De laatste dagen van 2020

Lief mens,
De laatste dagen van dit enerverende jaar vol shifts, groeimogelijkheden, je enorm gestretcht en uitgedaagd voelen. Een jaar waar velen van jullie de verademing gevoeld hebben van het afstand houden in openbare ruimtes, eindelijk eens geen mensen die tegen je op botsen of je omver beuken.

Een jaar vol naar adem happen en tegelijkertijd een adempauze. Reflectie. Waar sta ik? Waar wil ik heen? Wat kom ik hier doen? Wie ben ik eigenlijk? En velen zullen ook de vraag gesteld hebben: “Wat kan ik nou eigenlijk?”

Het antwoord ligt altijd voor het oprapen. Gewoon gaan doen wat jouw hart jou ingeeft, of jouw intuïtie of jouw onderbuikgevoel. En dan zie je wel waar het toe leidt. Laat je niet afleiden, door niets of niemand. Ook niet door jouw hoofd dat nog steeds beren op de weg probeert te zetten en jou in jouw handelen, doen en laten naar beneden probeert te trekken. “Wie zit er nou op mijn ‘uitingen’ (kunst, boek, teksten, andere creatieve dingen, inzichten, enz., enz. te wachten?)

Lief mens, als er inzichten tot jou komen, als jij iets ontdekt hebt dat alleen van JOU is. Dan heeft dat te maken met jouw uniek ZIJN en dat is precies de richting die je verder mag onderzoeken.

Onderschat jouw rol in het grotere geheel NOOIT en wat dat voor impact kan hebben op anderen, die ook zoekende zijn. Ook al kun jij dat totaal niet weten. Dat is namelijk precies de bedoeling. Onbewust, ongemerkt of bewust kun je mensen enorm inspireren, motiveren, bewustmaken, enz. Zolang je maar uit jouw hart gaat leven en gaat bijdragen aan beter.

Op gevoel, intuïtie. En dan voeg je daar onvoorwaardelijk vertrouwen aan toe, zodat er een enorme rust over jou heen mag dalen. O ja, je mag ook dat potje geduld open doen, want alles geschiet op het juiste moment. Trekken, duwen, forceren. Voel wat je aan het doen bent. Loopt iets niet, laat het dan even en ga doen wat wel in de flow van alle dag IS.

Dat kan ook gewoon NIETS doen zijn. Bijkomen, tijd voor jeZELF. De enige manier om te groeien is jouw aardse ZIJN, inclusief het aardse lichaam verder af te stemmen op jouw ZELF en jouw unieke gaven en inzichten te ontdekken en/of verder te ontwikkelen is LUISTEREN naar waar JIJ behoefte aan hebt.

Dat is natuurlijk enorm lastig, want de wereld om jou heen blijft aan je trekken. De dagelijkse dingen vragen altijd aandacht en hebben dat ook nodig. Doe ze met liefde en zorg vanuit eerlijkheid, maar vergeet die tijd voor JOU niet. Het verstevigt jouw verbinding met Moeder Aarde en het Universum, die beiden staan te popelen om wat voor jou is weggelegd te laten stromen.

De wereld om ons heen is vreemd. Maar is het niet altijd al zo geweest? Heb jij je niet altijd al anders dan anderen gevoeld? Dus wat is er eigenlijk veranderd dan? Het is meer in het licht, recht in je snufferd. En niet alleen bij jou. Bij de totale wereldbevolking. Alleen kán niet iedereen het zo ervaren als jij. Heb daar dan ook maar vrede mee. Ook hier niet trekken, duwen, forceren, ongevraagde adviezen geven. Waardeer de mensen voor wie ze ZIJN. Zie dat ook zij mogen leren. Soms is het wijzer om te zwijgen. En je weet: echte wijsheid komt van … binnen.

De luchten zonder vliegtuigen, de wegen met weinig verkeer, de straten, die leger waren dan ooit. De massale shift naar ‘alles online’ van contacten met anderen tot kopen, kopen, kopen en weer weggooien. Is deze consumptiemaatschappij wel zo gezond voor onze toekomst? Zou de mensheid leren? Zou de mensheid inzien? Velen verlangen terug naar ‘hoe het was’. Hoe het was, is voorbij en het wordt nooit meer hetzelfde. Daar hoef je geen glazen bol voor te hebben, want dat is gewoon al eeuwen zo.

Wat wel belangrijk is:
Hoe wil jij dat het wordt?

En daar mag jij je nu (verder) op gaan voorbereiden, zodat je je in 2021 vol kan inzetten om die mooiere en betere wereld vorm te laten krijgen. Want alles is energie en daarom volledig vormvrij en kneedbaar. Hoe meer mensen hun energie, op welke manier dan ook, hiervoor inzetten, hoe sneller ‘het’ zal gaan.

Dat er daardoor andere dingen ‘ruimte’ moeten maken, is logisch. Als je een glas water hebt dat half vol is en je giet daar liefdevol water bij, dan zal de lege ruimte, die er was, plaats moeten maken. Dat gaat voor een groot deel van de mensheid onwennig en naar aanvoelen. Protest, chaos, paniek, het komt allemaal aan het licht in 2021. Handen in het haar, verder verstrikt in de matrix. De keuze is aan jou. Wat ga jij voeden (inclusief jouw (verdere) shift naar natuurlijk eten en drinken)?

Lief mens, zorg goed voor jou. Geloof in jouw kracht en jouw ZIJN. Het kan niet vaak genoeg herhaald worden, ook al voelt het misschien soms niet zo: je bent hier niet voor niets op dit moment op deze bijzondere en waardevolle planeet. DOE er iets mee… of ga lekker door waarmee je al bezig was.

Zie jeZELF als die prachtige eik, die sterk geworteld staat in onze mooie Moeder Aarde en daarmee niet alleen met haar, maar ook met het complete onzichtbare wortelnetwerk van alle andere bijzondere bomen op deze planeet verbonden is. Waarvan de takken tot de hemel reiken vol in verbinding met het Universum. Dé manier om in elke storm fier overeind te blijven staan.

Hele mooie en warme feestdagen en een fantastische start van het bijzondere jaar dat weer voor ons ligt.

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *