De buizerd

Buizerd uitjebewust

De buizerd vloog gisteren lukraak voor mijn auto voorbij.
Hij heeft een boodschap:

De buizerd is een krachtige boodschapper. Met zijn scherpe blik schept hij helderheid en overzicht. Zijn ogen zien elk detail en dus niets over het hoofd. Er kan meer aan de hand zijn dat jij nu kunt zien. Daarom verschijnt de buizerd op je pad. Soms heeft dat te maken met ontrouw. Dat kan ontrouw zijn zoals de meesten van ons dat kennen, maar waarschijnlijk heeft het met ontrouw te maken ten opzichte van jouw eigen ZELF. Door niet te kiezen of te gaan staan voor wat je werkelijk wilt of wie je werkelijk bent.

De buizerd wordt vaak aangevallen door kleinere vogels om hem te beperken in zijn vrije vlucht. Deze metafoor duidt erop dat de 3e dimensiewereld inderdaad zal proberen om jou naar beneden te halen, in het negatieve te trekken. Gewoon omdat jij anders bent en zij dat niet kunnen (al zouden ze het nog zo graag willen) begrijpen, omdat ze een andere zielsafstemming hebben dan jij.

Laat je je hierdoor beperken? Of zet je de kracht van het universum in om wat anderen ook vinden of denken toch voor jouw vrije vlucht te gaan?

Weet dat de buizerd scherpe klauwen en scherpe snavel heeft. Als jij jou laat beïnvloeden door de negativiteit van anderen is dit een uitlokking om je te verlagen tot een niveau dat niet bij jou en jouw zielsafstemming past, maar dat je wel kent, omdat je het ooit doorleefd hebt zoveel levens terug.

Als de buizerd jouw vriend is, dan kun jij, net als hij, je vlijmscherpe klauwen uitslaan om anderen op een niet al te vriendelijke manier met je snavel de kop af te rukken. Wanneer je het gevoel hebt dat je in een dergelijke plaag- of verjaagsituatie terecht bent gekomen, dan is het beter om een andere kwaliteit van de buizerd toe te passen. Hij kan uren rustig op een paal zitten namelijk.

Doe een stapje terug en bekijk eens met haviksogen wat er nou werkelijk aan de hand is, voordat je overgaat tot actie. Wordt het een lik op stuk beleid? Dat mag altijd, maar weet dat wat jij uitzendt als een boomerang ooit weer terug op je pad komt. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon een paaltje verder te gaan zitten en degenen die jou proberen te ondermijnen te laten zijn wie ze zijn. Als je los laat blijf je beter in balans en als je in balans bent en voldoende tijd voor jezelf creëert, krijg je de ruimte om jouw klauwen in dingen te slaan, oftewel te focussen, die voor jou van belang zijn. Ongeacht wat anderen hiervan zullen vinden of denken.

De buizerd is niet voor niets een magische krachtige vogel, die ondanks het feit dat andere vogels hem proberen te verstoren, gewoon zijn weg gaat.

Heb jij iets aan deze tekst gehad? Heb je inzicht of iets anders hieruit ontvangen? Support mij dan met een kleine bijdrage, zodat ik dit werk kan blijven doen. Zo blijft de Universele wet van geven en ontvangen in balans. Jouw support is welkom op:

NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Meer Boodschappen van Dieren? Bestel dan Boodschappen van Dieren I en/of Boodschappen van dieren II

Wil jij inzicht op waar jouw uniekheid ligt en hoe je daar richting aan kan geven? Laten we dan een consult afspreken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, inzichten en inspiratie ontvangen? Word mijn supporter en ontvang de Boodschappenbrief.

45 antwoorden op “De buizerd”

 1. 5 op twee uurtjes tijd (misschien dezelfde dieren, misschien ook niet), tijdens een boswandeling waar ik heerlijk kon aarden en verbinden met de nieuwe sappen in de bomen… Alleen. Voelend, niet denkend, voor een keer. Intuïtie en ogen wijd geopend. Ik ben in geen tijden zo rustig geweest. Bedankt voor deze boodschap, lieve Karen. Ik weet wie er probeert me van mijn paal te duwen door op mijn achilleshiel te staan. Tijd om de vleugels uit te slaan voor een breder perspectief.

 2. Ongelofelijk hoe spot on deze boodschap is. Eerder vandaag las ik de boodschap “Blijf trouw aan jezelf” net nadat ik een tikkeltje ondermijnt werd door een paar mensen die in hetzelfde team werken als ik. Mijn kwaliteiten zijn compleet anders als die van hun en toen ik mijn vinger direct op de zere plek legde bij iemand, kreeg ik die meteen terug met een hele grote ontkenning. Verder bleef de rest stil en daar had ik best een naar gevoel over. Totdat de buizerd boven mijn hoofd cirkelde, kreeg er gewoon kippenvel van. Mijn spirituele gids in het dierenrijk is Reiger.: ik doe de dingen op mijn manier. Ook die boodschap resoneert helemaal. Dank je wel voor je keerk op keer mooie teksten !

 3. Vanmiddag landde er onverwachts een buizerd in mijn kleine achtertuin in mijn dorp. Heel bijzonder. Ik heb gegoogled op “buizerd symboliek” en kwam hier terecht. Dat gebeurt niet zomaar, dacht ik. Ik heb de boodschap van de buizerd gelezen. Deze past zo goed bij mij nu. Dat steunt mij enorm. Dankjewel!

 4. Vorige week voelde in me enigszins wanhopig door bepaalde patronen die zich maar blijven herhalen in mijn leven en moeilijk te doorbreken zijn. Ik zat in de auto onderweg naar huis en vroeg God (universum, hogere macht, wat het ook is) om een teken.. een paar seconden later vliegt er een roofvogel vlak voor mijn auto langs. Het scheelde niets of hij had mijn voorruit geraakt. Ik besloot te stoppen en op te zoeken welke vogel dit was. Duidelijk een buizerd. De volgende dag kom ik er ineens nog 3 tegen tijdens een autorit van 30 minuten en ben ik op gaan zoeken wat dit kan betekenen. Zo doende kwam ik op deze website terecht. Bedankt voor de heldere uitleg. Veel herkenning in dit verhaal.

 5. Er vliegt al een paar dagen een buizerd een stukje met me mee als ik fiets om dan ineens voor me langs weg te vliegen dan zie je hoe groot en mooi hij is

 6. Bedankt voor jouw mooie en zeer bruikbare uitleg. Vandaag terug drie buizerds gezien en twee reigers.
  Vooral de buizerd fascineert mij op dit moment.
  Ook omdat ik enkele nachten terug 00.00 zag en vroeg wat mijn boodschap is. Ik weet al een tijdje dat ik mezelf te laag zet of niet zo hoog als waar ik werkelijk hoor te staan. Voor het eerst voel ik duidelijk dat het tijd wordt om iets met mijn krachten te doen. Ik ben namelijk helder voelend.

  1. Heel goed Linda! Ga op ontdekkingsreis naar wie jij werkelijk bent en zet jouw unieke gaven in voor het grotere geheel… Zet hem op!

  2. Er vliegt al een paar dagen een buizerd een stukje met me mee als ik fiets om dan ineens voor me langs weg te vliegen dan zie je hoe groot en mooi hij is

 7. Deze week kwam een buizerd gewoon naast mij zitten op een paaltje, nog geen meter van mij. Na wat ik las wat jij schreef , doet het mij nadenken over de verschillende situaties waarin ik mij bevind. Benieuwd wat het vervolg is…

 8. Eergisteren is me wat heeeeeeeeel ergs gebeurd!
  In een ooghoek zag ik een buizerd recht op mijn auto af komen en voor ik het wist raakte hij net mijn voorruit. Ik kon niks, zaten auto’s achter me op de autoweg! Keek in mijn achteruit spiegel en zag hoe hij neerdaalde…. Ik ben de hele dag van slag geweest en nog.
  Ik heb de rest van de reis met mijn handen voor mijn mond gezeten en geroepen “oh wat erg, oh wat erg!
  De dag erna ging ik dezelfde weg en was de buizert weg!
  Niks van sporen te zien.
  Ik hoop dat hij het overleeft heeft. Maar waarom zou hij tegen mijn raam aan zijn gevlogen??
  Een boodschap geven op deze heftige manier.

  1. Hoi Jolanda, en toen stond je weer met 2 benen op de grond. Te veel in jouw hoofd misschien? Let op dat je niet te hoog vliegt en het overzicht behoudt. De buizerd is ok… geen zorgen. Hij kwam je gewoon weer even ‘op aarde zetten’…

 9. Vandaag reed ik op de snelweg en vanuit mijn ooghoek zag ik een grote vogel opvliegen om mijn weg te doorkruisen. Eerste instantie dacht ik een reiger, omdat ik jarenlang overal waar ik was de reiger Continu zag. De reiger had mij toen een duidelijke boodschap gegeven en toen ik eenmaal de boodschap begreep en ernaartoe handelde, zag ik het nauwelijks meer.
  Maar vandaag was het een mooie bruine bal veren, die richting mijn pad opvloog. Terwijl ik rustig op mijn rem trapte om het niet te raken, zag ik dat het een buizerd was. Heel mooi en verfrissend om een ander vogelsoort te zien, die mijn pad doorkruist, dan een reiger.
  Het voelt voor mij niet aan alsof er een boodschap is voor mij, maar ergens was Ik wel nieuwsgierig en daarom ben ik hier.
  De boodschap op deze site klopt idd niet bij mij, maar dat is prima. Ik was al behoorlijk onder de indruk van de schoonheid en vastberadenheid van deze Prachtige vogel, die vandaag in Rotterdam mijn pad doorkruiste.

 10. Prachtig verteld! Het uren rustig op een paal zitten is voor mij een metafoor die wel wat lijkt op innerlijke vrede hebben, engelengeduld beoefenen, in flow zijn, laten gebeuren wat er mag gebeuren, vanuit niet weten wel of niet handelen etc.

 11. liep in een groenstrook midden in de stad. plotseling, ging ongeveer 3 meter van mij een buizerd zitten op een tak. Ik bleef staan en hij of zij bleef gewoon zitten. Ik vond het nogal vreemd, want normaal gesproken vliegt meestal een buizerd weer weg.
  Zou het vermoeidheid zijn, of wilde deze prachtige vogel mij iets zeggen? Heb het opgezocht op deze site, en het werd me duidelijk.
  Groet.

 12. ik heb de arend als een van mijn krachtdieren en zie de laatste jaren heel veel buizerds rond onze woning maar ook op reis zien we arenden, en onderweg in de auto enz … door hen kan ik mijn hart openen, ze raken me rechtstreeks en door hen voel ik liefde op een pure wijze voor hen, dieren in het algemeen en de wereld – maar jouw aanvulling is nog bijkomend, dank je wel hiervoor !

 13. Deze tekst heeft enorm geraakt. Ik zit met de zwartste opdracht waarbij ooit heb voorgestaan. Namelijk men eigen kind van 12jaar los laten. Maar nu ik dit lees. En kijk hoe duidelijk de valk tegen me spreekt. Is dit op het lijf geschreven. Bedankt voor je mooie krachtige woorden. Deze tekst ga ik nu een tijdje elke dag lezen. En bewust aan werken.

  1. Heel veel succes Wendy! Dat de buizerd jouw de kracht mag geven om in jouw kracht te gaan staan.

 14. Er was een situatie die helemaal met het onderuithalen en scherpe uithalen te maken had, toen ik een veer (handpen) van , bleek later, een buizerd naast mijn jasje vond.
  Dit verhaal was een bevestiging..en vooral zo verhelderend. Dank je wel!

 15. Wauw dit verklaart exact waar ik nu al ruim een half jaar in zit. Wonen op het terrein bij mensen privé. Zij willen kost wat kost liegen bedriegen, treiteren en pesten. Ik zoek andere woning maar tevergeefs helaas. Dank prachtige vogels voor jullie boodschap.
  Ik zie ze ook regelmatig, nu net 2 cirkelen laag, terwijl ik op de grond onder ze zat.

 16. Dank je wel voor het verhaal over de buizerd.
  Toen ik gisteren de hond uitliet en even bleef praten met anderen liet de buizerd zich ineens zien in een boom vlakbij ons. Vloog even weg, kwam weer terug, we hebben een foto genomen en toen vloog hij majesteitelijk weer weg.
  Wilde toch even weten wat hij te vertellen had en nu dit gevonden.
  Prachtig. Dank je wel.

 17. Jolanda
  Ik was onderweg in mijn auto naar mijn werk. In mijn hart bezig met de liefde voor een man die onbeantwoord blijft en pijnlijk is. Opeens vliegt uit de bern een buizerd op en vloog voor mijn voorruit langs. Ik moest een noodstop maken om hem te ontwijken. Ik heb geen duidelijk idee wat het moet betekenen. Het voelt wel zo dat ik mijn energie bij mezelf moet houden, maar doe dat maar eens als mijn hart zo sterk die gevoelens aangeeft. Ik zou graag willen weten wat de bijna botsing met de buizerd betekent.
  Liefs Jolanda

 18. Al jaren zie ik ze zitten maakt niet uit waar, als ik aan het autorijden ben of lopend op tientallen meters afstand of in een flits.
  Het lijkt wel alsof ik door de ogen kijk van de roofvogel.
  Eindelijk een deel bevestiging van wat ik hier lees.
  Maar begrijp nog steeds niet dat ik ze waardan ook rijd(BV snelweg 130km) ze op tientallen meters al spot.
  Een verbintenis met deze vogel voel ik heel sterk.

  1. Dat heb ik dus ook. Ik zie ze overal. Daarom dacht ik er over te lezen. Best gaaf wat wij zien.

 19. De Buizerd laat zich vaak zien als ik op pad ben of…… ik zie deze prachtige vogel altijd?
  Gisteren vloog hij een tijd voor mij uit terwijl ik naar huis fietste. Steeds even uitrusten op een paal of verkeersbord om weer een stukje verder te vliegen als ik te dichterbij kom.
  Daarna vloog hij weg, maar even later schoot hij zo plotseling uit het riet langs de sloot weer tevoorschijn dat ik er van schrok.
  Toch maar even zoeken wat de Buizerd mij te vertellen heeft.
  Prachtige tekst en die mij aan het denken zet.
  Zo midden in de roos.
  Dank je wel!

 20. Vandaag vloog een buizerd een tijdje voor mij uit tijdens een fietstocht en verdween om even later uit het riet langs de sloot rakelings langs me te vliegen. Was het dezelfde buizerd en wat laat hij zien?
  Gezocht op Internet naar krachtdieren en dit verhaal is zo verrassend, zo’n schot in de roos.
  Dank je wel voor deze mooie eye opener.

  1. Hi, ik was aan het zoeken op het internet naar de betekenis van een buizerd tegenkomen. Mijn manier van tegenkomen was echter iets heftiger. Ik vond alleen het hoofd van de buizerd. Met zijn veren er nog aan. Zijn lijf nergens te bekennen. Heel raar. En ik vraag me af wat dit betekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *