21-09-21 Volle maan(d) kaartlegging

Heb je meegedaan op social media of via de nieuwsbrief?
De omgedraaide volle maan kaarten en de bijbehorende boodschappen staan hieronder.
Scroll naar beneden om ze te zien/lezen.

Goede maanmorgen!

Een volle ronde maan deze keer. Het lijkt of er cirkels tot een einde komen. Net of je ergens doorheen bent. De meteorologische omslag naar de herfst op 22 september, precies de dag na de volle maan, kondigt een tijd van verzamelen aan.

Welke zaden zijn er voor jou te verzamelen? En welke bloemen en planten zijn toch echt ‘uitgebloeid’? Niet alleen in jouw leven, maar ook op een groter toneel. Vasthouden aan het oude past niet meer bij de verhoogde trilling van Moeder Aarde en de zovelen die haar hierbij helpen.

In de herfst verandert alles van kleur. Zelfs het zonlicht wordt zachter, maar er zijn zeker nog dagen waar ze haar lichtkracht in vol ornaat zal laten zien. Dan komen dingen aan het licht, waardoor er een omslag plaats gaat vinden. Het is aan de mensheid om deze zelf vorm te geven. Blijft het ‘bang zijn voor’ of wordt het ‘met respect en liefde voor’?

Om jou te helpen bij jouw groei/proces/inzichten kwamen deze 4 kaarten uit Het mystieke sjamanen Orakel kaartenset.

Doe jij ook (weer) mee?

Zo werkt het:
Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten (niet stiekem switchen, omdat jouw hoofd dat zegt)

210921-vollemaan-kaartlegging-gedekt-uitjebewust

Morgen vind je hieronder de omgedraaide kaarten en de daarbij behorende boodschappen.

Liefde’volle’ maan gewenst! 🌕 En niet vergeten… zet jouw beste intenties/affirmaties/wensen in jouw ‘cloud’ voor jeZELF, alles en iedereen om je heen én de wereld in het algemeen. 🍀

Liefs Karen Bos

De omgedraaide kaarten

210921 vollemaan kaartlegging gedraaid uitjebewust
Klik op de foto voor een vergroting

De boodschappen

1 De maan

De maan op volle maan. Trek jouw mooiste kleding aan. Er valt iets te vieren, want er is weer een cirkel in jouw leven rond. Zie je de fases, die de maan doorloopt op deze kaart? Dat zijn ook de fases waar jij doorheen gaat. Niet alleen qua jouw levensfases van baby tot bejaarde, maar in eigenlijk alles zijn cirkels te ontdekken met een begin en een einde en dan volgt daarop weer een nieuw begin.

Soms voelt de afronding van een fase pijnlijk. Je moet misschien afscheid nemen van iets (spullen, dieren, werk) of mensen, maar weet dan dat er altijd weer beter in het verschiet ligt. Als je tenminste jouw innerlijke drijfveer als kompas gebruikt, want dat weet je dat je jouw hart volgt. Dat weet precies wat voor jou het beste pad is om te kiezen en waar je eigenlijk niets te verliezen hebt. Ook al zijn er nog zoveel onzekere dingen, waar jouw hoofd nu geen antwoord op weet.

Dat hoeft ook niet, want de wegen van het Universum hebben totaal niets te maken met hoe je geleerd hebt dingen aan te pakken en overstijgen alle regels en andere zaken, die door mensenhoofden zijn bedacht.

De maan laat je ook zien dat als je toch ‘blijft hangen’ in het oude, dat je dan eenzelfde soort ‘rondje van de zaak’ aangeboden krijgt, maar waarschijnlijk met een nog iets heftiger einde. Gewoon, omdat jij jouw les mag zien en leren.

Deze volle maan geeft jou dus volop kansen om de moed bijeen te rapen en te gaan doen waarvan je stiekem al heel lang weet dat je het moet doen. Zowel op het spirituele als gewoon in het dagelijkse leven. Rond af wat weg mag en zet jouw focus op wat geoogst mag worden.

Voel je vrij om te bewegen. Waar het je ook naar toe zal brengen. Letterlijk of figuurlijk en trek je niets aan van wat anderen vinden, denken, doen. Jij loopt jouw maancyclus. Van het eerste tot het laatste kwartier.

2 Magie

Heb je deze kaart gekozen, weet dan dat je omringt bent met magie. Soms zichtbaar en tastbaar, maar vaak juist niet. Althans niet voor iedereen. Kijk maar naar de kaart. Zie je het ‘filter’ dat als het ware over de afbeelding heen ligt? Het is aan jou om te ontdekken. Met verwondering en nieuwsgierigheid alsof je een klein kind bent.

Je mag je (nog) meer openstellen voor de flow van het leven. Daar waar jij antwoorden zoekt of probeert te bedenken, weet dat ze pas komen als de ‘tijd rijp’ is. Met jouw hoofd blijven ‘bedenken’, voegt dus eigenlijk niets toe. Je laten afleiden door de dagelijkse beslommeringen evenmin. Wat er voor jou in het verschiet ligt, kun je echt door tussen de regels door te lezen vinden. Of door juist die glimp op te vangen in een beeld dat het Universum je subtiel ergens toont. Dit kan ook in jouw dromen zijn.

Als je zoekt naar jouw richting, weet dan dat het Universum zich niet houdt aan ‘logische volgorde’ en optelsommen. Het is aan jou om wat zich openbaart op de juiste manier te combineren, zodat je uiteindelijk kunt ontcijferen. Of de puzzelstukjes in elkaar kunt passen.

Heb jij een dagboekje? Schrijf eens op wat je meemaakt, ervaart, voelt, ziet, enz. Jouw hoofd is vaak veel te druk en daardoor kún je niet alles onthouden. Hierdoor word je ook weer afgeleid om de rode draad te ontdekken. Als je het ergens noteert, gaat het niet om het noteren zelf, maar om het terug kunnen bladeren, of het boekje gewoon eens open te laten vallen en te zien wat je op die dag geschreven hebt. Echt, probeer het maar eens. Het zal je veel laten ontdekken.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Sterker nog, ze staan op het punt om steeds meer te kunnen manifesteren. Het enige dat jij hoeft te doen is te geloven en te vertrouwen dat alles gebeurt met een reden en je nooit het totale speelveld kan overzien. Dus je ‘ongevraagd’ mengen in dingen, zelfs met de beste intenties, heeft meestal niet het gewenste eindresultaat. Kies voor jouw pad en laat het vleugje magie de rest doen.

3 De regenmaker

Een geweldig mooie kaart al lijkt hij misschien een beetje duister. Dat komt gewoon, omdat het regent op de kaart en dan kan deze er niet flitsend uitzien toch? Deze kaart doet een beroep op jou om je meer te verbinden met de natuur. De bomen, planten, dieren, seizoenen, elementen, kristallen, andere natuurwezens.

De regenmaker komt voort uit oude rituelen, waarbij hij zijn gaven inzette om bij grote droogte regen aan te roepen om te komen helpen. Zodat de zaden, die in de aarde lagen opgeslagen, konden ontspruiten of om wat er al groeide van levensvocht te voorzien. Alles in het teken om de vruchtbaarheid van het grote geheel te waarborgen.

Aan jou de vraag hoe jij als regenmaker kan bijdragen om meer vruchtbaarheid te creëren. Dat kan op zoveel manieren, maar samenwerking met de natuur, is er zeker 1 van. Symbolisch gezien heb jij waarschijnlijk ook zaadjes in jouw aarde ge- of misschien wel verstopt. Word het niet eens tijd om hier aandacht aan te geven, zodat ze kunnen ontkiemen en kunnen uitgroeien tot dat wat vruchten gaat dragen? Vruchten, die jou veel meer zullen brengen dan je nu voor mogelijk kunt houden, want bij overvloedige oogst, kun je namelijk heel gemakkelijk (uit)delen en anderen ook vanuit liefdevolheid laten profiteren en/of inspireren hetzelfde te doen.

Er is een uitspraak: volle maan moet in storm en regen vergaan. Vaak vindt er een omslag in het weer plaats als het volle maan is geweest. Dat is niet voor niets zo. De energie van de maan, die ook eb en vloed beïnvloedt en daarmee ook de luchtdruk en dus ook het weer, maakt dat er verandering tot stand komt.

Dat weet de regenmaker ook. Hij weet dat als hij het 1 doet dit gevolgen heeft voor een hele keten (eb en vloed, luchtdruk, weer), die er energetisch aan vast hangt. Zijn inspanningen hebben dus niet alleen effect op ‘regen maken’ alleen. Iets wat jij je ook mag realiseren als schakel in het grotere geheel.

Vaak kun je helemaal niet zien welke ‘keten’ er aan jou doen en laten vast hangt, maar er vindt daar wel beweging plaats, waardoor het of gaat stormen en regenen of juist de zon zal doorbreken… Voel daarom altijd, dat wat je doet puur en eerlijk is voor zover als jij kan waarnemen. Meng en/of verbind je niet in zaken, die buiten jouw eigen ‘tuintje’ liggen en waarvan je het grotere plaatje niet kan zien/weten. Voor je het weet trek je dingen naar je toe, die je, als regenmaker, juist niet bedoeld had. Zoals een modderstroom bijvoorbeeld, die alle zaadjes wegspoelt. Daar ben jij niet mee gebaat en de rest van de wereld ook niet.

4 Weggeven

Wat een toepasselijke kaart in deze tijd. Wat een toepasselijke vraag volgt daarop: wat geven we eigenlijk weg? Zie je hoe de aarde op handen wordt gedragen? Of geeft de kaart juist weer dat we de aarde uit handen geven? Dat we onze vrijheid weggeven? Dat we onze eigenwaarde overleveren aan anderen evenals onze eigen verantwoordelijkheid?

Waar zijn we als mensheid nou helemaal mee bezig? Wij zijn ‘Earth Keepers. Dat komt op de eerste plek. Zorgen voor en dus het behouden van de aarde in haar meest optimale en uitgebalanceerde manier en dat dan naar ons beste kunnen. Maar dat schijnt echt vrijwel nergens in welke agenda dan ook opgeschreven te staan. Daar staan vooral zaken over hoe we in een zo rap mogelijk tempo alles teniet kunnen doen. Ook al staat dat er niet letterlijk. De gevolgen komen in rap tempo aan het licht.

Alles wat maar in het leven is geroepen om ons af te leiden van dit zorgen voor de aarde zal in een grote transformatie wervelwind terechtkomen. Sterker nog, we zitten er al voor een deel in. Regels, restricties, beboeten, steeds meer afpakken, bang zijn voor en het voeden van angst, zijn manieren, die aan kracht aan het verliezen zijn, maar nog een soort laatste stuiptrekkingen laten zien.

Diep in ons hart willen we de aarde niet uit handen geven. Net zoals onze vrijheid niet. Maar dat vraagt dan wel om een omslag. Een die nu op dit moment plaatsvindt en door de volle maan van deze maand extra kracht wordt bijgezet.

Weggeven kun je ook anders noemen: nemen. Of het ‘laten nemen’. Wat staan we als mensheid toe? En wanneer zien we dat alleen maar nemen of ons laten (af)nemen, net hoe het uitkomt, ons niets brengt? We kunnen niet maar blijven boren in de aarde. We kunnen niet maar blijven vissen, totdat de zeeën leeg zijn, we kunnen niet maar dieren blijven opstapelen, omdat we elke dag in de supermarkt net dat stukje vlees kunnen ‘nemen’ waar we trek in hebben. We kunnen niet eindeloos blijven besproeien en ploegen, totdat het grondleven helemaal verwoest is en de daaraan vasthangende ketens (bijvoorbeeld die van vogels), verdwijnen.

We kunnen niet 3x per dag douchen met siliconen shampoo en douchegels en elke keer een schone handdoek ‘nemen’, die we dan vervolgens wassen met chemische wasmiddelen bol van de microplastics, die niet alleen ons water (het meest essentiële element naast zuurstof om op deze planeet te kunnen leven), maar ook ons lijf verziekt.

We mogen echt de omslag maken naar wat we WEL mogen op deze mooie planeet. Zuinig zijn bijvoorbeeld. Dankbaar zijn bijvoorbeeld. Bijdragen bijvoorbeeld. Andere keuzes maken door eens etiketten te gaan lezen en je dingen af te vragen. Waar komt mijn lapje vlees vandaan? Maar ook waar is mijn brood van gemaakt (gemanipuleerd graan?). En zijn al die schoonmaak- en wasmiddelen al dan niet voor jouw lijf wel zo gezond? Niet alleen voor jou hoor. Maar voor de hele planeet.

Je mag je nog meer gaan realiseren wat jij dagelijks weggeeft als je keuzes maakt in jouw leven. De aarde heeft er zo’n behoefte aan om op handen gedragen te worden. Zou jij daar eens enorm jouw best voor willen gaan doen?

Als je dit vanuit jouw onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft doet, wees er dan zeker van dat dit altijd in veelvoud bij je terugkomt. Hoe, dat mag je dan aan het Universum overlaten. Daar kan jouw hoofd toch niet bij. Het gaat erom dat je vandaag begint met alles de deur uit te doen (kijk eens in jouw keukenkastje) wat niet ‘bijdraagt’ aan een gezonde leefomgeving.

Het ‘even vergeten’ dat we maar 1 planeet hebben en niet even een planeetje verderop kunnen verhuizen, is gewoon geen optie meer. Dus zet jouw beste beentje voort en maak die omslag. Jouw invloed/impact op het grotere geheel is zoveel groter dan je ooit kan vermoeden.

Heeft deze kaartlegging jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan dit werk. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen, die ook zoekende zijn.

Heb je antwoorden/inspiratie gekregen en vind dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van een donatie. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos of doneer direct via Paypal/creditcard:

Behoefte aan meer inzicht? Misschien kan een consult of kaartlegging jou helpen?

Eén antwoord op “21-09-21 Volle maan(d) kaartlegging”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *