De Ree

Ree spiritueel uitjebewust

De ree

Wie aan een ree denkt, denkt aan zachte grote bruine Bambi-ogen, een liefdevolle kop met zachte oren en een sierlijk huppelend en springend wezen. De ree heeft iets onschuldigs over zich en is spiritueel gezien alleen maar liefdevol. Tijdens de schemering of in de vroege morgen als alles (nog of weer) rustig is, komt de ree naar de open vlakten in het bos om te grazen en haar gratie te laten zien aan toevallige voorbijgangers.

Wie in de ogen van de ree kijkt, zal zijn boosheid snel vergeten. De ree is namelijk nooit onder de indruk van welke emotie dan ook die op haar geprojecteerd wordt. De Bambi-ogen zullen altijd met open blik terug blijven kijken. De natuurlijke uitstraling is zo liefdevol dat degene die tegenover haar staat zijn emoties zal voelen wegsmelten. De ree heeft een verzachtende werking en is een goddelijk wezen.

Ontmoeting
Als jij vandaag tegenover de ree zou staan, welke eigenschappen aan jezelf zou jij dan nog willen verzachten of bij willen schaven om meer liefdevol, met compassie en vriendelijkheid in het leven te staan?

Het is nu de tijd om afscheid te nemen van eigenschappen die je eigenlijk niet zo leuk of fijn vindt. Kortom, eigenschappen die jou eigenlijk niets meer brengen. Laat de ree jou helpen zachtaardigheid te kunnen voelen, wie er ook tegenover je staat.

Als je begrip toont en dus weet dat de ander om zijn of haar eigen redenen op een bepaalde manier reageert, wordt het eenvoudiger jezelf niet in de steek te laten en te reageren op de manier die niet, of niet meer bij je past, zoals uitgelokt wordt.

Tevoorschijn komen
Het is een mooie tijd om je te bevrijden van oude reactiepatronen en net als de ree sierlijk door het leven te dartelen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar oefening baart kunst. Als het jou lukt om de omslag te maken door niet naar de ander te wijzen wat hij of zij allemaal bij jou teweeg brengt of de bal terug te kaatsen met Ja, maar jij…, of boos weg te lopen, te klagen tegen anderen of in een hoekje te gaan zitten huilen, maar bij jezelf eens voelt wat zijn of haar reactie nou eigenlijk echt met JOU doet, kun je ook verandering aanbrengen.

Als jij getriggerd wordt, dan zegt dat iets over jou. Het is jouw reactie die uitgelokt wordt. Waarom? De antwoorden liggen in jezelf verborgen. ‘Oud zeer’ anders gezegd. Bijvoorbeeld vanuit je kindertijd of jeugd. Je hebt jezelf ‘mechanismen’ aangeleerd, zodat je kon overleven. Als je weet waar jouw reactie vandaan komt, kun je gaan werken om jouw eigen gedrag te veranderen en te reageren op de manier die echt bij je past. Die met de Bambi-ogen. Je zult merken dat dit je blijdschap oplevert. Een gevoel van overwinning en groei. Dan kun jij je steeds meer als de ree gedragen en tevoorschijn komen als je ware zelf.

Loslaten
Wil dat dan zeggen dat er gewoon over je heen gewalst kan worden? Want je kunt wel leuk staan knipperen met je Bambi-ogen, maar ook jij hebt natuurlijk jouw grenzen. Die aangeven is belangrijk, want jij hebt jouw eigen ruimte nodig en je mag je eigen plek innemen, zodat je jouw licht kan laten schijnen en in balans blijft. Alleen kun je de oude manier om in je verdedigingsmechanisme te schieten, loslaten. Door je de kunst eigen te maken met Bambi-ogen naar mensen/situaties te kijken, verruim je jouw blik. Wie met liefdevolle ogen de ander aankijkt en dito reageert, zal merken dat de emoties van die ander op jou zullen veranderen en daarmee heel je ook jezelf.

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos of doneer direct via PayPal/creditcard:

Meer Boodschappen van Dieren? Bestel het boek.

Wil je meer weten over energetisch gezond eten én leven? Lees dan Levensstijlgids I How to survive as HSP’er en Levensstijlgids II Hoe gezond is jouw basis?

Meer inzicht op de illusie van de wereld van vandaag en jouw rol daarin? Hoe waardevol ben jij? helpt je erbij.

Zijn er terugkerende thema’s in jouw leven? Die zijn er niet voor niets. Wil je daar meer inzicht op, lees dan Het Karmisch Integratie Model & De kracht van Creatie, waardoor je niet alleen inzicht krijgt, maar ook hoe je aan de slag kan om ‘cirkels’ te doorbreken en te helen. Niet alleen voor jou, maar ook voor een ieder, die voor jouw was en na jou komt.

Behoefte aan inzicht? Laten we dan tijdens een consult licht op jouw situatie schijnen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, inzichten en inspiratie ontvangen? Word mijn supporter en ontvang de Boodschappenbrief.

12 antwoorden op “De Ree”

 1. mooi !
  Het zet iets in werking, emotioneel en mentaal. Het geeft mij NU goede handvaten voor de situatie waarin ik me bevind.
  Dankjewel

 2. Wauw deze uitleg resoneert precies met waar ik doorheen ga/ging met kerst. En toen we wegreden sprong er een ree vlak voor de auto langs. Dankbaar voor deze boodschap voor iets wat toch wel een moeilijk stuk voor mij is. In liefde en zachtheid blijven kijken naar de ander maar ook naar mezelf.

 3. Mooi!
  Zondag stak r n ree over op het bospaadje waar ik elke dag ben. Vaak zie ik reeën, dit keer voelde ik n boodschap en heb net jouw tekst gelezen. Na zondag voel ik me meer at ease tov mijn recente ex vriend. Ik kijk met meer begrip naar de ander, compassievol naar zijn eigen pad.
  Gister besloot ik om niet iets te verkopen wat ik van hem gekregen had. Het venijn was weg, dit heeft ie mijn uit liefde gegeven en dat koester ik.
  Ik was blij met mijn mildheid, dat verzacht deze periode.
  Dank ree, dank Uitjebewust

 4. Wauw….wat passend bij mijn ontwikkeling! Ik kwam vanochtend om 10 uur een jong ree tegen op een gewoon doorgaande weg. Wel een wat afgelegen weg. Niet verwacht dat ik daar een ree zou tegenkomen. Dacht die zie meestal alleen vroeg in de ochtend of bij schemering in de avond….heel mooi jou woorden passend voor mijn gevoel. Dank daarvoor….liefs Monique

 5. Vanmiddag om 14:00 bij mijn flyer, voor de werving van cliënten voor mijn Wandelcoach praktijk, in het bos gaan staan. Deze had ik eerder deze week daar opgehangen. Dit heeft mij nog geen cliënten gebracht.
  Ik ben zelf nog een stuk gaan wandelen en had een mooie ontmoeting met een ree. Eerst zag ik hem rustig in een weiland grazen, waarna hij rustig mijn pad kruiste en in een ander stuk van t bos verder ging met knabbelen op alles wat hij vond. Ik heb deze ree , zeker wel een 15 minuten in alle rust kunnen aanschouwen. Hierbij voelde ik alle vertrouwen, en sprak deze woorden hardop uit, Dat het wel goed komt met mijn Wandelcoach praktijk

 6. Zag vandaag een paniekerige ree, was in een woonwijk terecht gekomen vlak bij een school en kon niet over de hekken heen. Is de rondweg overgevlogen na heen en weer, bijna onder een vrijgekomen maar vis pad bij brandweer op industrie terrein terecht gekomen. Ik hoop dat hij de oversteek bij de N34 overleefd heeft. Daar zijn de bossen weer.
  Al met al een hachelijk avontuur. Voelde met hem mee, mijn totem is ree🌞😇🦌
  Geen idee of er een betekenus aan zit. De laatste je er dat ik een zag was in het bos. Toen lachte hij mijn hond uit en keek mij even aan. Veel prettiger eerlijk gezegd.

  Groetjes en bedankt voor de mooie dingen die je doet

 7. Ik fietste vanmorgen rond 11 uur richting een dorpje op het eiland Ameland. Ik zat volledig in mijn ‘hoofd’ (kopzorgen) en plots moest ik remmen, omdat een prachtige hert er aan kwam lopen en even op het paadje bleef staan. Ze keek me aan en ik smolt…ik zri haar dat ze zo mooi en lief was en toen liep ze heel rustig en vol vertrouwen richting het bos. Ik werd blij en emotioneel…en terwijl ik dit type begin ik te huilen. Dit is overigens de 2e keer in 4 jaar dat ik een ‘ meet and greet’ met een hert had. In mei 2016 stond er een hert voor mijn huiskamerraam gewoon naar mij te kijken. Rustig, zachtmoedig en totaal relaxt. Dat vond ik toen ook zo’n bijzondere gewaarwording, want ik woon in een rijtjeshuis in een vrij drukke straat en geen bos in de buurt! De hert ging even later weg en niemand in de straat of het dorp heeft haar gezien. Ongelofelijk…

  1. Wat een mooi verhaal Ellen. Dat van het hert voor jouw huiskamerraam is ook heel bijzonder. In mijn ogen kan dat een engel geweest zijn. Die kunnen allerlei vormen aannemen en omdat jij zegt dat niemand in de straat dat verder gezien heeft is dit voor mij een zeer aannemelijke verklaring. Ik heb zoiets in die strekking ook al vaker meegemaakt. Ik heb het ook vaker in boeken gelezen dat mensen zoiets mee maken.

 8. Ik liep zowaar het bos in met mijn wolkje van oud zeer om mij heen. Geschrokken van een automatische respons die ik gaf. Het triggerde enorm het stukje overlevingsmechanisme en dat ik mezelf volledig heb weg gecijferd en veel te veel heb lagen gebeuren dat ik diep van binnen helemaal niet wou.
  Ik ging op een bankje zitten met uitzicht op een weiland, en daar dartelden twee reetjes langs 🙏❤ Dit was precies wat ik nodig had. Thank you

  1. Hoe mooi is het Elena, dat de dieren jou helpen? Nu mag je leren meer bij jeZELF te blijven en in jouw kracht te komen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *