De Eend

eend uitjebewust

De Eend

Een vreemde eend in de bijt. Voel jij je vaak zo? Dat is niet erg, want jij bent bijzonder. Net als bij eenden heb jij je eigen pluimage en dat is nooit identiek aan een andere eend. Je kunt goed merken dat er volop verandering in de lucht zit.

Wanneer de paartijd voor eenden aanbreekt, gaat het er niet zo liefdevol, of beter gezegd hard, aan toe. Vrouwtjes worden belaagd door mannetjes en verkracht en soms zelfs de dood in gedreven. Om de parallel te trekken met onze wereld, denk dan aan #metoo en andere zaken die in het nieuws verschijnen die allemaal met ontucht, geweld, verkrachting, misbruik, (kinder-)porno te maken hebben. Het gedrag van de mannetjes eend in paringstijd is typisch voor de derde dimensie. Mannetjes laten hun macht zien en domineren waar maar kan. Anders gezegd, ze kijken wie het verst kan plassen of wie de grootste heeft (wapen in dit geval).

Verandering op komst
Maar lieve mensen dit gaat veranderen. Als je kijkt naar de kleindochter van Martin Luther King, die voor duizenden demonstrerende jongeren zegt: “I have a dream” en dat dat een wereld is zonder geweld en wapens. Dan weet je dat de nieuwe tijd in aantocht is. Dat is ook de reden waarom er nu zoveel narigheid tegelijk aan het licht komt en we eindelijk beseffen dat we onze ogen niet meer kúnnen sluiten (bijv. ook de aanklacht tegen Shell, en de farmacie met idioot dure medicijnen, waardoor het AMC zelf gaat produceren).

Jouw omgeving
Zo zal in jouw omgeving (werk, familie, vrienden) waarschijnlijk ook ‘reuring’ zijn. Mensen kunnen door de hogere energetische trillingen hun ware aard niet meer verbergen. Dat brengt spanningen met zich mee. Het kan zo voelen dat jij die vrouwelijke eend bent, die op de een of andere manier op de kop gepikt moet worden om controle over te houden. Dit gedrag van anderen laat zien, dat niet jij onzeker hoeft te zijn, maar zij. Want zij merken dat jij die vreemde eend in de bijt bent, waar ze geen grip op ‘kunnen’ hebben, al zouden ze het willen. Het gat tussen jouw zielsafstemming en die van hun is gewoonweg te groot. Jouw trillingsniveau ligt hoger 4e of 5e dimensiemens en dat is maar goed ook, want jij ‘bent’ de nieuwe wereld, die gebaseerd is op gelijkheid, verbinding, samenwerking, eerlijkheid, liefde en licht al.

Grip
De derde dimensie eigenschappen geld, macht en ego verliezen steeds meer hun grip en dat is voor de verandering eens angstig voor degenen die in deze dimensie zitten. Jarenlang zijn zij het geweest, die de mensheid inclusief (indigo-, kristal-, sterren- en regenboog-) kinderen hebben proberen te kleineren en onderdrukken door angst als leidraad te voeren. No more… want je merkt om je heen dat steeds meer oude manieren van dingen aanpakken ineens niet meer werken. Jij zal de komende tijd merken dat je je niets hoeft aan te trekken van alles wat op jou geprojecteerd wordt. Je zal je steeds verder losmaken van alles wat zogenaamd ‘hoort’ of wat je ‘opgelegd’ is. Je mag steeds verder in jouw kracht komen en deze ook durven te tonen aan de buitenwereld. Er is maar 1 ding waar je je niet toe moet verleiden en dat is dat je jouw gedrag verlaagd naar het niveau van de ander die tegenover je staat. Blijf in je liefdevolle licht en begrijp dat liefde voor de 3e dimensie een nieuwe ervaring is. Vergeet ook niet, dat jij tig levens terug ook ooit een 3e dimensiemens bent geweest. Dus neerbuigend zijn, is ongepast.

Broeden
De vrouwtjes eend weet dat het een kwestie van tijd is, totdat alles in een rustiger maar nieuw en fris vaarwater terechtkomt. Jij bent hier op aarde met een belangrijke missie, die bijdraagt aan de wereldtransformatie die steeds duidelijker zichtbaar wordt. Dus begin maar met broeden op hoe jouw ideale wereld er uit ziet en wat jouw bijdrage daaraan én daarin is. Op het moment dat de schalen van jouw eieren breken, komt jouw schepping tot leven. Trek dus vooral je eigen plan, eventueel met gelijkgestemden, en geloof erin dat de mensheid, net als bij jonge eendjes, door jouw creatie geraakt zal worden. Zo zal het positieve rimpeleffect van de vreemde eend die in het diepe plonst, zich steeds verder verspreiden.

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een kleine bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos of doneer direct via PayPal/creditcard:

Meer Boodschappen van Dieren? Bestel dan het boek.

Wil jij inzicht op waar jouw uniekheid ligt en hoe je daar richting aan kan geven? Laten we dan een consult afspreken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, inzichten en inspiratie ontvangen? Word mijn supporter en ontvang de Boodschappenbrief.

19 antwoorden op “De Eend”

 1. Heel mooi de betekenis van de eend. Voel mij zelf zeer tot deze tekst aangetrokken. Werk op een 3de etage waar 2 jaar geleden een eend broedde.
  Inmiddels 4 deuren verhuisd en 1 maand geleden weer een eend bij mij op ander balkon 8 kuikentje s ter wereld gebracht. Dierenambulance opgehaald. Nu vandaag is ze er weer en heeft weer een nest bij mij op de 3 de etage met eieren. Hoe mooi dit is.

 2. Dinsdag 11-05-2021
  Heel fijn om te lezen en mooie uitleg.
  Ik zie al een tijd Peking eend,(en)
  En ik heb ze nog nooit eigenlijk eerder gezien in me leven of nog nooit opgevallen.
  Ik ben in een spirituele ontwaking en was benieuwd.
  Love IT🤍🤍🤍

 3. Ik vind het artikel over de eend heel passend.
  Ik zag deze morgen de zwarte eend voor me vliegen en hij of zij landde in het water. Mooi

 4. Ik ben net verhuist en in mijn omgeving zijn heel erg veel eenden waar ik dagelijks enorm van geniet ik wil bedanken voor de bijzondere manier waarop u schrijft ik vindt veel herkenning en voel mij diep geraakt

  1. Mooi dat de eend jou verder helpt Clara! Dat er nog maar veel dieren jouw pad mogen kruisen…

 5. Hallo,
  ik ben al zolang gek van eenden (met als favoriet, de vrouwelijke eidereend) en dan dit verhaal lezen. Prachtig. Zo duidelijk voor mij. Zoveel herkenning.
  Dankjewel.

 6. Wat mooi geschreven! Elk woord die je schrijft komt zo diep binnen. Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die deze veranderingen op aarde kan voelen. Liefs, Mel

 7. Er waten net drie vreemde eentjes naast me deur ik moest weten wat dit betekend want het is nog nooit eerder gebeurd,alles wat hier omschreven word is heel voelbaar en is momenteel bezig in mijn leven maar het vooruitzicht is goed dank je wel voor de uitleg 🙏

  1. Drie eenden vliegen ovrr een huis in de vroege ochtend glorie .gexpon in een straat ik stond aan de deur om te werken .op dinsdag .donderdag terug een vliegende eend .ik begrijp nu waarom dank i

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *