De Vlieg

De vlieg uitjebewust

De Vlieg
De vlieg wordt vooral door de mensheid gezien als plaag en vies dier. Maar is dat ook zo? De vlieg is net als alle andere dieren onderdeel van de schepping en vervult net als jij een belangrijke schakel in het geheel. De vlieg brengt de volgende boodschap.

The fly
Ooit gehoord van de film ‘The Fly’? Daarin verandert een man langzaam in een vlieg, omdat er in soort transformatiemachine niet alleen deze man, maar ook een vlieg aanwezig was. De vlieg werd trouwens geen mens. Maar feit blijft dat er een kern van waarheid in deze film zit. Ken je de uitdrukking: ‘ergens een vlieg op de muur zijn?’. Dat betekent dat jouw gaven dusdanig ontwikkeld zijn dat je op 2 plaatsen tegelijk kunt zijn en kun zien, voelen en/of horen wat er zich elders waar dan ook ter wereld afspeelt.

Op dit moment zijn er weinigen die over deze bijzondere gave beschikken. Wellicht ben jij er 1 van? Het kan ook zijn dat de vlieg op jouw muur even komt kijken hoe het er bij jou voor staat. Dit kunnen trouwens ook fruitvliegjes zijn. Die ene, die er steeds maar is, als sla je hem telkens dood, er komt er altijd 1 terug en die zorgt ervoor dat hij door jou gezien wordt. Luistervinkjes zijn het, die gewoon even komen checken of jouw gesprek komen afluisteren. Let eens op waar je aan denkt of waar je het over hebt op het moment dat die ene zich laat zien. Zijn het diepgaande of delicate zaken? Verander je gesprek of gedachten naar het positieve en wuif hem vriendelijk weg. Veel te nieuwsgierig die fruitvliegjes, die overigens veel intelligenter zijn dan we ooit kunnen vermoeden.

Het goede voorbeeld
Vliegen zijn opruimers. Zij zijn een van de vele helpers van Moeder Aarde om haar te ontdoen van restmaterialen. Anders dan slakken zijn vliegen meer gericht op dierlijk afval, waaronder ook uitwerpselen. Hier is een mooie brug te maken naar de mens. Wat gooien wij allemaal wel niet weg? Onze ‘uitwerpselen’ vinden we overal om ons heen op straat, in parken, bossen, weilanden, stranden, rivieren en de zee. Overal waar je kijkt zie wel achteloos weggegooid of verwaaid afval liggen. Als wij vlieg waren, dan zouden we erop duiken en zorgen dat het opgeruimd werd.

Wat doe jij? Vind je ook dat plastic een groot probleem is? En gaat je dat aan het hart? Like je posts op social media van degenen die het voortouw nemen om al dit plastic op te ruimen? En vind je dat dan genoeg? Of pak jij dingen van straat op om ze in de prullenbak te gooien onderweg of thuis? Niet 1x per jaar, maar gewoon elke dag? Het wordt tijd dat we ons als vlieg gaan gedragen. Dat we plastic en andere rommel niet als ver van ons bed show zien, maar om ons heen kijken en beginnen met opruimen. Dan zul je denken: “Tja ik ga toch niet met de rotzooi van anderen in mijn handen lopen? Wat zal men hiervan vinden? Mensen zullen je inderdaad misschien vreemd aankijken. Maar het is nog altijd zo dat een goed voorbeeld doet volgen. Moeder Aarde heeft naast de gewone vliegen vliegen, zoals wij mensen, nodig om haar te helpen helen.

Voedingsbodem
Vliegen zijn dus zeer nuttige dieren en komen voor in vele soorten en maten. Net als wij mensen. Ze hebben een groot vermogen om van grote afstand waar te nemen waar ‘voedsel’ te halen is. Hun uitstekende reuk leidt hun naar de voedingsbron die bijdraagt aan hun leven. Voel jij wel eens je voedsel (dit is geen spelfout, er wordt echt voelen bedoeld en niet betasten) Ruik je eraan? Kun je de energie waarnemen, op welke manier dan ook, die jouw voeding jou brengt? Nog nooit gedaan? Je zou het kunnen proberen. Gewoon van uit je hart invoelen op hetgeen voor je ligt, voordat je het koopt of in je mond steekt. Grote kans dat je ineens andere eetgewoonten krijgt en stopt met het eten van lage frequentie ‘knutselvoedsel’. Mocht je al biologisch ingesteld zijn, ook dan geldt dat je moet blijven voelen. Een bio of organic label op een product zegt niets over de energie die het product jou brengt.

Samenwerken
Naast het feit dat vliegen voor veel andere insecten (bijvoorbeeld spinnen) en dieren (bijvoorbeeld padden en kikkers) zelf een voedingsbron vormen, zorgen vliegen voor nog iets. Larven. In ons systeem gooien we veelal groenafval in kliko’s en die gaan er bij warm weer niet beter op ruiken. Logisch, want het natuurlijke rottingsproces wordt in gang gezet. Zo hoort het, alleen doordat we met zovelen op een kleine ruimte leven is er geen mogelijkheid om het natuurlijk op bijvoorbeeld een mesthoop te laten verteren om het vervolgens weer her te gebruiken om het land te verrijken. Dus verdwijnt het in de plastic afgesloten kliko en dan begint het.

Trek jij regelmatig dat ding open en krioelt er dan van alles vrolijk rond? Plastic ademt niet, maar zorgt er juist voor dat de resten gaan zweten. Vocht en warmte vormen een ideaal klimaat om micro-organismen zich snel te laten ontwikkelen. Vraag je je af waar de larven vandaan komen? Die zitten gewoon al in ons voedsel en kunnen geen kwaad op het moment dat het voedsel nog eetbaar is (wel alles altijd goed wassen, ook vruchten met schil voordat je ze gaat pellen/schillen/snijden). Maar ook vliegen leggen eitjes net op het moment dat de kliko even open en weer dicht gaat. Ongelooflijk maar het gebeurt.

Bij warm weer droogt alles buiten uit. Dat betekent dat wormen zich terugtrekken diep in de keihard geworden grond. Dat is lastig voor de vogels en egels, want die kunnen niet meer voldoende voedsel vinden. Maar lief mens er is een oplossing. Werk samen met de natuur! Constateer jij een gezellige woelige menigte aan? Zet de kliko open en je zult zien dat de vogels zich erop storten om de larven weg te pikken en op te eten. Zo help je mee in de keten die door allerlei omstandigheden door de jaren heen ernstig verstoord is geraakt.

Zware energie eters
Vliegen helpen ons mensen ook. Zij zijn zware energie eters. Zit er een vlieg op je hoofd? Grote kans dat hij je komt helpen. We worden dagelijks blootgesteld aan allerlei lage frequenties die ons uit balans proberen te halen. Als je niet goed aardt en afvoert raak je uit balans. Het kan ook zijn dat je naar afval ruikt, maar dat is bedoeld als grapje. 😊.

Kortom, vliegen zijn nog zo gek nog niet. Moeder Aarde rekent op ons mensheid haar en alles wat zij voortbrengt te helpen en de omslag te maken om in plaats van alles als vies en ongedierte te zien het van een andere kant te bekijken en juist het nut van het dier in de gehele keten op waarde te schatten.

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos of doneer direct via PayPal/creditcard:

Meer Boodschappen van Dieren? Bestel het boek.

Wil je meer weten over energetisch gezond eten én leven? Lees dan Levensstijlgids I How to survive as HSP’er en Levensstijlgids II Hoe gezond is jouw basis?

Meer inzicht op de illusie van de wereld van vandaag en jouw rol daarin? Hoe waardevol ben jij? helpt je erbij.

Zijn er terugkerende thema’s in jouw leven? Die zijn er niet voor niets. Wil je daar meer inzicht op, lees dan Het Karmisch Integratie Model & De kracht van Creatie, waardoor je niet alleen inzicht krijgt, maar ook hoe je aan de slag kan om ‘cirkels’ te doorbreken en te helen. Niet alleen voor jou, maar ook voor een ieder, die voor jouw was en na jou komt.

Behoefte aan inzicht? Laten we dan tijdens een consult licht op jouw situatie schijnen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, inzichten en inspiratie ontvangen? Word mijn supporter en ontvang de Boodschappenbrief.

29 antwoorden op “De Vlieg”

 1. Hoi, ik heb een vraagje.
  Ik heb allemaal kleine vliegjes in mijn slaapkamer rond mijn hang lamp aan het plafond vliegen. Sommige vliegen rond. Sommige blijven op de lamp zitten. Wat zou dit betekenen ?

  1. Hoi Ines, klinkt gek maar is het misschien niet eens tijd voor een schoonmaak? Dan kan de energie beter stromen in jouw huis.

 2. Bedankt voor dit artikel. In heb last van groene vliegen(zowel thuis als op me bedrij). Ik zocht op spirituele betekenis van vliegen en heb jouw artikel gevonden. Ik heb wel wat er uitgetrokken.
  Hartelijk groet,

  1. Een vlieg is een vlieg Inneke. In welke vorm dan ook. De wijze waarop ze op jouw pad verschijnen, maakt vaak niet uit. Het gaat erom dat ze jouw aandacht trekken en dat jij daardoor de betekenis gaat opzoeken en dat heb je gedaan. Mocht je voelen dat er meer is, dan kun je zelf voelen op de vraag waarom ze dood zijn en in welke situatie dit zich voordeed. Mocht je daar niet uitkomen, dan weet je me te vinden.

 3. Dan zul je denken: “Tja ik ga toch niet met de rotzooi van anderen in mijn handen lopen? Wat zal men hiervan vinden?

  Dit zinnetje trigger de wat bij mij maar dan wel op een ander vlak. Als ik zwerfvuil zie dan denk ik : ik ga niet de rotzooi van een ander opruimen. Waarom niet? 1. Ik ben geen ” meid” Ik heb al voldoende aan mijn eigen ” shit” om van binnen op te ruimen. De ” shit” van anderen hoef ik niet op te ruimen want dat is het pakketje en verantwoordelijkheid van de ander.
  Bedoel hiermee dat als ik mij van binnen waardeloos voel dan ligt er waar ik fiets of loop zwerfvuil Het is een mooie reminder voor mij dat ik even in frequentie ben gezakt.
  2. Woorden hebben kracht. Als je een persoon ziet met een hele mooie bos bloemen dan zie je ineens overal mooie bloemen. Als we nou eens met ons allen stoppen met onszelf waardeloos voelen en ons niet zo focussen op zwerfvuil dan ziet de wereld er al mooier uit.

  Dat gezegd hebbende…. Dit is mijn waarheid… Respect voor iedereen die daar anders over denkt.

  1. Hoi Gerda, je mag het nog breder trekken. Misschien helpt dit je. Als je wél de rotzooi van een ander opruimt, dan ruim je bij jou ZELF ook iets op. Want zo werkt het ook. Zo binnen, zo buiten en andersom dus… en als je opruimt voor een ander, dan help je een nog veel groter energetische frequentieveld. Het is WEL jouw verantwoordelijkheid om op te ruimen, want ook jij bent Earthkeeper. Om de planeet te helpen dus en daarmee alles wat leeft. Zelfs de mens, die de rotzooi heeft neergegooid. Ook die mag groeien. Je mag het veel grotere plaatje gaan zien, waar alles met elkaar verbonden is. Wil jij je daarvoor inzetten?

 4. Komt de vlieg jouw vertellen dat het tijd is om je shit op te ruimen? Dat het tijd is om afscheid te nemen van oude overtuigingen, en dat er iets nieuws op komst is?

  1. Als de vlieg die boodschap in jouw beleving aan jou overbrengt, dan zal dat zeker waarheid bevatten. Succes met opruimen. Het zal ruimte scheppen.

 5. Dankjewel voor het aan wakkeren van mijn bewustzijn van de vlieg! Hier stond ik nog niet zo 🐝 stil. 😇❤️

  En een dikke 10 voor dit bewust wordings platform!! Hier ben ik erom blij mee. Samen naar een bewuster leven.

  Warme groet.
  Mitchell Grant.

 6. Lieve K.J. Bos
  Ik heb het gevoel dat je een vrouw bent, gek he 😉
  Bedankt voor al je mooie en inzichtgevende ‘ UitjeBewustZijn’ blogs, die ik regelmatig lees omdat ik zelf van ‘Moeder Natuur’ ben en de dieren ook communiceren met mij.
  In de meeste gevallen voel en zie ik gelijk de boodschap die ze me willen geven. In dit geval,met de dode vlieg die ik vanochtend vond bij de foto van mij en mijn kinderen, valt de boodschap (nog) niet.
  Vlieg-vlieg-vlieg,maar waarom lig je nu op je rug zo dood te zijn, of was je een ‘eendagsvlieg’?

  Liefs Natuurvrouw

 7. Bedankt voor de inzichten die ik hier lees over wat de vlieg me wil vertellen. Ik vind het iedere keer nog zo wonderlijk hoe situaties samen kunnen vallen. De afgelopen tijd ben ik inderdaad bewuste keuzes aan het maken om zoveel mogelijk plastic te vermijden. Daarnaast hebben er de laatste periode veel interne processen voorgedaan, die me bewuster hebben gemaakt om me meer en meer eraan te herinneren wie ik ben. De vlieg op mijn hoofd weet wellicht nog wat ballast te verwijderen, opdat het nog lichter kan zijn. Dank voor jouw delen🙏❤

 8. Ik lees dit alles in een slapeloze nacht tijdens een vakantie in een kasteel hotel en hier zijn ook twee vliegen mij overal aan het kriebelen.. ik ben hier met mijn man en Petekind. Vakantie is altijd avontuur en initiatie voor ons. Het voelt als een zielereiniging hier dus het is logisch dat de vliegen hier zijn. Ik heb net een intense periode achter de rug waarin we echt alle zeilen hebben moeten bijzetten om een structurele oplossing te veroveren 😏… Is goed gelukt maar natuurlijk zijn er nog wat restjes in ons systeem.. deze ploeg van twee vliegen komt dus de oude energie opeten dat is me wel duidelijk! Morgen een lekkere sauna dat gaat helemaal compleet zijn dus! Vooral mijn hoofd heeft hard gewerkt en nu zit er dus een vlieg op… Daarjuist 1 i het bad dat ik net genomen had…water er al uit hoor! Wat een heerlijke slimme dieren dankjewel hoor!!

 9. Ik heb periodes dat ik teveel thuis blijft, omdat ik niet lekker in mijn vel zit.
  Dan komt er echt altijd een vlieg uit het niets naar me toe vliegen, mij echt te irriteren en dan zeg ik “ga naar buiten”, totdat ik het mezelf een keer echt ook zelf hoorde zeggen, en zei “ow, nu snap ik het, ik moet naar buiten” en moest er gewoon om lachen, want de boodschappen van moeder aarde en source zijn overal, ik zit nu deze zomer vaker buiten te schilderen of kleuren, dan komt er elke keer een soort v mini wesp naast me vliegen en kijken wat ik doe, wat hij voor boodschap komt brengen weet ik nog niet 😊

 10. Ik zoek al een hele tijd naar een goede betekenis van fruitvliegjes, sinds vorige zomer hangen ze rond bij mij!
  Omdat de betekenis van jouw schrijven het best resoneert denk ik dat ik ze nu in ieder geval niet meer irritant vind, haha..
  Misschien wel dat ze nu opeens verdwijnen nu ik weet wat ze kwamen vertellen.

   1. Waarom ik hiervan de betekenis zoek, is na een afsluiting van een donkere periode ben ik puur vanuit mijzelf en geen gedachten aan het schilderen gegaan. De voor mij zoveel vertellende schilderijen hebben wel 1 ding gemeen en dat ze zich tot mijn schilderijen worden aangetrokken en landen stuk voor stuk in een uniek stukje werk en vormen met hun wezen een briljante setting

 11. Toen ik vanmorgen in mijn praktijk zat kwam er een vlieg goeiedag zeggen en op mijn hand zitten. En nadien een kever aan het raam. Vandaar dat ik even de betekenis wou opzoeken. Ik ben heel blij met de betekenis gezien ik enkele weken geleden spontaan begonnen was met het oprapen van zwerfvuil. Een komposthoop hebben we al. Nu innerlijk en in de praktijk nog wat opruimen en transformeren. Zalig!

 12. Bij het wakker worden vanmorgen toen ik ging mediteren zijn er twee vliegen mij komen vergezellen. Zelf ben ik volop bezig met alles hier binnen in huis en in mijn leven op te ruimen. Stoppen op straat om achter gelaten rommel op te ruimen doe ik ook wel. En ze komen duidelijk nog wat weg halen bij mij die twee. Ik vind je tip om de afvalbak open te zetten super. En ik wens je nog veel plezier en overvloedig blijvend schrijven. Dank je wel voor de woorden, tips en het samenbrengen van inzichten rond het nut van de vlieg

 13. Wat leuk om het zo eens te bekijken.. en wat een timing.. vanmorgen allemaal larfjes in Mn prullenbak (iiiieuw)… en voor het eerst kwamen mijn kids thuis uit een speeltuintje met zwerfafval: niet goed voor moeder Aarde, he Mamma? haha, nee, dat klopt ❤️ goed voorbeeld doet dus inderdaad goed volgen 😍 trots op ze.
  Zodra mijn geldboompje vruchten gaat afwerpen, komen donaties überhaupt aan de orde. Voor nu dus alleen mijn dank ❤️ Love and Light ✨

   1. Na dit artikel gelezen te hebben, vraag ik me 1 ding af
    Ik heb altijd 1 vlieg op de badkamer waar ik ook woon of verblijf hij is er de laaste jaren.. maar ook plots weg..🤷‍♀️ ( bij sommige is er geen raam).

    Hoe bestaat dit dan ? ( Heb ooit wel eens met mijn ex over vliegen gehad dat ik vondt dat exen strontvliegen waren 😅.

    Bedankt!

    1. Een ex een strontvlieg noemen, is niet zo liefdevol. Het is de kunst om zelfs mensen, die je ‘iets’ lijken te hebben ‘aangedaan’ uiteindelijk dankbaar te zijn voor de lessen, die ze jou hebben mogen leren. Vergeet niet, dat jij het bent, die ook onderdeel van de relatie was. Bewust voor gekozen. Dat is nooit voor niets zo. Misschien wil de vlieg jou dat duidelijk maken, dat je zelfs, die mensen liefdevol mag omarmen. Al hoeft dat dan misschien niet letterlijk.

 14. ik kan helaas mijn centjes niet met je delen omdat ik nog niet bij (tover)krachte ben om ze meer te laten worden zodat ik kan delen.
  Je tekst is zeer inspirerend en ik vind het niet erg als mensen mij gek vinden als ik rommel opruim van anderen(hoezo andere we zijn allen toch een ?) beter gek en een schone aarde dan niet gek en geen aarde meer. Fijn om je verhaal te lezen.

  1. Geeft niets hoor Ries, woorden zijn net zo waardevol! Goed bezig met het opruimen. Vele handen maken lichtwerk (geen typefout).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *