2021-02-17 inspiratiekaart: de Heilige Berg

berg uitjebewust

Op de top van de heilige berg is het stil, ben je alleen (maar stiekem toch niet). Het is de plek waar je helemaal 1 met de natuur heel goed naar jeZELF kunt luisteren namelijk. Deze kaart nodigt jou (en de hele wereld van dit moment) uit om stil te staan (letterlijk en figuurlijk). Eens vanuit een hoger perspectief te bekijken wat zich nou allemaal afspeelt en wat de mogelijke gevolgen daarvan zouden kúnnen zijn.

Zie jij gevolgen, die je niet wenselijk vindt? Daar op de top van de berg kun je alles anders vormgeven. Meer in lijn met hoe jij de wereld en daarmee ook jouw leven het liefst zou willen zien. Wat zou je het liefst willen doen? Hoe vrij wil jij je voelen? Wil je hard werken totdat je erbij neervalt, of mag je ook genieten? Of wil je misschien alleen maar spelen?

Lief mens, laat het serieuze eens wat varen, want je de hele dag zorgen maken over dingen waar je toch geen antwoord op hebt is zo volslagen zinloos. Je kunt beter zorgen voor wat blijdschap en plezier, (zelfs al ben je in je 1’tje). Gaan sikkeneuren over alles wat vooral niet kan wat levert jou dat aan het einde van de dag op? Niets, helemaal niets. De situatie is niet veranderd en er is weer een dag van jouw leven in de prullenbak verdwenen.

Het is op die top van de berg, waar je dit kunt zien, kunt bezinnen en in gaat zien wat je WEL kan (gaan) doen. Naar buiten bijvoorbeeld, dat kan gewoon altijd, zelfs als het regent, want je smelt niet. Of iets anders creatiefs. Pluk buiten eens wat takken of gooi snoeihout niet weg, maar zet het in een vaas. Haal de lente naar binnen. Dansen, zingen, het leven vraagt hierom en niet om een menselijke ziel die onderaan de berg al afhaakt. Ook voor jou is er de belofte van een prachtig (voor)uitzicht. Dat zou toch voldoende moeten zijn om de klim te wagen.

Ga je of ben je op pad en heb je het gevoel dat je in een soort sneeuwstorm terechtgekomen bent? Zoek een holte in de berg, een veilige plek waar je even in de luwte kan verblijven. Je hoeft niet in 1 dag de Mount Everest te beklimmen. Dat zegt niemand. Het is vaak de druk die jij jeZELF oplegt om te MOETEN presteren. Iets ‘voor te stellen’. Huh? Voor wie dan? Denk je dat je dan meer waard wordt? Of waardevoller bent? Als je jouw leven van anderen af laat hangen, dan kán dat inderdaad opleveren dat mensen jou waarderen, maar ook dat kan morgen plotsklaps ineens anders zijn of anders uitgelegd worden.

Het begint met dat jij jeZELF waardevol vindt. Ook dat stukje kun je terugvinden op die hoge berg. Daarom vraagt de heilige berg je om regelmatig terug te keren. Om steeds te blijven toetsen. Waar ben ik? Waar wil ik naar toe? Het HOE je daar komt, daar hoef je je helemaal niet druk over te maken, want zelfs met het beste klimequipment, bergschoenen en kleding zullen er op jouw reis altijd verrassingen zijn waar je je niet op voor kúnt bereiden.

Het is het avontuur van het leven. Het leven dat er is om te vieren. Gewoon omdat je als lichtwezen een menselijk lichaam hebt nu en van alles tastbaar, proefbaar, zichtbaar, voelbaar en te ruiken is. Maak er daarom het beste van wat mogelijk is, ook al wordt er op een andere energetisch vlak gestuurd op jou bang maken, je vastleggen, isoleren, enz.

Je bent en blijft altijd een vrije ziel, die zelf het leven kan vormgeven hoe dat voor jou het beste voelt. Daarvoor hoef je niet persé regels te overtreden of op de barricades te gaan. Vanuit jouw huis kun je namelijk ook gewoon op die bergtop gaan zitten. Je hoeft er letterlijk de deur niet voor uit… om toch een fantastische beleving te ervaren…

Keep up the good spirit…

Heeft de over de heilige berg jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Eén antwoord op “2021-02-17 inspiratiekaart: de Heilige Berg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *