2021-08-22 Volle maan(d) kaartlegging

Heb je meegedaan op social media of via de nieuwsbrief?
De omgedraaide volle maan kaarten en de bijbehorende boodschappen staan hieronder.
Scroll naar beneden om ze te zien/lezen.

De volle maan zet deze keer dingen op scherp. Terwijl het eigenlijk juist om de zachte dingen gaat. De wereld heeft het keihard nodig. Zeker nu. Alle media staan bol van de ellende en voedt hiermee een energetisch veld met een hele lage frequentie. Daar mag best wat licht en liefde tegenover gezet worden. Iets waarbij er voor jou wellicht een taak is weggelegd.

Karma is een sleutelwoord. Spiegels worden jou getoond om oude stukken, die nog niet ‘vereffend’ of in balans zijn aan te pakken. Het kan zijn dat er zomaar (weer) mensen of issues in jouw leven oppoppen, waar je nog wat mee moet. Waar verheldering gewenst is, zodat het karma nivelleert. Oftewel teruggebracht op 0. Dat helpt jou om weer een stap vooruit te maken.

De volle maan energie brengt dit niet alleen aan het licht, maar helpt je ook met de oplossing. Dus wuif het niet weg. Kijk het aan en neem daar waar nodig is actie, ook al begrijp je misschien niet waarom. Dat inzicht volgt dan later.

Mooie volle maan gewenst! 🌕 En niet vergeten… zet jouw beste intenties/affirmaties/wensen in jouw ‘cloud’ voor jeZELF, alles en iedereen om je heen én de wereld in het algemeen. 🍀

Liefs Karen Bos

Doe jij ook (weer) mee?

Zo werkt het:
Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten (niet stiekem switchen, omdat jouw hoofd dat zegt)

Volle maan(d) Kaartlegging 22 augustus 2021 uitjebewust

Lees hieronder wat jouw keuze voor boodschap meebrengt.

De Boodschappen

Volle-maand-Kaarlegging-uitjebewust-gedraaid-1-230821
Klik op de foto voor een vergroting

1 Wees dienstbaar

De aankomende maand mag je jouw focus leggen op meer dienstbaar ZIJN. Dat wil zeggen je in dienst stellen van het grotere geheel. De mensheid, de natuur, dieren, het Universum. Alles kan wel een flinke dosis liefde en licht gebruiken. Wat kan jij verbeteren in jouw leven? Kijk eens in jouw keukenkastje. Wat staat daar voor schoonmaakmiddel? En wat voegen pods toe aan ons drinkwater dan vooral chemicaliën? Het zijn maar 2 kleine dingen, die heel eenvoudig te veranderen zijn, waarmee je direct een flinke bijdrage gaat leveren aan een betere wereld. En dat niet alleen. Ook de energetische frequentie van jouw huis zal hierdoor veranderen. Dat is dan weer fijn voor de sfeer in huis waar jij ook profijt van hebt.

Dienstbaarheid heeft ook te maken met de helpende hand aanbieden. Zomaar spontaan, omdat het zo voelt. Met delen en zorgen voor. Wat kun jij uitdelen aan de mensen om jou heen? Gewoon, omdat je het leuk vindt, zonder er iets voor terug te verwachten? Op de kaart zie je het zeewezen een zeepaardje van iets lekkers voorzien. Bak eens een taart of cake en deel hem met de buurt. Moet je eens kijken wat er gebeurt.

Er zit ook een keerzijde aan dienstbaarheid. Een die je waarschijnlijk heel bekend voorkomt. Jij geeft vooral en vergeet daarbij jouw eigen grenzen te bewaken. Het gevolg is dat je zelf de deur openzet om anderen te laten profiteren van jouw goedheid. Iets waar je beter op mag letten. Op de kaart is de hoofdtooi van het zachtaardige zeewezen voorzien van allerlei eetbaars. Ze zorgt voor haar omgeving, maar zorgt in eerste instantie voor zichZELF. Haar hoofdtooi is dus niet leeggeplukt, maar heeft nog voldoende reserve om zelf ook van te kunnen genieten.

Als jij niet goed in balans bent of in jouw kracht staat, hoe kun je dan voor anderen zorgen? Te veel energie weggeven en niet opladen, want daar gaat het om, levert uiteindelijk bij jou een lege batterij op. Denk maar eens aan het vliegtuig. Als daar de luchtdruk wegvalt en er een zuurstofmaskers verschijnen, wat is dan het protocol? Jij eerst en dan kinderen. Hier wordt hetzelfde bedoeld. Niet vanuit egoïsme, maar vanuit liefde voor jeZELF en daardoor ook voor al het andere dat leeft.  

Dienstbaarheid dus voor deze aankomende maand, maar wel in balans met jouw eigen grenzen. Geef die dan ook duidelijk aan, mocht men gewend zijn geraakt om te zeggen: “O, dat doet …. Wel.” Of: “Moet je aan … vragen, die helpt je wel.” Dan zal dat even wennen worden voor de omgeving. Het grote pluspunt zal zijn, dat jij aan het einde van de dag niet energie en futloos neerploft. Zet hem op!

2 Dankbaarheid en waardering

Heb jij elke dag te eten? Heb jij een dak boven jouw hoofd? Heb jij kleding en meerder paren schoenen? Heb jij of hebben jullie een auto, misschien zelfs wel 2. Maak jij je druk over wat je nu weer aan moet trekken? Of je haar wel goed zit? Wanneer jouw nagels weer gedaan moeten worden? Wanneer dat pakketje nou eindelijk eens bezorgd wordt?

Lief mens, deze kaart vraagt je even een stapje terug te doen en eens vanuit een hoger perspectief te kijken naar wat je allemaal ‘hebt’ en hoe dankbaar je daar eigenlijk voor bent. Eens te bedenken, want dat kan jouw hoofd helemaal prima, dat alles wat op jouw bord ligt ergens gezaaid en gegroeid is. Mede dankzij de aandacht, even afhankelijk van wat je eet, van de aarde, de teler, de boer, de zon en de regen. Dit alles heeft energie gekost en als het goed is, is deze met liefde gegeven.

Een aardappel is dus niet gewoon maar een aardappel. Er zit een heel proces aan vooraf. Iets waar je best bij stil mag staan. Zo ook met jouw huis, dat ooit gebouwd is. Waarvoor grondstoffen uit de aarde zijn onttrokken, stenen en dakpannen zijn gebakken. De inrichting even buiten beschouwing gelaten. Of de kleding, waarvoor (gerecyclede) stoffen zijn gemaakt en patronen ontwikkeld. Om het vervolgens in elkaar te naaien, door wie of wat dan ook en het door iemand, hoogstwaarschijnlijk, op jouw stoep te laten bezorgen.

Dit gaat vooral om materiële zaken. Het tastbare. Je mag ook jouw dankbaarheid en waardering oefenen op het niet tastbare. De lieve mensen en dieren in jouw omgeving eens bedanken dat ze er ZIJN. Gewoon als blijk van waardering. Dankbaarheid voor de schitterende natuur waar je op jouw eigen manier tijd door mag brengen. Misschien zelfs wel dankbaarheid omdat jij nu, hier, op dit moment in deze bijzondere tijd hier op aarde rondloopt en te beseffen dat dit eigenlijk een groot paradijs is dat veel meer waardering mag ontvangen dan op dit moment het geval is.

Als jij dankbaar bent en/of waardering deelt, dan heeft dat impact op het grotere geheel. De kaart vraagt je gewoon eens een maand elke dag stil te staan bij deze twee woorden en het actief toe te passen in jouw leven. Het Universum heeft bijzondere manier om je te belonen voor jouw inzet. Probeer het eens en ervaar wat er verandert in jouw leven.

3 Neem de tijd

Hup, hup, hop, hop, in volle galop. Misschien is jouw leven de afgelopen tijd gewoon doorgerend met jou erbij of misschien hebben je lockdowns jou juist rust en ruimte gegeven om eens stil te staan en je meer bewust te worden welke druk er eigenlijk op jou gelegd wordt door jouw directe omgeving, maar ook door de maatschappij. Je moet dit, je moet dat. Doodmoe word je ervan. Vandaar aan jou de vraag of al dat MOETEN wel moet. Heb je niet gewoon ‘de tijd’? Kun je niet beter van elk moment van de dag het beste maken in plaats van met oogkleppen op van het ene in het andere te rennen? Continu maar bezig zijn met jouw hoofd, is trouwens een hele mooie manier om jou af te leiden van wat je werkelijk hier op aarde komt doen.

Neem eens ‘de tijd’. Haal eens wat vaker diep adem. Kom eens wat meer in jouw lijf. Als je goed voelt weet je dat je helemaal niets MOET. Behalve dan op tijd eten, drinken, naar de wc-gaan anders wordt het zo’n bende en uiteindelijk doodgaan, want daar heb je geen keuze in. Je mag gewoon wat meer focus leggen op relativeren. Wat fikt er af als je die mail of app niet meteen beantwoordt? Gaat er iemand dood als je niet meteen reageert? Heb je een kwartier later eten dan normaal. So be it.

Deze kaart vraagt je je meer in verbinding te stellen met jouw natuurlijke ritme. Wekkers, tikkende klokken, mobieltjes en horloges om steeds maar te checken hoe laat het is en of je nog op ‘schema’ loopt, want anders dit of dat…. Laat het eens wat meer los, lief mens. Je jaagt jeZELF over de helling, terwijl ook jij gewoon uit flow mag leven. Echt!

Mocht je juist de afgelopen tijd in dat bewustwordingsproces hebben gezeten en meer de tijd aan jeZELF hebben gehad, maar nu na de zomervakantie weer meer in het nieuwe ‘normale’ leven terechtkomen. Blijf dan goed op jeZELF passen en houdt elke dag een gaatje in jouw agenda vrij om gewoon even de tijd te nemen om te ZIJN.

4 Sprong van vertrouwen
Je staat waarschijnlijk op een kruispunt in jouw leven en mag een keuze maken. Wat ga je doen? Ga je weer mee in waar je al die jaren al jouw geluk hebt gezocht? Of sla je een nieuwe weg in. Een waarvan je nog niet goed kan zien waar die heengaat en ook niet wat het resultaat zal zijn. Wat je wel weet is dat als je deze laatste weg kiest, je jouw hart volgt en meer vanuit jouw passie in het leven komt te staan. Dat weet jij ook, alleen is het best een beetje eng.

Misschien overweeg je wel om het roer om te gooien. Zekerheden los te laten. Je meer in de richting van bewustZIJN, spiritualiteit en creativiteit te bewegen. Deze kaart laat jou zien dat je gewoon helemaal niets te verliezen hebt als je goed naar jouw gevoel luistert en jouw intuïtie volgt. Het kan voelen alsof je een kloof aan het overbruggen gaat en waar jij op dat dunne touw loopt getooid met parapluutje en al…

Het enige wat jij hoeft te doen is te ontspannen en jouw focus te houden op wat je het liefste zou willen bereiken. Op de kaart is dat de overkant. Het kan wijzen op de tweesprong tussen wat in de wereld gangbaar is en jouw keuze om dat pad te verlaten.

Ben je bang dat je zult vallen? Dat het toch niets wordt of kan zijn? Angst is een slechte raadgever en laat je als bevroren op jouw plek staan. Zo kom je eigenlijk nergens. Dus je zult eigenlijk de sprong van vertrouwen moeten wagen dat het WEL iets wordt. Iets moois. Iets dat jou meer in lijn brengt met wie jij werkelijk bent. Iets dat beter bij jou past. Iets waar je jouw hart aan kan verliezen en de tijd bij vergeet. Dat is dan altijd beter dan steeds op een klok kijken om te zien of het al tijd is dat je ‘vrijgelaten’ wordt van jouw verplichtingen.

Weet ook dat je eigenlijk helemaal geen fouten kunt maken. Want fouten bestaan gewoon niet. Het zijn leermomenten, waardoor je nog beter kan worden dan je al was. Lopen en fietsen heb je toch ook niet in 1 dag geleerd? Het gaat om het proberen, het oefenen, de sprong dus wagen en stappen zetten. Houd hierbij wat jij het liefste wilt creëren voor ogen. Die betere wereld, die droomplek, jouw boek of schilderij waarmee je anderen inspireert.

Als je in lijn met jouw ZIJN op pad gaat, weet dan dat er altijd een vangnet voor je zal zijn. De spin heeft het immers al voor je geweven en er wordt voor je gezorgd. Je mag angst opbergen in een doosje en het potje moed van de plank halen. Pak jouw toverstaf. Ga er nou maar voor… en reach for the stars…

5 Avontuur

Het leven is 1 groot avontuur. “Poeh, poeh, dat lijkt er anders niet op. Het is meer een gesleep en gesleur naar de volgende dag en dan maar weer zien wat die brengen mag.” Echt, lief mens? Jij hebt de regie over jouw leven hoor. Als je in deze flow zit, dan ziet het er inderdaad niet zo rooskleurig uit. Tijd om daar verandering in te brengen en daar mag je dan de aankomende maand lekker jouw focus op zetten.

Trek eens een blikje blijdschap open. Hierin zit verborgen waar jij blij van wordt. Doe daar eens elke dag iets mee. Weet je, je mag de neerwaartse spiraal, die alles zo zwaar maakt om gaan draaien en dat lukt alleen als je dingen doet waar je energie van krijgt en blij van wordt. Jouw hele energetische stelsel reageert hierop namelijk en zelfs jouw immuniteit.

Stap eens in de schelp bij de zeemeermin en laat je eens meevoeren naar verre oorden. Wat zou daar voor jou te ontdekken ZIJN? Je hoeft hiervoor geen vlucht te boeken hoor. Dit kan ook gewoon vanuit jouw luie stoel. Visualiseer eens dat je overal ter wereld heen kan gaan. Waar zou jij naar toe ‘vliegen’? Er is namelijk een zee aan mogelijkheden.

Wat ervaar je als je in stilte met jouw ogen dicht op reis gaat? Misschien verlaat je deze planeet wel en kun je zien, als vanuit de ruimte, wat voor kleine speldenprikjes wij mensen zijn en hoe onbelangrijk eigenlijk zoveel is waar we ons dagelijks druk over maken. Tegelijkertijd kun je waarnemen dat de aarde aan het lijden is en de verwoesting, die de mens haar toebrengt niet de beste afloop in het verschiet heeft, mits we het anders gaan aanpakken.

Als je dat beeld te zien krijgt, wat kan het avontuur van jouw leven dan toevoegen? Zie je alle lichtjes, die verschijnen van andere zielen die hun uiterste best doen om het donker te verlichten? Samen vormen zij een groot lichtnet op aarde, behalve op dat ene puntje na dan, want daar ontbreekt jouw lichtje nog. Op dat moment kun je ervaren hoe iets kleins een heel groot verschil kan maken en er nooit een reden is om iets niet te doen.

6 Hoop en geluk

Het staat voor jou in de sterren geschreven. Hoop en geluk zijn twee krachtige dingen, die we als mens nooit mogen vergeten en eigenlijk dagelijks mogen voeden. Misschien zoek je deze twee wel te veel buiten jeZELF. Terwijl beiden gewoon in jou ZELF ingebakken zitten. Je hoeft ze alleen maar te bevrijden. Zie je wat voor kleurexplosie dat met zich mee kan brengen?

Het besef dat we vrede IN onsZELF mogen vinden en ervaren heeft een vergaand bereik. Indirect helpt dat namelijk met het creëren van vrede op aarde. Alles is 1. Zie de zwanen op de kaart? Zij dobberen rustig rond. Wachtend op het moment dat jij de zwaan in jeZELF erkent en je er ook naar gaat gedragen. Niet vanuit arrogantie en/of egoïsme, maar vanuit sierlijkheid, dienstbaarheid, dankbaarheid en waardering (voor alles wat leeft) en jouw unieke veelkleurige ZIJN in gaat zetten om een betere wereld te creëren. Als je dat kleurenpallet IN je zelf vindt, kun je er het mooiste schilderij (toekomstbeeld) van maken wat je maar wenst.

De duiven brengen vrede, de vlinders geven een tijd van transformatie aan. Dat is in de wereld nu aan de gang en parallel waarschijnlijk ook bij jou. Jij, als schakel, bepaalt mede hoe onze wereld eruit komt te zien. Focus daarom deze maand alleen op wat je wilt dat WEL manifesteert en laat al het andere voor wat het is.

Wanneer jij gewoon jouw pad loopt, je niet af laat leiden en elke dag aandacht geeft aan hoop en geluk en misschien wel aan nog wel meer mooie, goede en positieve dingen, wees er dan van verzekerd dat jouw inspanningen op de meest bijzondere manieren vruchten afwerpen. Niet alleen voor jou, maar voor alles wat leeft. Wees daarom alert op signalen/boodschappen om jou heen. Een fragment, een woord, het nieuws, de wolken, de dieren, synchroniciteit en magische gebeurtenissen. Als je ervaart dat jouw kracht invloed heeft, dan weet je waarom je hier bent.

Heeft deze kaartlegging jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij alleen tijd te kunnen besteden aan dit werk. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen, die ook zoekende zijn, want alles is 1.

Heb je antwoorden/inspiratie gekregen en vind dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van een donatie. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Behoefte aan meer inzicht? Ik help je graag via consulten, een persoonlijke kaartlegging of een 10-daagse kaartlegging, waarbij we samen op pad gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *