2021-06-24 volle maan(d) kaartlegging

Update 25-06-21
Heb je meegedaan op social media of via de nieuwsbrief?
De omgedraaide kaarten en de bijbehorende boodschappen staan hieronder. Scroll naar beneden om ze te zien/lezen.

24-06-21 in het teken van de Jaguar en de Aap. (Zie de foto hieronder, in mijn koffie vanmorgen). Mercurius retrograde is voorbij. Je kunt weer schakelen. Er zit verandering in de lucht. Snelle vooruitgang met de gratie en kracht van de Jaguar. Apen komen uit de mouw. Zowel op het wereldtoneel als in jouw eigen poppenkast. Let goed op de signalen om je heen en volg jouw hart.

20210624 Coffeetalk Volle maan kaartlegging uitjebewust

Doe jij ook (weer) mee?

20210624 volle maan kaartlegging uitjebewust

Zo werkt het:
Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten (niet stiekem switchen, omdat jouw hoofd dat zegt)

Lees hieronder wat jouw keuze voor boodschap meebrengt.

De boodschappen

20210624 volle maan kaartlegging gedraaid uitjebewust

1 Wind(hoos)
Op alle fronten is er versnelling. Het is aan jou om goed te voelen of wat je doet in lijn is met jouw pad. Meer dan ooit merk je dat als iets werkt het wel in lijn is en als iets niet werkt je anders mag kiezen.

Oude stukken komen boven tafel. Niet persé van dit leven. Veel in familieverband tot aan grootouders of kleinkinderen aan toe. Er is hier (Frankrijk) 20 juni een windhoos geweest inclusief stortbui en hagel en ik heb vernomen ook in Nederland. Aan de hand van deze windhoos, deze tekst geschreven en gisteren de kaart Wind voor de volle maan(d) kaartlegging. Hoe bijzonder dat de al geschreven tekst nu feilloos past bij deze kaart.

Een wie wa wapper alle blaadjes van de bomen wind. Tomaten, paprika, zoete aardappel, meloen, pompoen en ander al dan niet eetbaars staan er nu heel zielig bij.

Besef
Toch zegt dit iets over NU. Laat jij je van alles je welgevallen en je dus wie wa wegwapperen? Net zolang je als kale stengel overblijft? Al jouw blaadjes meegegeven aan de wind, die ze klakkeloos ergens anders dropt. Al dan niet totaal versnipperd vlak om je heen. Zie je alleen de brokstukken? Blijf je dan eindelijk als de naakte jij over? Hoe ver wil je dingen laten komen?

Als je dit proces niet zelf aangaat, dan komt er dus een wind voorbij, die in eerste instantie lijkt op vernietiging. Maar is dat ook zo? Is het niet juist zo dat vanuit de naakte waarheid nieuw mag ontstaan? Beter, mooier, meer als jij, helemaal in lijn met wie je bent? Ook in de wereld om ons heen zien we dit. Eerst de kaalslag en dan de opbouw naar ‘beter’ (oei, wat kan je dit woord op veel verschillende manieren interpreteren).

Het bijzondere is dat zo’n intensieve storm inclusief hagel en regen maar een paar minuten duurt en daarna is er ineens die strakblauwe hemel met de verwarmende zon. Door ook donkere stukken aan te kijken en te nemen/accepteren zoals ze ZIJN, vindt een bewustzijnsslag plaats.

De nieuwe onbewolkte hemel laat je heel helder alles zien wat geknakt en afgebroken is geraakt. Eigenlijk zijn het stukken, die wel aan jou vastzaten of deels nog zitten, maar geen functie meer hebben in dit nieuwe daglicht.

De essentie
De kale stengel is waar het om draait. JIJ, in volle ZIJN. Vol in het licht, sterk geworteld in de aarde. Hoeveel is er van wat jij dagelijks doet eigenlijk niet ‘bijzaak’. Afleiding, excuses van wat je mag gaan doen. Stel je de wervelwind eens voor of die windhoos. Wat (of wie) zou er allemaal wegwaaien uit jouw leven? En belangrijker wat (of wie) blijft er over?

Maar dat is eigenlijk nog steeds allemaal ‘buiten’ jouw ZELF. Jij staat daar als naakte stengel. Hoe word je weer een bloeiende plant? Een die de volgende keer wel bestand is tegen heftige stormen, hagelinslag en plensbuien. Daarvoor kun je alleen bij jeZELF te rade. IN jouw kern dus, daar waar jouw wortels voedingstoffen opzuigen en waar enzymen, cellen en de ‘kernenergie’ van jouw ZIJN de drive vindt om nieuw te creëren.

Als je wat om ons heen beschikbaar is, inzet om wat in lijn is met jouw missie hier op aarde goed en op de juiste manier te voeden, dan kan dat niet anders dan nieuwe groei betekenen.

Zo laat Moeder Aarde het hier nu al 2 dagen regelmatig regenen, afgewisseld met zon. Ideale condities voor elk gewas om te werken aan herstel. Ook al zijn er weinig blaadjes, er zijn nu al nieuwe bloempjes bij sommige planten.

Gespiegeld naar jou: om wat er bij jou van binnen naar buiten wil, jouw nieuwe blaadjes en bloempjes, kracht bij te zetten en je uit te laten groeien tot een vruchtdragend geheel.

Tot in de eeuwigheid
Daarmee draag jij bij aan het creëren van een oneindig nieuw geheel. Want elke vrucht bevat zaadjes. Zaadjes, die elders verspreid worden en weer plantjes mogen worden. De oneindige cyclus, die zomaar eens begonnen kan zijn bij jou, omdat jij het lef hebt gehad naar jeZELF te kijken als naakte stengel. Jouw ware kracht te ontdekken (die voor velen veel heftiger en grootser is dan je ooit kan vermoeden, daarom is het ook eng) en deze nu toch echt in te gaan zetten om van je te laten horen. Op jouw eigen unieke manier in welke vorm dan ook. 

Kun je dankbaar zijn voor de verwoesting, die de windhoos met zich meebracht? Kun je zien dat de planten de situatie nemen, zoals die is? Kun je ook zien dat sommige planten niet meer de kracht hebben om nieuw te creëren? Dat hun stengel al te kwetsbaar was voor de storm en de blaadjes te week? Dat de storm te veel schade heeft aangebracht en dat ze deze aanslag of (hagel)inslag (is er niet een spreekwoord met ‘losse flodders schieten’) niet zullen overleven?

Transitie, maar blijf bij jouw kern
Lief mens, wees je bewust dat de windhoos, die meestal in een paar minuten voorbijraast, in de wereld nog niet uitgeraasd is. Vanuit vol respect heb ik gekeken naar de oerkracht van deze wind en alles wat ze met zich meevoerde, wetende dat wij als mensheid niets voorstellen als natuurgeweld zich kenbaar maakt. Aan jou de taak om hetzelfde te doen. Te kijken naar wat zich afspeelt, maar dicht bij jouw kern te blijven, stevig als stengel te blijven staan, wat er ook over ons ‘uitgestort’ wordt en door te gaan met creëren van nieuw.

De transitie naar nieuw is in volle gang en al deels parallel aanwezig. Ga door met jouw proces van groei. Zorg dat die nieuwe blaadjes en bloempjes er komen. Vanuit jouw zuivere kern, zonder kunstmatige groeimiddelen en onkruidverdelgers. Alles wat jij nodig hebt, is er al. Het zit IN jou en vraagt om naar buiten te mogen. Daar waar de zon schijnt en waar het leven goed zal zijn.

2 De wind temperen
Kijk naar de kaart. Zie je prachtige veren? Veren zijn symbolen. Misschien liggen ze ook wel op jouw pad. Een signaaltje van boven in welke vorm dan ook. Een teken dat je niet alleen bent. Dat je op de goede weg bent. Dat een dier contact met je wil maken. Voel zelf wat een veer jou te vertellen heeft als deze op jouw pad ligt.

Veren worden al eeuwenlang ingezet bij zuiveringsrituelen. Als een soort bezempjes om aura’s ‘schoon te vegen’. De energie in ruimtes te zuiveren door rook te verwaaien. Misschien is het tijd voor jou om eens te voelen wat er zich zoal aan jou kleeft. Wat je ongemerkt hebt opgepikt, gewoon omdat je ergens was en wellicht te veel open stond. Lief mens, voel eens op jouw ‘heelheid’ op jouw stralend ZIJN. Niet alleen van jouw lijf, maar ook van jouw leefomgeving.

Voelt het alsof er iets niet helemaal zuiver en puur is? Maak schoon schip. Brand wierook, salie, heilige houtjes (Palo Santo). Je kunt jeZELF ook schoonvegen. Letterlijk door veren te gebruiken of jouw aura schoon te blazen, door diep in en uit te ademen. Als je inademt, adem je het felle witte licht van de zon in en als je uitademt dan blaas je, net als de wind, alles wat niet in of bij jou hoort buiten jouw energieveld. Probeer het eens, het zal ruimte scheppen. Misschien lukt het allemaal niet in 1 keer, maar dat geeft niet. Lopen en fietsen lukte ook niet in 1 dag.

De wind temperen heeft tevens te maken met heftige reacties en emoties. Daar waar in de wereld, bij de mensen om jou heen en/of bij jouw ZELF de schoen begint te wringen, kun je verleid worden om mee te gaan in het lage energieveld dat opdoemt. De zware zwarte wolken, die op het punt staan een heftige bui uit te storten. Weet dat je de kracht in jou hebt om ze van richting te doen veranderen?

Hoe? Door in welke situatie dan ook dicht bij jeZELF te blijven. In jouw liefdevolheid en vanuit daar te reageren of actie te ondernemen. Niet als een poezelige softie, maar vanuit het krachtig aangeven van jouw grenzen.

Je mag de wind dus voor jeZELF temperen en niet meer gezellig mee wuiven als dat jou niets brengt en je van jou ware ZELF weg probeert te lokken. Als je wel meegaat dan bestaat zelfs de kans dat ergens takken afbreken of dat ze zelfs helemaal omvergeblazen wordt. Dan ontvang je als les weer pijn, teleurstelling, verdriet, enz. Dat komt dan niet door de wind, maar doordat jij zelf gekozen hebt om erin te gaan staan.

Kies voor jeZELF, lief mens. Neem eens wat tijd voor reflectie. Ergens op een fijne plek. Misschien wel in de natuur. In de luwte waar je je veilig en beschermd voelt, terwijl elders de storm raast. Deze plek kan zich ook IN jou bevinden. Hoe lang is het geleden dat je daar bent geweest?

Heb je nog dingen op te lossen? Zijn er nog kwesties, nare situaties, ruzies of onbegrip met anderen? Misschien is het tijd om daar ook de lucht te klaren. Niet door jouw standpunt, zienswijze, inzicht op te dringen, maar door vooral te luisteren en de ander de kans te geven zijn of haar kant van het verhaal te doen.

Je hoeft het niet eens te worden. Dat kán waarschijnlijk ook niet. De kans dat de ander jou niet begrijpt of kán begrijpen is gewoon aanwezig. Dat is niet erg, als jij vanuit jouw ZIJN de ander maar de ruimte geeft, want dat alleen al brengt verlichting (je tempert) op een situatie en laat zien hoe krachtig jij bent. Je kunt de ander bedanken voor de uitleg/toelichting en het daarbij laten.

Als je dan toch uitgelokt wordt om in een soort welles nietes storm terecht te komen, waarbij de takken heftig heen en weer zwiepen. Bedank daar dan voor. Zeg dat je voelt dat jullie zienswijzen anders zijn en dat ieder zijn eigen waarheid mag hebben. Ook dat is veel krachtiger dan je mee te laten zuigen in het lage energetische windveld dat zomaar weer kan ontstaan en waarbij jij na afloop ervaart dat je weer van jeZELF af bent gegaan.

3 Bovenwereld
Een prachtige kaart met hemelsblauw. Zie je de volle maan? Zie je de stormachtige wolken, die ook in deze kaart vertegenwoordigd zijn? De adelaar ziet ze ook en vliegt beschermd overal doorheen.

Lief mens, ook jij bent beschermd. Vergeet dat nooit. Dat gebeurt op manieren, die in de huidige wereld ongekend zijn. Het loopt parallel en op een veel hogere energetische frequentie dan wat de mensheid in het 3D-veld kan waarnemen.

De bovenwereld, het Universum, de bron, of hoe jij het ook noemt, doet enorm zijn best om jou te bereiken. Er wordt een beroep op je gedaan om net als de adelaar de schakel te ZIJN tussen hemel en aarde. Helemaal op jouw eigen unieke manier. Je open te stellen voor inzichten en wijsheid, die er voor jou beschikbaar is om zelf te kunnen groeien, maar ook bij te dragen aan het grotere geheel.

Misschien heb je je de afgelopen tijd al ingezet om dingen te creëren die hiermee te maken hebben. Dan mag je eigenlijk best een beetje trots zijn op wat je al gepresteerd hebt. Zelfs al kun je nu nog helemaal niet vermoeden wat de impact van jouw creatie zal zijn op het grotere geheel en wat het je in de toekomst zal brengen. Je hebt actie ondernomen in de juiste richting en daar draait het om.

Wat je aan het neerzetten bent, is dus al helemaal geweldig! Daar mag je op vertrouwen. Zeker als het helemaal uit jouw ZELF komt. Ben je nog niet gestart? Of sta je nog steeds op die drempel te wiebelen en te twijfelen? Deze kaart nodigt je echt uit om gewoon de sprong te wagen. Vertrouwende op die bescherming, die er altijd voor jou zal zijn.

In deze fase heb je echt niets te verliezen. Wat je creëert, komt toch niet voor niets door jou heen of uit jou? Waarom vertrouw je er niet op dan, dat het belangrijk is, de moeite waard? Waarschijnlijk springt jouw hoofd hier weer tussen. “Wie zit er nou om mijn creatie te wachten?” Dat is juist de grote grap, lief mens, jouw hoofd kán dat lekker niet weten.

Jouw hart weet wel, alleen durf je daar voldoende op te vertrouwen? Dat het de waarheid spreekt. Dat het je niet zal misleiden. Dat de inzichten, die je hebt ontvangen er voor een reden zijn, ongeacht hoe je die tot uiting brengt (schrijven, schilderen, filmpjes, affirmaties, tuinieren, massages, healings en wat nog meer). Dat het je verder zal brengen dan je kunt ‘bedenken’.

Laat deze kaart de motivatie zijn om vooral door te zetten. Tot actie over te gaan of verder te gaan met waar je al mee bezig was. Maak dingen af, focus op jouw droom, vind manieren om het te delen en anderen te inspireren. En als je even de weg kwijt bent… vraag dan om begeleiding en de juiste mensen op jouw weg.

4 Flow
Ook hier de volle maan in ‘kaart’. De dame heeft de magie ontdekt van Flow. Dat alles vloeibaar is, energie. Dat je deze kan sturen, niet dwingen. Dat je hiermee kan manifesteren. Of anders gezegd in de aardse materie kan laten verschijnen wat nu nog ontastbaar is.

Het is jouw gedachtegoed dat hier een grote rol speelt. Verwar dit niet met wat jouw hoofd allemaal zegt. Het gaat hier om wat jouw hart spreekt en hoe jouw hoofd, want daar is het woordenboek dat het bezit dan wel enorm handig voor, het in woorden kan uitdrukken.

Heb je je de afgelopen maand gefocust om alleen maar in positieve flow te ZIJN en te blijven? Mooie gedachten te hebben, fijne woorden te spreken, aardig te zijn en daar waar het niet lukte niet het negatieve aandacht te geven, maar stil te zijn en op het moment dat er zich positieve dingen voordeden deze te benoemen en in grote dankbaarheid te ontvangen? Moeilijk hè? Maar niet onmogelijk, want oefening baart kunst.  

De mooie dame op de kaart speelt met water. Water is onze levensbron, waar veel mee aan de ‘hand’ is. Al eerder is gemeld dat je zuiver water moet drinken en er ook in moet koken. Gewoon, omdat kraanwater echt te veel vervuild is geraakt, op welke manier dan ook.

Dat je je in mag zetten om Moeder Aarde te helpen dat ze haar wateren kan zuiveren. Dat kristalheldere schone wateren de norm zijn en dat de mensheid zich hier actief voor inzet. Dat er alleen nog maar zuiver water is. Dat alles wat leeft hier gebruik van mag maken om te leven en te groeien. Het zijn zomaar een paar dingen, die van essentieel belang zijn op dit moment. In jouw leven, maar ook op het wereldtoneel.

Je mag nog meer vanuit Flow leven. Niet van de hak op de tak springen, want dat is vanuit jouw hoofd. Er is een onderstroom, een zachtere, een die vrolijk kabbelt en kwettert. Als je daar meer en meer naar gaat luisteren en jouw intuïtie vervolgens volgt, dan kunnen er mooie dingen tot stand komen. Er ligt een basisfocus aan ten grondslag.

Zie je hoe de dame gefocust is op wat zij aan het creëren is? Zij houdt alleen dat in het vizier wat voor haar iets brengt. Al het andere is in dit moment totaal onbelangrijk en dat hoort ook zo, want anders zou het water zo naar beneden vallen. Halfbakken, snip snap, hak op de tak, continu bezig zijn met het verleden en/of de toekomst zou niet kunnen realiseren wat zij nu doet.

Dit geldt ook voor jou. Zie het water op deze kaart als hetgeen jij zo graag wilt realiseren. Voor jeZELF, voor de wereld. Koester het, denk er veelvuldig aan, schrijf het misschien wel op of werk het uit, visualiseer, enz. Het is belangrijk dat je in het moment, in het NU, het beste neerzet voor de hele wereld. Want die kan wel wat positieve focus gebruiken toch? Zet vrede neer, vrijheid, liefde, gerechtigheid, gelijkheid, immuniteit, enz. helemaal op jouw eigen unieke manier.

Het werkt, lief mens, vertrouw daar maar op. In flow ontstaan de mooiste dingen, die een grote impact hebben op de toekomst en daar mag jij best jouw licht nog meer op laten schijnen.

Heeft deze kaartlegging jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan dit werk. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen, die ook zoekende zijn.

Heb je antwoorden/inspiratie gekregen en vind dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van een donatie. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Een kaartlegging misschien voor jeZELF? Je vindt hier meer info.

Een gezondere levensstijl? Lees dan de Levensstijlgids

Dieren op jouw pad? Boodschappen van Dieren is er nu ook in boekvorm.

3 antwoorden op “2021-06-24 volle maan(d) kaartlegging”

  1. Geweldig! Dankjewel!🙏🙏ik had kaart 3 en het is n enorme bevestiging dat ik op de goede weg ben. Vorig jaar ben ik een clubje gestart: met gelijkgestemden- in het kader van omgaan met leuke mensen die bewust zijn en willen groeien en je trilling verhogen door samen leuke dingen te doen: we mediteren samen, af en toe sjamanistische rituelen, soms alleen maar praten over wat we tegenkomen en hoe we daar t beste mee om kunnen gaan. We zijn begonnen met z’n vieren en zijn nu met 7 en het is dus heel fijn om deze bevestiging te lezen!✨❤️🌈😇🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *