Update Buxusrups

Update Buxusrups

De mensheid heeft het voor elkaar. De vogels eten de rupsen niet meer. Hoe dat komt? Niet alleen de mensheid zit in een transformatieproces, ook de dieren. Wij mensen hebben op grote schaal de buxusrups willen vernietigen door TOCH giftige middelen te gebruiken en de vogels hebben daarvan geleerd. Zij hebben gezien wat voor gevolg het heeft gehad op hun kroost dat ze de giftige rupsen hebben gevoerd en hebben toegekeken hoe hun nest mislukt is. Gevolg is dat zij niet alleen minder nakomelingen hebben. De vogels zullen de rupsen met geen snavel meer aanraken! Bedankt mensheid.

Maar Moeder Aarde brengt ons een nieuwe oplossing. Wespen! Hebben jullie gelezen in de media dat men de wespengekte op gang aan het brengen is? Wespenplaag hier, wespenplaag daar. Mensen, wespen zijn opruimers. Net als de vlieg en de slak. Het zijn geen plagen. Het worden plagen als wij mensheid doorgaan met het verwoesten van hun natuurlijke voedingsbronnen. Dan MOETEN ze zich wel op ons eten storten. En dan hebben zij het gedaan. “Rot wesp”, zeggen we dan, maar de wesp, de vlieg en de slak zeggen: Rot MENS! Jullie verstoren het evenwicht op deze planeet zo erg, dat er voor ons niets over blijft.

De larven van de buxusmot zijn een bron van proteïnen voor de wespen die op dit moment hun nesten hebben. Ook de spinnen bemoeien zich met de buxusmotlarven en rupsen. Zij spinnen netten om ze te vangen of gaan zelf op larvenjacht. Dan komen er dus meer wespen en spinnen? Ja, dat klopt, en dat is goed. De insectenstand staat er dramatisch voor op dit moment. In China, (hé daar heb je China weer), zijn kinderen (ja, je leest het goed, kinderen) bezig om handmatig bloemen en planten te bevruchten, omdat er te weinig insecten zijn om deze bevruchting nog op een natuurlijke manier tot stand te brengen. Houd hierbij in je achterhoofd dat China wereldwijd ook de bestrijdingsmiddelen die dit hebben veroorzaakt op grote schaal op de markt brengt (onder ander bij ‘De Action’. Lieve mensen, dit kan toch niet langer zo? WEER kunstmatige bestrijding op welke manier dan ook. Hoe meer we bestrijden, hoe meer we ons eigen leven en dat van onze kinderen in gevaar brengen. Dat is geen grap, maar bloed serieus.

Kortom, Moeder Aarde brengt ons van alles, alleen sluiten wij onze ogen, rennen naar de winkel om alles uit te roeien. Maar feitelijk is het allemaal andersom. Als wij ons er nou eens NIET mee bemoeien, dan komt de natuur weer op gang en dat is hard nodig.

PS: een wespennest aan je huis, is inderdaad niet zo prettig. Zeker niet als de dieren binnen komen. Als je het (laat) verwijderen, is dat in dit geval best logisch. Maar zit ergens een nest en je hebt er geen last van. Laat het ZIJN. In plaats van ze te vangen en te laten verdrinken in van die vrolijk gekleurde glazen ‘wespenvallen’, dat levert je alleen maar karma op, kun je ze beter in gedachten wegsturen en vragen of ze je met rust willen laten. Of dat ze straks terug mogen komen. Want dan laat jij iets voor hen op tafel staan waar ze WEL van mogen eten. Zo werk je samen met de natuur en het werkt!

3 antwoorden op “Update Buxusrups”

    1. Buxus een mooi haag, oorspronkelijk uit Frankrijk. De buxus is ook naar Nederland gekomen en niet meer weg te denken uit onze tuinen. Het is een makkelijke plant en ook sterk. Er zit een nadeel aan deze plant en dat is de buxusmot. Nou ja de mot niet zo zeer maar de larven ervan wel. Deze soort komt van nature voor in Oost-Azië, en is in Europa een invasieve exoot. Wat kunnen we doen aan deze plaag. Want om nu al onze tuinen kaal te laten vreten omdat natuur het zo wil is natuurlijk onzin. Het is de mens die deze soort naar Europa heeft gehaald en waar onze dieren en platen nog geen antwoord hebben tegen dit soort. Onze vogels zijn nog niet gewend aan de smaak van de buxusrups. Wie ze wel lusten zijn de Indische loop eenden. Niet heel makkelijk tenzij je ze in je eigen tuin kan houden. Wat de meeste van ons dan naar grijpen en begrijpelijk is gif. Aangezien we niet allemaal het geld hebben om volledige tuinen opnieuw aan te leggen. De meeste gifsoorten die er worden verkocht in onze winkels zijn biologisch. Deze producten doden in de meeste gevallen de buxusrups ook niet maar maakt ze langzaam. Hierdoor kunnen ze niet voldoende eten en sterven af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *