2021-04-27 Volle maan(d) kaartlegging

De omgedraaide kaarten en de bijbehorende boodschappen staan hieronder. Scroll naar beneden om ze te zien/lezen.

Volle maan! Alweer een maan(d) voorbij! Heb je hem aan voelen komen? Onrustig geslapen? Suizende oren? Gerommel in jouw darmen? Emoties van Jantje lacht, Jantje huilt? High energy! En deze mag jij gebruiken om het volgende hoofdstuk van jouw leven vorm te geven. Misschien brengt deze #vollemaankaartlegging jou antwoorden waar je weer mee verder kunt…

Dus, doe je (weer) mee?

Zo werkt het:
Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten (niet stiekem switchen, omdat jouw hoofd dat zegt)

Volle maankaartlegging gedraaid 270421 uitjebewust 1
Klik om te vergroten

De Boodschappen

1 Het einde van de winter: herstel, wedergeboorte, positieve uitkomst

Letterlijk en figuurlijk komen er andere tijden aan. Het einde van de winter kondigt aan dat je in een proces zit dat wellicht wel met de nodige weeën gepaard gaat, waarvan je niet altijd het doel of de uitkomst kan zien. Maar uiteindelijk, als je toch gewoon vol vertrouwen jouw hart/intuïtie blijft volgen er een positieve uitkomst in het verschiet ligt.

Je bent gewoon aan het groeien en dat gaat met horten en stoten en soms ook vallen en opstaan. Dus weg die twijfel. Niet de moed verliezen. Gewoon gestaag doorgaan. Verbind je goed met Moeder Aarde. Zie de dame op de kaart, zij is 1 met de boom die standvastig staat en langzaam weer tot bloei komt. Laat het licht van het Universum en de zon binnen. Tover een glimlach op jouw gezicht, want je mag best wat meer stralen hoor!

2 Boom van het leven: vruchtbaarheid, creativiteit, bestemming, magische zegeningen

Het is nu een goede tijd om op te pakken wat je al zo lang zo graag wilde doen. Je open te stellen voor die veranderingen, waar je je misschien toch nog een beetje tegen verzet. Misschien onbewust, misschien omdat onbekend terrein best eng is. Je wordt nog te veel afgeleid door de wereld om jou heen, die van alles van je wil en vraagt.

Of misschien is het een soort vlucht. Door maar met het aardse 3D gebeuren bezig te blijven, veel is immers afleiding en die tijd zou je nuttiger kunnen besteden, stagneer je (weer misschien onbewust) jouw groei. Terwijl je nu als een speer vooruit zou kunnen op weg naar jouw bestemming. Leg de focus wat meer op wat jouw intuïtie jou vertelt.

Laat alles wat afleid (zoals hele dagen op je telefoon, tv, zoeken naar informatie omtrent wat dan ook, tenzij het natuurlijk echt moet) even voor wat het is. Maak jouw boom van het leven vrij van dorre blaadjes en dode takken, want ‘oude zaken’ laten sudderen, neemt onbedoeld de ruimte in beslag waar nieuwe blaadjes en bloesem zouden kunnen bloeien. Besteed de aankomende tijd wijs door heel goed naar jeZELF te luisteren en niet aan de kant schuiven wat er ‘binnen komt’, maar actie ondernemen. Magie bestaat, dus gestaag vooruit en je zult je verwonderen over wat zich zomaar voor jou kan ontvouwen.

3 Verborgen gave: verdriet, einde, nieuw begin

De engel op deze kaart heeft het allemaal al tig keren doorleefd. Alles heeft een cyclus. Van geboren worden tot doodgaan en dan ontstaat er weer nieuw. Misschien ga je iets verliezen dat aankomende tijd. Iets wat of iemand die je dierbaar is. Dat hoeft niet persé letterlijk met de dood te maken te hebben. Het kan een vriendschap zijn, die eindigt bijvoorbeeld. Figuurlijk is die dan doodgebloed.

Soms zit je zo IN een situatie, dat je op dat moment niet kan zien dat er daarna nog veel beter voor jou in het verschiet ligt. Dan kan jouw hoofd alleen maar vragen stellen. “Waarom ik?” “Hoezo?” “Waarom?” “Ik heb toch niets misdaan?” Niet op ingaan hoor. Je vind het antwoord toch niet. Je kunt beter de situatie nemen, zoals die is en er zelfs dan het mooiste en beste van maken wat mogelijk is.

Hoe ‘lichter’ jij door het leven danst, hoe sneller dat nieuwe begin voor de deur staat. Zomaar, ineens. Dan begint er een nieuwe cyclus. Met een nieuwe vriendschap bijvoorbeeld, die veel beter bij jouw gegroeide ZIJN past.

4 Zuivering (vuur): moed, de naakte waarheid, heel ZIJN

Het element vuur kent verschillende kanten. Het kan je verwarmen als het koud is, maar je kan je er ook aan branden of het kan verwoestend zijn, zoals in de natuur. Met vuur spelen is nooit een goed idee. Voel goed lief mens. Wat ben je aan het doen? Past het allemaal wel bij wie je echt bent? Klopt het met jouw diepste overtuigingen? Is de drijfveer achter alles wat je zegt en doet wel vanuit liefde? Of zit je stiekem in het veld van ‘ik moet toch geld verdienen, dus daarom zet ik mijn gaven daarvoor in’. Geld is altijd een bijzaak, nooit het hoofddoel om ergens mee te beginnen of iets te doen waar jouw innerlijke vuur harder van gaat branden.

Zorg dat je innerlijk WEET dat je dit of dat MOET doen. Het is een soort druk van binnenuit, die staat te popelen om vorm te krijgen. Dat wat passie met zich meebrengt. Vertrouw dat er altijd voor jou gezorgd wordt. Op welke manier dan ook.

Als je de afgelopen tijd voor hete vuren hebt gestaan, dan geeft deze kaart aan dat de ergste fik geblust is. De naakte waarheid komt toch altijd boven tafel en soms hoef jij daar helemaal niets voor te doen. Dus, niet bemoeien met zaken, die niet bij of van jou zijn en dus niet jouw vingers branden.

Je mag het vuur van deze kaart ook gebruiken om het oude even lekker ‘weg te fikken’. Verdriet, zware energie, die je geabsorbeerd hebt op welke manier dan ook. Lopen er nog energetische lijnen tussen jou en een onprettige situatie of onprettig persoon? Je hoeft het niet ‘te dragen’ voor een ander. Laat het vuur jou helpen om de losse eindjes, die er nog zijn weg te branden, zodat jij jeZELF bevrijd om zorgeloos jouw pad te kunnen vervolgen.

5 Verlies: rouw, verdriet, herstellen

Ook deze kaart heeft te maken met ‘oude dingen’ loslaten. In de wereld om ons heen heeft het veld van verdriet en verlies grote impact op mensen. Jouw hoger gevoelig ZIJN maakt dat je dit veld letterlijk voelt, alsof je het zelfs bijna kan aanraken. Het drukt op de mooie energie van Moeder Aarde en ook op die van jou. De wereld wordt uitgedaagd het oude los te laten en het nieuwe te verwelkomen.

Jij kunt daarbij helpen. Door het nieuwe alvast vorm te geven op jouw eigen unieke manier, alsof het er al is. Daar mag je mee aan de slag. Dat helpt jou tevens de druk van het ‘verlies, rouw, verdriet veld’ op zijn plek te houden en/of tegendruk te geven. Want als je je met ‘beter’ bezighoudt, heeft het andere geen of in ieder geval minder ingang. Je zult voelen dat dit werkt.

Situaties en ook mensen zijn niet te redden. Ook al zou je dat misschien het liefste willen. Alles is er voor een reden en het heeft vaak te maken met verantwoordelijkheid nemen. Jij mag verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven. Misschien moet jij ook dingen loslaten. Je vertrouwen leggen in het onbekende, waarvan het Universum allang weet wat de positieve uitkomst daarvan is, alleen jij kunt hem nog niet zien.

Treur niet te lang over wat je verliest of verloren hebt, maar kijk uit naar het beter dat op jouw pad komt. Heeft iets je heel veel energie gekost en is de uitkomst niet wat je ‘verwachtte’ (gevaarlijk die verwachtingen, lees de mot), dan is dat een les voor jou. Neem tijd om bij te komen, om te herstellen, om adem te halen. Dan kun je weer veel duidelijker zien waar je ook alweer naar op weg was en hoe je dat vorm wilt geven.   

6 Herinnering: oude gevoelens en emoties duiken op

Het lijkt wel of deze kaartlegging helemaal in het teken staat van loslaten, oplossen, accepteren van al wat ‘oud’ is en niet meer past. Zo ook oude gevoelens en emoties. Misschien ben je de laatste tijd weer in situaties terechtgekomen, waarbij oude gevoelens en emoties getriggerd werden, maar leg je de link niet direct naar dat je dit al eerder ervaren hebt. Wat was dat voor situatie toen? Kun je hem terughalen? Het komt nu niet voor niets opnieuw op jouw pad al is het dan in een andere vorm.

Als je kunt waarnemen, op jouw eigen unieke manier, en durft te kijken naar wat jou toen/ooit bijvoorbeeld zeer heeft gedaan, waar jouw vertrouwen is beschadigd en ook naar wat dat IN jou teweeg heeft gebracht, dan krijg je nu de kans om dit stuk voor altijd af te sluiten. Het heeft alles te maken met het toelaten van deze emoties en gevoelens. Niet blokkeren, niet forceren. Omarmen en acceptatie daar draait het om.

Je hebt er waarschijnlijk voor jeZELF een verhaal van gemaakt dat je zonder blikken of blozen kan vertellen. Een overlevingsmechanisme, maar diep in jou zit dat kleine kind, dat zich wel degelijk aan de kant geschoven heeft gevoeld, niet gehoord of niet geliefd. Het is goed. Omarm het. Troost jeZELF en laat eruit wat komt, want nu houd dit je nog tegen om verder te komen.

Het mooie is dat er alle tijd voor is om hier eens rustig voor te gaan zitten. Neem die tijd dan ook, lief mens. Ruim weg, wat weg mag. Het maakt de weg vrij voor een nog betere versie van jeZELF.

Wil je voor jeZELF een kaartlegging? Kijk dan hier hoe ik werk.

Heeft deze kaartlegging jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan kaartleggingen en het schrijven van artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Je bent vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Eén antwoord op “2021-04-27 Volle maan(d) kaartlegging”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *