Volle maan(d) 31 oktober 2020

Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten van bovenstaande foto. Zie hieronder welke kaart(e) je hebt gekozen en lees welke boodschap die kaart brengt.

(Heb je meegedaan via de mailing of social media, scrol dan direct naar beneden om de boodschap te lezen)

De boodschappen

1 Houd je dromen in leven

In deze tijd is het meer dan ooit belangrijk om dromen te hebben. Over jouw ideale gang van zaken, over hoe je wilt leven en met wie en waar. Dat je in die droom gezond bent, gelukkig, elke dag blij opstaat en jouw geluk kan delen met anderen, dat je jouw liefde voor alles wat leeft kan uitstralen en daarmee ook anderen aansteekt. Dat je misschien iets creatiefs hebt gemaakt, dat in de smaak valt bij anderen, of anderen inspireert. Jouw dromen zijn fantastisch!

Toch zit er ook een keerzijde aan en dat heeft alles te maken met geaard zijn en blijven. Door te dromen zet je wat je graag wilt of wenst in de ‘cloud’. Dat betekent dat deze ergens in het universum zweeft en het universum jou zal helpen om deze te manifesteren in de werkelijkheid, als deze in lijn is met jouw missie hier op aarde en voor jouw hoogste goed.

Droom je op de dag letterlijk te veel, je bent  regelmatig afwezig en zweeft net als jouw droom ergens, dan blijft de droom in de lucht hangen. Als je ervoor zorgt dat je goed geaard bent (en blijft, wat best een uitdaging is vandaag de dag), gewoon lekker met 2 benen op de grond of 2 voeten in de klei en zorgt dat je goed verankerd bent in Moeder Aarde dan heeft jouw droom een lijntje om in te dalen. Houd ook in de gaten of jouw droom te maken heeft met het ‘toe-eigenen’ van zaken. Het ‘hebben’ van dingen, zoals bijvoorbeeld veel geld of een dikke auto. De definitie die deze wereld aan rijkdom hangt, heeft namelijk meestal te maken met materiële zaken. Terwijl rijkdom in vele vormen tot je kan komen.

Daarnaast ben je misschien geneigd om jouw droom tot in detail vorm te geven. Je legt de lat altijd hoog en het moet allemaal perfect zijn volgens jouw hoofd. Geeft niet, want dat is gewoon een overlevingsmechanisme dat je jeZELF hebt aangeleerd om op deze planeet stand te houden. De beste dromen, zijn dromen waarin je de belangrijkste dingen specificeert, die bijdragen aan jouw geluk en waar je naar toe wilt. Daarna laat je de droom los en geeft deze aan het universum, zodat er meer dan genoeg ruimte is om voor jou het beste op jouw pad te laten komen. Alert zijn op wat jouw intuïtie jou aangeeft en daar dan ook actie op te ondernemen gaat je ernaar toe leiden.

En dan is er nog het item tijd. Alles geschiet op het juiste moment. Daarom is het zo belangrijk jouw dromen levend te houden. Iets wat nu onmogelijk lijkt, kan morgen ineens mogelijk worden of zijn. Je wordt waarschijnlijk uitgedaagd op een ander dingetje en dat is geduld. Geduld is een schone zaak, al mag het van jou allemaal vast heel snel. Als dingen te snel gaan, mis je de reis ernaar toe die vol zit met leermomenten, ontdekkingen, avontuur en magie. Dus houd levend die droom en vergeet niet elke dag eraan te denken en/of te werken op welke manier dan ook. Wedden dat het werkt. Vertrouw er maar op…

2 Vier de verschillen

Deze kaart is heel toepasselijk in deze bijzondere tijd. Alles is in beweging en lijkt tegelijkertijd voor velen ineens weer stil te staan. Iedereen heeft meningen, overtuigingen, weet precies hoe de vork in de steel zit, enz. Maar ja, wat is nou de werkelijkheid? De werkelijkheid is wat voor jou als individu voelt als waarheid en helemaal met jouw ZIJN resoneert.

Als je dat ongevraagd of gevraagd deelt met anderen zul je waarschijnlijk tegen weerstand oplopen. Dat mensen je niet kunnen volgen of begrijpen, dat ze het heel anders zien of dat ze hun waarheid aan jou willen opdringen. Lief mens, vier de verschillen betekent dat iedereen zijn eigen unieke waarde heeft met alles wat daarbij hoort en dat dat helemaal goed en prachtig is. Zelfs al staat het haaks op waar jij in gelooft en nastreeft. Zelfs al houd dat in dat iemand iemand anders van het leven beroofd. Ook dat heeft voor alle betrokkenen een functie evenals in het grotere geheel. Al is dat vaak heel lastig en moeilijk om te kunnen zien.

Iedereen heeft zijn eigen pad te lopen en maakt daarbij eigen keuzes. Kun je dat vanuit jouw onvoorwaardelijke liefdevolheid zien? Dan hoef je niemand te overtuigen en zijn er geen energie slurpende en verhitte discussies meer. Word je toch geraakt of kom je onverhoopt toch in een bepaalde situatie terecht. Liefde en licht vormen echt het antwoord. Hoe erg een situatie ook is, zet er liefde en (ver)licht(ing) in. Stuur het naar iedereen die betrokken is, of je nu kent of niet.

Jouw liefdevolheid is dusdanig sterk dat je het grotere geheel enorm helpt als je je hiervoor inzet. Dan een andere geval. Iemand probeert jou zijn of haar overtuiging/waarheid en vaak ook nog ongevraagd door de strot te duwen. De weerstand, die je waarschijnlijk voelt tot in jouw tenen, staat bij jou dan gelijk aan. Maar deze mens, instantie, of iets anders mag die overtuiging gewoon hebben (niets is voor niets). Past deze niet bij jouw waarheid en loop je er letterlijk op leeg, kap het dan liefdevol af. Zeg dat je waardeert dat deze persoon die kijk op dingen heeft, maar dat het voor jou anders voelt en/of is en dat jullie er niet uit zullen komen en vooral dat dat helemaal ok is. Als degene daar geen genoegen mee neemt, kun je jouw respect tonen door te zeggen dat je deze mens respecteert en dat dat wederzijds mag zijn.

Verlaag je niet, lief mens, door mee te gaan in boosheid of (negatieve) heftigheid. Het haalt je uit jouw kracht. Misschien iets waar je de komende maand aan kunt werken, want er zijn waarschijnlijk genoeg situaties op jouw pad waarin je hierin uitgedaagd wordt. Vier de verschillen, dat brengt een heel andere lading met zich mee.

3 Overvloedige oogst

Heb je de afgelopen maan(d) gewerkt aan jouw groei of aan jouw unieke gaven? Heb je beter gelet op wat jouw intuïtie en heb je die ook gevolgd? Heb je goed gezorgd voor jeZELF? Heb je gezorgd voor de natuur? Heb je bijgedragen door liefde, licht, dankbaarheid, enz. te verspreiden? Heb je anderen geholpen? Heb je stappen gezet om te gaan doen wat je eigenlijk al zo lang wil? Wedden dat het universum hiermee ingenomen is? Als je hebt gewerkt aan het bijdragen aan het grotere geheel op een constructieve en positieve manier, dan wordt dat opgemerkt en beloond.

Zie je golvende bewegingen die in deze kaart zijn verwerkt. Vergeet nooit dat alles wat jij op een goede en mooie manier in de wereld zet, op welke manier dan ook, meegenomen wordt in de energetische stromingen die er zijn. Het werkt ook andersom trouwens. Negativiteit wordt ook meengenomen en kent zijn effect. Wat je zaait oogst je, dus ‘it better be good’.

De kunst van het leven is in te zien dat alles wat jij zegt, doet, denkt, hoe je handelt een rimpeleffect heeft. Zelfs zo ver dat jij het niet kan zien of kan weten dat jouw inzet ergens op een heel ander vlak dingen in gang zet. En dat hoeft ook niet, want jouw hoofd kan dat toch niet begrijpen.

Chapeau voor jou! Omdat je de moed hebt naar jeZELF te kijken, stappen te zetten, de beste versie van JIJ, die er altijd al gewoon is, steeds verder naar buiten durft te laten komen. Ongeacht wat anderen daarvan vinden. Zet door, lief mens, volg jouw pad. Je staat er niet voor niets op. Laat dingen maar gebeuren, volg de flow, luister naar jouw intuïtie en de mooie verbinding die je hebt als spil tussen hemel en aarde.

Heb vertrouwen dat jouw proces uniek voor jou is en een overvloedige oogst zal opleveren. Dat kan in vele vormen. Persoonlijke groei, ontdekken wat jouw missie is, financiële zorgeloosheid, creaties die helemaal uit jou zijn gekomen, zonder dat je vooraf de vorm wist en/of combinaties hiervan.

Blijf lekker onderweg. Zie de reis, die je maakt, als avontuur. Een ontdekkingstocht. Voed jouw nieuwsgierigheid en geduld. Wellicht mag je nog wat vleugjes humor en luchtigheid toevoegen, want het leven is eigenlijk gewoon spelen. Maar alles op zijn tijd.

Hoe mee jij je afstemt op jouw intuïtie en hier actie op onderneemt, hoe kleurrijke de oogst zal zijn. Ga je deze maand daar lekker mee door? Het is je gegund.

4 Zoek schoonheid

In een wereld waar van alles op slot lijkt te gaan, waar het delen van beelden van terreur, ziekte, verdriet dagelijkse kost zijn, zou je bijna vergeten dat Moeder Aarde een paradijs is voor ons allen. Een plek vol schoonheid en magie. Als je buiten bent en je kijkt om je heen dan zie je dat er op dit moment een seizoenswisseling plaatsvindt.

In de natuur, maar ook in jouw leven wellicht en ook wereldwijd klopt verandering aan de deur. Wat gebeurt er met jou als je dagelijks gevoed wordt met negatieve input? Wat gebeurt er met jou als je alles wat een lage frequentie met zich meedraagt tot je neemt? Dat kan in de vorm van beelden en woorden, maar ook in de vorm van voedsel. Is dit alles wel zo gezond voor jou? Stiekem niet, en dat weet je, maar je kunt het niet laten om ‘op de hoogte’ te blijven. En zelfs al heb je al afstand genomen van wat er vanuit hogerhand naar beneden gepusht wordt, dan zijn er altijd andere mensen die jou vriendelijk bedoeld jouw neus toch in dat bakje chocoladevla duwen. Linksom of rechtsom, je wordt met de huidige wereld en wat daarin speelt geconfronteerd.

Wat ga je doen, lief mens? Weet dat er op dit moment veel universele tests zijn, waarin jij wordt uitgedaagd om jouw kracht te blijven staan, ook al staat de hele wereld in de fik.

De beste manier om dit te doen is: schoonheid zoeken. Daarmee wordt niet bedoeld je kop in het zand steken en net doen of dingen niet bestaan. Je kunt waarnemen, maar het wil niet zeggen dat je er iets mee hoeft te doen of het je te laten raken, zodat je in verdriet, zorgen of een ander naar gevoel schiet. Of misschien wel te min over jeZELF denkt.

Schoonheid zoeken heeft alles te maken met ZIEN hoe mooi jij bent, hoe mooi mensen om jou heen zijn, hoe mooi de natuur is, hoe de wolken van vorm veranderen, hoe de zon ondergaat, hoe geweldig mooi jouw omgeving wordt verlicht door de weerkaatsing van het licht van de zon via volle maan.

Schoonheid is overal om jou heen, altijd. Schoonheid ben jij. Een uniek stukje natuur met een zeer ingewikkeld systeem waar wij als mens nog steeds heel weinig van begrijpen, maar dat dagelijks functioneert. Zelfs al zorg je niet altijd even goed voor jouw lijf. Schoonheid is houden van jou. In welke vorm je dan ook in deze wereld staat. Laat je niet leiden door wat voorgeschoteld wordt als het ideale plaatje, want wie bepaald dat plaatje eigenlijk? Het zijn slechts een paar mensen die dit doen. Als je schoonheid zoekt en om je heen kijkt, dan zie je dat vrijwel niemand aan dat zogenaamde ideale plaatje voldoet, maar stuk voor stuk geweldig mooie mensen zijn.

Wat heb je trouwens aan een ideaal plaatje aan de buitenkant als de binnenkant misschien wel heel lelijk is? Schoonheid komt in combinaties. Zo binnen zo buiten. Als jij werkt aan jouw innerlijke schoonheid en deze ook erkent, straal je die uit en dan maakt het echt helemaal niet uit of je een voor jouw idee te dikke kont hebt, een blubberbuik, gek haar, of wat het dan ook is dat je misschien niet mooi aan jeZELF vindt. Schoonheid begint met tegen jeZELF te zeggen dat je mooi en goed bent, zoals je bent. Stoppen met jouw hoofd allerlei nare gedachten te laten creëren over wat er allemaal mis is en daar dan ook nog in te gaan geloven.

Lief mens, wat voegen al deze gedachten eigenlijk toe aan jouw welzijn? Wordt je er blij van? Nope. Word jouw kont er minder dik door. Nope. Dus waar ben je dan aan het eind van de dag? Precies op hetzelfde, sort of ontevreden punt, als waar je vanochtend mee opstond. Is dat werkelijk waar je jouw tijd hier op aarde aan wilt spenderen? Je hebt toch wel iets beters te doen?

Accepteer wie jij bent, herken en erken jouw schoonheid in alle facetten. Sterke en zwakke punten. Lichte en donkere eigenschappen. Mannelijk en vrouwelijk. Zet jeZELF in om jouw uniek ZIJN te koesteren in plaats van erover te oordelen. Het houd je van jouw pad. Het haalt je uit jouw kracht en het brengt je niets.

Als je jouw focus deze maand zet op het zoeken van schoonheid, zowel buiten als in jou, dan zul je zien dat dat zijn vruchten afwerpt. Net zoals de bomen in de herfst hun rijpe vruchten laten vallen om het grotere geheel te voeden of zichzelf te vermenigvuldigen (zie dit als het vermenigvuldigen van wat jij uitstraalt). Net zoals de natuur haar volle kleurenpracht van gekleurde bladeren laat zien, om ze daarna los te laten en als kale boom of struik in het winterseizoen te blijven staan.

Durf jij af te pellen? Durf jij diep in jouw ZELF op zoek te gaan naar jouw schoonheid en dan kaal (naakt), helemaal als JIJ in de winterkou, die letterlijk en figuurlijk om ons heen tot stand komt, te blijven staan zonder je door wie of wat dan ook in negatieve zin te laten beïnvloeden? Het is de moeite waard om het te proberen. De stap te zetten en de schoonheid van alles te zien.   

Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten van bovenstaande foto. Zie hieronder welke kaart(e) je hebt gekozen en lees welke boodschap die kaart brengt.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort boodschappen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

2 antwoorden op “Volle maan(d) 31 oktober 2020”

  1. Ik had kaarten 3 en 4. En de boodschap klopt zo met het proces waar ik nu inzit. Het sterkte me om door te gaan. Ik weet dat ik op de goede weg ben. Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *