2021-02-27 Volle maan(d) kaartlegging

Deze volle maan staat in het teken van ‘ontplooien’ en dat betekent leren, ervaren, oefenen, loslaten en groeien.

(Heb je meegedaan via de mailing of social media, scrol dan direct naar beneden om de boodschap te lezen)

Hoe werkt het?

Kies intuïtief 1 of meerdere kaarten van bovenstaande foto. Zie hieronder welke kaart(en) je hebt gekozen en lees de bijbehorende boodschap(pen).

De boodschappen

2021-02-27 volle maan kaartlegging uitjebewust gedraaid
Klik op de foto om uit te vergroten

1 Liefde is belangrijk

Eigenlijk hoeft hier verder niets getypt te worden. De zin spreekt voor zich. ‘Liefde is belangrijk’. Zeker in deze tijd, waarin je misschien vol in de onzekerheden en zorgen gedrukt wordt. Laat je niet meesleuren in de negatieve spiraal, die geprobeerd wordt aan je op te dringen. Beperk schade waar mogelijk. Ook al houdt dat misschien in dat je ingrijpende keuzes moet maken. Maar die zijn nog altijd beter dan jeZELF vastdraaien in de matrix van ‘tekorten’.

Waar alles op deze planeet van mens, tot dier, tot plant, tot micro-organisme het beste bij floreert is liefde. Geven én ontvangen. Doe je wat je doet met liefdevolle aandacht, dan zul je zien dat er iets moois uit bloeit. Wat het ook is.

Handel je uit paniek of angst aan tekort en wordt ‘geld’ verdienen de drijfveer, dan kun je op je vingers uittellen dat het niet gaat werken. Het is de grote test voor velen op dit moment. Er valt veel te verliezen, maar maak je de juiste keuzes, op basis van liefde dus, dan valt er juist veel te winnen.

Deze kaart vraagt ook om eens wat milder voor jeZELF te ZIJN. Hoeveel liefdevolle aandacht geef jij jouw ZELF vandaag de dag? OEI, dat kan vast beter! Wil je in balans blijven en sterk in jouw schoenen blijven staan, wat zich ook op jouw pad ontvouwt? Wees dan niet zo streng voor jeZELF!

Vaak is het de programmering (van jouw hoofd), die eerder in jouw leven heeft plaatsgevonden door wie of wat dan ook, die maakt dat je de neiging hebt om je te verliezen in het 3e dimensieveld waar men je krampachtig in probeert te houden. Je MOET toch dit. Of je hoort toch dat. Is dat wel zo lief mens? Je hebt opgeslagen op jouw ‘interne harde schijf’ hoe het in deze wereld zou moeten werken, omdat anderen (opvoeders, vrienden, collega’s) of systemen (scholen, werkgevers) het je zo voorgespiegeld hebben. Alleen jouw energie vraagt net even om iets anders.

Probeer eens terug te gaan naar jouw kern. Daar waar onvoorwaardelijke liefde regeert. Je mag best voelen hoor… De regie aan jouw hoofd laten, brengt je echt niet verder, maar haalt je alleen maar naar beneden of leidt je af om te kunnen zien wie je werkelijk bent. Je mag de aankomende tijd echt meer tijd en aandacht aan jouw ZIJN besteden. Daar is ook alle ruimte voor, als je al het andere wat dagelijks aan jouw gedachten trekt (hoofd) eens wat meer loslaat.

Het enige dat jij hoeft te doen, is jeZELF waarderen. Gewoon om wie je bent. Een mooi en gaaf mens met coole eigenschappen en unieke gaven. Een onbegrensde energie van onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft, inclusief jeZELF. Kijk eens in de spiegel en wees blij met wie je bent. Ook al heb je misschien ‘dingen’ die de wereld als ‘mankement’ of ‘imperfectie’ bombardeert.

Je bent perfect, zoals je bent, want daardoor ben je nu op dit moment op dit punt in jouw leven. Het zijn vaak juist deze mankementen en imperfecties die jou kracht hebben gegeven, die jou inzichten hebben verschaft en die jou verder hebben geholpen om terug te keren naar de kern van jou mooie ZIJN. Dat is een hele andere benaderingswijze. Toch?

Dus waar leg jij de focus op de aankomende maan(d) in ieder geval? Op liefde, zorg en aandacht voor jouw ZELF, degenen, de wereld om je heen. De lente brengt nieuwe energie. Plant de zaadjes die belangrijk zijn. Letterlijk of figuurlijk. Geniet van het moment en neem vooral alle tijd om regelmatig jouw ware ZIJN te ontmoeten, zodat je niet alleen liefde kan geven, maar ook mag ontvangen, want je bent het meer dan waard en alles IS liefde. Zonder liefde kan niets of niemand leven…

Affirmaties:

‘Ik ben blij met wie ik ben’

‘Ik geef én ontvang onvoorwaardelijke liefde’

2 Verlichting

Zoals de volle maan de aarde in een ander nachtlicht zet, mag jij jouw leven in een ander daglicht zetten. Heb je een ‘ploeteren tot je erbij neervalt’ gevoel? Kruip op de rug van de kever en Vlieg eens naar de maan staan en kijk naar de aarde. Zoom in op jouw leven en alles wat dat omvat. Lief mens, WAT ben je aan het doen? Is het het allemaal wel waard? Word je soms moedeloos? Dat is nou precies waar het om draait. Jou uit jouw kracht halen. Dus wat kom je nou in dit leven op deze planeet doen? Meedraaien in een gekmakend rad van fortuin? Of leven vanuit plezier en liefde? Dat laatste MAG gewoon. ECHT! Zonder je ook maar ergens zorgen over te hoeven maken.

Weet dat je beschermd bent. Weet dat alles wat je nodig hebt om jou missie hier op aarde de volbrengen beschikbaar zal zijn. Daar wordt gewoon voor gezorgd. Of dat nu in geld is, in middelen, in de juiste mensen op jouw pad of nog anders. Het wordt allemaal voor je geregeld als je daar op de maan jouw pad wat helderder kan gaan zien.

“Abracadabra! Wat een onzin zeg!” Jouw hoofd heeft deze zin al klaar staan om je tegen te houden jouw hart te gaan volgen. Toch ligt daar de weg, die je mag gaan. Dat vraagt om die enorme omslag van DENKEN naar VOELEN en je WEET (vanuit jouw hart, want daar zit de echte wijsheid, die jou verder gaat brengen in dit leven) dit allang. Deze weg zal meer dan de moeite waard zijn en je ‘verlichten’ van allerlei zaken, die je nu als ‘plichten’ ervaart.

Dus wat wil jij diep in jouw hart? Wat komt er aan het licht? En wat ga je nu dan doen? Onderneem actie, lief mens. Je hebt alle mogelijkheden beschikbaar. Ook al zie je dat nu misschien niet zo, of weet je nu niet precies waar het toe zal leiden. Het enige dat je hoeft te doen is te vertrouwen en te geloven in jeZELF dat je van toegevoegde waarde bent. Niet meer en niet minder.

Je bent hier om iets groots bereiken! “Huh, dat kan toch helemaal niet? Wie ben ik nou?” You better belief it! Je mag iets groots bereiken. Iets dat deze planeet mooier maakt. Iets waarmee je anderen helpt en/of inspireert in hun groei. Of misschien help je de natuur wel op jouw eigen manier, die ineens ‘uniek’ blijkt te zijn. ALLES is mogelijk.

Wat is jouw droom? Kun je deze voor je zien? Houd vast dat beeld. Geef het in gedachten, of misschien wel op papier vorm. Het HOE is iets dat je aan het Universum en Moeder Aarde kan overlaten. Want HOE wij het geleerd hebben met plannen, schema’s, financiële onderbouwingen, enz., doelen te bereiken, is niet hoe het Universum en Moeder Aarde werken.

Zet het best wat je IN je hebt in jouw ‘Cloud’. Werk er gestaag aan, want misschien is hier en daar wel oefening nodig. Zorg dat wat je doet RECHT uit jouw hart komt en zet jouw droom in het licht. Als het in lijn is met jouw hoogste goed, dan zal alles zich op het juiste moment manifesteren.

Affirmaties:

‘Ik heb onvoorwaardelijk vertrouwen dat altijd het beste zich ontvouwt op het juiste moment’

‘Ik geloof in mijZELF’

3 Vergroot je energie

De afgelopen tijd ben je gecentrifugeerd. Althans zo voelt het waarschijnlijk. Door elkaar geslingerd, er is aan je getrokken, je hebt je aandacht moeten schenken aan zaken waar je je helemaal niet mee bezig wilde houden en ook fysiek doemen er allerlei signalen op dat het met jouw energie niet helemaal lekker zit op dit moment.

En wat is nou echt belangrijk eigenlijk? Als jij niet goed in jouw vel zit, dan heeft dat invloed op alles om jou heen. Soms merk je dit, maar vaak ook niet. Voel eens lief mens. Hoe is het nou met jou? Hoe kan jij nou vormgeven aan een beter en mooier leven voor jeZELF (en anderen die je liefhebt) als je niet goed voor jouw eigen energielevel zorgt?

Dan wordt alles een last. Een MOETEN in plaats van WILLEN of ZIN HEBBEN OM. Oepsie… je bent hier al vaker geweest toch? Pak je deze keer wel de spiegel die je voorgehouden wordt? Ga je het permanent anders doen. Jouw leven ECHT anders inrichten met tijd voor jeZELF? En niet ‘even’ opladen, totdat jouw batterijtje weer genoeg energie heeft, om vervolgens weer leeg te lopen door deze te besteden aan zaken of mensen die stiekem niets toevoegen? Die jou niet voeden, maar leegzuigen? Het is heel naar om te zeggen, maar je mag echt selectiever ZIJN.

Ook dat is onderdeel van bewust ZIJN. Goed voelen waar je WEL en GEEN energie aan wilt besteden. Belangrijk hierbij is dat jij tijd of beter gezegd ruimte creëert voor jouw ZELF. Anders kun je namelijk niet helder waarnemen en onderscheiden. “Geen tijd voor, want ik moet…” Juistem, dat dus! Jouw hoofd zal proberen je hier altijd vanaf te houden. Het ondergeschikt te maken. Het niet nodig te vinden, want je doet toch goede dingen? Voor anderen waarschijnlijk.

Het is net als in het vliegtuig als de luchtdruk wegvalt. Wat moet je dan als eerste doen? Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en dan pas bij een kind of iemand anders. Houd dit beeld maar even vast. Eerst JIJ en dan de rest. Dat is niet egoïstisch, dat is gewoon noodzakelijk wil jij jouw liefdevolle ZIJN onvoorwaardelijk in kunnen zetten voor het grotere geheel.

Dus nu is het even de tijd om op te laden. Om straks weer door te kunnen naar de volgende episode van jouw leven. Alles even te laten indalen, te integreren en je te warmen aan de lentezon, die zo haar best doet om jouw energie weer aan te vullen. Dan kun je ook weer beter richting bepalen en ontstaat er ruimte om de focus te leggen op wat je echt graag wilt (en wat niet)…

Affirmaties:

‘De warmte van het zonlicht vult mijn energie aan’

‘Ik doe wat ik graag wil om zo de nodige verandering te creëren’

4 Schitterende visioenen

Wat nou als jouw droom of wens eens werkelijkheid zou kunnen worden? Wat zou jou dat brengen? Voel je het kriebelen? Voel je blijdschap? Vasthouden dat gevoel. Lief mens, je kunt jouw leven helemaal vormgeven, zoals je wilt als je er maar in gelooft en een groot vertrouwen legt in het onzichtbare, want dat neemt jou de zorg uit handen over het HOE DAN?

Je mag echt hoog inzetten. Het Universum en Moeder Aarde zijn ingenomen met jouw stoutste dromen en zullen je helpen op jouw weg op hier en daar aan wat onzichtbare touwtjes te trekken, zodat het kan manifesteren. Mits jouw droom in lijn is met jouw hoogste goed.

Hoe je dat weet? Proberen. Testen. Oefenen. En vooral voelen en waarnemen. Wat ‘stroomt’ wel en wat niet? Blijven ploeteren heeft geen zin. Koste wat het kost door blijven gaan op het pad waar alleen maar hekjes en hordes staan evenmin. Dus bekijk eens wat er moeiteloos gaat. Dat is de richtingaanwijzer voor jouw pad.

Als je blijft hangen in oude patronen, of tegen de stroom in blijft zwemmen, en stiekem weet je vanuit jouw hart dat je dit aan het doen bent, dan heeft dat invloed op de manifestatie van jouw droom. De wereld om ons heen probeert meer dan ooit je vast te houden, je af te leiden in het 3e dimensieveld van zorgen en angst. Ook dit is een kwestie van loslaten, want wie heeft er eigenlijk iets over jou te zeggen? Dat ben je toch zeker zelf? Of was je dat even vergeten? Zat je al te ver of te diep in wat ons dagelijks voorgespiegeld wordt als waarheid verstrikt? Laat je je nog verder programmeren? Of kies je anders?

Wakker worden! Deze kaart geeft schitterende visioenen weer. Zorg er dan ook voor dat ze werkelijkheid worden. Voor jouw wereld en de wereld voor alles en iedereen. Dat vraagt inzet, doorzettingsvermogen, moed en lef. Maar dat heb jij gewoon. Vertrouw daar maar op anders had je deze kaart niet gekozen.

Het Universum en Moeder Aarde wachten op jouw tomeloze inzet voor een betere wereld. En dan maakt het niet uit of jij jouw bijdragen als onbenullig, klein of onbelangrijk ziet. Er wordt daar op een ander level namelijk heel anders over gedacht. Dus hop, aan de slag. Zet jou licht aan en ga ervoor!

Affirmaties:

‘Ik laat los wat mij niet langer dient’

‘Mijn doelen en dromen zijn in overeenstemming met mijn hoogste goed’

5 Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid kent verschillende vormen. Kwetsbaarheid durven tonen, is een prachtige eigenschap. Niet dat je moet zeggen: “Hé ik ben een zielig vogeltje!” Dat wordt niet bedoeld. Het is heel voorzichtig jouw schild iets laten zakken en meer te durven ZIJN wie jij werkelijk bent. Aangezien je dit al eerder geprobeerd hebt, maar regelmatig bent teruggefloten of op de vingers bent getikt, soms zelfs niet zo vriendelijk, heb jij je in jouw veilige schulp teruggetrokken, zodat niemand jou meer pijn kon doen.

Dat is volslagen logisch, want pijn is gewoon niet fijn. Zeker niet als je een gevoelige ziel bent. Het is nu de bedoeling dat je toch stappen gaat zetten om niet meer bang te zijn als je die ‘kwetsbare’ jij laat zien. Dat je gaat ervaren dat er ook anderen zijn die wel fijn reageren of in ieder geval zonder oordeel. Dit vraagt een stuk je vertrouwen van jouw kant dat het kan en dat het mag.

Een andere vorm van kwetsbaarheid heeft te maken met ‘fragiel’ en/of ‘gevoelig’ ZIJN. Makkelijk te beschadigen, te besmetten, te breken. Op dit moment is de hele wereld er schijnbaar op gericht om ouderen in hun kwetsbaarheid te beschermen. Daarvoor moet het overgrote deel van de bevolking offers brengen en niet zo’n kleine ook. Als je kwetsbaar bent en jouw gevoeligheid té veel open staat dan kun je energie, die dit teweegbrengt haarfijn voelen en oppikken. En dan? Dat is maar de vraag. Laat je het lekker binnen komen en je uit balans halen? Of kies je anders? Neem je waar op jouw eigen unieke manier en laat je het dan weer voor wat het is? De keus is aan jou.

Als je heel gevoelig bent en je hebt moeite om dit zware energieveld buiten de deur te houden, omdat je er al dan niet tastbaar mee wordt geconfronteerd. Zorg dan dat je goed geaard bent. Dit hele gedoe is erop gericht mensen nog meer in hun hoofd te laten vliegen waar ze vervolgens geen antwoorden kunnen vinden. Maak jouw verbinding met Moeder Aarde op jouw eigen manier en controleer regelmatig of deze nog ‘waterdicht’ is. Zo niet. Opnieuw aarden.

Kwetsbaarheid tonen heeft ook te maken met dat je best mag zeggen hoe jij je voelt. Het is een soort openheid tonen, die je eerder nog niet durfde. Bijvoorbeeld dat je moe bent. Dat je tijd voor jeZELF nodig hebt. Dat iemand jou met respect mag behandelen, omdat je hoe je behandeld wordt niet fijn vindt. Niet vanuit de ‘Miep de ziele piep’ modus, maar uit die van waardigheid. Waardigheid naar jouw ZELF toe, want dat is waar het begint. Of dat je op een bepaald vlak in jouw leven problemen hebt. Bijvoorbeeld financiële. En dat is best lastig, want de drempel om dit eerst voor jeZELF te accepteren is al hoog genoeg. Maar struisvogelpolitiek is nog veel erger. Neem iemand in vertrouwen. Trek aan de bel. Voorkomen is beter dan genezen.  

Als je je erop richt dat je je schild niet meer continu hoog hoeft op te houden, dan geeft dat ontspanning. En je mag ook best even uitrusten van al die jaren met dat schild en zwaard zwaaien hoor. Dan ontstaat er ruimte voor anders. Om je open te stellen hoef je alleen maar te zakken in jouw lijf en je te verbinden met de hartslag van Moeder Aarde… het is zeker het proberen waard.

Affirmaties:

‘Ik ben voortdurend goed geaard’

‘Ontspannen volg ik de hartslag van Moeder Aarde’

6 Een nieuwe benadering

Deze kaart laat je zien dat er iets onthuld zal worden. Een nieuwe manier om dingen aan te pakken. Een nieuw project, hobby, werk of iets anders. Het zal anders zijn dan eerder en het zal je nu wel verder brengen als je als drijfveer kiest voor vreugde en geluk.

Want wat was dat ook alweer? Hoe lang is het geleden dat jij je helemaal in je eentje helemaal happy de peppy voelde? Dat je straalde van geluk? Dat je danste van vreugde? Aan jou is het nu om goed op te letten welke signalen er op jouw pad komen. Je hoeft ze alleen maar op te merken om de puzzelstukjes aan elkaar te leggen en het inzicht te verkrijgen waar je al zo lang naar op zoek bent. Dus oogkleppen af, intuïtie aan en volg wat jouw hart jou ingeeft. Vertrouw er maar op dat, ook al weet je nu niet waar dingen toe gaan leiden, dat dit het pad is dat je mag lopen.

Zie hoe de vrouw op de kaart alles wat zij aan schatten IN zich heeft, heeft geïntegreerd. Alles wat ze heeft geleerd en alle ervaringen die ze heeft opgedaan in dit en vorige levens. Haar verbinding met de natuur. Haar connectie met het Universum. Alles is 1 en onderdeel van haar. Zo zit het bij jou ook in elkaar. De rode draad zal zich meer en meer kenbaar maken als je door blijft gaan op deze weg. Zet hem op!

Affirmaties:

Ik creëer een leven dat gevuld is met vreugde en geluk

Ik maak intuïtief de juiste keuzes

7 Nieuwe ervaringen en mogelijkheden

Soms zit je al een tijdje op de snelweg en dan denk je: “waar ga ik in vredesnaam naar toe?” Deze kaart laat je een lenteboeket zien. Een fleurig geheel, vers geplukt van nieuw ontluikende bloemen en takken van bloesem dragende bomen. Dat laat zien dat je niet op de snelweg hoeft te blijven, zodat je afgestompt en moe wordt. Het toont je dat soms een afslag nemen veel spannender kan zijn en je verder kan brengen dan maar recht toe recht aan doorgaan. Ook al is de verleiding hiertoe groot, want alles is erop gericht om met grote slagen snel thuis te zijn.

Niets is minder waar. Als je het gevoel hebt dat jouw leven zich op de automatische piloot afspeelt, dan kun je zelf eens even hard aan de noodrem trekken. Want misschien kom je op de automatische piloot wel op jouw bestemming aan uiteindelijk, maar als het moois dat er is te ontdekken onderweg heb je volledig gemist.

De voldoening, de verwondering, de magie, de humor van dingen, je sluit het allemaal uit. Dat is echt nergens voor nodig, lief mens! Zie de dame op de kaart het leven vieren. Wat een feest daar tussen al dat bloeiende spul. Dit terwijl jij op de snelweg in de eerste versnelling aan het doorknarren bent. Gaat lekker vooruit niet?

Lief mens, er zijn zoveel andere mogelijkheden voor jou. Maar dan mag je toch echt beter om je heen gaan kijken. Wel die afslag nemen, al is dat misschien hartstikke eng en onzeker. Afslagen komen niet voor niets voorbij hoor! Of denk je (hoofd) dat die vooral voor ‘anderen’ zijn weggelegd? Blijf dan maar veilig in jouw autootje rijden op die rechte weg en dan kun je dit over blijven doen, totdat je ineens de ingeving krijgt om WEL die afslag te pakken.

Vol vertrouwen, vol geloof in jouw ZELF en natuurlijk in het Universum en Moeder Aarde, want die hebben echt het beste met jou voor. Zij hebben al onvoorwaardelijk vertrouwen in jouw rijstijl, nu jij nog. Dus hop, van die snelweg, die de maatschappij jou probeert op te dringen, af en kies jouw eigen route. Lekker slingerend door het landschap. Neem een picknickmand mee. Stop ergens waar het fijn voelt. Kijk om je heen. De natuur spreekt al een tijdje, maar jij ziet het (nog) niet. Er liggen nieuwe ervaringen op jou te wachten en die leiden weer tot nieuwe mogelijkheden. Dingen waarvan je nu nog niet kan zien wat de impact daarvan kan ZIJN…

Affirmaties:

‘Ik neem de tijd om verborgen signalen en boodschappen helder te kunnen waarnemen’

‘Mijn mogelijkheden zijn eindeloos’

Heeft deze tekst jou geraakt? Jou de antwoorden gegeven waar je op dit moment naar zocht? Dan kun je iets terugdoen, door te helpen mij meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van dit soort artikelen. Hiermee draag je ook bij aan het helpen van anderen die ook zoekende zijn.

Mocht de tekst je antwoorden/inspiratie geven en je vindt dit iets waard, dan ben je vrij om je waardering te delen. Dat mag in gewoon in woorden, maar ook op basis van centjes die je kunt missen. Je kunt dan iets overmaken op: NL10 ASNB 0782 5229 71 t.n.v. K.J. Bos

Eén antwoord op “2021-02-27 Volle maan(d) kaartlegging”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *