Volle maan(d) 31 oktober 2020

Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten van bovenstaande foto. Zie hieronder welke kaart(e) je hebt gekozen en lees welke boodschap die kaart brengt.

(Heb je meegedaan via de mailing of social media, scrol dan direct naar beneden om de boodschap te lezen)

De boodschappen

1 Houd je dromen in leven

In deze tijd is het meer dan ooit belangrijk om dromen te hebben. Over jouw ideale gang van zaken, over hoe je wilt leven en met wie en waar. Dat je in die droom gezond bent, gelukkig, elke dag blij opstaat en jouw geluk kan delen met anderen, dat je jouw liefde voor alles wat leeft kan uitstralen en daarmee ook anderen aansteekt. Dat je misschien iets creatiefs hebt gemaakt, dat in de smaak valt bij anderen, of anderen inspireert. Jouw dromen zijn fantastisch!

Toch zit er ook een keerzijde aan en dat heeft alles te maken met geaard zijn en blijven. Door te dromen zet je wat je graag wilt of wenst in de ‘cloud’. Dat betekent dat deze ergens in het universum zweeft en het universum jou zal helpen om deze te manifesteren in de werkelijkheid, als deze in lijn is met jouw missie hier op aarde en voor jouw hoogste goed.

Droom je op de dag letterlijk te veel, je bent  regelmatig afwezig en zweeft net als jouw droom ergens, dan blijft de droom in de lucht hangen. Als je ervoor zorgt dat je goed geaard bent (en blijft, wat best een uitdaging is vandaag de dag), gewoon lekker met 2 benen op de grond of 2 voeten in de klei en zorgt dat je goed verankerd bent in Moeder Aarde dan heeft jouw droom een lijntje om in te dalen. Houd ook in de gaten of jouw droom te maken heeft met het ‘toe-eigenen’ van zaken. Het ‘hebben’ van dingen, zoals bijvoorbeeld veel geld of een dikke auto. De definitie die deze wereld aan rijkdom hangt, heeft namelijk meestal te maken met materiële zaken. Terwijl rijkdom in vele vormen tot je kan komen.

Daarnaast ben je misschien geneigd om jouw droom tot in detail vorm te geven. Je legt de lat altijd hoog en het moet allemaal perfect zijn volgens jouw hoofd. Geeft niet, want dat is gewoon een overlevingsmechanisme dat je jeZELF hebt aangeleerd om op deze planeet stand te houden. De beste dromen, zijn dromen waarin je de belangrijkste dingen specificeert, die bijdragen aan jouw geluk en waar je naar toe wilt. Daarna laat je de droom los en geeft deze aan het universum, zodat er meer dan genoeg ruimte is om voor jou het beste op jouw pad te laten komen. Alert zijn op wat jouw intuïtie jou aangeeft en daar dan ook actie op te ondernemen gaat je ernaar toe leiden.

En dan is er nog het item tijd. Alles geschiet op het juiste moment. Daarom is het zo belangrijk jouw dromen levend te houden. Iets wat nu onmogelijk lijkt, kan morgen ineens mogelijk worden of zijn. Je wordt waarschijnlijk uitgedaagd op een ander dingetje en dat is geduld. Geduld is een schone zaak, al mag het van jou allemaal vast heel snel. Als dingen te snel gaan, mis je de reis ernaar toe die vol zit met leermomenten, ontdekkingen, avontuur en magie. Dus houd levend die droom en vergeet niet elke dag eraan te denken en/of te werken op welke manier dan ook. Wedden dat het werkt. Vertrouw er maar op…

2 Vier de verschillen

Deze kaart is heel toepasselijk in deze bijzondere tijd. Alles is in beweging en lijkt tegelijkertijd voor velen ineens weer stil te staan. Iedereen heeft meningen, overtuigingen, weet precies hoe de vork in de steel zit, enz. Maar ja, wat is nou de werkelijkheid? De werkelijkheid is wat voor jou als individu voelt als waarheid en helemaal met jouw ZIJN resoneert.

Als je dat ongevraagd of gevraagd deelt met anderen zul je waarschijnlijk tegen weerstand oplopen. Dat mensen je niet kunnen volgen of begrijpen, dat ze het heel anders zien of dat ze hun waarheid aan jou willen opdringen. Lief mens, vier de verschillen betekent dat iedereen zijn eigen unieke waarde heeft met alles wat daarbij hoort en dat dat helemaal goed en prachtig is. Zelfs al staat het haaks op waar jij in gelooft en nastreeft. Zelfs al houd dat in dat iemand iemand anders van het leven beroofd. Ook dat heeft voor alle betrokkenen een functie evenals in het grotere geheel. Al is dat vaak heel lastig en moeilijk om te kunnen zien.

Iedereen heeft zijn eigen pad te lopen en maakt daarbij eigen keuzes. Kun je dat vanuit jouw onvoorwaardelijke liefdevolheid zien? Dan hoef je niemand te overtuigen en zijn er geen energie slurpende en verhitte discussies meer. Word je toch geraakt of kom je onverhoopt toch in een bepaalde situatie terecht. Liefde en licht vormen echt het antwoord. Hoe erg een situatie ook is, zet er liefde en (ver)licht(ing) in. Stuur het naar iedereen die betrokken is, of je nu kent of niet.

Jouw liefdevolheid is dusdanig sterk dat je het grotere geheel enorm helpt als je je hiervoor inzet. Dan een andere geval. Iemand probeert jou zijn of haar overtuiging/waarheid en vaak ook nog ongevraagd door de strot te duwen. De weerstand, die je waarschijnlijk voelt tot in jouw tenen, staat bij jou dan gelijk aan. Maar deze mens, instantie, of iets anders mag die overtuiging gewoon hebben (niets is voor niets). Past deze niet bij jouw waarheid en loop je er letterlijk op leeg, kap het dan liefdevol af. Zeg dat je waardeert dat deze persoon die kijk op dingen heeft, maar dat het voor jou anders voelt en/of is en dat jullie er niet uit zullen komen en vooral dat dat helemaal ok is. Als degene daar geen genoegen mee neemt, kun je jouw respect tonen door te zeggen dat je deze mens respecteert en dat dat wederzijds mag zijn.

Verlaag je niet, lief mens, door mee te gaan in boosheid of (negatieve) heftigheid. Het haalt je uit jouw kracht. Misschien iets waar je de komende maand aan kunt werken, want er zijn waarschijnlijk genoeg situaties op jouw pad waarin je hierin uitgedaagd wordt. Vier de verschillen, dat brengt een heel andere lading met zich mee.

3 Overvloedige oogst

Heb je de afgelopen maan(d) gewerkt aan jouw groei of aan jouw unieke gaven? Heb je beter gelet op wat jouw intuïtie en heb je die ook gevolgd? Heb je goed gezorgd voor jeZELF? Heb je gezorgd voor de natuur? Heb je bijgedragen door liefde, licht, dankbaarheid, enz. te verspreiden? Heb je anderen geholpen? Heb je stappen gezet om te gaan doen wat je eigenlijk al zo lang wil? Wedden dat het universum hiermee ingenomen is? Als je hebt gewerkt aan het bijdragen aan het grotere geheel op een constructieve en positieve manier, dan wordt dat opgemerkt en beloond.

Zie je golvende bewegingen die in deze kaart zijn verwerkt. Vergeet nooit dat alles wat jij op een goede en mooie manier in de wereld zet, op welke manier dan ook, meegenomen wordt in de energetische stromingen die er zijn. Het werkt ook andersom trouwens. Negativiteit wordt ook meengenomen en kent zijn effect. Wat je zaait oogst je, dus ‘it better be good’.

De kunst van het leven is in te zien dat alles wat jij zegt, doet, denkt, hoe je handelt een rimpeleffect heeft. Zelfs zo ver dat jij het niet kan zien of kan weten dat jouw inzet ergens op een heel ander vlak dingen in gang zet. En dat hoeft ook niet, want jouw hoofd kan dat toch niet begrijpen.

Chapeau voor jou! Omdat je de moed hebt naar jeZELF te kijken, stappen te zetten, de beste versie van JIJ, die er altijd al gewoon is, steeds verder naar buiten durft te laten komen. Ongeacht wat anderen daarvan vinden. Zet door, lief mens, volg jouw pad. Je staat er niet voor niets op. Laat dingen maar gebeuren, volg de flow, luister naar jouw intuïtie en de mooie verbinding die je hebt als spil tussen hemel en aarde.

Heb vertrouwen dat jouw proces uniek voor jou is en een overvloedige oogst zal opleveren. Dat kan in vele vormen. Persoonlijke groei, ontdekken wat jouw missie is, financiële zorgeloosheid, creaties die helemaal uit jou zijn gekomen, zonder dat je vooraf de vorm wist en/of combinaties hiervan.

Blijf lekker onderweg. Zie de reis, die je maakt, als avontuur. Een ontdekkingstocht. Voed jouw nieuwsgierigheid en geduld. Wellicht mag je nog wat vleugjes humor en luchtigheid toevoegen, want het leven is eigenlijk gewoon spelen. Maar alles op zijn tijd.

Hoe mee jij je afstemt op jouw intuïtie en hier actie op onderneemt, hoe kleurrijke de oogst zal zijn. Ga je deze maand daar lekker mee door? Het is je gegund.

4 Zoek schoonheid

In een wereld waar van alles op slot lijkt te gaan, waar het delen van beelden van terreur, ziekte, verdriet dagelijkse kost zijn, zou je bijna vergeten dat Moeder Aarde een paradijs is voor ons allen. Een plek vol schoonheid en magie. Als je buiten bent en je kijkt om je heen dan zie je dat er op dit moment een seizoenswisseling plaatsvindt.

In de natuur, maar ook in jouw leven wellicht en ook wereldwijd klopt verandering aan de deur. Wat gebeurt er met jou als je dagelijks gevoed wordt met negatieve input? Wat gebeurt er met jou als je alles wat een lage frequentie met zich meedraagt tot je neemt? Dat kan in de vorm van beelden en woorden, maar ook in de vorm van voedsel. Is dit alles wel zo gezond voor jou? Stiekem niet, en dat weet je, maar je kunt het niet laten om ‘op de hoogte’ te blijven. En zelfs al heb je al afstand genomen van wat er vanuit hogerhand naar beneden gepusht wordt, dan zijn er altijd andere mensen die jou vriendelijk bedoeld jouw neus toch in dat bakje chocoladevla duwen. Linksom of rechtsom, je wordt met de huidige wereld en wat daarin speelt geconfronteerd.

Wat ga je doen, lief mens? Weet dat er op dit moment veel universele tests zijn, waarin jij wordt uitgedaagd om jouw kracht te blijven staan, ook al staat de hele wereld in de fik.

De beste manier om dit te doen is: schoonheid zoeken. Daarmee wordt niet bedoeld je kop in het zand steken en net doen of dingen niet bestaan. Je kunt waarnemen, maar het wil niet zeggen dat je er iets mee hoeft te doen of het je te laten raken, zodat je in verdriet, zorgen of een ander naar gevoel schiet. Of misschien wel te min over jeZELF denkt.

Schoonheid zoeken heeft alles te maken met ZIEN hoe mooi jij bent, hoe mooi mensen om jou heen zijn, hoe mooi de natuur is, hoe de wolken van vorm veranderen, hoe de zon ondergaat, hoe geweldig mooi jouw omgeving wordt verlicht door de weerkaatsing van het licht van de zon via volle maan.

Schoonheid is overal om jou heen, altijd. Schoonheid ben jij. Een uniek stukje natuur met een zeer ingewikkeld systeem waar wij als mens nog steeds heel weinig van begrijpen, maar dat dagelijks functioneert. Zelfs al zorg je niet altijd even goed voor jouw lijf. Schoonheid is houden van jou. In welke vorm je dan ook in deze wereld staat. Laat je niet leiden door wat voorgeschoteld wordt als het ideale plaatje, want wie bepaald dat plaatje eigenlijk? Het zijn slechts een paar mensen die dit doen. Als je schoonheid zoekt en om je heen kijkt, dan zie je dat vrijwel niemand aan dat zogenaamde ideale plaatje voldoet, maar stuk voor stuk geweldig mooie mensen zijn.

Wat heb je trouwens aan een ideaal plaatje aan de buitenkant als de binnenkant misschien wel heel lelijk is? Schoonheid komt in combinaties. Zo binnen zo buiten. Als jij werkt aan jouw innerlijke schoonheid en deze ook erkent, straal je die uit en dan maakt het echt helemaal niet uit of je een voor jouw idee te dikke kont hebt, een blubberbuik, gek haar, of wat het dan ook is dat je misschien niet mooi aan jeZELF vindt. Schoonheid begint met tegen jeZELF te zeggen dat je mooi en goed bent, zoals je bent. Stoppen met jouw hoofd allerlei nare gedachten te laten creëren over wat er allemaal mis is en daar dan ook nog in te gaan geloven.

Lief mens, wat voegen al deze gedachten eigenlijk toe aan jouw welzijn? Wordt je er blij van? Nope. Word jouw kont er minder dik door. Nope. Dus waar ben je dan aan het eind van de dag? Precies op hetzelfde, sort of ontevreden punt, als waar je vanochtend mee opstond. Is dat werkelijk waar je jouw tijd hier op aarde aan wilt spenderen? Je hebt toch wel iets beters te doen?

Accepteer wie jij bent, herken en erken jouw schoonheid in alle facetten. Sterke en zwakke punten. Lichte en donkere eigenschappen. Mannelijk en vrouwelijk. Zet jeZELF in om jouw uniek ZIJN te koesteren in plaats van erover te oordelen. Het houd je van jouw pad. Het haalt je uit jouw kracht en het brengt je niets.

Als je jouw focus deze maand zet op het zoeken van schoonheid, zowel buiten als in jou, dan zul je zien dat dat zijn vruchten afwerpt. Net zoals de bomen in de herfst hun rijpe vruchten laten vallen om het grotere geheel te voeden of zichzelf te vermenigvuldigen (zie dit als het vermenigvuldigen van wat jij uitstraalt). Net zoals de natuur haar volle kleurenpracht van gekleurde bladeren laat zien, om ze daarna los te laten en als kale boom of struik in het winterseizoen te blijven staan.

Durf jij af te pellen? Durf jij diep in jouw ZELF op zoek te gaan naar jouw schoonheid en dan kaal (naakt), helemaal als JIJ in de winterkou, die letterlijk en figuurlijk om ons heen tot stand komt, te blijven staan zonder je door wie of wat dan ook in negatieve zin te laten beïnvloeden? Het is de moeite waard om het te proberen. De stap te zetten en de schoonheid van alles te zien.   

Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten van bovenstaande foto. Zie hieronder welke kaart(e) je hebt gekozen en lees welke boodschap die kaart brengt.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort boodschappen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

2020-10-17 update nieuwe maan kaartlegging

Gaia: wijsheid, weten en spiritueel doorgronden

Nieuwe-maan-kaarten-uitjebewust

Gaia is de krachtigste kaart van deze set kaarten van Toni Carmine Salerno. Gaia, Moeder Aarde roept jou! Ze heeft op dit moment heel veel liefde nodig aangezien alles op grote schaal letterlijk en figuurlijk uit zijn verband wordt gerukt. Lief mens, heb jeZELF lief en daarmee ook Moeder Aarde. Zet jouw licht aan, voel de liefde die er altijd is overal om jou heen. Help haar om te transformeren. Op de kaart staat een vrouw die helemaal opgaat in de boom. Het is haar diepe verbondenheid met alles wat leeft die haar de kracht geeft om zichZELF te ontdekken en lief te hebben. Dat is de wijsheid waar alles mee begint.

Je zet jeZELF vaak in de koelkast en vergeet dan de aandacht aan JIJ te geven die je echt nodig hebt. Aandacht voor anderen staat nog steeds bovenaan in jouw leven en dat mag nu echt veranderen. Door in de natuur of met de natuur bezig te zijn, kun je de liefdevolle verbinding, die je zoekt, herstellen en/of verstevigen. Je WEET het, diep van binnen, maar nu de actie nog of nog meer actie.

Moeder Aarde vraagt je om bij te dragen. Letterlijk door je in te zetten de wereld een mooiere plaats te maken en zorg te dragen voor alles wat leeft. Gewoon fysiek aan de slag. Of op jouw eigen manier genieten van al het moois dat de natuur al biedt. Je te verwonderen over de herfstkleuren, de rijkdommen die bomen neerstorten op de aarde, maar waarvan de mensheid de waarde is vergeten. Hazelnoten, beukennoten, walnoten, tamme kastanjes, paddestoelen, je kunt ze allemaal eten en het allemaal gratis beschikbaar… Pluk de laatste brandnetels voor zuiverende winterthee. Maak jouw tuin of balkon winterklaar. Of zet jouw huis vol met biologische planten, dat kunnen ook groenteplanten zijn en maak in jouw huis een wintergroentetuin. Zie je plastic of andere rommel liggen tijdens een wandeling in het bos, ruim het op. Echt, elke daad die jij verricht om de aarde te helpen wordt genoteerd en heb vertrouwen dat dit jou in jouw leven verder gaat helpen.

Het is niet zo, zoals wij ‘denken’, dat als je iets op 1 vlak doet er op dat vlak ook iets teruggedaan wordt. Het Universum en Moeder Aarde werken veel ruimer, breder, tijdloos en grenzeloos. Draag je ergens bij, dan gaat er ergens anders iets meer stromen, en jij kunt niet bedenken wat dat is of zal zijn. Probeer het maar, je zult het vanzelf gaan ervaren. En dan, dan begint of zet de weg van spirituele doorgronding zich voort.

Vanzelfsprekend mag je ook figuurlijk aan de slag. Zet de wereld in liefde, steek een kaarsje aan en wens verlichting voor alles wat leeft. De zucht van gebrek is zo duidelijk voelbaar overal, dat je daar ook last van kan hebben. Weet, lief mens, dat je ZELF elke dag de keuze hebt om hier in mee te gaan en te gaan zitten afwachten of er iets aan te doen. Het maakt niet uit hoe klein of groot het is, ALS je maar iets doet… Het is zo nodig, want deze kaart verschijnt niet zomaar.

Vandaar de 2e kaart: Amethist: transformatie, zekerheid, vertrouwen

Voor jou, voor iedereen om je heen, voor de hele mensheid, voor alles wat leeft, voor Moeder Aarde en het Universum. Alles is enorm in beweging en jij voelt dat vast. Er vindt een soort trouwtrekwedstrijdje plaats. De laatste hick-ups geven chaos, verlies, verdriet, enz. Laat je er niet van van jouw stuk brengen. Velen, velen zijn aan het ontwaken. Velen velen zullen inzicht krijgen in de illusie die ze volgen en bewust anders gaan kiezen. Laat de systemen, die gebaseerd zijn op angst en macht, hun gang gaan. Alles gaat zoals het moet. DAAR vertrouwen in hebben, is best een uitdaging en voor velen een test om niet mee te gaan in de lage frequenties die dit alles met zich meebrengt.

Vertrouwen mag dus bovenaan jouw lijst TO DO komen te staan. Vertrouwen in jeZELF vooral. Weet vanuit jouw hart dat je goed bent, zoals je bent, licht bent, liefde bent, een oneindige bron van energie die met alles in verbinding staat. Bekuipt jou het gevoel van angst, verdriet, pijn, zorgen, ongeloof (het kan toch niet waar zijn?), zet er verzachtende liefde tegenover. Weet dat zachte heelmeesters, stinkende wonden maken en daar stem jij toch zeker niet mee in? Daar ben je veel te krachtig voor.

Heb jij er het vertrouwen in dat alles mogelijk is? Of popt er meteen een maar of als op in jouw hoofd? Hoezo? Stop daar eens mee, lief mens. Je helpt er jeZELF niet mee en Moeder Aarde al helemaal niet. Onvoorwaardelijk vertrouwen is de basis die jou zekerheid zal bieden, in welke situatie je ook bent of terechtkomt. Daar ligt een stukje training voor de transformatie die je doormaakt of door mag maken. Want als je vol vertrouwen en vol overtuiging (deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden) gaat waar jij voor wilt gaan, dan gaat DAT ook vorm krijgen.

Blijf goed voelen onderweg of je nog in de juiste richting wandelt. Alles hoort in flow te gaan. Het is nu de tijd om jouw droom of dromen kracht bij te zetten en ervoor te gaan. De amethist is een krachtige steen die jou zal helpen vorm te geven en wegen kan ontsluiten, waarvan jij nooit kan vermoeden of nu nog ‘denkt’ dat het onmogelijk is. Alles is mogelijk! Het kan niet vaak genoeg herhaald worden. Nu hoef jij alleen nog te vertrouwen dat dit ook werkelijk zo is en verder het Universum en Moeder Aarde zorg te laten dragen over de exacte invulling, want alles geschiet op het juiste moment.

Dus lukt iets even niet, laat het even voor wat het is. Ook al voel je de druk dat je MOET presteren. Niet dus. Als je het toch doet, kost het je vooral heeeel veeel energie, die je veel beter en aan veel leukere dingen had kunnen besteden. Laat je niet stretchen door deze bijzondere tijd alsof je op een pijnbank ligt. Het leven is echt leuk en magisch. Het is aan jou om met het volste vertrouwen dit lichte en dansende leven te creëren…

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Hommel: in het net gevangen of toch niet?

Hommel uitjebewust

Een grote dikke hommel vloog onder het net van de kippenren (dit i.v.m. buizerds en ander roofvogels) zoemend heen en weer. Owjee, en ik schiet in de ‘ik moet je redden stand’.

Maar de hommel was veel uitgekookter dan mijn instant reactie. Gewoon even blijven hangen, rustig kijken hoe het zit, je gewoon omdraaien aan het nettouw, zodat je aan de andere kant komt te zitten en dan in alle vrijheid weg vliegen.

De parallel is zo prachtig
Aan welke kant van het net zit jij? Voel je je gevangen? Verstrikt? Heb je beperkte vliegruimte? Of laat je je die misschien opleggen door jezelf of wie of wat dan ook? Slaat de paniek soms toe? De angst voor wat gaat komen? Hang jij anstvallig ondersteboven vastgeklampt aan dat net? Dat net dat jouw vrijheid als mens en prachtig lichtwezen beperkt? Is het eng om de zekerheden en veiligheid, die het net lijkt te bieden, los te laten?

Lief, mens, ga er eens rustig voor zitten of hangen 😉. Sssttt. Sus jouw gedachten, die jou geen ruimte bieden om te zien. Doe als de dikke hommel. Zie hoe jouw situatie in elkaar steekt. Wat zou je anders willen? En geloof je ook dat het kan? En hoe zit het met vertrouwen?

De hommel, maakt zich niet druk. Kijkt rustig naar zijn situatie onder het zijn vrijheid beperkende net. En ziet de tweedeling van werelden.

Blijf jij rond zoemen en regelmatig tegen de uiterste hoeken of de bovenkant van het net botsen? En slaat dan teleurstelling, onmacht, verdriet misschien, wantrouwen in jeZELF en ook in de wereld toe? Hoezo?

Weet dat jij vrij bent om te doen en laten wat jij wilt. Dat je daarvoor misschien concessies moet doen, weegt altijd op tegen het zeer en de blauwe plekken van de steeds terugkerende botsingen, die jouw ZIJN beurs en murw maken. Week en niet meer in staat om je te verzetten en te zien.

Sta op, lief mens, je hoeft alleen maar te zien dat het niet de touwen van het net zijn die jou beperken. Een net bestaat immers vooral uit openingen, waar je zo, of misschien in iets afgeslankte vorm, zo doorheen kunt… #omdenken.

Maak jij je los? Draai je het (of jezelf) om? De hommel liet zo mooi zien, dat de beperkingen, die we ervaren, al dan niet door jezelf of anderen opgelegd, jou niet hoeven te beperken om in vrijheid te kunnen bewegen en uit te vliegen naar dat waar jij je helemaal fijn bij voelt… Een mooie dag gewenst!

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

De Hoornaar

Hoornaar uitjebewust
Afbeelding van Krzysztof Niewolny via Pixabay

Groot ben je, geel met zwart ben je en ook oranje, onderdeel van de wespenfamilie. Jij Hoornaar, bent een bijzonder beest, dat net als alle andere dieren een rol heeft in het bijzondere ecosysteem van Moeder Aarde. De Europese hoornaar zoemt luid en duidelijk al een tijdje rond in de natuur. Ze dood andere insecten, zoals bijen, libellen, spinnen, muggen, vliegen, vlinders en rupsen met haar angel en is daar heel bedreven in. Wij mensen zijn vergeten welke rol de Europese Hoornaar heeft en zien haar vooral als bedreiging en verwarren haar vaak met de Aziatische variant.

De Aziatische Hoornaar heeft het vooral gemunt op bijen, waardoor hele bijenvolken verdwijnen, maar daarover straks meer. Hoornaars eten de insecten niet zelf op. Het zijn zelfs geen vleeseters, maar suikereters. Wat gevangen wordt, wordt tussen de sterke kaken vermalen en vervolgens aan de larven gevoerd, die in het ronde nest dat hoog bovenin bomen hangt (buiten bereik van de mensheid vaak) gevoerd. Vervolgens maken de larven hiervan een soort suikergoedje en dat eten de hoornaars dan op, zodat ze weer brandstof hebben om te kunnen vliegen en vangen. Verder staat, net als bij de gewone wesp, zoetigheid op het menu. Rijpe vruchten vooral, omdat daar veel suikers in voorkomen.

Giftige en stekelige situaties
Soms zit je in een situatie waarvan je weet dat die niet gezond voor jou is. Maar een uitweg is er momenteel niet. Je bent er gewoon in terecht gekomen al dan niet vanuit een bepaalde verwantschap met iemand. Je ziet het als jouw plicht om bijvoorbeeld voor iemand te zorgen. Dienstbaarheid is een prachtige eigenschap, maar niet als je jeZELF daarbij wegcijfert. Of je bevindt je in een familiesituatie waarbij jij op de een of andere manier altijd ergens tussen staat of de vreemde eend in de bijt bent. Ouders die je niet begrijpen en je voldoet nooit aan hun verwachtingen. Andersom doen zij dat ook niet aan die van jou. Zie, lief mens, dat zij niet beter kúnnen en hou van hen om wie ze zijn. Dit kan ook het geval zijn met broers en zussen.

Of binnen een groep mensen (vrienden, collega’s). Ben jij degene die de klappen opvangt? Als je hoger afgestemd bent, dan is het leven hier op aarde niet eenvoudig. Mensen voelen jouw energie, maar kúnnen die niet plaatsen, waardoor de meesten in plaats van liefdevol met jou bijzonderheid om te gaan, je gaan sarren of in een hoekje proberen te duwen. Echte liefdevolheid is in de zielen van een klein deel van de mensheid meegekomen. Ongeveer 80% van de mensheid maakt net pas kennis met wat liefde is en daardoor is het gat gewoon te groot om jouw intenties, acties, woorden te kúnnen begrijpen.

Wat doe je? Wat word je voorgespiegeld, zodat je ervan kan leren? Elke situatie, hoe giftig voor jouw ZIJN ook, kun jij het hoofd bieden. Het gaat erom in hoeverre je deze laat binnenkomen bij jou en in hoeverre je je laat beïnvloeden in jouw dagelijks ZIJN door deze situatie.

Blijf jouw pad volgen
Lief mens, het enige dat het universum en Moeder Aarde jou vragen is jouw pad te volgen. Vast te houden aan wat jij belangrijk vindt, waar jij blij van wordt. Goed voor jeZELF te zorgen. En dat alles zonder anderen te bezeren. Je zult dus mogen leren om te laveren, maar zonder van jeZELF af te gaan. Waarbij je als eerste goed op jeZELF past en zorgt dat jou niets tekortkomt (nee, dat is niet egoïstisch, maar broodnodig, wil jij stand kunnen houden), maar ook jou ‘verplichting’ richting de situatie niet hoeft te verzaken en in volle liefdevolheid aandacht aan die situatie kan geven, ook al strookt die misschien helemaal niet met jouw kernwaarden, overtuigingen, inzichten.

Als je dat met de hoornaar vergelijkt, dan kun je het zien, zoals deze bijen probeert aan te vallen. Ze gaan, vaak met meerdere voor een bijenkorf, -nest, of hol in de boom of muur hangen en wachten de bijen, die terugkeren naar hun veilige haven, op. De bijen hebben moeten leren om volgens een bepaalde vliegkunst veilig binnen te komen, zonder ‘gepakt’ en ‘geprikt’ te worden door de hoornaar. En weet je wat zo gaaf is… het lukt ze ook gewoon. Zo kun jij ook omgaan met elke situatie. Voel wat aan jouw veilig ZIJN bijdraagt en wat niet. Voelt iets niet ok, ga er dan niet in mee.

Weet dat er getracht wordt door hoornaars jou uit jouw comfortzone te trekken. Je te verlagen tot gedrag, waar je al levens geleden afscheid van genomen hebt, maar waar je nog wel makkelijk in kan schieten ter verdediging of overlevingsmechanisme. Gewoon, omdat je dat gedrag hebt gedownload uit de cloud, waar alles wat jij ooit geleefd hebt beschikbaar is, en hebt moeten toepassen in deze bijzondere wereld om stand te houden.

Maar diep in jou, weet je dat het niet resoneert. Het niet klopt. Je het niet (meer) wilt. Doe het dan ook niet meer. Je kunt nog beter zwijgen en je niet verlagen, dan met vuur de ander het zwijgen toe te brengen en te schieten in lelijkheid. Een uitdaging en een lastige. Maar probeer het, want de nieuwe wereld biedt geen ruimte voor dit soort uitspattingen.

Zoals het aantal hoornaars wereldwijd toeneemt, nemen ook dit soort uitdagende situaties toe. Daar waar je vroeger als bezig bijtje lekker kon rond zoemen, wordt dat steeds lastiger. Er wordt je echt gevraagd dicht bij jouw ZELF te blijven, wat voor capriolen de hoornaars ook uithalen. Ga je ermee aan de slag? Het is goed voor jou en ook voor het grotere geheel, want als bouwer van de nieuwe wereld hebben jouw kracht en licht een enorme impact op de groei die mag plaatsvinden. Vergeet dat nooit.

Dag en nacht in touw
Daar waar veel dieren een dag- of nachtritme hebben, is de hoornaar een ware robotachtige killing machine. Die vliegt gewoon dag en nacht door op jacht naar eten voor het nest. Zo heeft het dier een voorsprong op andere insecten, die wel van hun nachtrust genieten. Het aantal hoornaar populaties groeit hierdoor gestaag. Terwijl de hele insectenwereld steeds verder afgebroken wordt, vooral door menselijk toedoen en ook door de hoornaar, die met hoe meer ze zijn, steeds meer schade aanricht als het om insecten gaat die belangrijk zijn voor het in stand houden van de natuur.

‘Vespa velutina kwam in 2004 naar Frankrijk, vermoedelijk in een lading Chinees aardewerk’ (Bron: Wikipedia)

De parallel is heel duidelijk met wat er in de wereld gebeurt. Het is niet veroordelend, maar een feitelijke waarneming. Als je de hoornaar vergelijkt met hoe de mensen in de Aziatische wereld gedwongen worden te leven en de overige insecten met de mensheid in de rest van de wereld, dan weet je wat er gaande is. Zij, die als een soort robots, dag en nacht moeten door werken, nauwelijks vrije dagen of vakantie hebben, hebben inmiddels een hele grote voorsprong opgebouwd ten opzichte van de rest van de wereld, die gemiddeld zo’n 38 uur per week werkt en letterlijk en figuurlijk lekker aan het slapen is.

Terwijl er ondertussen hard wordt gewerkt een mega imperium tot stand te brengen, dat niet zo’n prettig vooruitzicht heeft als je niet in dat systeem opgenomen bent. Wakker worden!!! Wrijf de slaap uit jouw ogen en zie wat er zich op het grote toneel afspeelt. De rest van de wereld is te vergelijken met de rest van de natuur, die door de hoornaars verwoest wordt. En wij als lieve bijtjes, vlinders en libellen maar vrolijk door fladderen. Wat kan ons nou gebeuren?

Parallellen met de 2e wereldoorlog en andere afschuwelijke oorlogen, waarbij volken het veld moesten ruimen, zijn gewoon te trekken. Alleen geschiedt het nu niet vol in het zicht. Lief mens, doe alsjeblieft jouw huiswerk. Ga op zoek waar het grootste Aziatische land ter wereld mee bezig is en trek vervolgens jouw plan om hun plan niet te laten lukken. Koop zo min mogelijk afkomstig uit dit land.

Wist je trouwens dat 90% van de medicijnen, die in onze apotheken liggen uit dit land afkomstig zijn? Dat vrijwel alle zaden (gemanipuleerd) voor groenten en dergelijke hier ook vandaan komen? De meststoffen, die gebruikt worden in de landbouw en waarschijnlijk ook in jouw achtertuin (lekker goedkoop bij Action), hetzelfde verhaal. Hoe makkelijk wil je de overwinning behalen? We consumeren letterlijk en figuurlijk als zoete koek wat ons wordt voorschotelt op welke manier dan ook. En het sluimert. Onder de oppervlakte. Het gaat om de optelsom, waardoor uiteindelijk heel veel mensen langzaam maar gestaag ziek worden. Lief mens, kies a.u.b. bewust wat je koopt en waar je jouw lichaam mee voedt (Levensstijlgids en De nieuwe (W)Aarde).

Veel gezoem, weinig wol
De hoornaar maakt een sterk zoemend geluid. Alsof er een vliegende olifant aankomt. Dit kun je vergelijken met hoe de mensheid in de 3e dimensie zich dagelijks gedraagt. Veel geluid en geroep (ego en soms ook vanuit macht), maar weinig adequaats dat bijdraagt. In hoeverre wil jij hier nog deel vanuit maken? Dat is the main question. Kan het ook anders? Heb je wel eens gevoeld over hoe je jouw leven kan inrichten, buiten deze ‘schreeuwerige’ wereld om? Je hoeft hem niet te negeren, want dat is struisvogelpolitie en daarvan hebben we al genoeg in deze wereld, maar je kunt elke dag bewust kiezen in hoeverre je er mee om wilt gaan.

Wat is voor jou energetisch behapbaar? Luister je wel goed naar je ZELF? Neem je waar, dan is dat prima, maar laat je alles helemaal binnenkomen, dan is er werk aan de winkel. De derde dimensie is erop gericht angsten te voeden, zodat de machtsstructuren in stand blijven. Daartoe worden via alle mogelijke on- en offline kanalen (dat kunnen ook andere mensen zijn, die wat zij weer gezien hebben met jou delen) dingen (vaak beelden, want die blijven beter hangen) gedeeld, die jouw emoties, zoals boosheid, onmacht, teleurstelling, verdriet om wat je ziet, terreur, angst, paniek, eenzaamheid, gewelddadigheid, machtspelletjes, grote onwetendheid waardoor jij je opwindt, zorgen makende informatie en zo nog veel meer lage frequentie stimulerende zaken geprikkeld. Als je voelt dat dit je te hard raakt, dan mag je selectiever worden. Het harde gezoem dempen om zelf beter in jouw kracht te blijven.

Daarnaast kun je om hogere frequenties tegenover dit ‘geweld’ te zetten, zelf affirmaties maken voor de wereld. Een zacht liefdevol gezoem waar steeds meer mensen op aan zullen sluiten en dat zal aanzwellen om het harde gezoem van de hoornaars in deze wereld te overstemmen. Hoe meer zielen hierop aanhaken, hoe sneller alles zijn beloop zal krijgen. Zuiver omdat er maar 1 ruimte is die gevuld kan worden. Als deze ruimte meer met liefde en licht gevuld raakt, betekent dat minder ruimte voor al het andere dat Moeder Aarde en het Universum niet (meer) dient.

Creëer wat jij wilt
Dat geldt natuurlijk ook voor jouw eigen leven. Gedachtekracht op een liefdevolle en compassievolle manier ingezet heeft zoveel impact. Wat je vandaag allemaal zegt en doet, heeft invloed op hoe jouw leven er morgen uitziet. Geloof dit maar, want het is echt waar. Kun je je meer bewust zijn van alle negatieve woorden die je dagelijks gebruikt? Van het denken in tekorten in plaats van in overvloed en voorspoed? Of steeds maar herhalen wat je vooral NIET hebt in plaats van elke dag dankbaar te zijn voor wat je WEL hebt. Of jouw hoofd steeds maar te laten zeggen dat je niet mooi bent of dat je dat vast niet kan of dat het niet voor jou is weggelegd.

WIE zegt dat nou eigenlijk? Jij bent veel waard, lief mens, je bent alleen een beetje verstrikt geraakt en laat je eigenlijk keer op keer prikken door de hoornaar als een soort slachtoffer van jouw eigen leven. Maar je kunt ook ontwijken, zoals de bijen leren. Behendig worden in het creëren van wat JIJ wilt. Dan zul je merken dat jouw leven er stapje voor stapje heel anders uit gaat zien. Ga je ermee aan de slag? Het is belangrijk om er NU mee te starten…

Wegwerpnest
De hoornaar gebruikt het nest dat ze bouwen maar 1 keer. De bolvormige vorm kun je vergelijken met de aarde. Wat er nu in de wereld gaande is, is ongeveer hetzelfde. Alleen heeft de mensheid nog geen nieuw nest (andere planeet) waar een selectief gezelschap (3e dimensie, ikke ikke ikke en de rest kan stikken) naartoe gaat verhuizen als hier op aard de verwoesting compleet is. Wil jij dat het zover komt? Dat er een clubje verhuist, is helemaal niet zo’n slecht idee. Maar jij staat waarschijnlijk tussen degenen, die hier in de puinhopen achterblijft. De vraag is dus of je wilt dat dit plaatje gaat manifesteren of niet en op welke manier.

Moeder Aarde wacht op hulp. Jouw hulp. Om te zorgen dat de omslag, die zo nodig is, tot stand komt. De omslag, die vol staat van liefde voor haar en alles wat op en in haar leeft. Lief mens, hoe draag jij bij? Gedraag jij je hier en daar nog als hoornaar en prik je mooie dingen stuk, terwijl dat eigenlijk niet nodig is? Kijk eens naar jouw huishouden. Hoe vervuilend is dat? Kijk naar wat je koopt. Wat is daarvan de impact op grotere schaal? Kijk naar al dat plastic en ander afval dat je ‘gewoon’ in een zak gooit en dan verdwijnt het ‘ergens’. Kijk naar jouw waterverbruik en alle middelen die je hiermee wegspoelt, van de douche tot schoonmaaksop. Kijk naar jouw tuin. Is dat een paradijs voor alles wat leeft? Of kan je dat in hoornaarstaal geen biet schelen?

Echt, als de omslag tot stand mag komen, dan is het belangrijk dat je in jouw eigen leefomgeving (en ook daarbuiten als je wilt) je inzet om de energie anders te laten stromen. De wegwerp- en ‘ik koop wel een nieuwe’ maatschappij loopt ten einde. Het is beter dat jij nu al voorbereid bent om hier mee om te gaan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer de mensheid bereid is alle facetten van zijn of haar bestaan (het ZIJN en de letterlijke leefomgeving) onder de loep te nemen en daar gericht en met zorg actie op te ondernemen, dan kunnen er mooie dingen tot stand komen. Jouw leven zal meer in flow raken, want alles om jou heen gaat een andere energie dragen, inclusief jij ZELF. Wat zal dat een blijdschap opleveren, een letterlijke en figuurlijke zucht van verlichting en Moeder Aarde is het meer dan waard.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

170920 Inspiratiekaart Nieuwe maan

Wat is het lastig hè? Dat evenwicht of die balans te houden in deze tijd. Lijkt wel of alles alle kanten opschiet en je steeds sneller heen en weer moet hoppen van de oude naar de werkelijke JIJ en andersom. Een soort ‘hip hop, but you do not stop’ verhaal. Deze inspiratiekaart komt met een boodschap over balans, harmonie en ruimte geven aan.

De afgelopen tijd heb je waarschijnlijk previews gekregen. Momenten waarin je helemaal jezelf kon zijn en dat voelde zooo fijn. En pats boem, het volgende moment sta je weer met twee voeten volledig in de drek van deze tijd. Hoofd, hoofd, hoofd, To Do lijstjes, problemen (of liever uitdagingen) in het 3D veld. Er vinden bij velen grote dingen plaats, die energie vreten. Er wordt aan je getrokken, geduwd, gepusht om vooral in de afleiding te geloven, die je van je werkelijke pad afhoudt. 3D is druk bezig om je vooral met aardse zaken bezig te laten houden. En dan is er ook nog het hoofd en het hart. Hip hop. Hoofd wil regie, maar dat wil jij nie… (geen typefout).

Hart staat aan de zijlijn en gaat steeds meer open. Voel je het soms stromen? Die onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft in welk hoedanigheid dan ook? En in welke omstandigheid dan ook (als je nu naar de wereld kijkt en ziet wat voor angstvallige en paniekerige sprongen er gemaakt worden door de oude systemen, die dondersgoed ervaren dat licht en liefde keihard aan terrein aan het winnen zijn).

Jouw hart mag de centerspeler worden in het speelveld van jouw leven. Vanuit het centrum kun je namelijk alles overzien en iedereen zijn eigen rol laten vervullen, zonder te trekken, te duwen, te controleren (tja, dat overlevingsmechanisme zit waarschijnlijk ook in jou), te oordelen, te manipuleren en/of je als slachtoffer te gedragen. Ook dat kleeft nog (onbewust) aan velen, want in het verleden is er genoeg gebeurd. Dus je kunt beter zelf situaties naar jouw hand proberen te zetten volgens de regie van jouw hoofd, zodat je denkt te weten dat er niets ‘mis’ kan gaan. Of blijven hangen in jouw oude ZIJN dat je jezelf hebt aangeleerd, omdat je weet dat je het tot nu toe daarmee hebt gered. Je bent immers hier vandaag.

Maar toch klopt er iets niet. Voel je dat? Dat komt, omdat je steeds meer van jouw verharde gepantserde overlevingsgerichte buitenkant mag afpellen om meer en meer tot en volgens jouw eigen kern te leven. Het wordt steeds lastiger in stand te houden wat je altijd al deed en hoe je je altijd al gedroeg. Daar wringt wat en of je het nu leuk vindt of niet het wordt je getoond op welke manier dan ook. Ga je het nu anders doen? Jouw hart is hierbij de leidraad om uit de mangel te komen. Tenzij je het fijn vindt om steeds verder uitgewrongen te worden natuurlijk. Dat mag ook…

Dus, lief mens, loosen up. Dat is het enige dat deze nieuwe maan aan jou vraagt. Waarom maak je het jeZELF soms zo moeilijk? De wereld draait echt wel door. Situaties zijn situaties. Het is een mooie tijd om ruimte te geven, toe te kijken, mensen en situaties hun eigen rol te laten vervullen, waarbij je VOL vertrouwen hebt in de allerbeste uitkomst die maar mogelijk is. Moet je eens kijken wat er dan gebeurt.

Yin Yang. De focus mag je echt leggen op jouw ZIJN gewoon te laten ZIJN. Onvoorwaardelijk te vertrouwen op het universum en Moeder Aarde. Dat je geholpen wordt, dat je veilig en beschermd bent. Als je je daaraan overgeeft, komt er ineens rust binnenwandelen, die je wel nodig hebt na al dat gehobbel over het speelveld. En, wat vandaag niet lukt, lukt misschien morgen en anders overmorgen. Kijk waar je zin in hebt. Ga niet als een kip zonder kop rennen over dat speelveld, want je kunt geen keeper, voorman of -vrouw, spits en centerspeler tegelijk zijn. Als je je te veel in allerlei bochten wringt, voel je dat je van jeZELf afgaat.

Het is nu de tijd om elke dag die tijd voor jou te pakken. Te doen wat wel lukt, of waar je wel zin in hebt. Als iets niet lukt, ga dan dus ook niet zitten trekken en duwen, totdat je het misschien wel voor elkaar krijgt en misschien ook wel niet. Wat had je in die tijd voor andere zinnige dingen kunnen doen? Dingen, die ook bijdragen aan waar jij je nu bevindt en misschien ook wel aan een groter geheel.

Blijf je hangen in wat er allemaal NIET gelukt is? Of waar je vooral allemaal NIET aan toegekomen bent? En wat nou als je merkt dat iets niet loopt, je iets anders gaat doen, dat bijvoorbeeld ook op dat never ending To Do lijstje staat? Misschien kun je er dan aan het einde van de dag wel 3 wegstrepen, omdat je vanuit jouw gevoel hebt handelt en meer vanuit flow dingen hebt opgepakt, in plaats van te beginnen bij punt 1 met de nodige tegenwerking die erop zit en daar tijd aan te ‘verliezen’.

Voel, lief mens, wat je kiest om te doen en ook waar jouw lichaam behoefte aan heeft. De energieshifts zijn niet misselijk op dit moment. Geef dingen de tijd, zodat je op de beste manier kunnen ontwikkelen, manifesteren, integreren, enz. Echt, het werkt en je zult zien dat je veel meer energie overhoudt of hebt als je doet wat wel loopt/lukt.

Soms doe je wel 10 dingen tegelijk. Ook dat is herkenbaar voor velen. En dan ga je aan het einde van de dag zitten kijken en gaat jouw hoofd concluderen dat je eigenlijk niets af hebt gekregen. Lekker gevoel geeft dat hè? NOT! Echt, laat je je hierdoor uit jouw kracht halen? 1 je hebt veel energie en tijd verloren met het worstelen met dingen waarvoor de tijd toch nog niet rijp was en 2 dan ga je ook nog sikkeneuren. Tijd om hiermee te stoppen! Loopt iets niet, of half, stop er dan mee. Ga iets anders doen.

En voor degenen die met 10 dingen tegelijk bezig zijn. Goed werk. Je laat je immers leiden door wat zich ‘oppopt’, maar je mag wel oppassen dat je niet het grote plaatje (waar je wat voor doet) uit het oog verliest. Dat komt bij sommigen over als chaotisch, maar wat nou als jij nou eenmaal zo bent? En dat het half af is, is helemaal geen schande. Als je alles bij elkaar optelt weet je dat je veel hebt gedaan en als je vertrouwt (daar heb je dat vertrouwen weer) dat alles precies op het juiste moment af komt, dan kun je er ook nog helemaal blij mee zijn. Daar slaap je ook beter van trouwens.

En wat anderen ervan vinden? Maakt dat echt iets uit? Als jij anderen laat ‘schuiven’ om hun beste plek in het speelveld in te nemen, dan mogen anderen jou ook die vrijheid geven. Lukt dat die ander of anderen niet… Wiens ‘ding’ is dat dan? Niet twijfelkonten hoor! Dan haal je jeZELF alleen maar naar beneden en dat gaat weer ten koste van jouw yin yang.

Er zullen altijd mensen zijn die jou niet begrijpen en jij zult anderen ook niet begrijpen. En dat is helemaal niet erg, want iedereen is uniek en doet dingen op zijn of haar eigen manier om tot het beste eindresultaat te komen. Zowel jij als een ander kunnen dit vaak niet overzien. Waardoor je in vreemde situaties terecht kan komen. Maar als je elkaar de speelruimte biedt, dan komt er veel vanuit harmonie tot stand. En dat is toch wat telt?

Affirmaties die je kunnen helpen:

  1. Ik sta in mijn eigen ruimte
  2. Ik baken mijn eigen ruimte af met zelfrespect
  3. Ik geef anderen de ruimte
  4. Ik handel zuiver en vanuit mijn gevoel
  5. Mijn hart wijst mij de weg
  6. Ik ben veilig en beschermd

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

2020-08-29 Daginspiratiekaart: De heilige reis

20200829 Daginspiratiekaart De heilige reis uitjebewust
Uit: Gaia Orakel van Toni Carmine Salerno

Deze daginspiratiekaart geeft een een alles omvattend beeld van wat er nu gaande is en dat je de komende tijd lekker mag focussen op jouw eigen heilige reis. Alles is met elkaar verbonden, alles wat is, was en zal zijn en dat in veel parallelle werelden tegelijk.

Hoe staat het met jouw heilige reis?
Ben je lekker op weg? En merk je ook dat je groeit, snel, als je je overgeeft aan de flow van het moment. Het is prachtig als je volwaardig durft te vertrouwen dat alles altijd goed komt. Dat je jouw hoofd kan loslaten en volledig vanuit jouw gevoel kan ZIJN en dat terwijl er om jou heen chaos wordt gecreëerd. HOE sta jij in de storm? Laat je je mee slingeren? Of sta je kaarsrecht in het stille oog en laat je de wind lekker razen?

Pak de test
Ieder van ons krijgt testen op dit moment. Om stand te kunnen houden, wat er ook om jou heen gebeurt. Het zijn geen tegenslagen, het zijn leermomenten om wat jou (weer) voorgespiegeld wordt op een andere manier aan te vliegen. Om te laten zien dat je geleerd hebt, dat je je eigen angsten steeds beter de baas wordt, dat je steeds meer vanuit liefde kan leven en laten leven.

De zomer loopt naar de herfst. Vruchten vallen van bomen, blaadjes gaan verkleuren en zullen straks loslaten om gezellig in een geweldige kleurenpracht naar beneden te dwarrelen. Wat een feest die herfst! Ook jij mag loslaten in de komende tijd om jouw transformatieproces door te laten zetten. In volle kleurenpracht wel te verstaan. Niet vanuit een dorre angst.

Loop jouw eigen weg
Je gaat je steeds meer beseffen dat iedereen zijn eigen weg loopt. Jouw geliefden (ook kinderen en ouders) Hou maar op met het proberen te controleren. Je uit de naad te sjouwen en zelf met de lege batterij achter te blijven. Of met een lege mand met appels, als we het dan toch over de herfst en de pluktijd hebben. Tegen de tijd dat jij dorst krijgt en je zelf een appeltje voor de dorst wilt, mag je NIET meer constateren dat je WEER geen appel(tjes) voor jeZELF hebt bewaard, maar alles hebt ‘weggegeven’.

Verantwoordelijkheid
Leg de verantwoordelijkheid daar waar hij hoort. Jij die van jou en zij die van hen. Grenzen aangeven hoort daar gewoon bij. Toegeven, je schikken, doen wat anderen zeggen, tegen jouw eigen ZIJN in is gewoon NIET de bedoeling. Ongemerkt zet je jeZELF in een soort slachtofferrol en houdt die vol verve in stand. Zie je het? Voel je het? Lief mens, niet meer doen hoor! Jouw lichtenergie is veel te hard nodig voor jeZELF en voor de wereld als geheel. Zeker met de stormen die op komst zijn (kun je de metafoor zien?).

Vanuit jouw kracht
Je mag echt werken aan volledig in jouw kracht staan én blijven, zodat de levenscycli zich vanuit flow kunnen voltrekken. Er zit beweging in alles. Waar wil jij landen? Wat is jouw droom? Hoe richt je jouw leven daarop in? Er is zoveel ruimte voor buiten de gebaande paden, buiten jouw comfortzone. Buiten. Ja, buiten gebeurt het. Blijf je hangen in de mijmeringen van de zomer? Of ga je mee? Lekker spelen in de herfst? Als je de lessen, die je voorgespiegeld worden, ziet en er vooral iets mee DOET in deze bijzondere tijd, dan krijgt alles vorm vanuit een natuurlijk ritme en weet je vanuit jouw hart dat je op jouw eigen unieke heilige reis bent. En dat is werkelijk magisch!

Affirmatie:
Ik ben de rust in de beweging.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

20-08-14 Daginspiratiekaarten

De heilige berg
In de chaos van vandaag de dag is het belangrijk om jouw rust te bewaren. Op de top van jouw berg te klimmen en over de omgeving uit te kijken. Het overzicht dat je aangeboden wordt te zien. Daar waar je nu bent, waar je heen mag, zonder je te laten beïnvloeden door wat zich daar beneden allemaal afspeelt.

Daar boven op die berg zit je hoog en dichter bij het Universum, ZONDER het contact met Moeder Aarde te verliezen. Het is eenzaam aan de top. Dat kan je een gevoel van verlatenheid opleveren of de behoefte om eindelijk die gelijkgestemden op jouw pad te ontmoeten. Het zit allemaal al in de pen.

Maar het vraagt van jou wel om tot actie over te gaan en de twijfel die je zeker hebt te passeren. Door stil te staan in vertwijfeling, kom je niet bij de top.

Last met keuzes maken? Elke keuze die jij maakt is ‘gewoon goed’, want welke keuze je ook maakt, uiteindelijk ga jij de weg die voor jou bestemd is en komt bij jouw doel uit. Het maakt niet uit of je nu linksom of rechtsom de tocht naar jouw mooie bergtop aanvaart, als je maar gaat klimmen. Dus hup, in de benen en vooruit.

Jaguar
De jaguar is meester in het oerwoud. Zie je even de weg niet op dit moment? Er is er zeker 1. De jaguar zal je helpen om de ongebaande paden vrij te maken en obstakels uit de weg te ruimen.

Dit krachtige dier kent donker en licht en beweegt zich hier heel gemakkelijk tussen. Hij is niet bang, want hij weet dat hij altijd beschermd is. Angst verlamd. Het laat je stilstaan, terwijl je gracieus en geruisloos mag voortbewegen.

Vraag je eens af waar jij je nog van mag bevrijden. Loslaten en eens en voor altijd mee af te rekenen. Wat draag je al veel te lang in jouw rugzakje mee en vraagt nu om aangekeken te worden en lost te laten? Vanuit nieuwsgierigheid wel te verstaan.

Het is immers juist daar waar angst zit waar je veel te winnen hebt en de onzichtbare weg vrij kan maken. Pak jouw moed bij elkaar en ga jouw grenzen verleggen door jouw instinct te volgen. Ook al moet je hiervoor eerst even door een donker overwoekerd stuk van jouw ZELF.

Het is nu de tijd voor groei en het brengen van licht in de duisternis. De jaguar staat aan jouw zijde. Vertrouw daar op en je zult zien dat daar waar het licht weer kan schijnen er ruime ontstaat voor nieuw leven, dat jou op welke wijze dan ook zal verrijken.

Kaartenset: Het mystieke sjamanen orakel kaarten set

Volle maan(d) 3 augustus 2020

Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten van bovenstaande foto. Zie hieronder welke kaart(e) je hebt gekozen en lees welke boodschap die kaart brengt.

(Heb je meegedaan via de mailing of social media, scrol dan direct naar beneden om de boodschap te lezen)

De boodschappen

Lief mens,

Hieronder de boodschappen van de volle maan(d) kaartlegging van gisteren. Ik hoop dat de kaarten jou weer mooie inzichten geven, waar je aankomende maand weer verder mee kan.

1 Houd je dromen in leven
Hoe staat het met jouw dromen? Wat is daarvan uitgekomen? Wat wilde je ook alweer toen je klein was, of zit er al tijden in jouw hart? En de grootste vraag: hoe ver ben je daar nu mee? Lief mens, kijk eens naar het leven dat je leidt, of lijdt. Is het zoals je het wenst? Ja? Helemaal goed. Nee? Dan is het NU de perfecte gelegenheid voor verandering. Voor jeZELF kiezen. De weg inslaan op weg naar jouw droom. Oei, daar moet je ook dingen voor laten misschien of afscheid nemen. Durf je dat wel? Deze kaart stimuleert je keuzes te maken die in lijn zijn met jouw diepste ZIJN. Ben je nog niet ‘vrij’ genoeg om volledig voor jouw droom te gaan, ga dan verzamelen wat je nodig hebt om deze meer vorm te geven, zodat je straks op het juiste moment klaar bent voor vertrek. Kinderen zien het leven als een groot avontuur en stappen onbevangen de wereld in. Of dat nou letterlijk of figuurlijk is. Daar mag je best een vleugje van toevoegen aan jouw leven op dit moment.

2 Vier de verschillen
Iedereen is uniek! Dat weet je ook, maar soms is het best lastig om te accepteren, te respecteren en anderen in hun waarde te laten. Toch hoort dit bij jouw groei. In plaats van je te storen, te pulken, te trekken en te duwen aan een ander, is het veel mooier om het eens in een ander licht te zien. Te vieren dat je NIET hetzelfde bent. Ieder een eigen kijk op het leven heeft en een eigen waarheid. Het mooiste is dat dat allemaal kan en mag. Dus waarom zou je energie steken in het ‘boetseren’ van de ander als deze daardoor van zijn eigen waarheid af moet stappen. Lief mens, dit gedrag voegt niets toe. Vroeg of laat schiet de ander toch weer terug in wie hij of zij werkelijk is en zit jij misschien wel met lege handen. Ga jij aan de slag met te leren dat anderen verschillend zijn, maar dat zij net zo perfect zijn als jij? Dan kun je elkaar versterken of elkaar ruimte bieden en onvoorwaardelijk van elkaar houden. Of dat nu om een partner, vrienden, kinderen of familie gaat. Dat is pas meesterschap…

3 Ideale gang van zaken
Wat gloort daar aan de horizon? Een fantastische toekomst. Helemaal in lijn met jouw ZIJN. Om er te komen, zijn diverse wegen mogelijk. Zie je het schip op de kaart? Word het woelig of niet? Dat is de vraag. Vaar je de berg op of met de stroom mee? De ijsbeer laat je zien dat jij ijskoud de beste bent is alles wat je maar wilt bereiken, de leeuw geeft jou hiervoor de kracht, maar de flamingo staat vaak op 1 been en is daardoor niet altijd even goed geaard. Dat betekent dat jouw dromen wel eens te groot of te veel omvattend zijn. Dat je het overzicht verliest, of verzand in verzamelen, letterlijk (spullen) of figuurlijk (vooral informatie (hoofd) en geen wijsheid (hart)) Toch is er een vaarroute. Die vraagt wel van jou dat je niet te snel wilt hoe enthousiast je ook bent. Blijf in de flow die het leven jou biedt, want alles geschiedt op het juiste moment. Dat kan alleen als je goed blijft VOELEN en wat je moet of mag doen in behapbare stukjes hakt. Stapje voor stapje gestaag vooruit dus. Begin ergens, en voel daarna wat de volgende stap mag zijn. Dan laat je het universum alle ruimte om stukje bij beetje dichterbij te komen…

4 Intuïtie
Je bent verbonden met alles wat leeft. Dat laat deze kaart jou op een hele mooie manier zien. Niet alleen hier op aarde, maar ook daarbuiten. Alles is immers energie. Als je ‘opengaat’ dan kan het wel eens zo zijn dat er zoveel indrukken/inzichten indalen dat je de rode draad een beetje kwijt raakt. Er is dan maar 1 manier om op de juiste weg te blijven en dat is jouw intuïtie te volgen. Te luisteren naar de zachte stemmetje dat jou liefdevol influistert wat te doen of welke keuze te maken. Als je vanuit jouw intuïtie handelt, handel je het meest zuiver en zijn de meest fantastische dingen mogelijk. Let ook op de signalen om jou heen. Dieren, wolken, tijden/cijfers, plaatjes, woorden. Er wordt met jou gecommuniceerd op bijzondere manieren, die niet zomaar over het hoofd kan zien, zolang je jouw hoofd maar niet de regie over jouw leven geeft. Lief mens, je mag echt gaan leven naar jouw hart en (nog beter) leren luisteren naar wat dat ingeeft. Hoe fijnmaziger jouw je hierop afstemt, hoe magischer alles wordt.

5 Doe een wens
Ja, je mag weer een keer! Een wens doen! Een mooie, 1 die goed is voor alles en iedereen, dus ook voor jeZELF. Hoe fijn is dat? Jouw inspanningen worden gezien en hier is de beloning. Als je wenst in lijn met jouw ZIJN, dan is de manifestatie een kwestie van tijd. Formuleer jouw wens goed. Wees niet té snel. Zet hem eerst even op papier. Is hij alles omvattend? Is hij positief (dus geen woorden als niet, geen, on- erin)? Houd hem vooral kort en bondig anders raken ze boven in de war. En… kies jouw woorden zorgvuldig, zodat het universum alle ruimte heeft ‘de rest’ voor jou in te vullen op de beste manier. Maak er een mooie wens van! Het is je gegund.

6 Avontuur
Deze kaart geeft aan dat het tijd is voor een avontuur. Je hoeft niet jouw koffers te pakken en meteen de wereld over te trekken. Dat wordt in deze tijd ook een beetje lastig. Maar avontuur is iets nieuws, iets anders, even weg of doen wat je nog nooit eerder gedaan hebt. Ontdekken, nieuwsgierig zijn naar het onbekende. Waar liggen jouw gaven? Als je rond blijft draaien in de draaimolen van het leven wordt je uiteindelijk dolgedraaid. Stap er eens uit. Kies eens voor de achtbaan, de wildwaterbaan of de ballentent. Er liggen mooie kansen op jou te wachten, als je stappen durft te zetten tenminste. Kleuren binnen de lijntjes is namelijk helemaal niet wat bij jou past, al doe je dat wel netjes. Niet voor jeZELF, maar vooral voor anderen. Lief mens, deze kaart stimuleert je om jouw eigen tekening eens te maken. Weg met die ‘inkleurplaten’. Maak jouw van jouw leven jouw eigen ontwerp. Wedden dat dat veel meer vreugde, blijdschap en ja, ook avontuur oplevert… No time to waste.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Zomerzonnewende + nieuwe maan + ringvormige zonsverduistering

Het eerste half jaar van 2020 zit er alweer bijna op. Er staat weer iets bijzonders te gebeuren. 20 juni vindt de zomerzonnewende plaats. 20-06-20 = 1 en 0. Als je iets van computers weet, dan weet je dat dit hele gebeuren is opgebouwd uit 1-tjes en 0-lletjes. 1 staat voor nieuw, 0 bekrachtigd 1.

Voor jou tijd om eens te kijken waar je stond op 1 januari 2020. Waar sta je nu? Waar wil je naar toe? Wat is gelukt en wat vraagt nog afronding, verdieping, verbreding, ontwikkeling? Heb je (voldoende) actie ondernomen op de stappen, die je je had voorgenomen? Of zit je nog steeds in de repeatmodus? Blijven zitten waar je zat, terwijl de jas je allang niet meer past?

Tijd voor actie, lief mens. Je kun veilig op dat hobbelpaardje blijven zitten, maar de draaimolen blijft in rondjes draaien. Ik hoor: ‘I want to break free’. Zelfs het hobbelpaardje, waar jij op zit, wil losbreken uit de carrousel.

Bron Wikipedia:

De zonnewende (Latijn: solstitium oftewel zonnestilstand) is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt. De zon staat dan recht boven een van beide keerkringen: de Kreeftskeerkring in het noorden of de Steenbokskeerkring in het zuiden.
Naarmate de zon schijnbaar in de richting van de Kreeftskeerkring beweegt, worden de dagen op het noordelijk halfrond langer en op het zuidelijk halfrond juist korter. Wanneer de zon schijnbaar naar de Steenbokskeerkring beweegt, is dit andersom. Deze schijnbare beweging keert letterlijk om op het moment van de zonnewende.

Het volgende is de nieuwe maan op 21 juni in kreeft en vindt er een ringvormige zonsverduistering plaats. Vlak achter elkaar. Zachtheid, zorgzaamheid voor jeZELF en niet alleen jouw lijf, maar ook alles wat afgesloten of afgerond mag worden, krijgt aankomende tijd ruimte, als jij dat toestaat tenminste. De losse eindjes, wat je donker vindt aan jeZELF of ook donker is (zonsverduistering), het mag allemaal ‘gezien’ en daar waar mogelijk verlicht of geïntegreerd worden. Waar je bij de zomerzonnewende uit cirkels mag breken, mogen hier cirkels/ energetische lussen juist sluiten.

Daar komt nog iets bij: Mercurius retrograde, die gestart is op 18 juni en loopt tot 12 juli OOK in het teken kreeft. Kreeft is een gevoelsteken. Emoties kunnen wisselend zijn. Van lichte ontvlambaarheid tot een enorme liefde voelen voor het grotere geheel en alles wat leeft en dan weer alles daar tussenin. HEFTIG! 

Pak het zoals het komt. Verwerk het, zoals het komt. Vraag jezelf niet te veel dingen af (hoofd). Integreer voelen nog meer als jouw leidraad voor ZIJN en probeer daar jouw dagelijks leven op in te richten. Hoe raar en vreemd de huidige wereld dat misschien ook vindt. Zet vertrouwen op alles: “Het komt goed.”

Als Mercurius retrograde loopt, dan is het geen tijd namelijk om grote beslissingen te nemen. Gewoon, omdat je niet alles helder kunt overzien. Geen contracten tekenen, geen nieuwe grote verplichtingen aangaan. Laat je er ook niet toe verleiden. Al heb je het gevoel dat je misschien het roer ineens volledig om wilt gooien. Wacht nog even.

Ga aan de slag met die losse eindjes. Dingen die al zo lang liggen of al zo lang op dat to do lijstje staan. Werk ze af. Het zijn vaak olifanten geworden in jouw hoofd, maar als je ze bij de hoorns pakt, zul je merken dat het allemaal wel meevalt achteraf. Heb je er daarom zoooo lang over gedaan? Dit niet doen, houd je alleen maar af van de versnelling naar nieuw, die jij mag doormaken. Dus hup hup, aan de bak.

Ook mag je gaan inventariseren, nieuwe plannen maken, of de plannen die er al zijn meer vorm laten aannemen, zonder die contracten dus te tekenen. Maar alvast ernaar toe werken is geweldig in deze periode. Als je het oude van jouw nek afgegooid hebt, heb je hier namelijk ineens tijd voor. Ook in jouw ZIJN komt ruimte. Hoe fijn is dat?

Ik weet dat velen het gevoel inmiddels hebben van: “Houd het nou nooit eens op?”. Jawel hoor. Beter is in zicht, maar vraagt inspanning en commitment. Geen losse flodders, geen gepunnik in de marge, maar wezenlijk aan jeZELF werken en aan wat jij wilt neerzetten in dit leven, waardoor jij er niet alleen profijt van hebt, maar ook het grotere geheel. Hoe meer jij hierop focust, hoe eerder je zult merken dat het vruchten afwerpt. Enneh, wees niet te streng voor jeZELF. Te hoge latten zonder training zijn namelijk niet te nemen. Zet hem op!

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

De Langpootmug

Afbeelding van diabolos via Pixabay

Fladder de fladder, een beetje richtingloos, geen rechte lijnen, ook een beetje hulpeloos soms, zo vliegt de langpootmug in het rond. Mensen schrikken van het koersloze gevlieg, want de langpootmug is best groot en je weet nooit welke kant hij op komt. Wat betreft zijn doen en laten, lijkt hij een beetje op de vlinder. Ook in het natuurlijke proces van eitje tot volwassen dier. Hoe ontpop jij je op dit moment?

De langpootmug is een heel interessant dier. Je ziet ze vooral in de schemer en in de nacht. Op het moment dat het donker begint te worden, worden ze aangetrokken door licht. Net als jij waarschijnlijk. De wereld en de agenda die daarbij hoort, laat zijn donkerste kanten steeds meer aan het licht komen en dat maakt dat jij het liefst zo dicht mogelijk bij het licht wilt verblijven in deze vreemde schemerige tijd. Dat je je, net als de langpootmug, in een veilige omgeving wilt verstoppen, waar licht brandt. Lief mens, weet je altijd veilig op het moment dat jij jouw lichtpad volgt. Er wordt echt voor jou gezorgd en je wordt beschermd.

Keuzes
Je staat waarschijnlijk voor een aantal keuzes. Welke richting kies jij? Of ben je een beetje stuurloos aan het rondfladderen, zonder jouw diepste wens te volgen. Haak je aan bij wat er voorbijkomt. De volgende relatie, de volgende baan. Word je de vlinder die in jou verborgen zit? Of de langpootmug? Beiden zijn goed en de keuze is yours. Maar als je diep van binnen weet dat je settelt voor minder dan jouw hoogste goed, wat doet dat dan met jou? Blijf je het oude in stand houden? Doorgaan, zoals je altijd deed? Of kies je voor verbreding, uitbreiding, verdieping, uitdaging en avontuur?

De langpootmug nodigt je uit om hier eens over na te voelen. Wat past bij jou? Ben je klaar voor de manifestatie in werkelijkheid van jouw missie, jouw levensdoel? Of ben je toch nog een beetje bang voor wat er komen gaat en kies je voor nu voor een tussenstop, een tussenfase om jouw beeld nog helder te krijgen en jouw gaven nog verder te ontwikkelen? Echt, alles is goed. Voel waar je aan toe bent en zie wat het universum je aanreikt. Even langpootmug blijven, voordat je werkelijk toe bent aan jouw vlinder ZIJN, is niet erg. De weg voordat je het bereikt duurt alleen wat langer.

Als je de kracht hebt om direct te gaan voor jouw hoogste goed, het vlinder ZIJN, weet dan ook dat sneller manifesteren ook hogere obstakels en heftigere processen met zich meebrengt. Ben je hier nu tegenop gewassen? Als het antwoord ja is, dan staat niets je in de weg. Is het nee, volg dan het pad van de langpootmug en neem de tijd.

Onopvallend
De langpootmug heeft een onopvallend uiterlijk. Niet voor niets. Vijanden zien hem daardoor gemakkelijk over het hoofd en daardoor wordt de soort in leven gehouden. Je ziet waarschijnlijk dat wat er zich in de wereld afspeelt niet het allerbeste is wat je je kan wensen. Als je gaven hebt, die verder kunnen zien, voelen of horen, dan zie je ook wat er op het spel staat en hoe het spel gespeeld wordt. Het liefst zou je opstaan. Van de daken schreeuwen dat de mensheid moet oppassen. Dat je ze wakker wilt schudden door ze letterlijk en figuurlijk aan hun oren te trekken om bij de les te komen die ze voorgespiegeld wordt, maar die ze (nog) niet voldoende kunnen ervaren. Lief mens, het is nog niet de tijd. De langpootmug laat je zien, dat je zeker vol in jouw kracht mag komen, maar om die breeduit in de wereld te zetten en vrijelijk te verkondigen, daar is het nog te vroeg voor.

Weet je hoe Moeder Aarde en het universum met jou communiceren? Nooit rechtstreeks! Altijd wordt de ‘via via’ op de meest bijzondere manieren gebruikt (Ja, ook de Harry Potter serie bevat waarheden tussen de regels door). Van het een kom je bij het ander. Niet alles is interessant. Selectief zijn, goed je voelsprieten uitzetten, is een vereiste. Veel informatie laten voor wat het is, want het signaal zit meestal in het eerste stuk.

Ook kan informatie je bereiken via verschillende mensen. Die zeggen een woord, dat jou ergens triggert, want dat woord ben je eerder tegengekomen in jouw leven of heel recent op een andere manier. Je kunt op dit moment hele belangrijke rode draden ontdekken die met jouw ZIJN verweven zijn en die jou richting kunnen geven voor vervolgstappen of het oplossen van ‘quests’ waar je mee worstelt en zo graag de antwoorden voor wilt vinden.

De langpootmug laat zien dat de wegen die het universum en Moeder Aarde gebruiken om met jou te communiceren en je verder te helpen op jouw pad en in jouw groei steeds verder uitgebreid worden, steeds verder reiken naarmate jij je ook verder ontwikkelt.

Weet ook dat de mensen die jou dat woord, dat beeld, dat filmpje aanreiken behoren tot het nieuwe netwerk dat zich mag ontvouwen, voordat het tijd is dat het zich in de openbaarheid mag tonen. Tot die tijd is de onopvallendheid van de langpootmug leidend. Geduld dus nog even… en werk aan jouw groei, het krachtiger worden van jouw ZELF en wat jij de nieuwe wereld te bieden hebt.

Hoe ver reikt jouw bereik
Als je geen ‘bereik’ hebt op jouw mobieltje, kun je hem niet gebruiken. Als jij je afsluit van jouw ware ZIJN en jouw mooie energetische gaven, dan voeg je niets toe. Waarom ben jij hier op aarde? De mug vertelt je over het verspreiden van liefde. De langpootmug gaat een stapje verder. Zijn lange poten kunnen namelijk veel verder reiken. Hoe zet jij jouw gaven in om het grotere geheel te dienen, waarbij angst volledig buiten beschouwing wordt gelaten? Alleen vanuit liefde creëren én verspreiden wat voor het hele bewustwordingsproces van de mensheid belangrijk is.

Jouw energetische bereik is groter dan je kunt vermoeden. Gebruik jouw lange poten om liefde in de wereld te zetten, op jouw eigen unieke manier. Door visualisatie van de nieuwe wereld, door creatie van teksten, schilderijen, spreuken, een prachtige tuin, alles is goed, zolang het bijdraagt aan het verhogen van de energetische transformatie van Moeder Aarde. Alles wat jou inspireert, inspireert ook anderen. Als voorgaande geen onderdeel van jouw taak hier zou zijn, dan was je hier nu niet geweest.

Ook kun je gemerkt hebben dat je veel meer opvangt dan normaal. Het uitrollen van het 5G-netwerk gebeurt ook op universeel niveau en het netwerk dat wij hier zien met de masten enzo, is slechts een slappe afspiegeling. Het kwam al wel eens voor dat je aan iemand dacht en dat die je dan ineens belt of een appje stuurt. Het gaat nu veel verder. Dezelfde woorden, dezelfde gedachten, dezelfde dingen meemaken. Wat al parallel aan elkaar liep, begint zich te openbaren. Leer hiervan, lief mens. Kijk wat zich ontvouwt. Oefen jouw telepathische skills. Het is niet toevallig wat er gebeurt.

Transformatie op alle fronten
De langpootmug is niet schadelijk. Tenminste in zijn volwassen fase. Van eitje, naar emelt (larve), naar pop, naar volwassen langpootmug, dat proces wordt doorlopen. Waar bevind jij je? In de larvenfase zul je geneigd zijn je ‘vol te vreten’. Niet alleen met allerlei informatie, maar ook met alles wat eetbaar is. In deze fase kun je schade aanrichten. Zowel energetisch als letterlijk door de keuzes die je maakt op het gebied van voeding. De larve bevindt zich in de grond en eet voornamelijk afvalstoffen. Je zou dat in de mensenwereld kunnen zien als het knutselvoedsel dat velen van ons tot zich nemen. Naarmate jouw bewustZIJN groeit en jouw ontwikkeling doorzet, zul je ook wat je voedt moeten aanpassen om het proces niet te stagneren.

Eenmaal gegroeid, stapt de emelt over op het eten van wortels en delen van grassen en planten die onder en net boven de grond uitsteken. Deze delen bevatten veel meer voedingsstoffen. Zie het als het overstappen op biologische producten, het liefst niet uit een fabriek. Eerlijke producten, die bijdragen aan het herstel van de aarde en daarmee ook aan dat van jouw ZIJN. Hoe zuiverder wat jij ‘inneemt’, hoe zuiverder jouw ZIJN wordt. En dat dan op alle fronten.

Op het moment dat de emelt zich in een pop verandert en zich terugtrekt in zijn cocon, begint een soort bezinningsproces. Vragen als: “Waar ben ik mee bezig? Wie ben ik eigenlijk? Wat doe ik hier?”, zijn veel terugkomend. Geduld, lief mens, het zal zich vanzelf ‘ontpoppen’ als de tijd daarvoor rijp is. Het enige wat jij hoeft te doen is je IN jeZELF te keren en de transformatie te absorberen en accepteren. Oef, dat is moeilijk hè?

Toch, als je vastberaden blijft en vertrouwt dat jouw weg een weg van licht en liefde is, komen de inzichten vanzelf. In deze fase ga je steeds meer rode draden zien in jouw leven. Dingen die je ooit getriggerd hebben, maar waar je niet wist waarom, vallen ineens in een soort keten van gebeurtenissen op zijn plek. Als je er de tijd voor neemt (niet onbelangrijk, want dat vergeten de meesten), krijg je meer inzicht in wat zich heeft afgespeeld en wat zich mogelijk kan ontvouwen.

Het is aan jou om het in deze coconfase de juiste energie mee te geven. Ook al voel je je regelmatig lamgeslagen en moe. Ook dat mag. Neem gewoon jouw tijd. Het is ook allemaal niet niets om van slapend naar een volwaardig liefdevol wezen te transformeren. Je mag dus ook best lief voor jeZELF zijn en de lat niet altijd zo hoog leggen, of te hard voor jeZELF zijn, of te veeleisend dat alles wat je anders wilt meteen binnen 1 dag gerealiseerd moet zijn en over dit alles wil je ook nog eens de controle hebben én houden (control freak).

Overgave
Lief mens, dat kán gewoon niet. Geloof jij dat de larve van de langpootmug in zijn coconnetje zit te hersenspinselen? Dat hij druk is met zich zorgen maken over hoe hij er straks uitkomt? Nee joh! Het is een natuurlijk proces waar hij zich vol vertrouwen aan overgeeft. Ga jij proberen dit net zo te doen? Je gewoon overgeven aan de transformatie die voor jou het beste resultaat gaat brengen? Die zich, zonder dat je daar stiekem iets over te vertellen hebt, jouw mooiste ZIJN kan laten ontwikkelen?

Daar in die cocon is het enige wat jij kunt doen jouw mooiste wezen visualiseren. Jouw beste intenties in jouw cloud zetten. De mooiste wereld creëren waar jij onderdeel van uit gaat maken. Laat de rest aan het universum en Moeder Aarde over. Je zult merken dat dit zoveel meer rust geeft als je gewoon accepteert dat een dag niet lekker verloopt, dat je een pijntje hier en een klachtje daar hebt. Het gaat meestal vanzelf weer over, als je wat je doet in lijn is met jouw hoogste goed en vertrouwt op de krachten van de natuur.

Tijdslot
Eenmaal ontpopt, is de langpootmug tot stand gekomen. Hij bevindt zich in een soort tijdslot. In dit tijdslot heeft hij slechts een paar dagen om te paren. Hij eet dan ook niet of vrijwel niet, want hij heeft daar helemaal geen tijd voor. Als je de parallel trekt met de mensheid zou je deze fase kunnen zien als het tijdslot van ons leven hier op aarde. We hebben een bepaalde ‘tijd’ gekregen om iets moois neer te zetten. Om te leven. Helemaal vanuit ons hart. Te genieten van de mooie dingen en geen schadelijke bijdragen meer te doen.

De langpootmug is namelijk in zijn volwassen fase helemaal niet schadelijk en hij steekt ook niet. Hij gebruikt al zijn energie om wat hij te bieden heeft te delen. Heel basaal in zijn geval, want het draait hier om voortplanting. Bij de mens kan dat letterlijk ook zo zijn, maar hier wordt ook figuurlijke voortplanting bedoeld.

Wat ga jij doorgeven in jouw tijdslot? Hele dagen typen achter een computer? Verwoestende producten (ver)kopen? Energie steken in anderen of jouw energie gebruiken om te werken voor anderen die er dan beter van worden, maar jij eigenlijk niet? Blijf je jouw gaven als onbelangrijk zien? Vanuit deze onderschatting van jouw eigenwaarde ga je niet het maximale halen uit jouw tijdslot. Neem een voorbeeld aan de langpootmug.

Zoek een weg om wat jij te delen hebt in de wereld te verspreiden. Dat kan wijsheid zijn, maar ook iets creatiefs. Via de digitale snelweg of in persoonlijke ontmoetingen. Volg jouw hart, lief mens, je bent niet voor niets uit die cocon gekropen om rond te kunnen fladderen in volledige vrijheid, ook al doet de wereld om ons heen ons het compleet tegenovergestelde doen geloven. Geloof in jouw ZELF, want door die weg te volgen, vinden geluk en blijdschap niet alleen hun weg naar jou. Je wordt ook nog een voorbeeld voor anderen en zo wordt het wereldwijde wiel van transformatie nog sneller in gang gezet.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos