De buizerd

Buizerd uitjebewust

De buizerd vloog gisteren lukraak voor mijn auto voorbij.
Hij heeft een boodschap:

De buizerd is een krachtige boodschapper. Met zijn scherpe blik schept hij helderheid en overzicht. Zijn ogen zien elk detail en dus niets over het hoofd. Er kan meer aan de hand zijn dat jij nu kunt zien. Daarom verschijnt de buizerd op je pad. Soms heeft dat te maken met ontrouw. Dat kan ontrouw zijn zoals de meesten van ons dat kennen, maar waarschijnlijk heeft het met ontrouw te maken ten opzichte van jouw eigen ZELF. Door niet te kiezen of te gaan staan voor wat je werkelijk wilt of wie je werkelijk bent.

De buizerd wordt vaak aangevallen door kleinere vogels om hem te beperken in zijn vrije vlucht. Deze metafoor duidt erop dat de 3e dimensiewereld inderdaad zal proberen om jou naar beneden te halen, in het negatieve te trekken. Gewoon omdat jij anders bent en zij dat niet kunnen (al zouden ze het nog zo graag willen) begrijpen, omdat ze een andere zielsafstemming hebben dan jij.

Laat je je hierdoor beperken? Of zet je de kracht van het universum in om wat anderen ook vinden of denken toch voor jouw vrije vlucht te gaan?

Weet dat de buizerd scherpe klauwen en scherpe snavel heeft. Als jij jou laat beïnvloeden door de negativiteit van anderen is dit een uitlokking om je te verlagen tot een niveau dat niet bij jou en jouw zielsafstemming past, maar dat je wel kent, omdat je het ooit doorleefd hebt zoveel levens terug.

Als de buizerd jouw vriend is, dan kun jij, net als hij, je vlijmscherpe klauwen uitslaan om anderen op een niet al te vriendelijke manier met je snavel de kop af te rukken. Wanneer je het gevoel hebt dat je in een dergelijke plaag- of verjaagsituatie terecht bent gekomen, dan is het beter om een andere kwaliteit van de buizerd toe te passen. Hij kan uren rustig op een paal zitten namelijk.

Doe een stapje terug en bekijk eens met haviksogen wat er nou werkelijk aan de hand is, voordat je overgaat tot actie. Wordt het een lik op stuk beleid? Dat mag altijd, maar weet dat wat jij uitzendt als een boomerang ooit weer terug op je pad komt. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon een paaltje verder te gaan zitten en degenen die jou proberen te ondermijnen te laten zijn wie ze zijn. Als je los laat blijf je beter in balans en als je in balans bent en voldoende tijd voor jezelf creëert, krijg je de ruimte om jouw klauwen in dingen te slaan, oftewel te focussen, die voor jou van belang zijn. Ongeacht wat anderen hiervan zullen vinden of denken.

De buizerd is niet voor niets een magische krachtige vogel, die ondanks het feit dat andere vogels hem proberen te verstoren, gewoon zijn weg gaat.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook (helaas nog) op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

18 antwoorden op “De buizerd”

 1. Vandaag vloog een buizerd een tijdje voor mij uit tijdens een fietstocht en verdween om even later uit het riet langs de sloot rakelings langs me te vliegen. Was het dezelfde buizerd en wat laat hij zien?
  Gezocht op Internet naar krachtdieren en dit verhaal is zo verrassend, zo’n schot in de roos.
  Dank je wel voor deze mooie eye opener.

 2. De Buizerd laat zich vaak zien als ik op pad ben of…… ik zie deze prachtige vogel altijd?
  Gisteren vloog hij een tijd voor mij uit terwijl ik naar huis fietste. Steeds even uitrusten op een paal of verkeersbord om weer een stukje verder te vliegen als ik te dichterbij kom.
  Daarna vloog hij weg, maar even later schoot hij zo plotseling uit het riet langs de sloot weer tevoorschijn dat ik er van schrok.
  Toch maar even zoeken wat de Buizerd mij te vertellen heeft.
  Prachtige tekst en die mij aan het denken zet.
  Zo midden in de roos.
  Dank je wel!

 3. Al jaren zie ik ze zitten maakt niet uit waar, als ik aan het autorijden ben of lopend op tientallen meters afstand of in een flits.
  Het lijkt wel alsof ik door de ogen kijk van de roofvogel.
  Eindelijk een deel bevestiging van wat ik hier lees.
  Maar begrijp nog steeds niet dat ik ze waardan ook rijd(BV snelweg 130km) ze op tientallen meters al spot.
  Een verbintenis met deze vogel voel ik heel sterk.

 4. Jolanda
  Ik was onderweg in mijn auto naar mijn werk. In mijn hart bezig met de liefde voor een man die onbeantwoord blijft en pijnlijk is. Opeens vliegt uit de bern een buizerd op en vloog voor mijn voorruit langs. Ik moest een noodstop maken om hem te ontwijken. Ik heb geen duidelijk idee wat het moet betekenen. Het voelt wel zo dat ik mijn energie bij mezelf moet houden, maar doe dat maar eens als mijn hart zo sterk die gevoelens aangeeft. Ik zou graag willen weten wat de bijna botsing met de buizerd betekent.
  Liefs Jolanda

 5. Dank je wel voor het verhaal over de buizerd.
  Toen ik gisteren de hond uitliet en even bleef praten met anderen liet de buizerd zich ineens zien in een boom vlakbij ons. Vloog even weg, kwam weer terug, we hebben een foto genomen en toen vloog hij majesteitelijk weer weg.
  Wilde toch even weten wat hij te vertellen had en nu dit gevonden.
  Prachtig. Dank je wel.

 6. Wauw dit verklaart exact waar ik nu al ruim een half jaar in zit. Wonen op het terrein bij mensen privé. Zij willen kost wat kost liegen bedriegen, treiteren en pesten. Ik zoek andere woning maar tevergeefs helaas. Dank prachtige vogels voor jullie boodschap.
  Ik zie ze ook regelmatig, nu net 2 cirkelen laag, terwijl ik op de grond onder ze zat.

 7. Er was een situatie die helemaal met het onderuithalen en scherpe uithalen te maken had, toen ik een veer (handpen) van , bleek later, een buizerd naast mijn jasje vond.
  Dit verhaal was een bevestiging..en vooral zo verhelderend. Dank je wel!

 8. Deze tekst heeft enorm geraakt. Ik zit met de zwartste opdracht waarbij ooit heb voorgestaan. Namelijk men eigen kind van 12jaar los laten. Maar nu ik dit lees. En kijk hoe duidelijk de valk tegen me spreekt. Is dit op het lijf geschreven. Bedankt voor je mooie krachtige woorden. Deze tekst ga ik nu een tijdje elke dag lezen. En bewust aan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *