2020-10-17 update nieuwe maan kaartlegging

Gaia: wijsheid, weten en spiritueel doorgronden

Nieuwe-maan-kaarten-uitjebewust

Gaia is de krachtigste kaart van deze set kaarten van Toni Carmine Salerno. Gaia, Moeder Aarde roept jou! Ze heeft op dit moment heel veel liefde nodig aangezien alles op grote schaal letterlijk en figuurlijk uit zijn verband wordt gerukt. Lief mens, heb jeZELF lief en daarmee ook Moeder Aarde. Zet jouw licht aan, voel de liefde die er altijd is overal om jou heen. Help haar om te transformeren. Op de kaart staat een vrouw die helemaal opgaat in de boom. Het is haar diepe verbondenheid met alles wat leeft die haar de kracht geeft om zichZELF te ontdekken en lief te hebben. Dat is de wijsheid waar alles mee begint.

Je zet jeZELF vaak in de koelkast en vergeet dan de aandacht aan JIJ te geven die je echt nodig hebt. Aandacht voor anderen staat nog steeds bovenaan in jouw leven en dat mag nu echt veranderen. Door in de natuur of met de natuur bezig te zijn, kun je de liefdevolle verbinding, die je zoekt, herstellen en/of verstevigen. Je WEET het, diep van binnen, maar nu de actie nog of nog meer actie.

Moeder Aarde vraagt je om bij te dragen. Letterlijk door je in te zetten de wereld een mooiere plaats te maken en zorg te dragen voor alles wat leeft. Gewoon fysiek aan de slag. Of op jouw eigen manier genieten van al het moois dat de natuur al biedt. Je te verwonderen over de herfstkleuren, de rijkdommen die bomen neerstorten op de aarde, maar waarvan de mensheid de waarde is vergeten. Hazelnoten, beukennoten, walnoten, tamme kastanjes, paddestoelen, je kunt ze allemaal eten en het allemaal gratis beschikbaar… Pluk de laatste brandnetels voor zuiverende winterthee. Maak jouw tuin of balkon winterklaar. Of zet jouw huis vol met biologische planten, dat kunnen ook groenteplanten zijn en maak in jouw huis een wintergroentetuin. Zie je plastic of andere rommel liggen tijdens een wandeling in het bos, ruim het op. Echt, elke daad die jij verricht om de aarde te helpen wordt genoteerd en heb vertrouwen dat dit jou in jouw leven verder gaat helpen.

Het is niet zo, zoals wij ‘denken’, dat als je iets op 1 vlak doet er op dat vlak ook iets teruggedaan wordt. Het Universum en Moeder Aarde werken veel ruimer, breder, tijdloos en grenzeloos. Draag je ergens bij, dan gaat er ergens anders iets meer stromen, en jij kunt niet bedenken wat dat is of zal zijn. Probeer het maar, je zult het vanzelf gaan ervaren. En dan, dan begint of zet de weg van spirituele doorgronding zich voort.

Vanzelfsprekend mag je ook figuurlijk aan de slag. Zet de wereld in liefde, steek een kaarsje aan en wens verlichting voor alles wat leeft. De zucht van gebrek is zo duidelijk voelbaar overal, dat je daar ook last van kan hebben. Weet, lief mens, dat je ZELF elke dag de keuze hebt om hier in mee te gaan en te gaan zitten afwachten of er iets aan te doen. Het maakt niet uit hoe klein of groot het is, ALS je maar iets doet… Het is zo nodig, want deze kaart verschijnt niet zomaar.

Vandaar de 2e kaart: Amethist: transformatie, zekerheid, vertrouwen

Voor jou, voor iedereen om je heen, voor de hele mensheid, voor alles wat leeft, voor Moeder Aarde en het Universum. Alles is enorm in beweging en jij voelt dat vast. Er vindt een soort trouwtrekwedstrijdje plaats. De laatste hick-ups geven chaos, verlies, verdriet, enz. Laat je er niet van van jouw stuk brengen. Velen, velen zijn aan het ontwaken. Velen velen zullen inzicht krijgen in de illusie die ze volgen en bewust anders gaan kiezen. Laat de systemen, die gebaseerd zijn op angst en macht, hun gang gaan. Alles gaat zoals het moet. DAAR vertrouwen in hebben, is best een uitdaging en voor velen een test om niet mee te gaan in de lage frequenties die dit alles met zich meebrengt.

Vertrouwen mag dus bovenaan jouw lijst TO DO komen te staan. Vertrouwen in jeZELF vooral. Weet vanuit jouw hart dat je goed bent, zoals je bent, licht bent, liefde bent, een oneindige bron van energie die met alles in verbinding staat. Bekuipt jou het gevoel van angst, verdriet, pijn, zorgen, ongeloof (het kan toch niet waar zijn?), zet er verzachtende liefde tegenover. Weet dat zachte heelmeesters, stinkende wonden maken en daar stem jij toch zeker niet mee in? Daar ben je veel te krachtig voor.

Heb jij er het vertrouwen in dat alles mogelijk is? Of popt er meteen een maar of als op in jouw hoofd? Hoezo? Stop daar eens mee, lief mens. Je helpt er jeZELF niet mee en Moeder Aarde al helemaal niet. Onvoorwaardelijk vertrouwen is de basis die jou zekerheid zal bieden, in welke situatie je ook bent of terechtkomt. Daar ligt een stukje training voor de transformatie die je doormaakt of door mag maken. Want als je vol vertrouwen en vol overtuiging (deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden) gaat waar jij voor wilt gaan, dan gaat DAT ook vorm krijgen.

Blijf goed voelen onderweg of je nog in de juiste richting wandelt. Alles hoort in flow te gaan. Het is nu de tijd om jouw droom of dromen kracht bij te zetten en ervoor te gaan. De amethist is een krachtige steen die jou zal helpen vorm te geven en wegen kan ontsluiten, waarvan jij nooit kan vermoeden of nu nog ‘denkt’ dat het onmogelijk is. Alles is mogelijk! Het kan niet vaak genoeg herhaald worden. Nu hoef jij alleen nog te vertrouwen dat dit ook werkelijk zo is en verder het Universum en Moeder Aarde zorg te laten dragen over de exacte invulling, want alles geschiet op het juiste moment.

Dus lukt iets even niet, laat het even voor wat het is. Ook al voel je de druk dat je MOET presteren. Niet dus. Als je het toch doet, kost het je vooral heeeel veeel energie, die je veel beter en aan veel leukere dingen had kunnen besteden. Laat je niet stretchen door deze bijzondere tijd alsof je op een pijnbank ligt. Het leven is echt leuk en magisch. Het is aan jou om met het volste vertrouwen dit lichte en dansende leven te creëren…

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

5 antwoorden op “2020-10-17 update nieuwe maan kaartlegging”

 1. Ik heb lang de amathist gedragen maar ik werd er mega gevoelig door
  Ik ben van horreschoop schorpioen en slang..
  Ik dacht mensen echt door te hebben en dat heeft me zo bang gemaakt heb meteen me steen afgedaan..
  Het leek alsof ik omringd werd door negatieve energieën, ja klink zweverig
  Ik ben van mijzelf al mega gevoelig en vertrouw geen mens dus ik zou hem niet dragen als je daar heel gevoelig voor bent..

  1. Hallo anoniem, voel altijd goed op als je een steen kiest. Maak deze altijd eerst ‘schoon’ en nooit zomaar omdoen. Het kan ook zijn dat zelfs na het schoonmaken er nog ‘iets aankleeft’. De amethist is een hele liefdevolle steen met een zuivere kracht. Zodra gebeurt wat jij omschrijft, dan is die steen voor jou niet de juiste op dat moment, maar laat je ook iets zien om van te leren. Bijvoorbeeld een test of je meegaat in wat de negatieve energieën van je vragen. Jij koos voor jouw zuiverheid en dat is heel mooi. Ik schrik ervan als je schrijft dat je geen mens vertrouwt. Hier mag je echt gaan groeien en die angst overwinnen. Zet hem op, want er zijn echt hele liefdevolle mensen in de wereld die de moeite waard zijn. Ook voor jou…

 2. Echt een grote wakkermaker een roep van boven, maar het klopt wel allemaal een enorme bevestiging van mezelf ik hou ook veel van de natuur mijn tuin is daar een voorbeeld van! Vogels bij de vleet,insekten genoeg….zelfs in de lucht vliegen meeuwen ganzen alles gaat hierover De ganzen hier komen zelfs met zijn allen ze roepen mijnook schattig ik praat tegen ze ja de natuur prachtig geef zaad aan de vogels ik verzorg ze goed vandaag een roodborstje voor mijn raam zo schattig ja ik hou van ze en voel hetsteeds meer ik praat met alle dieren ze

  1. Goed bezig Ria! Nog een kleine tip. Geef je de vogeltjes en andere dieren biologisch voer? Vrijwel al het andere zaad bevat gemanipuleerde en/of chemisch bewerkte granen. Daarnaast zijn veel zaden afkomstig uit landbouw waarin vergif is gebruikt en dat eten de vogels dan op. Niet echt gezond voor ze. En als deze zaden/granen op de grond vallen en ontspruiten dan krijg je bijvoorbeeld dat er woekergras gaat groeien dat onze natuur verwoest. Het klinkt allemaal heel naar, maar bewust kiezen voor ‘gezond’ voer dat ook met zorg door Moeder Aarde zelf tot stand is gekomen, zonder inbreng van de mensheid op welke manier dan ook, is voor de natuur en alles wat hier in leeft het allerbeste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *