2021-03-28 Volle maan(d) kaartlegging

De kaarten van deze volle maan(d) staan in het teken jouw nieuwe weg, jouw droom, de beweging om jou heen en daarmee ook IN jeZELF. Wat doe je ermee? Wat heb je ermee gedaan de afgelopen maand? En hoe ga je nu verder?

(Heb je meegedaan via de mailing of social media, scrol dan direct naar beneden om de boodschap te lezen)

Hoe werkt het?

Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten van bovenstaande foto. Zie hieronder welke kaart(en) je hebt gekozen en lees de bijbehorende boodschap(pen).

De boodschappen

1 Doe een wens

Heb je ze gezien? De paardenbloemen steken weer overal hun kopjes op boven het maaiveld. Gezellige gele gezonde zonnetjes, die de eerste voeding bieden aan bijen en andere insecten die uit hun winterslaap ontwaken. Ook voor jou heeft de paardenbloem wat te bieden. Wellicht ben je de afgelopen tijd bezig geweest met dingen loslaten, dingen anders doen, buiten jouw comfortzone gaan door te vertrouwen op het onzichtbare en van daaruit heb je nieuwe dingen gedaan, die jou op een of andere manier inzicht hebben gegeven over jouw pad of je hebt meer over de richting van jouw pad ontdekt.

De paardenbloem is bitter sweet. Eetbaar. Helemaal. Inclusief de wortels. Niet dat je die nu moet op knagen als een normale wortel, want daar word je niet echt blij van. Bitter is die, net als de blaadjes. Maar thee kun je er prima van trekken. De bladeren kunnen in de salade en van de gele bloemen kun je heerlijke siroop maken. Als je uit de winter komt, dan is de paardenbloem ook voor jou een geweldige ontgifter. Dus een aanrader om jouw lijf te zuiveren met dit geweldige plantje.  Ook slaat dit terug op wat hierboven staat over loslaten, enz. Alles in het teken van groei.

Als je hebt gemerkt dat je meer ‘open’ bent gegaan, dan heeft de paardenbloem nog een boodschap voor jou. Misschien ben je verwonderd, heeft jouw ontdekking over jouw pad je een beetje betoverd en komt er ineens van alles ‘door’ of voel je innerlijk een druk ontstaan. De paardenbloem heeft een penwortel, dat wil zeggen een wortel, die als een soort tentharing verankerd is in de grond. In Moeder Aarde dus. Voor jou wil dit zeggen: vlieg niet te veel, te vaak te hoog. Hiermee verlies je jouw verbinding met het aardse en dat is essentieel om in balans te blijven en jouw groei gestaag en geaard door te zetten.

Hou je het wel een beetje luchtig? Want als je ineens meer over jouw missie hier op aarde hebt ontdekt, dan kan het zijn dat er ineens een groot verantwoordelijkheidsgevoel bij jou ontstaat. Dat is prachtig, maar ‘plezier hebben in’ is en blijft de grootste drijfveer. De paardenbloem is een luchtbrenger in de ondergrond. De wortel maakt de aarde los en daardoor krijgt het voor ons mensen vaak onzichtbare leven letterlijk en figuurlijk meer lucht om te herstellen, te groeien en te leven. De paardenbloem heeft dus een hele belangrijke rol in het brengen van gezondheid voor het grotere geheel, zonder eigenlijk allerlei toeters en bellen uit de kast te hoeven trekken.

Dat geldt voor jou ook. Geef jeZELF voldoende lucht, zodat je kunt stralen en de mensen om jou heen kunt (aan)raken, het Engelse ‘to be touched by’ dekt beter de lading, gewoon door jeZELF te zijn. Daarvoor is het essentieel jouw grenzen te bewaken en bij jeZELF te blijven. Iets waar je de afgelopen tijd waarschijnlijk ook aandacht aan hebt besteed.

Jouw vertrouwen in jeZELF is gegroeid! Dat is opgemerkt en je merkt het zelf ook. Daardoor vinden er veranderingen plaats in jouw ZIJN, die je verder zullen helpen op jouw pad. Hou vast of focus nog meer op het onvoorwaardelijk vertrouwen op het onzichtbare en dat je daaruit de juiste hulp ontvangt. Altijd op het juiste moment. Vaar dus meer en meer op jouw intuïtie en de richting die jouw hart jou aangeeft. Je mag niet voor niets nu een wens doen!

Ook dat laat de paardenbloem je op dit moment zien. Wie heeft het niet ooit gedaan? De zaadbol wegblazen en je verwonderen over hoe de pluisjes het luchtruim kiezen en ze jouw wens mee te geven. Dat is precies wat jij mag doen. Weet dat elk zaadje (een idee, een visualisatie, een droom) ergens zal landen om voeten aan de grond te krijgen en te gaan groeien. Op dit moment is alles mogelijk, maar het is aan jou om het beste van het beste voor jeZELF, jouw omgeving en de wereld in het algemeen ‘neer te zetten’, zodat het ook in de 3D materie vorm mag krijgen.

Ook zul je zien dat overal mensen om jou heen en overheidsinstanties de maaimachines uit het rek zullen halen. Als de eerste zonnestralen aan warmte winnen in de lente groeit het gras als kool en daar staat die gezellige paardenbloem dan ook tussen. Tja, en wie kent het niet in deze wereld. Wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt… Het kan zijn dat er zich de komende tijd oude stukken aandienen. Waar bijvoorbeeld diepgewortelde angst op zit. Hou dan een ander spreekwoord in gedachten: onkruid vergaat niet. De paardenbloem kan best buigen voor de messen van de maaimachine en ook al wordt er tijdens een maaisessie een bloem of knop afgehakt, het plantje vergaat niet en zal zich alleen maar versterken, dieper wortelen en uitbreiden.

Zie het ook zo bij jou, lief mens. Als mensen om jou heen, om welke reden dan ook zij dat nodig achten, jouw zonnige kop eraf proberen te hakken, weet dan dat je veel meer bent dan alleen dat ene bloemetje. Soms kun je beter dat ene bloemetje vanuit kwetsbaarheid laten afhakken, dan je als geheel de grond in laten trappen. Dus keep flourishing en blaas vol vreugde en plezier jouw mooiste wens het universum in. Het is je gegund.

2 Hoop en geluk

Er waait een frisse wind op dit moment. Zie je de kleurenpracht in de haren van de dame op kaart? Het kan zijn dat je de afgelopen tijd getest bent. Ook hier gaat het weer om oude stukken, die op de een of andere manier nog aan jouw ‘kleven’. Heb je weer een spiegel gekregen. Een oude, bekende spiegel. Maar deze keer heb je het toch echt anders aangepakt. Je bent bijvoorbeeld niet bij de pakken neer gaan zitten. Je hebt je niet verlaagd tot gedrag dat niet (meer) bij je past, of eigenlijk nooit bij je paste, maar dat je vanuit een overlevingsmechanisme jezelf aangeleerd hebt. Gewoon om staande te houden in deze bijzondere wereld.

Er staat hoop en geluk in de lucht geschreven. Chapeau! Zorgen of uitdagingen uit het verleden, of dat nu van dit leven is of niet of uit familiestukken komt, kun je steeds beter loslaten en dat schept ruimte. Je hebt ermee ‘afgerekend’ of gaat dat binnen niet al te lange tijd doen. Veel dingen horen immers niet in dit leven bij jou of zijn van een ander. Je hebt de sleutel gevonden door steeds meer dingen daar te laten waar ze horen en het niet op jeZELF te betrekken en in de angst, schuld of twijfel te schieten.

Je zult gemerkt hebben of gaan merken dat door jouw persoonlijke groei de wereld om jou heen ook verandert. Mensen gaan je ineens anders bekijken of je krijgt ineens wel fijne reacties. Dit alles heeft te maken met HOE jij voor jeZELF gaat staan of niet. Gedraag je je als lamme tak, weet dan ook dat mensen hier gebruik van zullen maken. Of als het zielige vogeltje dat maar in een hoekje in zijn/of haar slachtofferrol blijft zitten. Hoe leuk is het dan om te zorgen dat dat vogeltje daar dan vooral in dat hoekje blijft zitten, zodat het nooit zijn of haar ware kracht kan ontdekken? Of misschien heb je zelf deze rol wel in stand gehouden vanuit een veel dieper onderliggend stuk van het zo graag liefde en aandacht willen ontvangen op jouw zielsniveau.

Hoop en geluk laat jou nu zien, dat hoe meer jij van jeZELF kan houden, jeZELF accepteert, zoals je bent en gelooft in jeZELF, je voor jeZELF kan creëren wat jij wilt. Jouw verandering van houding en eigenwaarde heeft energetisch direct impact om alles om je heen. Of dat nu jouw huis is, relaties, familiebanden, enz. Lief mens, alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden en je zult merken dat dat ook echt zo is.

De kaart hoop en geluk is een stimulans om lekker los te laten wat je niet meer dient en/of voedt, of daarmee door te gaan. Er liggen mooie dingen voor jou in het verschiet dus vervolg jouw weg vanuit jouw hart, op basis van jouw steeds fijner afgestemde intuïtie, die je nooit zal verraden, maar je altijd de juiste weg zal tonen.

3 Zoek schoonheid

In een wereld waar de pijlen continu zijn gericht op angst en macht en het instant houden daarvan heb je dagelijks een keuze. Laat je je erdoor leiden of niet? Laat je je erdoor raken of niet? En wat doet dat dan met jou? Ga naar buiten, lief mens! Laat je betoveren door de natuur, die ontwaakt. De bloesems, die in bloei komen. Vaak maagdelijk wit. Als teken van een nieuw en fris begin. Het insectenleven dat de vleugels weer uitslaat. Vlinders, bijtjes. Het getjilp van de vogeltjes, die helemaal vreugdevol weten dat er een nieuw seizoen aanbreekt. Ook voor jou!

Schoonheid zoeken, heeft ook te maken met hoe je jeZELF ziet. Wat zijn jouw mooie eigenschappen? Waarin ben je sterk? En kun je nu eindelijk accepteren hoe liefdevol je eigenlijk bent? Het is tijd, lief mens, om jeZELF vol in de spiegel aan te kijken en te zien hoe mooi je letterlijk en figuurlijk bent. Echt, het mag. Je hoeft je nooit meer te schamen. Niet voor jouw uiterlijk, niet voor jouw innerlijk. Het mag er allemaal ZIJN, anders was het er namelijk niet geweest. Vergeet dat nooit…

In een andere context kun je schoonheid betrekken op hoe schoon jouw omgeving is? Wie kent niet de grote lenteschoonmaak? Die kan zowel letterlijk als figuurlijk plaatsvinden. Aan jou om deze met beide handen aan te grijpen en aan de slag te gaan. Of dat nu letterlijk met de stofzuiger, schrobber en dweil is of innerlijk gericht op jeZELF ontdoen van giftige stoffen in jouw lijf of op energetisch niveau het losmaken van allerlei draden die jouw aura tegenhouden zich te vullen met het zuiverste licht.

Door de schoonheid binnen IN jou te zien en in de wereld om jou heen, kun je alleen maar groeien, ook in vertrouwen, dat ook jij onderdeel bent van de schoonheid van het grotere geheel.

4 Pauze

Even in de stand-by stand! Heb je de afgelopen tijd weer de spiegel gekregen dat je alles van jeZELF gegeven hebt of zelfs meer en dat dat totaal niet op waarde geschat is? Dat je jeZELF weer voorbij bent gerend, je je hebt laten afleiden van jouw pad om ‘anderen’ van dienst te zijn? Dan was het wellicht deze keer een dure waar je even letterlijk en/of figuurlijk van moet bijkomen, of niet?

Extremen dienen zich aan. Je gestretcht voelen. Uitgedaagd. Hoe vaak ben je deze spiegel eigenlijk al tegengekomen in jouw leven? Wedden dat hij teruggrijpt op jouw jeugd, waarbij je vanuit jouw liefdevolheid jeZELF hebt weggecijferd? Vanuit jou gezien om te helpen, te ondersteunen, mensen of dieren niet in de kou te laten staan (misschien zelfs wel letterlijk), en wat heeft dat jou toen opgeleverd? Niets? Een lege batterij? Een dikke muur waar burn-out op staat?

Er zijn maar weinigen op deze planeet, die jou, buiten jeZELF om, op werkelijke waarde kunnen schatten. Die in kunnen zien dat jij altijd liefdevolle intenties hebt, altijd wilt delen, wilt zorgen dat iedereen heppy de peppy is. Eigenlijk plaats je jeZELF hierdoor in een underdogpositie. Voordat je besluit om te geven, trek je al aan het kortste eind, want je weet (deep down inside) dat er meer van je gevraagd zal worden dan je eigenlijk wilt of aankan. En toch deed je het toen en heb je het nu weer gedaan. Met als gevolg dat jij met de gebakken peren zit en ook nog de pijn incasseert, die meestal bij de ander op zijn bord ligt.

Dit was de laatste keer… toch? Accepteer gewoon de situatie van dit moment en trek jouw plan. Door controle proberen te houden of situaties te forceren of kunstmatig in stand te willen houden (om wat voor reden dan ook), ontneem je het universum de ruimte om nieuw en beter op jouw pad te zetten.

Dus neem even pauze. Ga eens rustig zitten. Laat de zon jouw gebroken hart verwarmen. Verwen jeZELF eens. Verbind je weer met Moeder Aarde. Zie wat er zich werkelijk afspeelt en voel of dit voor jouw hoogste goed is. Of je er blij van wordt, of dit werkelijk is wat je met jouw leven wilt.

Als je een pauze neemt, krijg je beter inzicht. Kun je weer zien wat je mag gaan doen. Vanuit de chaos, die gecreëerd is, door jezelf, anderen en wellicht ook allerlei energievelden of een combinatie hiervan is jouw blik vertroebeld, terwijl er zulke mooie vooruitzichten voor jou in het verschiet liggen. Dus neem nu de tijd om op te laden en doe waar je de energie voor hebt. Begin met het opruimen van de rommel, stel orde op zaken, handel dingen af, want dit heeft allemaal betrekking op wat er gebeurd is gisteren, eergisteren of verder terug in het verleden en houd je tegen om vrijelijk de toekomst in te dansen. Het zal blijken dat jouw vrijkaartje voor ‘beter’ allang voor jouw neus hangt te wapperen. Je hoeft het alleen nog maar te pakken straks.

Maak jouw keuzes. Stel niet meer uit. Kom bij en ga ruimen… jouw nieuwe leven staat echt op jou te wachten, dus niet te lang treuzelen nu.

5 Vertrouw op jouw eigen verstand

Je weet donders goed wat wel klopt en wat niet. Het verstand zou eigenlijk beter intuïtie kunnen heten in deze context. Het onderbuikgevoel, het kippenvelmoment, of andere tekens die jouw lichaam aangeeft als er iets niet in de haak is of juist wel.

Deze kaart nodigt je uit om nog meer op jouw innerlijk weten, hart, intuïtie te varen en er ook naar te luisteren. Want dat laatste is nog wel eens lastig. Je hoort (er wordt ‘hoort’ gebruikt, maar iedereen neemt op zijn of eigen manier waar) soms dingen, maar dan zit jouw hoofd daar meteen weer tussen en doet het af als onzin, of niet nodig, of raar, of gek, of helemaal niet waar.

En dan komt het: de twijfel… Gelukt! Hoofd is aan de winnende hand en strooit verwarring als gezellige confetti in het rond. Maar zo gezellig is het niet, want op het moment dat jouw hoofd dit doet, gaat datzelfde hoofd ook meteen aan de slag om nog meer dingen op je af te vuren. Hoe dan? Wat als? Maar… En dan? En zo kom je misschien al snel in een soort cirkel terecht waar echt nooit, maar dan ook nooit antwoorden uitkomen. Gek hoofd! En eigenlijk is het nog gekker dat jij je hierdoor laat leiden. Dat je het de ruimte geeft om die twijfel te zaaien en antwoorden te willen vinden, waar op dit moment helemaal nog geen antwoorden voor zijn.

Aan jou de schone taak om terug te keren naar jouw GEVOEL. Want dat komt uit jouw HART en dat WEET. En het belangrijkste komt nog: erop te VERTROUWEN, want innerlijk weet je dat jouw intuïtie jou nog nooit verraden heeft. Het heeft je alleen maar op cruciale moment verder gebracht en je geholpen wel de juiste keuzes te kunnen maken.

Sta je op dit moment voor keuzemomenten, die misschien zelfs wel ingrijpend kunnen zijn, pak jouw tijd en bekijk de situatie vanuit een hoger perspectief. Waar sta je ook alweer? Waar was je naar op weg? Wat wilde je nou eigenlijk met jou leven? Zet je beste intenties weg die aansluiten op wat je heel graag wilt. Het HOE DAN hoef je niet in te vullen, daar wordt voor gezorgd, vaak op de meest vreemde en magische manieren.

Let goed op wat zich steeds zachtjes herhaald. Daar vind je de juiste richting, want jouw hoofd zal altijd proberen te overstemmen en scherper of harder tetteren. Het gaat erom dat je weer connectie krijgt met die zachte ondertoon, die je vanuit liefde de juiste weg wijst. Laat de twijfel, die gezaaid wordt voor wat het is, het vreet namelijk energie en brengt je niets.

Vertrouw erop dat alles op het juiste moment duidelijk zal worden, want soms is nog niet beschikbaar wat het beste voor jou is en dan zul je toch echt geduld moeten hebben en geen overhaaste beslissingen hoeven/moeten nemen, die achteraf je alleen maar dieper in de penarie drukken. Laat je niet verleiden, lief mens, bekijk goed al jouw keuzes vanuit alle hoeken en dan, op het juiste moment zullen alle puzzelstukjes als vanzelf gewoon op hun plek vallen.

6 Hogerop

Ook deze kaart heeft te maken met loslaten. Het hogerop zoeken. Boven situaties gaan staan. Je niet verlagen door angst, woede, teleurstelling, enz. Het zijn vaak dingen die anderen bij jou neer proberen te leggen, zodat ze zelf de verantwoordelijkheid van wat zij gecreëerd hebben niet hoeven of willen dragen. Lief mens, als dit het geval is, dan mag je dit echt laten bij wie het hoort. Niemand heeft het recht om jou respectloos te behandelen. Andersom geldt het ook. Ook jij hebt dit recht niet. Ook al is de verleiding misschien groot. Trap er niet in.

Je was namelijk net zo goed op weg en het zou alleen maar nieuw karma op jouw pad zetten, waardoor je niet vloeiend door de lucht naar jouw doel op weg gaat, maar blijft ploeteren in de modder.

Door het hogerop te zoeken, krijg je een beter overzicht van wat er nu werkelijk aan de hand is. En zelfs al zou je vinger er nooit op kunnen leggen, laat het dan voor wat het is, want het is NIET van jou en jij hoeft het dus ook niet op te lossen of precies te weten hoe de vork nu in de steel zit. De toekomst zal uitwijzen en daar kan jouw hoofd toch niet bij.

Probeer oude manieren van handelen en denken te veranderen in een benadering vanuit waardigheid, respect en liefdevolheid. Wat je niet wilt dat u geschiet, doe dat ook een ander niet is echt van toepassing.

Door het hogerop te zoeken creëer je hiermee heel waarschijnlijk een spiegel voor anderen. Dat het ook anders kan, maar ook daar hoef jij je helemaal niet mee bezig te houden. Wat voor jou belang is, is te focussen op: wat wil jij? En de rest kun je laten.

Het kan ook zijn dat jij een spiegel krijgt. Kijk je erin, of kijk je weg? Houd je jouw oogkleppen op, of heb je de moed om nou eindelijk eens te kijken? Het kan best eng zijn, maar het zal je helpen. Zeker als je vanuit een hoger perspectief kun zien. Als je durft, heb dan de intentie om het te helen. Het zal ruimte scheppen om de overvloed te creëren, die ook voor jou is weggelegd.

Heeft deze kaartlegging jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Eén antwoord op “2021-03-28 Volle maan(d) kaartlegging”

  1. Prachtige kaarten 1, 3 & 5 … vooral “de paardenbloem” vind ik een heel mooie kaart .. Dank! Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *