZELF stiekem toch de ophaalbrug een stukje te laten zakken? Even wat frisse lucht en wat zonnestralen binnen laten en te zien wat het je brengt. Vertrouw, lief mens. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Alles wat jou afleidt van jouw werkelijke ZIJN doet je uiteindelijk de das om. Niet omdat dat een straf is, maar omdat je de lessen niet ziet of ze wel ziet, maar er niets mee doet.

En dan komt altijd de vraag: “Wat zullen anderen er wel niet van denken.” Ook deze vraag, en er zijn verschillende varianten van de bedenken, doet jou uiteindelijk de das om. Want het is helemaal niet interessant wat anderen over jou denken. Het is JOUW ding dat je persé ergens bij wilt horen. Dat je niet buiten de boot wilt vallen, of de boot mist. Ben je vergeten, lief mens, dat de enige waarmee jij door 1 deur moet kunnen in dit leven jij ZELF bent? Dat je jeZELF niet verloochend door mee te gaan met de kudde, omdat je ergens in moet passen of bij wilt horen.

Eerlijkheid staat bovenaan de lijst om meer in balans met jouw ZIJN te komen. Wat streef je eigenlijk na? Waardering? Lief gevonden worden? Gehoord worden? Ook zo’n veel gebruikte term, maar dan vooral met het woord niet erbij. Hoe kunnen anderen jou horen, als je niet eens naar jeZELF luistert? Hoe kun je waardering ontvangen als je jeZELF niet op waarde schat. Hoe kan een ander van jou houden als je niet van jeZELF houdt. Het is allemaal onmogelijk, tenzij je vanuit alle oprechtheid naar jeZELF durft te kijken en te zien dat jij een heel waardevol lichtwezen bent. Alles begint dus bij jou… en dan zijn anderen ineens helemaal niet meer interessant. Want is het niet zo dat zij vooral benadrukken wat je niet bent, of niet hebt of waarschuwen dat dingen vooral niet kunnen of dat het nooit gaat lukken? En jij gelooft dat ook nog… oef.

Das handig
Alles is mogelijk. Want alles is energie en alles is vormvrij. Dus hoe ga jij dingen vormgeven? Wat voor leven ga jij boetseren met jouw klauwen? De das heef het allemaal allang ontdekt. Hij weet precies waar hij moet zijn om in alle jaargetijden in zijn levensonderhoud en dat van zijn geliefden te kunnen voorzien. Ook al voert zwart wit, net als de dassenvacht, de boventoon, het grootste deel van zijn vacht is grijs en juist daar liggen de antwoorden, die je misschien tot nu toe over het hoofd hebt gezien.

Het wordt echt tijd dat je hierop in gaat zoomen. Dat je gaat kijken hoe jouw leven er nu uitziet. Gewoon lekker zwart wit. En dan opschrijven hoe jij het eigenlijk zou willen zien, waarbij je je niet laat beperken door dat zwart wit denken, maar gewoon helemaal vanuit jouw ZIJN neerschrijft hoe jouw meest ideale situatie/wereld eruit zou zien. Hartstikke handig als je eens alles loslaat en erop vertrouwt dat alles mogelijk is.

Je mag er echt op vertrouwen dat jij alle tools en skills, net als de das zijn multifunctionele klauwen heeft en geheel op zijn instinct vaart, hebt meegekregen toen je hier op aarde landde. Je hoeft ze alleen maar te ontsluiten en dat doe je door te ontdekken en te proberen. Wat loopt wel, wat loopt niet? Wat wel loopt, is de juiste richting. Het andere laat je voor wat het is. Ook ‘das handig’ toch?

Uitbreiding
De burcht van een das is een ingenieus iets. Er zijn niet alleen ondergrondse gangen en ruimtes waar ze verblijven. Hun territorium wordt door de ondergrondse burcht ondersteund. Er zijn dan ook meerdere uitgangen. Deze leiden naar bijvoorbeeld speelplekken, krabbomen en poep- en piesplekken. De dassenburcht is geen tijdelijke constructie, maar iets waar continu aan gebouwd wordt. Datzelfde wordt van jou gevraagd als je de weg naar bewust ZIJN inslaat en je inzet op jouw eigen unieke manier voor een betere wereld. Bouwen, al weet je nog niet wat het resultaat zal zijn. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: ga aan de slag en zie waar het toe leidt.

Zit je al een tijdje op jouw spirituele pad? Dan is er nog steeds groei voor jou weggelegd. Uitbreiding van jouw skills, het ineens in handen hebben van nieuwe tools. Er is zoveel magisch te ontdekken. Daar kan geen enkel hoofd bij, ook dat van jou niet.

Een dassenburcht is niet in 1 dag gebouwd. Dat hoeft ook niet. De das bouwt geduldig verder aan de uitbreiding van zijn basis. Daar mag jij ook mee aan de slag. Helemaal op jouw eigen manier.   

Gevarieerd landschap
Ideaal voor de das is een omgeving waar zowel bos als grasland aanwezig is. Hij is omnivoor en in deze gemixte biotoop kan hij het hele jaar door voedsel vinden. Van wormen, kevers en rupsen tot gevallen vruchten van fruitbomen en van graan, gras, maïs tot jonge muizen en eieren. Een slimme plek om te ZIJN dus.

De das vraagt jou te kijken hoe jouw landschap om jou heen eruitziet. Is in jouw omgeving alles te vinden wat jij nodig hebt voor een fijn, gelukkig, gezond leven? Het gaat hier niet alleen over het vinden van de juiste gezonde puur natuurlijke voeding, maar ook of deze omgeving jou op alle manieren die je wenst voedt. Staat jouw burcht bijvoorbeeld op de juiste plek? Voel je je hier helemaal senang? Waar zijn jouw speelplekken (en maak je daar eigenlijk wel gebruik van)? Hoe voedt jouw landschap jou op emotioneel, psychisch en spiritueel gebied? Waar houd jij je elke dag mee bezig en wat doet dat met jou? Word je er blij van? Of zit je in een soort vacuüm dat jouw energie vrolijk opzuigt? Daar krijg je uiteindelijk een zuurpruim gezicht van hoor…

Dus, lief mens, change it! Richt het anders in, kies een andere plek, een andere baan, een nieuwe hobby of die oude die al jaren op zolder ligt, voeg toe wat jou blijdschap brengt. Niet persé spullen, maar bijvoorbeeld tijd en rustmomenten voor jeZELF. De verwondering, die de natuur je kan brengen als je deze eens wat vaker opzoekt en meer om je heen kijkt.

Wij mensen worden steeds verder afgeleid van de natuur. Door de wereld om ons heen, die ons verder pusht naar digitaal. Die ons opsluit in onze burchten, al dan niet verplicht. Het wordt echt tijd om precies het omgekeerde te doen en je opnieuw te verbinden met de liefde van Moeder Aarde, die op jouw terugkeer wacht. Je hoeft het alleen maar vaker te doen om te ervaren dat die liefde er is.

Veel te serieus
Een dassenburcht heeft altijd meerdere uitgangen. Hetzelfde geldt voor het leven dat je geacht wordt te ‘lijden’ (geen typefout). Er is altijd een andere weg, die jou precies leidt naar waar je WEL naar toe mag. Je zult op deze weg door niets of niemand worden tegenhouden, want elk mens is een vrij wezen en de universele wetten werken heel anders dan wat in de 3D-wereld, waar angst regeert, geldt. Was je dat vergeten, lief mens?  

Wat laat jij je opleggen? En is dat wel echt nodig? Heb jij een uitgang naar een speelparadijs? De das wel. Daar maken hij en zijn familie dankbaar gebruik van. Lief mens, je bent waarschijnlijk veel te serieus bezig. Met 1 been in de 3D-wereld van het geld, en vaak het tekort daaraan. Gelukkig is dat niet alleen bij jou het geval. De hele wereld komt hierin terecht, omdat de mensheid maar niet wil zien dat de aarde van iedereen is en ons een prachtig paradijs biedt waar zoveel spelend te leren is. Met het andere been probeer je zo goed en zo kwaad als het gaat jouw spirituele weg in te slaan of op dat pad te blijven.

Het is reuze moeilijk om je los te maken van de 3D-matrix, omdat die elke dag gewoon weer op jouw stoep staat en aan de bel trekt. Ding dong! Zullen we vandaag ons weer lekker zorgen gaan maken? Aandacht besteden aan wat we vooral niet hebben (tekort denken)? De lat weer lekker hoog leggen, zodat jouw hoofd jou blijft pushen om alles tot in de puntjes perfect te doen? Lukt toch nooit, want er zullen altijd variabelen in het spel zijn, die jij niet kunt zien, waardoor het nooit helemaal perfect wordt, zoals jij het had bedacht (hoofd), maar het stiekem wel helemaal perfect is, zoals het geschiedt met welke achterliggende spiegel dan ook.

Lief mens, houd hier alsjeblieft mee op. Je houdt jeZELF voor de gek. Je zorgen maken, denken in tekorten, perfectionisme leggen alleen maar beslag op de ruimte, die nodig is om in verbinding te ZIJN met wat er WEL toe doet in jouw leven. Het leven is om te spelen. Die cake te bakken, te knutselen met jouw kinderen, te dansen en te springen, de speeltuin in te gaan en op de schommel te gaan zitten of de wipkip, als je dat leuk lijkt, te gieren van het lachen, zodat je bijna in je broek plast. Hoe lang is dat geleden? Veel te serieus dus… De das vraagt jou om een stukje plezier toe te voegen. Dat is goed voor jouw hele ZIJN tot op het kleinste celniveau. Het leven luchtiger te nemen, zodat het zware energieveld, dat dagelijks bewust gevoed wordt en jouw hoofd in regie van jouw leven houdt, veel minder grip op jou krijgt. Echt, probeer het maar, je zult zien dat de das de waarheid in pacht heeft…

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

2020-12-30 Volle maan(d) kaartlegging

De laatste volle maan van 2020, bijna op de laatste dag van het jaar ook nog. Dat heeft vast iets bijzonders in petto.. en jawel hoor. Maar liefst 12 kaarten vliegen eruit. 12 maanden gegaan en 12 verse, frisse en nieuwe in het vooruitzicht. Té leuk!

Voor het hele aankomende jaar 2021 liggen de aandachtspunten voor de mensheid op tafel. Waar mag jij op focussen? Dat zijn de kaarten die jij kiest…

(Heb je meegedaan via de mailing of social media, scrol dan direct naar beneden om de boodschap te lezen)

Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten van bovenstaande foto. Zie hieronder welke kaart(e) je hebt gekozen en lees welke boodschap die kaart brengt.

De Boodschappen

klik op de foto om uit te vergroten

1 Volg je hart

Meer dan ooit is het belangrijk dat jouw focus komt te liggen op (nog) meer jouw hart volgen. De wereld om ons heen zit in woelige baren. Kijk maar op de kaart. Maar daar in het midden van die prachtige schelp, vaart jouw schip helemaal zijn eigen koers. In heel rustig kristalhelder vaarwater met een gezonde dosis zonneschijn.

Je kunt de schelp zien als de veilige ruimte die jij IN jou hebt en die jou precies vertelt waar je naar toe mag. Letterlijk én figuurlijk. Stralende ideeën vragen om uitwerking, doorzettingsvermogen en ja, ook moed. Je hebt immers iets unieks in handen dat jouw leven een andere draai kán geven als je jouw hart volgt.

Luister naar de trompetbloemen op de kaart die schallen dat het tijd is om actie te ondernemen. Al kan die actie betekenen dat je (nog) meer in stilte bent om goed te kunnen waarnemen (voelen, zien, horen) op jouw eigen unieke manier.

2 Intuïtie

Oooh, daar is ie weer: intuïtie. Lief mens, je bent een stralend mooi wezen met een supersonisch onzichtbare oneindig ver reikende wifi-verbinding met het Universum en Moeder Aarde (en alles wat daarop leeft). Deze wifi-verbinding helpt jou om verder te gaan. Het enige dat jij hoeft te doen is deze kleurrijke verbinding van licht te koesteren en je er (nog meer) voor open te stellen, zodat je WEET (vanuit jouw hart/diepste ZIJN) wat jouw drijfveer is in dit leven. Jouw intuïtie is feilloos. Nooit meer aan twijfelen. Die tijd hebben we gehad.

Opvolgen wat je liefdevol ingegeven wordt, is het devies. Maar laat je niet als speelbal gebruiken, want voor je het weet ren je als een kip zonder kop allerlei dingen achterna, die niet altijd het resultaat hebben wat jij voor ogen had. Jij bepaalt het tempo, zodat je ook tijdig even rust kunt nemen en duidelijk kunt VOELEN wat nu echt prioriteit heeft. Neem daar vervolgens actie op, ongeacht wat anderen vinden, denken en zeggen.

3 Dankbaarheid en waardering

2021 wordt het jaar dat dagelijkse dankbaarheid en waardering meer dan ooit essentieel zijn om te kunnen manifesteren wat nodig is. Voor jeZELF, voor jouw leven, voor de wereld en waar deze naar toe mag. Dagelijks dankbaar zijn voor alles wat geweest is. Wat het je getoond heeft en de lessen die je mocht leren. Voor de dag zelf al was het een enorme K..-dag, want dat zal dan wel even nodig zijn geweest om bijvoorbeeld jouw ogen weer even te openen, zodat je duidelijk de spiegel, die je in jouw gezicht gedrukt krijgt, kunt zien.

Maar ook een enorme dankbaarheid en waardering voor alles waarvan jij wenst dat het zal gebeuren. Niet alsof het er nog NIET is, maar alsof het al is gemanifesteerd. Alles is er immers al, je hoeft het alleen nog maar in deze wereld tot werkelijkheid te laten komen. Zie voor je hoe jouw leven en/of de wereld eruit zal zien over x tijd. Hoe je je dan voelt, met wie je dan bent, waar je dan bent, wat je dan misschien wel aan het doen bent, waarvan je verlost bent, wat (eindelijk) opgelost is, enz.. Maak een collage, tekening, schrijf het op. Hang het op waar jij het regelmatig kan zien, zet het op jouw telefoon of als beginscherm op jouw computer bijvoorbeeld en/of herhaal het regelmatig.

Let op: alles alleen in positieve zin (dus geen woorden met niet, nooit, geen, enz.). Wees dankbaar dat jij je in die geweldige situatie mag verkeren in ‘de toekomst’ alsof je er al bent. Wees ook dankbaar voor alle ‘nare’ dingen die gebeuren. Weet dat alles precies goed is op welk moment dan ook. In welke situatie dan ook, want je kunt nooit het hele plaatje overzien en alles heeft een reden (ook als is die soms niet zo leuk). Wees dankbaar lief mens, en waardeer dat jij hier mag zijn op dit moment op deze planeet. Het is heel hard nodig.

4 Opnieuw vrede

Dat willen we met velen. Vrede op aarde. Vrede in jouw ZELF. Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe meer vrede jij MET jeZELF sluit en hoe meer vrede je IN jeZELF ervaart, hoe meer vrede op aarde zal manifesteren. De rust in de beweging ZIJN, betekent je inspannen om continu in balans te ZIJN en BLIJVEN. Daar wordt in 2021 aan gewerkt met hier en daar de nodige uitdaging, die jou hierbij zal helpen ook al voelt dat misschien in dat moment niet zo.

Bijvoorbeeld uit jouw comfortzone getrokken worden en/of afgeleid worden, doordat de 3D-wereld van alles zal proberen om jou af te houden van wat je hier komt doen. Op deze momenten zul je teruggeworpen worden op jeZELF en leren dat de rust en vrede bewaren jou meer brengt dan mee te gaan in de chaos.

Opnieuw vrede wil ook zeggen, dat jij je in mag zetten om de vrede te bewaren en te bewaken. In situaties waar anderen jou uit jouw tent proberen te lokken, ga je er niet in mee. Je verlaagt jeZELF niet meer naar lagere frequenties, boosheid, jaloezie, frustratie, enz., die eigenlijk helemaal niet in jouw ZIJN voorkomen, maar die je wel ervaren hebt in al die levens die je geleid hebt (want ook jij bent ooit 3D-ziel geweest). Vrede op aarde begint met vrede in jeZELF.

“Hoe kan mijn vrede nou bijdragen aan het stoppen van oorlogen of geschillen op wereldniveau?” Oeps, daar is dat hoofd weer dat je vooral probeert te vertellen dat het volslagen onzin is. Maar, lief mens, als ieder mens vrede in zichZELF zou hebben, zouden er dan nog oorlogen en/of geschillen bestaan?

Door jeZELF in te zetten de vrede in jou te bewaren en bewaken, werk je wel degelijk mee op grote schaal. Nooit vergeten. En daar in die ronding van de wortels van de boom ben jij altijd veilig en beschermd. Moeder Aarde en het Universum hopen dat jij universeel inzet om de vrede op aarde terug te laten keren. Door met jeZELF aan de slag te gaan, maar het kan ook omgekeerd door je in te zetten op jouw eigen unieke manier om vrede wereldwijd te verspreiden, zodat deze ook de vrede in jou tot stand brengt. Ga je ermee aan de slag?

5 Wees dienstbaar

Dienstbaar ZIJN, wil zeggen dat je je liefdevol en onvoorwaardelijk inzet voor het grotere geheel. Dat je helpt en bijdraagt aan herstel op alle fronten. Dat je allereerst dienstbaar bent aan jeZELF. Want als jij niet in balans bent, kún je niet goed functioneren.

Je mag jeZELF dus een waardevol wezen vinden in een aards lichaam van vlees en bloed en daar respectvol alle zorg op inzetten die dit geheel nodig heeft. Tijdig rust- en relaxmomenten, meer ZIJN in de natuur, gezonde (bio) voeding, een schoon en opgeruimde leefomgeving, geen gebruik meer van producten (van doucheproduct tot kleding), die jouw mooie ZIJN beïnvloeden.

Niet meer meewerken aan wat verwoestend werkt voor Moeder Aarde (en daarmee ook voor jeZELF) en alleen nog bewust kiezen wat WEL bijdraagt aan haar ZIJN en het herstel daarvan, dat is meer dan ooit essentieel. Er zijn bij jou vast nog wel dingen, bijvoorbeeld plastiminderen en minder knutselvoedsel) waar verbetering mogelijk is en die invloed zullen hebben op de grote omslag, die de wereld nodig heeft. Tijd om hier serieus mee aan de slag te gaan. Wees een voorbeeld, lief mens, ook al zullen veel mensen vinden dat het onzin is. Zij die alleen maar nemen, zullen vanzelf ervaren.

Dienstbaar ZIJN betekent ook delen en zorgen voor alles wat leeft in jouw omgeving, zoals plantjes en diertjes (koop a.u.b. biologisch en dus niet gemanipuleerd, ook als het om voer voor vogels en andere dieren gaat. Ja, ook hier is de ellende van totale verwoesting in geïnfiltreerd). Ook zij hebben het moeilijk, want de hele natuur heeft het moeilijk. Help je hen, dan help je ook weer jeZELF. Alles is immers 1.

Onvoorwaardelijk de mensheid dienen. Op kleine schaal in jouw directe omgeving, maar misschien zelfs wel wereldwijd, door wat jij aan unieke gaven de wereld in mag brengen. BewustZIJN vergroten, mensen helpen naar zichZELF te luisteren, dat de echte wijsheid vanbinnen zit, enz.

Maar… nooit ten koste van jouw mooie ZIJN. Dus eerst jij en dan de rest. Weet je wat je in een vliegtuig moet doen als de zuurstof wegvalt? Beetje gek voorbeeld, maar schept wel een duidelijk voorbeeld: eerst jij een masker en dan dat van jouw kind… Dat dus. Zet hem op! (LOL)

6 Kwetsbaarheid

Durven ZIJN wie jij werkelijk bent, vraagt om het tonen van kwetsbaarheid. Je supersonische overlevingsschild laten vallen en voornamelijk eerst ten opzichte van jeZELF echt jeZELF durven te ZIJN. Er voor uit durven komen dat jij zowel licht en donker in jou draagt en dat daar eigenlijk helemaal niets mis mee is.

Tenzij je natuurlijk nog echt zaken op te lossen hebt, die beperkend aan jou kleven. Maar goed, in 2021 zul je meer vertrouwen krijgen om jouw kwetsbaarheid te tonen. Gewoon, omdat de (nieuwe) mensen in jouw omgeving jou niet raar of vreemd vinden, jouw ideeën of inzichten niet afwijzen of onwaar vinden. Dat moet nu al zo fijn aanvoelen.

Laat je niet terugjagen in jouw schulp. Ook dit heb je al veel te lang gedaan. Vinden mensen het niet leuk wat je zegt of hoe je ‘geworden’ bent… dat is dan hun probleem. Tenzij het voor jou natuurlijk innerlijk ook niet goed voelt hoe jij je gedraagt, want dan ben je weer niet in lijn met jouw ZIJN. Voel hier goed op, want is er een mooie groei voor jou weggelegd.

7 Je bent het waard

Ook dit is een veel terugkomend thema bij hoger gevoeligen. JeZELF voldoende waard vinden. Van jeZELF houden. Weten dat jij hier bent om mee te werken om het verschil te maken. Dat ene geweldige lichtpuntje te ZIJN in de schakel van zovelen die samen die hele nieuwe stroming in gang zullen zetten. Ook al lijkt het erop de hele wereld in de fik staat. Althans dat is wat voorgespiegeld wordt.

Oude pijn, gewoon kind kunnen ZIJN, teleurstellingen, verwachtingen die niet uitgekomen zijn, onbeantwoorde behoefte aan onvoorwaardelijke liefde. Het zijn zomaar een aantal dingen waardoor jij waarschijnlijk ergens schade opgelopen hebt en jeZELF en de eigenwaarde, die daarbij hoort, daardoor niet serieus neemt. Dat je stiekem terugvalt in die slachtofferrol (misschien heb je het zelf niet in de gaten, maar dat wordt dan vanzelf duidelijker aankomend jaar).

Als je jeZELF niet genoeg waard vindt, dan trek je ook niet het juiste aan in jouw leven. De relatie, die net maar steeds niet wil lukken, het werk wat toch net niet past, de woning, die net niet voldoet aan jouw wensen en ja, ook financieel lukt het allemaal net niet.

Werk aan de winkel! JE BENT HET WAARD! Wanneer ga jij hier nou eens in geloven? En wat voor emoties komen er los als je eindelijk eens tegen jeZELF in volle overtuiging zegt: “Ik ben het waard!”? Als je eens al die dingen die anderen OP jou geplakt hebben eens loslaat en teruggaat naar jouw kern van ZIJN en (h)erkent hoe waardevol je jeZELF mag vinden? Laat maar stromen wat er komt. Tranen of lachen, het maakt niet uit.

Je was volmaakt perfect toen je op deze planeet kwam, lief mens, en dat ben je nog steeds, je hoeft alleen maar jeZELF te aanvaarden als pure mooie lichtziel. Peace of cake. Probeer het maar…

8 Doorbraak

Grappig. 8 staat voor doorbraak deze keer. Een 8 op de zijkant is een lemniscaat. Het teken van oneindigheid. 2021 kán het jaar van jouw doorbraak zijn. Jouw unieke gaven worden je bijvoorbeeld supersnel gepresenteerd. Eindelijk weet je wat je mag doen. JEEJ! Of je krijgt ineens inzicht in iets, wat je eerder niet kon zien. Een doorbraak is altijd positief. Voelt als een soort bevrijding, vooruitgang. Liberation op zijn Frans.

In 2021 zullen er veel doorbraken zijn. Ook op wereldniveau en in alle energetische lagen. Dat kan veel teweegbrengen. Leuk en minder leuk. Wees erop voorbereid en blijf lekker stevig in jouw schoenen. Je bent er klaar voor om alles aan te kunnen wat zich op jouw pad of om jou heen manifesteert.

Om vooruitgang de ruimte te geven, zal elders iets verdwijnen of (soms drastisch moeten) veranderen. Houd vast aan luchtigheid en lichtheid. Blijf de humor van dingen inzien en lach daarom elke dag. Ook om jeZELF als je (weer eens) knoeit op je nieuwe trui of weer blijft haken achter die stoelpoot. De lol van het leven inzien, helpt jou nog verder op weg naar de volgende doorbraak, die zeker op jou wacht.

9 Avontuur

Je kunt wel zeggen dat de hele mensheid op dit moment in 1 groot avontuur verzeild is geraakt. Waar de 1 zich angstvallig vast laat leggen door wat ‘opgedragen’ wordt, gaat bij anderen een soort mechanisme in werking om toe te werken naar ultieme vrijheid.

En daar, lief mens, zijn voor jou in 2021 keuzes te maken. Wat ga je doen? Mee met de rest of jouw eigen weg? Eigenlijk bieden beiden geen enkele zekerheid. Maar tot nu toe koos je voor optie 1 met de voorgespiegelde zekerheden als een baan (geld verdienen), huis (zodat je dat huis kan betalen) en/of relatie (want wat zou er gebeuren als je ‘alleen’ zou zijn? Super eng) houdt.

Lief mens, op dit moment kan ALLES morgen ineens totaal anders zijn. Het is eigenlijk meer dan ooit de ultieme gelegenheid om te ervoor te kiezen jouw eigen pad te lopen, inclusief alle onzekerheden, die dit met zich meebrengt. Maar ja, als je toch al niet kan voorspellen hoe de wereld er MET al die zogenaamde zekerheden uitziet, wat heb je dan eigenlijk te verliezen?

Er is meer mogelijk dan je denkt of je gezegd wordt. Als je iets namelijk echt graag wilt en het is in lijn met jouw hoogste goed dan gelden alle regeltjes, die opgelegd worden, helemaal niet. Er zijn dan hogere machten aan het werk waar de 3D-wereld helemaal geen grip op heeft. Laat je dus leiden door jouw intuïtie en jouw hart en ga het avontuur tegemoet dat LEVEN heet… en laat je door niets of niemand van de wijs brengen. 

10 Machtiging

Dat is precies waar 2021 over gaat. In hoeverre laat de mensheid toe dat ‘anderen’ macht over hen uitvoeren in welke vorm dan ook. In hoeverre geef jij de 3D-wereld een machtiging over jouw leven? De keuze tussen licht en donker is nog nooit zo duidelijk zichtbaar geweest. Kijk op de kaart en zoek de verschillen. Kies je voor angst, zorgen, schulden, verplichtingen, in stand houden wat niet meer past en/of werkt in de nieuwe wereld, die eraan komt?

Of ga je voor ‘dansen aan zee’ (BlØf, maar stiekem geen bluf), het licht aan de horizon, de kinderlijke verwondering van de regenboog en de kleurrijke weg, die er ook gewoon voor je ligt? Kun je hem zien?

Welk pad pak je? DENK, en deze keer is jouw hoofd WEL heel handig, goed na wanneer je voor keuzes staat. Zetten deze keuzes jou verder vast? Raak je hierdoor verder verstrikt in de matrix? Op juist niet. Voel, lief mens, de duimschroeven worden op een groter toneel voor velen op de achtergrond, gelukkig voor anderen vol in het zicht, steeds verder aangedraaid.

Het is aan jou in hoeverre je hierin mee wilt gaan of helemaal niet. De totale mensheid staat voor keuzes op dit vlak. Velen zullen kiezen voor gemak. Of kúnnen niet zien dat het helemaal niet allemaal zo loyaal en royaal is als wordt voorgespiegeld. Ergens komt een rekening. Iets waar jij, als mooie lichtziel, echt rekening mee mag houden.

Anders gezegd: in hoeverre machtig jij anderen om zeggenschap over jou te hebben op welk front dan ook? Kies jouw eigen weg, lief mens, vertrouw dat deze weg jou het beste van het beste zal opleveren. Ook al brengt het het loslaten van zekerheden met zich mee. Deze weg wordt niet voor niets getoond op de kaart en is meer de moeite waard dan de woelige baren die aan de linkerzijde worden getoond, waardoor jij een soort stuurloos schip wordt en speelbal van wat je wordt opgelegd.

11 Ideale gang van zaken

Wat is voor jou de ideale gang van zaken? Je mag je echt als prins of prinses gedragen hoor, want stiekem ben je dat misschien ook wel. En wat gebeurt er in sprookjes met prinsen en prinsessen? Hebben die niet altijd een ‘lang en gelukkig leven’ leven? Het is ook voor jou weggelegd. “Wat een gewauwel”, zal jouw hoofd zeggen. Sure! Maar wat als het nou eens waar is? Je je vol gaat inzetten om jouw ideale leven vorm te geven ook al is het nu nog geen werkelijkheid.

Jouw ideale gang van zaken omvat alle voorliggende kaarten 1 t/m 10 en ook kaart 12. Heb je deze kaart gekozen, neem dan de kernwoorden, die op elke kaart staan als leidraad voor 2021 zet je hier maximaal voor in. Op die manier kun je jouw ideale gang van zaken creëren, waarbij je meteen bijdraagt aan het herstel van de balans in de wereld en al het nieuw moois dat mag ontstaan. Lief mens, je hebt wijs gekozen. Je mag de wijsheden van al deze kaarten op jouw leven gaan toepassen en integreren om jouw ideale gang van zaken in 2021 het licht te laten zien. Hoe geweldig is dat?

12 Doe een wens

Jaaaa, een wens. Kinderlijk verblijd word je hier toch van? Speciaal voor jou. Net als een vallende ster aan de hemel, een wimperhaar, die voor je neervalt, de paardenbloem, waarvan je alle pluisjes in 1x wegblaast. Een wens mag je doen…

Kies bewust, lief mens. Het mooiste wat je je maar kunt wensen. Niet speciaal alleen voor jou, maar beter een wens waar jouw persoonlijke wens in is geïntegreerd, zodat je én jeZELF én het grotere geheel dient.

Zie het als een geschenk van het Universum dat ziet dat jij je inspant om te groeien, dat je je best doet om beter te creëren, dat je probeert uit jouw hart te leven en jouw intuïtie te volgen. Ga gewoon lekker zo door. Deze wens heb je meer dan verdiend.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Je kunt ook een persoonlijke kaartlegging aanvragen. Meer info daarover vind je hier.

De laatste dagen van 2020

Lief mens,
De laatste dagen van dit enerverende jaar vol shifts, groeimogelijkheden, je enorm gestretcht en uitgedaagd voelen. Een jaar waar velen van jullie de verademing gevoeld hebben van het afstand houden in openbare ruimtes, eindelijk eens geen mensen die tegen je op botsen of je omver beuken.

Een jaar vol naar adem happen en tegelijkertijd een adempauze. Reflectie. Waar sta ik? Waar wil ik heen? Wat kom ik hier doen? Wie ben ik eigenlijk? En velen zullen ook de vraag gesteld hebben: “Wat kan ik nou eigenlijk?”

Het antwoord ligt altijd voor het oprapen. Gewoon gaan doen wat jouw hart jou ingeeft, of jouw intuïtie of jouw onderbuikgevoel. En dan zie je wel waar het toe leidt. Laat je niet afleiden, door niets of niemand. Ook niet door jouw hoofd dat nog steeds beren op de weg probeert te zetten en jou in jouw handelen, doen en laten naar beneden probeert te trekken. “Wie zit er nou op mijn ‘uitingen’ (kunst, boek, teksten, andere creatieve dingen, inzichten, enz., enz. te wachten?)

Lief mens, als er inzichten tot jou komen, als jij iets ontdekt hebt dat alleen van JOU is. Dan heeft dat te maken met jouw uniek ZIJN en dat is precies de richting die je verder mag onderzoeken.

Onderschat jouw rol in het grotere geheel NOOIT en wat dat voor impact kan hebben op anderen, die ook zoekende zijn. Ook al kun jij dat totaal niet weten. Dat is namelijk precies de bedoeling. Onbewust, ongemerkt of bewust kun je mensen enorm inspireren, motiveren, bewustmaken, enz. Zolang je maar uit jouw hart gaat leven en gaat bijdragen aan beter.

Op gevoel, intuïtie. En dan voeg je daar onvoorwaardelijk vertrouwen aan toe, zodat er een enorme rust over jou heen mag dalen. O ja, je mag ook dat potje geduld open doen, want alles geschiet op het juiste moment. Trekken, duwen, forceren. Voel wat je aan het doen bent. Loopt iets niet, laat het dan even en ga doen wat wel in de flow van alle dag IS.

Dat kan ook gewoon NIETS doen zijn. Bijkomen, tijd voor jeZELF. De enige manier om te groeien is jouw aardse ZIJN, inclusief het aardse lichaam verder af te stemmen op jouw ZELF en jouw unieke gaven en inzichten te ontdekken en/of verder te ontwikkelen is LUISTEREN naar waar JIJ behoefte aan hebt.

Dat is natuurlijk enorm lastig, want de wereld om jou heen blijft aan je trekken. De dagelijkse dingen vragen altijd aandacht en hebben dat ook nodig. Doe ze met liefde en zorg vanuit eerlijkheid, maar vergeet die tijd voor JOU niet. Het verstevigt jouw verbinding met Moeder Aarde en het Universum, die beiden staan te popelen om wat voor jou is weggelegd te laten stromen.

De wereld om ons heen is vreemd. Maar is het niet altijd al zo geweest? Heb jij je niet altijd al anders dan anderen gevoeld? Dus wat is er eigenlijk veranderd dan? Het is meer in het licht, recht in je snufferd. En niet alleen bij jou. Bij de totale wereldbevolking. Alleen kán niet iedereen het zo ervaren als jij. Heb daar dan ook maar vrede mee. Ook hier niet trekken, duwen, forceren, ongevraagde adviezen geven. Waardeer de mensen voor wie ze ZIJN. Zie dat ook zij mogen leren. Soms is het wijzer om te zwijgen. En je weet: echte wijsheid komt van … binnen.

De luchten zonder vliegtuigen, de wegen met weinig verkeer, de straten, die leger waren dan ooit. De massale shift naar ‘alles online’ van contacten met anderen tot kopen, kopen, kopen en weer weggooien. Is deze consumptiemaatschappij wel zo gezond voor onze toekomst? Zou de mensheid leren? Zou de mensheid inzien? Velen verlangen terug naar ‘hoe het was’. Hoe het was, is voorbij en het wordt nooit meer hetzelfde. Daar hoef je geen glazen bol voor te hebben, want dat is gewoon al eeuwen zo.

Wat wel belangrijk is:
Hoe wil jij dat het wordt?

En daar mag jij je nu (verder) op gaan voorbereiden, zodat je je in 2021 vol kan inzetten om die mooiere en betere wereld vorm te laten krijgen. Want alles is energie en daarom volledig vormvrij en kneedbaar. Hoe meer mensen hun energie, op welke manier dan ook, hiervoor inzetten, hoe sneller ‘het’ zal gaan.

Dat er daardoor andere dingen ‘ruimte’ moeten maken, is logisch. Als je een glas water hebt dat half vol is en je giet daar liefdevol water bij, dan zal de lege ruimte, die er was, plaats moeten maken. Dat gaat voor een groot deel van de mensheid onwennig en naar aanvoelen. Protest, chaos, paniek, het komt allemaal aan het licht in 2021. Handen in het haar, verder verstrikt in de matrix. De keuze is aan jou. Wat ga jij voeden (inclusief jouw (verdere) shift naar natuurlijk eten en drinken)?

Lief mens, zorg goed voor jou. Geloof in jouw kracht en jouw ZIJN. Het kan niet vaak genoeg herhaald worden, ook al voelt het misschien soms niet zo: je bent hier niet voor niets op dit moment op deze bijzondere en waardevolle planeet. DOE er iets mee… of ga lekker door waarmee je al bezig was.

Zie jeZELF als die prachtige eik, die sterk geworteld staat in onze mooie Moeder Aarde en daarmee niet alleen met haar, maar ook met het complete onzichtbare wortelnetwerk van alle andere bijzondere bomen op deze planeet verbonden is. Waarvan de takken tot de hemel reiken vol in verbinding met het Universum. Dé manier om in elke storm fier overeind te blijven staan.

Hele mooie en warme feestdagen en een fantastische start van het bijzondere jaar dat weer voor ons ligt.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos